2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 


Budapest, 2012. március 30., péntek (MTI) – A forint árfolyama emelkedett pénteken kora este az euróval és a svájci frankkal szemben a délutáni és a reggeli jegyzésekhez képest a bankközi devizapiacon.


Magyarhomorog (HBN-Vmirjáncki József) – Helytörténeti munkafüzetet készült a település felsõ tagozatos tanulói részére.

Bealkonyul az áfacsalóknak2012-03-30 12:13:35

A bûnözés melegágya a mezõgazdasági termények után fizetendõ 27 százalékos áfa – mondta el a Naplónak Lakatos Zoltán, a Hajdúgabona Zrt. vezérigazgatója, a Magyar Gabonaszövetség elnöke annak kapcsán, hogy a kormány júliustól tervezi bevezetni az úgynevezett fordított áfát az ágazatban.


Dr.Muraközi Zoltán fõigazgató írása a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház helyzetérõl a struktura-átalakítás tükrében.

A nemzetközi áruházláncok közül elsõként a Tesco 176 hiper- és szupermarketében lehet fizetni Erzsébet-utalvánnyal, miután az áruházlánc megállapodott a Nemzeti Üdülési Szolgálattal – közölte a Tesco az MTI-vel pénteken.

Gyengült a forint péntek kora reggelre, miután elõzõ nap a befektetõk kockázatvállalási hajlandóságát lerontották a vártnál gyengébb európai és amerikai makrogazdasági adatok. Nyolc óra után azonban erõsödni kezdett, az euró jegyezése 295 forint alá ment.

- Kedves Ricsi! Elõször is gratulálok a kitüntetésedhez! Mit éreztél akkor, amikor kimentetted a fuldokló gyereket a Körösbõl? Ehhez biztos nagy bátorság kellett, hiszen az életedet is kockáztattad. Tudom, hogy megviselt a tavalyi életmentés, illetve az ott történt esemény, de szeretném azért, ha röviden mégis beszélnél errõl!

Március 27-én délelõtt már 9 óra elõtt sorakoztak a véradásra jelentkezõk. Mire elkezdõdött a véradás hosszú sorbaállásban vártak a véradók a véradásra. A helyi szervezõknek köszönhetõen nagyon sokan eljöttek véradásra, de sokat segített a Bihar lapban megjelent tudósítás és felhívás is.

A bank kínálatában elérhetõ felújítási hitel állami kamattámogatásának mértéke az elsõ öt évben 70 százalék,az ezt követõ öt évben pedig 35 százalék.

Nem mozog a forint2012-03-29 11:14:54

Nem változott lényegesen a forint árfolyama csütörtökön délelõtt az elõzõ napi értékekhez képest.

Futsal - Az ELTE SE-vel, a Kiskunfélegyházi Mókusokkal és a Szegedi AK Boszorkányokkal játszanak majd.

Jövõre már elektronikusan történik az építési engedélyek iránti kérelmek fogadása és az ügyintézés is – mondta Szaló Péter, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.


A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményét olvashatják.

Sikeres Gyöngyöcskék2012-03-28 12:36:59


Az Igazgyöngy Alapítvány által mûködtetett  Keleti Gyöngyöcskék hastánccsoport  a VI. Országos Minõsítõ Orientális táncversenyen - március 25-én - elsõ osztályú minõsítést kapott - Pappné Vajda Erika Éva beszámolóját olvashatják.

Bemozdult a forint2012-03-28 12:12:35

Kissé erõsödött a forint szerda reggelre a fontosabb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Korábban arról számoltunk be, hogy civilek aláírásgyûjtésbe kezdtek Konyáron, mivel úgy látták, hogy a település közbiztonsága nem kellõen biztosított. Az ívet akkor közel háromszázan írták alá, amelyrõl kikértük a rendõrség véleményét is. Ezt most változtatás nélkül közöljük!

Budapest, 2012. március 26., hétfõ (MTI) – Az Országgyûlés hétfõn elfogadta a bruttó 300 ezer forintnál kevesebbet keresõk bérkompenzációjának végrehajtásához szükséges törvénymódosításokat, és változtatott a költségvetésen is, segítendõ azokat a vállalkozásokat, amelyeknek az ötszázalékos béremelés is gondot okoz.

A forint a nemzetközi kedvezõ hangulat hatására az MTI által megkérdezett elemzõk szerint tartani fogja árfolyamát kedden, és 290-292 forint között mozog majd az euróhoz viszonyítva.

Lakat van a tejüzemen2012-03-26 15:49:00

Komádi - Az egymilliárdos beruházással felépített gyárban folyamatos termelés jó ideje nincs.

Budapest, 2012. március 26., hétfõ (MTI) – Emeli bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., ezzel a benzin ára új csúcsra kerül, miközben a gázolajé 2 forinttal csökken – értesült piaci forrásokból hétfõn az MTI.

Véradásból jelesek2012-03-26 14:08:16

A Komádi lakosok önkéntes véradásból jelesre vizsgáztak nálam. Évek óta tartósan magas az önkéntes véradók száma Komádiban. Sokszor eléri az 50-60 fõt is. És a rendkívüli váradásra is sokan eljöttek – mondta elismerésként ezeket a mondatokat Dr. Szénási György fõorvos a Berettyóújfalui Vérellátó Osztály vezetõje.

Több milliárd forint bevételt jelenthetnek a közjegyzõknek és ugyanekkora többletkiadást a bankoknak az új árfolyamrögzítés szerzõdésmódosításai. A kormány késõbb dönt a kérdésben.

Áfacsökkentés élénkíthetné az újlakáspiacot a Cordia Zrt. szerint, a mostani 27%-os áfával a tavalyi forgalomhoz hasonló várható a fõvárosi újépítésû lakáspiacon.

Kilencedik alkalommal rendezte meg a csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola a körzeti grafikaversenyt.
A versenyen hat település 55 diákja mérte össze rajztehetségét.


Budapest, 2012. március 25., vasárnap (MTI) – Egy hét múlva lejár a szigorított dohányzási szabályozás betartására vonatkozó három hónapos türelmi idõ. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) már jövõ vasárnap is több helyen ellenõrzést tart, szabályszegés esetén pedig bírságot is kiszabnak.

« Előző 1 ... 1098 1099 1100 1101 1102 1103 1104 « 1105. oldal » 1106 1107 1108 1109 1110 1111  ... 1201 Következő »