2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Új szociális szolgáltatás kezdi meg mûködését Nagyrábén és térségében.


Körösszegapáti – Kilenc fõ, akik a szomszédos Bihar megye Örvend községébõl érkeztek, tették le Tarsoly Attila, Körösszegapáti település polgármestere elõtt az állampolgársági esküt.

Eltörölné a jelzáloghitelek fedezeteként felajánlott ingatlanok 30 milliós értékhatárát az árfolyamgát új rendszerében a javaslathoz eddig érkezett egyetlen módosító.

Bár 2012 januárjában a tavalyi havi átlag kétszeresére ugrott az forgalom - köszönhetõen a megélénkült befektetõi célú vásárlásnak -, ugyanakkor az elmúlt hetekben tapasztalt hideg idõjhárás egy idõre az ingatlanpiacot is befagyasztotta - áll a Duna House legfrissebb sajtóközleményében.

Futsal. A Ferencváros otthonában lép pályára szombaton 16 órakor az MVFC Berettyóújfalu nõi élvonalbeli futsalcsapata.

Célunk a múltunk, hagyományaink felkutatása, továbbéltetése – mondta Török Istvánné, a Bihari Népmûvészeti Egyesület elnöke, akit a Magyar Kultúra Napján, a közmûvelõdés és az örökségvédelem terén végzett kimagasló tevékenységért kapott rangos városi elismerés, az Erdélyi Gábor - díj apropóján kerestünk meg.

Csütörtökön, a kedvezõ amerikai makroadatoknak köszönhetõen ismét az optimizmus uralta a piacokat, így a forint gyorsan visszatért a 290 körüli szintre. Innen akkor léphetünk tovább, ha a görögök végre megállapodnak a hitelezõkkel, áll a Commerzbank napi piaci kommentárjában.

A bankok többsége szerzõdés híján még nem fogadja be az igényléseket, de van olyan hitelintézet is, ahol hamarosan igényelhetõ az amúgy januárban újraindult támogatás - írja a Magyar Nemzet.


Hajdú-Bihar - Az országban és megyénkben is sok helyen hóátfúvások nehezítették a közlekedést.

Az Útinform megyei ügyeletétõl délután három órakor kapott információ szerint jelenleg egy út, a 4812-es járhatatlan Hencida és Esztár között, a közútkezelõ gépeivel igyekszik járhatóvá tenni.

Hajdú-Bihar – A 42-es fõút mezõpeterdi szakaszán teljes útzár van, egy kamion keresztbe fordult az úton, mûszaki mentése folyamatban, sérülés nincs. A rendõrök Berettyóújfalunál Váncsod és Biharkeresztes felé terelik a forgalmat.

Valamennyi fontosabb nemzetközi devizával szemben gyengült valamelyest csütörtök reggelre a forint a bankközi piacon.


Hajdú-Bihar – Kedvezõen változtak az ingatlan-bérbeadás szabályai az idei évtõl. Az egyik fontos változás, hogy a lakását bérbe adó magánszemély levonhatja a bérleti díjból származó bevételébõl az általa más településen bérelt lakóingatlan bérleti díját, ami a munkavállaló mobilitását segítheti.

A keddi gyengülés után erõsödött a forint szerda reggelre: az eurót röviddel hét óra után 290,67 forinton jegyezték a nemzetközi bankközi devizakereskedelemben. Elemzõk szerint az euró árfolyama a következõ napokban is a 290 forintos szint körül alakul majd, feltéve, hogy nem történik valami rendkívüli a nemzetközi porondon. Kedden az okozta a forint gyengülését, hogy veszített erejébõl az euró is, elsõsorban azért, mert kilenc uniós tagállamot, köztük nyolc euróövezeti országot minõsített le a Moody's, illetve rontotta az elsõrendû besorolások kilátását.

Emelte bruttó 3 forinttal a gázolaj és 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

 


Budapest, 2012. február 13., hétfõ (MTI) – Egyedülálló kísérletet végez az elsõ magyar mûhold – hangsúlyozta az MTI-nek Horvai Ferenc, a Magyar Ûrkutatási Iroda (MÛI) tanácsosa annak kapcsán, hogy hétfõn Föld körüli pályára állt a Masat-1.

 

 

Ártánd, 2012. február 14., kedd (MTI) – Megindult a kamionforgalom a magyar-román határszakaszon lévõ átkelõkön, mivel a román hatóságok kedden 10 órától ismét fogadják Magyarország felõl a kamionokat – közölte Kovács Károly, a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.


Mezõsas - Nagyon kedves és jó szokást honosított meg már évek óta Mezõsason a településen mûködõ román kisebbségi önkormányzat. Évente két alkalommal ajándékot, jutalmat ad a településen élõ általános iskolai tanulóknak.


Futsal – Az MVFC Berettyóújfalu együttesét fogadta a DEAC Armada a férfi élvonalbeli futsalbajnokságban hétfõ este a Hódos Imre-sportcsarnokban.

A vártnál magasabb, 5,5 százalékos lett a januári infláció. Az áremelkedésben szerepet játszott az áfaemelés mellett a gyenge forint is.

Totális a pangás az új építésû lakások piacán, a fejlesztések újraindulását a finanszírozás hiánya mellett az átláthatatlanná vált szabályozás is gátolja. Megvalósítható lakáspolitikai koncepciónak pedig semmi nyoma.

Szentpéterszeg – Hatodik alkalommal rendezték meg Szentpéterszeg civil szervezetei és a település önkormányzata a Kolbász- és Hurkatöltõ Fesztivált, amely az országhatáron túli Szentjobb és Kémer települések részvételével nemzetközivé bõvült.

Ismét gyúrtak Pocsajban2012-02-13 09:33:49


Pocsaj – Ismét megkezdõdött a készülõdés Pocsajban a közelgõ võfélytalálkozóra: a pocsajiak és más, környékbeli településrõl érkezõ asszonyok csigát gyúrtak február 11-én.


Futsal – Igazi hajdú-bihari rangadót rendeznek hétfõn a férfi elsõ osztályú futsalbajnokságban: a DEAC Armada az MVFC Berettyóújfalut fogadja a Hódos Imre-sportcsarnokban hétfõn 18 óra 30 perckor. Ha csak önmagában a felek tabellán elfoglalt helyét nézzük, már akkor is érdekes összecsapásra számíthatunk…


Furta – A Hajdú-bihari Naplóban már megjelent, hogy a hímzõ szakkör felébredt álmából Furtán. A Juhász Erzsébet Hagyományõrzõ Egyesület tavaly július 21-én alakult, a 10 éve elhunyt Varga Dánielné Juhász Erzsébetrõl, a népmûvészet mesterérõl neveztük el.

« Előző 1 ... 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 « 1111. oldal » 1112 1113 1114 1115 1116 1117  ... 1201 Következő »