2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 


A román fél a határforgalom ellenõrzésében jelentõs szigorításokat vezetett be, mely miatt az Ártándi Közúti Határátkelõhelyen nagymértékben lassult a határforgalom, ezért kérjük a 7,5 tonna feletti tehergépjármûvek vezetõit, hogy elindulás elõtt tájékozódjanak a magyar-román határviszonyokról.

 


Székelyudvarhelyen született, 2005 óta futsalozik, nõs, Real Madrid-szurkolóként Barcelona-játékos a kedvence, s azt is pontosan tudja, miként kell élnie egy profi sportolónak – Gál Istvánnal, az MVFC játékosával beszélgettünk.

Kezdjünk egy kellemetlen kérdéssel: hogyan tudtatok kikapni a legutóbbi fordulóban Nagykátán? 10-6 lett az eredmény, amikor kiírtuk, akkor többen azt mondták, ez nem lehet, biztosan felcseréltük a számokat. Mi sem értettük, a Nagykáta utolsó, õsszel 16-2-re vertétek meg õket…

 

Helybenjár a forint2012-03-24 13:11:31

Nem változott szombaton a forint árfolyama, a héten azonban a térségbeli devizákkal együtt nagyjából egy százalékkal gyengült.


Az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra való megemlékezés sorozat a Kokárdakészítõ versennyel, majd március 12-én a Kortörténeti kiállítással kezdõdött. Március 14-én az óvodásoké és az iskolásoké volt a fõszerep.

2012. március 12-én 17 órakor kezdõdött az a kortörténeti kiállítás megnyitó ünnepség, melyet a z 1848/49-es forradalom emlékére szerveztek a komádi Városi Könyvtár emeletén.

Remélhetõleg nem fog havazni már márciusban. Itt az ideje tehát, hogy köszönetet mondjuk mindazoknak, akik kivették részüket Komádi bel- és külterületén a hó eltakarításból. 

Konyár –  Megelégelve a romló közbiztonságot, helyiek aláírásgyûjtésbe kezdtek a megközelítõleg kétezer fõs Konyáron, hogy megfékezzék a mindennapos betöréseket és lopásokat a településen.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban áprilisban alkalmazható üzemanyagárakat.

Lényegében nem változott a forint árfolyama péntek reggelre a fontosabb devizákhoz képest: röviddel hét óra után az eurót 293,22 forinton jegyezték a nemzetközi bankközi deviza kereskedelemben a csütörtök esti 293,29 forint után.

Tegnap délután egy biharnagybajomi nõ sétált be a helyi rendõrõrsre, azzal, hogy guberálás közben talált egy rozsdás – véleménye szerint – II. világháborús lövedéket, amit átadott a szolgálatos körzeti megbízottnak.


Rendkívüli testületi ülésen hozott fontos döntéseket városunk képviselõ testülete március 19-én.


A WWF nemzetközi természetvédelmi szervezet világméretû kezdeményezése a Föld Órája akció, melynek célja a globális felmelegedés elleni összefogás hangsúlyozása.

Meghatározta a kormány a Nemzeti Eszközkezelõ által kezelt szociális bérlakások esetében maximálisan alkalmazható lakbér tarifákat. Ennek értelmében az eszközkezelõ kezelésébe került ingatlanok esetében maximum 18 750 forintot kérhetnek el azoktól a bedõlt hitelesektõl, akiknek az ingatlanát felvásárolta a társaság - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Giró-Szász András kormányszóvivõ.

Szakértõk szerint a vidéki lakásvételnél nagyobb vissza nem térítendõ támogatással számolhatnak a vevõk, mint egy hasonló értékû fõvárosi ingatlannál.

Bezár a TIGÁZ2012-03-22 09:53:35

Nem üzemelteti tovább berettyóújfalui és hajdúhadházi fiókirodáit áprilistól a TIGÁZ Zrt. A cég közleménye szerint azért döntöttek így, mert a forgalmi adatok szerint a telefonos és elektronikus ügyintézés egyre népszerûbb a felhasználók körében. A TIGÁZ Zrt. ezért korszerû online szolgáltatást biztosít és felkészült munkatársak segítik a telefonos ügyintézést.

Árnyalatnyit erõsödött a forint csütörtök reggelre az elõzõ napi gyengülés után, nyolc órakor az eurót 292 alatt, a svájci frankot 242 alatt jegyezték. Késõbb fillérekkel gyengült a magyar fizetõeszköz.


Berettyóújfalu. Korszerû termék (LED-es lámpatest) gyártásával teremt új munkahelyeket egy hátrányos helyzetû térségben a Mezei-Vill. Kft. azzal, hogy Berettyóújfaluban már építi a korszerû lámpagyárát.

Óraátállítás!2012-03-21 10:24:24

Az Európai Unió szabályozása alapján a nyári idõszámítás minden tagállamban március utolsó vasárnapján, közép-európai idõ szerint 2.00 órakor kezdõdik, és október utolsó vasárnapján 3.00 órakor végzõdik - idén március 25-én hajnalban kell átállítani az órákat kettõrõl három órára.

Az idei elsõ hónapban 4,3 százalékkal nõttek a bruttó bérek Magyarországon, ezen belül 5,2 százalékkal a magán-, 1,4 százalékkal a közszférában − adta hírül a KSH. Így a a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkereset 1,4 százalékkal haladta meg a tavalyit. A reálbérek az 5,5 százalékos januári infláció mellett 3,8 százalékkal csökkentek a hónapban. A közelmúltban a reálbérek csökkenését prognosztizálta a Hay Group, amelynek legutóbbi felmérése szerint a cégek átlagosan csupán 3,6 százalékos béremelést terveznek


A Víz Világnapjának megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték.

A hosszú hétvége hírei2012-03-20 09:20:48

Lapáttal vágták fejbe…

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bûntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást két 41, egy 22 éves berettyóújfalui, és egy 30 éves szentpéterszegi férfi ellen,


interjú Hodosán Csabával, a József Attila Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat igazgatójával

Alig változott a forint árfolyama kedden reggel a fontosabb devizákkal szemben. Hétfõn délutánig még erõsödött a forint, követve az euró erõsödését a dollár ellenében, de estére elfogyott a lendület, és gyengült a forint a bankközi devizapiacon.


Közvetlenül egymás után érkezett az a két kamion Magyarországra, amelyekben összesen 45 millió forint értékû hamis ruházati terméket foglaltak le a Nemzeti Adó-és Vámhivatal pénzügyõrei Ártándon az elmúlt hétvégén.


Budapest – Újabb történelmi benzinár-csúcs szerdától: 5 forinttal nõ a benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti ára a hazai töltõállomásokon a hét közepétõl – erõsítették meg piaci forrásokból a holtankoljak.hu értesülését.

« Előző 1 ... 1099 1100 1101 1102 1103 1104 1105 « 1106. oldal » 1107 1108 1109 1110 1111 1112  ... 1201 Következő »