2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A koronavírus felforgatta a magyar politikát, a járvány elsősorban a kormány számításait húzta keresztül. Ennek ellenére a Fidesz a válság első szakaszából kihozta a maximumot, az ellenzék pedig hibázott, de ettől még politikai szempontból nagyon kemény időszak vár Orbán Viktorra. Változik-e az ellenzék 2022-es stratégiája? Orbán tényleg jó válságkezelő? Mennyire készülnek kemény időszakra a Fideszben? Elemzőktől és politikusoktól kérdeztük, milyen lesz a magyar politika a koronavírus után.

Boros Péterné, az MKKSZ elnöke a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ), a Független Szakszervezetek Európai Szövetsége (CESI) magyarországi partnerének "Védjük meg Európában a közszférát!" című budapesti önkormányzati munkaügyi kerekasztal-beszélgetése szünetében tartott sajtótájékoztatón a Danubius Hotel Flamencóban 2019. október 25-én. Mellette Klaus Heeger, a CESI főtitkára.A  Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke, Boros Péterné szerint továbbra is hiány van védőfelszerelésekből a közszféra területein, ezért az MKKSZ a védőfelszerelés mellett veszélyességi pótlék bevezetését is elvárja a kormánytól az ott dolgozók számára, írja a Hvg.hu.

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a két férfival és nővel szemben, akik egy Csongrád megyei falu kocsmájában megvertek egy férfit, majd hagyták majdnem kihűlni még 2018 januárjában, írja az ügyészség.

A nyilvánosság számára zavart és nyugtalanságot keltő nyilatkozatokat, megosztásokat és álhíreket tett közzé az egyik legnagyobb közösségi oldalon 2020. március 20-ától kezdve egy 44 éves pécsi férfi, írja a rendőrség.

Jövő szerdán megnyitnak egy határátkelőt az Ausztriában dolgozó magyaroknak - közölte a külgazdasági és külügyminiszter péntek reggel a Facebook-oldalán.

HUS 0749Feltűnő, hogy az operatív törzs mindennap részletesen nyilatkozik a politikai viták középpontjában álló Pesti úti idősotthon fertőzöttjeiről, de azt nem árulja el, hogy más otthonokban mi a helyzet. Pedig már 11 intézményt érint a járvány, a részleteket az érintett polgármesterektől, intézményvezetőktől lehet csak tudni. A világ minden táján nehéz ügy a sok időst kis zárt térben összezáró otthonokban kezelni a járványt, de másutt elkezdték az átfogó tesztelést, míg a magyar protokoll nem ez.

A budapesti rendőrök elfogtak egy nőt és egy férfit, akik több kerületben, a koronavírus miatti veszélyhelyzetre hivatkozva jutottak be idős emberek lakásaiba, ahonnan közel egymillió forint értékben pénzt és ékszereket loptak, írja a rendőrség.

13Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 1763 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 14 idős krónikus beteg. Ezzel 156 főre emelkedett az elhunytak száma, 207-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 18 főre nőtt a Pesti úti idősotthon elhunytjainak száma is. 847 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 63-an vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat, készülve a tömeges megbetegedések fázisára, írja a koronavírusról tájékoztató hivatalos kormányzati honlap.

Már a csütörtök délelőtti kormányinfón bejelentették, hogy a veszélyhelyzet miatt idén csak írásbeli érettségi lesz, a vizsgákat pedig május 4. és május 21. között bonyolítják majd le.

D KOS20200403010Április 6-án, hétfőn egy Nyugat-Dunántúlon élő házaspár öt hónapos csecsemője lázas lett. A pár kezdetben arra gyanakodott, hogy nő a kislányuk foga. 39 fok fölött adtak neki egy kúpot, ami hőemelkedésig vitte le a hőmérsékletét, de két óra múlva újra felment a láza. Emellett folyt az orra és az egyébként örökmozgó kislány erősen bágyadt, gyenge lett.

Halmosi Zsolt országos kórházparancsnok még a múlt héten beszélt arról, hogy több esetben szájmaszkokat és fertőtlenítőszereket loptak kórházakból. Az Átlátszó megkérdezte a rendőrséget, hogy pontosan miből mennyi tűnt el.

DEBRE20190506010Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra tartottak kormányinfót csütörtök délelőtt. Gulyás elmondta, milyen döntés született az érettségikkel kapcsolatban a kormányülésen.

D  EP2011062415A Népszava arra volt kíváncsi, hogy a koronavírus-járvány hogyan befolyásolja az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő szakmai tanfolyamokat, ezért megkeresték az ügyben az Innovációs és Technológiai Minisztériumot.

Meglepő hirdetésekbe botolhat, aki mostanában kiadó garzonlakást keresgél az online apróhirdetési oldalakon: a hagyományos kereslet teljes elapadása miatt egyes szállodák hosszabb távra próbálják meg kiadni a szobáikat.

Tíz százaléknál nagyobb mértékben zuhanhat az idén a brit hazai össztermék (GDP) az új típusú koronavírus okozta járvány gazdasági sokkja miatt – írja londoni pénzügyi elemzőkre hivatkozva az MTI. A friss előrejelzések szerint évekig eltart majd, mire a brit gazdaságon a koronavírus-válság által ütött sebek begyógyulnak, és a világgazdaság egészében is mély recessziót várható az idén.

K EPA20200324106A világgazdaság példátlanul gyorsan fékezett a koronavírus járvány lefékezése céljából hozott intézkedések miatt. A kormányok és jegybankok intézkedései is példátlanul gyorsak és példátlanul nagymértékűek voltak. Bár felmerült sokszor sok helyen, hogy nem bölcs dolog a gazdaságok állandó megmentése, mégis a tétlenség olyan kockázatos, és olyan hosszú távú negatív hatásokkal járhat, ami miatt igenis megalapozott immáron sokadszor is a gazdaságok „hóna alá nyúlni”.

Egyetlen nap alatt két fontos információt is megtudhattunk a jövő hazai gázbeszerzési lehetőségeiről. 2021 októberétől évi 6 milliárd köbméter gáz, a hazai fogyasztás 60 százaléka érkezhet Szerbiából Magyarországra. Ugyanakkor a gázkereskedők beleuntak az önsorsrontó román politikai vezetés piacellenes lóugrásaiba, és az úgynevezett román betáp további fejlesztése immár hivatalosan sem olyan fontos.

Több mint kétmilliárd euró hitelt kap a német államtól a koronavírus-járvány miatti nehézségek áthidalására a világ egyik legnagyobb sportszergyártója, a német Adidas-csoport, a megállapodást kedden jelentették be, írja az MTI.

A Suzuki a tervek szerint április 27-én indítaná újra a magyarországi gyárát, a Mercedes pedig egy nappal később kezdené meg újra a fokozatosan növelt termelést, közölte a két cég saját közleményében kedden.

Az április elején ismertetett gazdaságmentő akciótervnek megfelelően a keddi Magyar Közlönyben meg is jelentek azok a rendeletek, amelyek a bankokra és a kereskedelmi láncokra kivetett különadókat tartalmazzák, és amelyektől összesen 91 milliárd forint pluszbevételt remél az állam.

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF),
az Értelmiségi Szakszervezetek Szövetsége (ÉSZT) ,
a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (LIGA Szakszervezetek),
a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ)
és a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ)

DSZZS20180727002A koronavírus miatt a turizmus padlón van, ezért a járulékkedvezményben nem részesülő buszos cégek is nagy bajba kerültek. Ha nem terjesztik ki rájuk is a kedvezményt, akkor sokan tönkre fognak menni, helyükre pedig cseh és lengyel buszos cégek kerülhetnek majd. Több mint tízezer ember állása van veszélyben, sok cégnél már elindultak a leépítések.

Az Európai Unióban idén a magyarországi bruttó hazai termék fog Málta után a legkevésbé csökkenni a járványvédelmi korlátozások miatt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 2020–2021-es világgazdasági prognózisának kedden publikált előzetese alapján.

Több mint 420 embert bocsát el az Avis Budget Group BSC Kft. – tudta meg az Index. A cég a világ egyik legnagyobb autókölcsönző vállalatának szolgáltató központjaként működik Budapesten.

A 100 megabit feletti szupergyors internet kapcsolat kiépítésére az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis-, közép- és nagyvállalkozások pályázhatnak május 6. és június 11. között, a beruházásokhoz igényelhető támogatás mértéke járásonként 5 millió forinttól 1,5 milliárd forintig terjed - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kedden az MTI-vel.

« Előző 1 ... 10 11 « 12. oldal » 13 14 15 16 17 18  ... 1201 Következő »