2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Az év elejétõl a lakások eladása elõtt az eladónak kötelezõ energetikai tanúsítványt készíttetni, bár a fölhivatalban e nélkül is bejegyzik az új tulajdonost. A tanúsítvány ára egy átlagos lakás esetében harmincezer forint. Ha az eladó nem kéri ki, szabálysértési vétséget követ el, és legfeljebb ötvenezer forintra büntethetik. A Belügyminisztérium és az ingatlanosok szerint leginkább a vevõi nyomás hathat az eladókra.

A zenekarban eltöltött tizenkilenc évnyi közös munka után távozik a Tankcsapda gitárosa Molnár Levente Cseresznye. A távozás oka az együtt töltött évek alatt megfáradt emberi kapcsolat.

 

Berettyóújfalu - A magyar kultúra ünnepe a nagyváradiak és berettyóújfaluiak szervezésében.

 


Futsal - Szép gyõzelemmel kezdte a 2012-es esztendõt az MVFC Berettyóújfalu nõi futsalcsapata. A bihari lányok a Szegedi Boszorkányokat látták vendégül a hét végén a Pálfi István Rendezvénycsarnokban a bajnokság tizedik fordulójában, és simán, 5–0-ra diadalmaskodtak a vendégek felett.

Budapest, 2012. január 16., hétfõ (MTI) – Literenként bruttó 4 és 6 forinttal emeli a 95-ös benzin, illetve a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., ezzel mindkét üzemanyag ára új történelmi csúcsot ér el – értesült piaci forrásokból az MTI hétfõn.


Budapest, 2012. január 16., hétfõ (MTI) – Az Index.hu portál szerint a hétfõi kormányülésre olyan elõterjesztést készített a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), amely szerint 2 százalékpontos kamattámogatást kaphatnak a közszférában dolgozók – nagyjából 53 ezer alkalmazott – a devizahiteleik végtörlesztéséhez; az elõterjesztõ NGM számításai szerint az elsõ évben 3,7 milliárd forintos költségvetési kamattámogatás mellett akár 55 milliárdos banki veszteség is keletkezhet, ennek a harmadát az állam vállalná magára.

 

 

Debrecen. Nem végleges még, de elkészült egy változat arról, hogyan nézhetnek majd ki a 2013 januárjától mûködõ járások.

Kedd reggelre alig változott a forint árfolyama a fontosabb devizákhoz képest a hétfõ esti kismértékû gyengülés után, a dollárral szemben erõsödött a magyar fizetõeszköz.

A magyar kultúra ünnepe alkalmából immár tizenkettedik éve szervez több mint egyhetes rendezvénysorozatot a Megyei Népfõiskolai Egyesület és a Bihar Megyei és Nagyváradi Civil Szervezetek Szövetsége. A programok Hajdú-Bihar megye több településén és Nagyváradon zajlanak.

Püspökladány - Új év, új film. Tavaly alakult meg az a filmes alkotóközösség, mely a 84 éves világrekorder sakkmester, vitéz Sinka Brigitta életét dolgozta fel „A Tábla Királynõje- 10.000 játszmával a csúcsig” címmel.


Körösszegapáti – Ünnepi öltözetben érkeztek, fõleg bihari rendszámú gépkocsikkal Körösszegapátiba a Polgármesteri hivatal elé azokat, akiket állampolgársági eskütételre invitáltak a településre.

Nagy zavarban a forint!2012-01-16 09:07:32

Az eurózóna országainak általános leminõsítése miatt az alkuszok beijedtek, így a forintot is inkább adják, mint veszik ma reggel, ezért látványosan gyengül a pénzünk.

Futsal - A Szegedi AK Boszorkányok ellen lép elõször pályára idén tétmeccsen a Mezei-Vill nõi csapata.

Berettyóújfalut egy szép, (sõt, egyre szebb!) nõhöz tudnám hasonlítani. A szép nõk pedig nem szeretnek unatkozni, szórakoztassuk tehát, szervezzünk neki programokat – hogy aztán észrevétlenül õ kezdjen el szórakoztatni minket.


Magyarhomorog - Hat év alatt, 4 millió forint ráfordítással egytizedére csökkentették a fûtési költségeiket.

Debrecen – Amilyen aktívan kapcsolódott megyénk és a keleti országrész a református egyház és a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány közös albérlet-támogatási rendszeréhez a múlt év végén, olyan hamar lelohadt a lelkesedés.

Debrecen - Az ingatlanpiacra is kihatással lesz az ET. igazoló okirat.

Hajdú-Bihar – A 42-es sz. fõút 54. km szelvényében vontató es személygépkocsi ütközött. 
Személyi sérülés nem történt. A helyszínelés idején a forgalom félpályán zajlik. MRFK Ügyelet

Körösszakál – A legkisebbek tanóráin a konyhaszekrény ajtaját használták betûtáblának, az ebédlõasztal volt a tanulópad. A szemléltetõ eszközöket naponta hurcolták a pedagógusok az iskolából a napközi ebédlõjébe vagy a szolgálati lakásba – ahol a fûtésleállás idején a tanítás zajlott. Körösszakálban ugyanis a kifizetetlen számlák miatt a GDF Suez Zrt. tavaly november 8-án leállította a gázszolgáltatást.

Az euróhoz és a svájci frankhoz képest kissé gyengült, a dollárhoz képest stagnált a forint jegyzése a devizapiacon pénteken kora reggel.

Szülõfaluja után Füzesgyarmaton lesz a következõ könyvbemutatója B. Kiss Andrea S.O.S. Elváltam! címû regényének.

 


Debrecen – Gázcsonknak ütközött és árokba borult egy kisbusz Derecske belterületén egy benzinkútnál szerda délután.

 

 


Kevés hasonló nagyságú város büszkélkedhet azzal, amivel Berettyóújfalu: elkészült a várost átszelõ kerékpárút 2012 elejére.


Kívül, belül megújult a Hajdú-Bihar Megyei Temetkezési Vállalat Berettyóújfalui Irodája. Az ünnepélyes átadó január 11-én volt.

Pocsaj - EU-s élelmiszercsomagot adtak december elején a rászoruló családoknak, valamint a 60 év felettieknek Pocsajban.

A csomag tartalma volt: száraztészta, liszt, édesség, instant ételek, konzervek, melyek minden háztartásban valamennyi pótlást jelentettek.

« Előző 1 ... 1108 1109 1110 1111 1112 1113 1114 « 1115. oldal » 1116 1117 1118 1119 1120 1121  ... 1201 Következő »