2024. április 24. Szerda, György.
 

Budapest, 2012. február 24., péntek (MTI) – A kormány a bérkompenzációs rendszer átalakítására készül az index.hu értesülése szerint. A lap birtokába jutott elõterjesztés megszüntetné azt a 21 milliárdos bérkompenzációs keretet, amire az idei adóváltozások vesztesei közvetlenül pályázhattak, a pénzt a cégek bérpótlásának támogatásához csoportosítják át.


Püspökladány. Az önkormányzat 98 százalékos tulajdonában álló Pharmaház Gyógyszertár sorsáról döntöttek csütörtökön a püspökladányi képviselõk.

 

Jelentõs változásokat hoz az idei év az egészségügy finanszírozásában, az összegbiztosítás helyett a szolgáltatásfinanszírozás kerül elõtérbe, ami a biztosítók számára üzleti lehetõséget, a betegek számára pedig a várólisták rövidülését fogja jelenteni, miközben növeli az egészségügy számára rendelkezésre álló forrásokat.

A futsal NB1 mai mérkõzésén 3-2-re gyõzött a tabellát vezetõ ETO a második helyen álló MVFC Berettyóújfalu ellen.

Valamennyi fontosabb nemzetközi devizával szemben kissé erõsödött péntek reggelre a forint a bankközi piacon.

Csúcsrangadón a Mezei-Vill2012-02-23 13:33:04


Futsal - A bajnoki tabella elsõ helyezettjével, a Rába ETO-val játszik csütörtökön az MVFC Berettyóújfalu.


Éjszakai ügyeletes patika nélkül maradhat 15 ezres lélekszámú Püspökladány, ha a képviselõk a mai testületi ülésen elfogadják az önkormányzat tulajdonában lévõ patika ügyeleti ellátásának felfüggesztését vagy a gyógyszertár végleges bezárását.

Minden fontosabb devizával szemben kissé erõsödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizapiacon. Az euró forintárfolyama az idén eddig kedden 285,60 forinton volt mélyponton, míg január 5-én, 324,27 forinton volt csúcson. A forint árfolyamát csütörtökön az államkötvény-aukció befolyásolhatja.

Nem csak idõbérben, hanem teljesítménybérben, illetve az idõ- és a teljesítménybér összekapcsolásával is meg lehet állapítani a munkavállaló tényleges díjazását. Az új munka törvénykönyve (Mt.) meghatározza a teljesítménybér fogalmát, illetve rendelkezik arról, miként határozhatja meg a bérezés alapját a munkáltató július elsejétõl.

Pocsaj - Ötödik alkalommal rendezi meg a Román Kisebbségi Önkormányzat és a helyi önkormányzat a Magyar-Román Lakodalmas- és Võfélytalálkozót Pocsajban, március 3-án.

Biharkeresztes - Tegnap kora délután a Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség Ártánd Közúti Határátkelõhelyen kilépésre jelentkezett egy 20 éves moldáv állampolgár, akinek ellenõrzése során megállapítást nyert, hogy ellene a BÁH Észak-Alföldi Regionális Igazgatóság beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el.

A Fogyasztóvédelmi Bizottság egyhangúlag támogatta a módosító javaslatot, amely az árfolyamrögzítést 60 hónapig, de legfeljebb 2017 június végéig terjeszti ki.

Jó erõben maradt a forint2012-02-22 09:41:42

Szerda reggel nagyjából tartotta a keddi erõsödést a forint a továbbra is jó nemzetközi piaci hangulatban. Az euró 286,59 forint volt szerda reggel a bankközi devizapiacon a kedd esti 286,47 forint és a kedd reggeli 287,84 forint után. A svájci frank 237,28 forintra drágult a kedd esti 237,13 forintról.


Futsal - Leo Mendes késtzer, Victor, Szécsi és Nagy István egyszer volt eredményes.


Furta – Tavaly év elején a Furta-Mezõsas-Magyarhomorog háromszögnek jutott a legtöbb a belvízbõl, utóbbi déli része különösen mélyfekvésû, ezért komoly erõkkel védekeztek, átereszeket bontottak, s keresték a vízelvezetés útját.

Gombos József eltûnése2012-02-21 18:24:33

A Berettyóújfalu Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya közigazgatási hatósági eljárást folytat Gombos József, 51 éves komádi lakos eltûnése ügyében, aki 2007. december vége óta, édesanyja temetése óta ismeretlen helyen tartózkodik és életjelt magáról nem adott.

Megszületett a görög mentõcsomag, fokozódott az öröm a piacokon. 9 hónapos csúcson az olaj ára, kúszik felfelé az arany is. Csekély mozgások az ázsiai piacon. 5 hónapos csúcsra erõsödött a forint az euróval szemben. Brüsszel felfüggesztheti a kohéziós források egy részét. Emelkedésre számítunk ma.

A gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára 2, a 95-ös benziné pedig 4 forinttal lesz magasabb szerdától.

ÚJRA HÁRMAN2012-02-21 09:41:42

A Tankcsapdával kapcsolatban az elmúlt hetek legfontosabb kérdése volt, hogy ki lesz Cseresznye utódja. Lukács Laci és Fejes Tamás meghozta az új gitáros személyét illetõ döntést, amit az alábbi hivatalos nyilatkozatban tesznek közzé.

Lezárult a szakmai képzés2012-02-20 10:59:34

SAJTÓKÖZLEMÉNY

,,MÁSODIK ESÉLY NÉPFÕISKOLAI PROGRAM BIHARBAN''

Lezárult a szakmai képzés


Budapest, 2012. február 20., hétfõ (MTI) – Erõsödött a forint hétfõn reggelre az általánosan javuló nemzetközi piaci hangulatban.


Hajdú-Bihar – Nézze meg e heti Hajdú-Bihar megyei csõdértesítõnket!


Futsal – Helyreteheti a DEAC Armada elleni fiaskót az MVFC Berettyóújfalu hétfõn; este fél nyolckor hazai pályán, a Pálfi István Rendezvénycsarnokban szerepel a bihari együttes, vendége pedig a MAFC BME Docler Akadémia lesz.


Futsal – Igazi rangadó várt az elmúlt hét végén az MVFC Berettyóújfalu nõi élvonalbeli futsalcsapatára: a Ferencváros otthonában léptek pályára Pallai Gábor vezetõedzõ tanítványai, azaz a tabella negyedik és ötödik helyezett alakulata találkozott egymással.

Megkezdõdött a jelöltállítás a Világbank élére, miután a pénzügyi szervezet jelenlegi vezetõje mandátumának lejártával távozik a posztról június végével.

« Előző 1 ... 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 « 1110. oldal » 1111 1112 1113 1114 1115 1116  ... 1201 Következő »