2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Budapest, 2011. november 17., csütörtök (MTI) – Hiába költözik valaki olcsóbb lakásba, hogy szabaduljon az adósságától, a két lakás árának különbségére illetéket kell fizetnie akkor is, ha a különbség negatív; azok sem mentesülnek majd ettõl a tehertõl, akik a Nemzeti Eszközkezelõtõl vásárolják vissza a lakásukat – írja az azenpenzem.hu pénzügyi portál.


Budapest, 2011. november 18., péntek (MTI) – Az elemzõi várakozásoknak megfelelõ ütemben nõttek szeptemberben a bruttó bérek az MTI által, a KSH legfrissebb kereseti és létszám statisztikáiról megkérdezett elemzõ szerint. A Nemzetgazdasági Minisztérium pedig a versenyszférában foglalkoztatottak számának növekedését és a nettó átlagkeresetek elsõ kilenc havi, 5,7 százalékos emelkedését emeli ki, utóbbit az egykulcsos adórendszer pozitív hatásának tulajdonítva.

Budapest, 2011. november 18., péntek (MTI) – A nemzetközi Gazdasági Együttmûködési és Fejlesztési Szervezet (OCED) tagországai alkotta úgynevezett OECD-térségben nem változott a munkanélküliségi ráta szeptemberben az egy hónappal korábbihoz képest. A 34 tagállam közül csupán kilencben mérséklõdött a ráta, a legnagyobb mértékben Magyarországon.

Berettyóújfalu, Debrecen - A Berettyóújfalu Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya közigazgatási hatósági eljárást folytat fk. Ács Zoltán, 14 éves intézeti nevelt eltûnése ügyében, aki 2011. október 13-án Debrecen, Tégláskert u. 68. szám alatti otthonból engedély nélkül távozott, azóta tartózkodási helye ismeretlen, azóta tartózkodási helye ismeretlen és életjelt magáról nem adott.

Berettyóújfalu - A vöröskeresztes alapeszmék és az iskola nevelési értékei találkoznak a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában.

Budapest, 2011. november 16., szerda (MTI) – A forint erõsödött szerda kora estére az euróhoz és a frankhoz képest a délutáni, valamint a reggeli jegyzéséhez viszonyítva a bankközi devizapiacon.


Még a nyári szabadsága alatt sem tudta letenni a kamerát a Berettyó TV stúdióvezetõje, Kari Sándor. Meg is lett az eredménye: az elmúlt héten különdíjas lett a Székelyföldön készített dokumentumfilmje.

Nagyrábé – Falugyûlésen kérték a tervezõt és a polgármestert a nagyrábéi lakosok, hogy a jelenlegi formában ne fogadják el a településfejlesztési terv módosítását.

 


Ártánd, Biharkeresztes, Debrecen – Kedden délután az Ártándi közúti határátkelõhelyen belépésre jelentkezett egy görög állampolgár által vezetett, német honosságú kamion.

 

Budapest, 2011. november 14., hétfõ (MTI) – Emeli bruttó 5, illetve 8 forinttal a 95-ös benzin, valamint a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., ezzel mindkét üzemanyag ára új csúcsra emelkedik – értesült piaci forrásokból hétfõn az MTI.

Bozsik program Komádiban2011-11-15 09:52:55


Komádi – Igazi lelkesedéssel küzdöttek a gyõzelemért a napokban megrendezett Bozsik programban szereplõ ifjúsági labdarúgó csapatok Komádiban.

Eger, 2011. november 14., hétfõ (MTI) – Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), további három együttmûködõ szakszervezeti konföderációval egyeztetve 94 módosító javaslatot juttatott el a parlamenti pártok frakcióvezetõihez a Munka törvénykönyve tervezetének megváltoztatása érdekében – közölte Borsik János hétfõn Egerben.

Alig változott a forint árfolyama kedden reggel a nemzetközi bankközi piacon hétfõ estéhez képest: az eurót 316 forint, a svájci frankot 255 forint körül jegyezték.

Az év elsõ kilenc hónapjában az agrártermékek ára közel 30 százalékkal emelkedett. A krumpli ára látványosan csökkent.

A legfontosabb nemzetközi devizanemekkel szemben valamelyest gyengült hétfõ reggelre a forint a bankközi devizapiacon, majd délelõtt esni kezdett az árfolyam.

Berettyóújfalu - Az MLSZ-ben megtartották a férfi futsal Magyar Kupa nyolcaddöntõjének sorsolását, melyen eldõlt, a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu az Üllõ FC Csõ-Montage ellen vívhatja ki a legjobb négy közé jutást.

Berettyóújfalu – A MVFC Berettyóújfalu nõi csapatának csak a gyõzelem elfogadható a mérkõzésen.


Budapest, 2011. november 11., péntek (MTI) – Erõsödött a forint péntek délután, az eurót 310 forint alatt jegyezték 16 óra után.

Budapest, 2011. november 11., péntek (MTI) – A kormány által a parlament elé beterjesztett törvényjavaslat szerint jövõre számos változás várható a személyi jövedelemadózásban (szja) – hívja fel a figyelmet a PwC.


Interjú Török Istvánnéval, a Vass Jenõ Óvoda és Bölcsõde intézményvezetõjével


Budapest, 2011. november 10., csütörtök (MTI) – Átalakítják a rokkantsági nyugdíjrendszert, mert a jelenlegi  fenntarthatatlan, pazarló, átláthatatlan és folyamatosan államadósságot generál – közölte Giró-Szász András kormányszóvivõ csütörtöki sajtótájékoztatóján. Megszûnik a rokkantsági nyugdíj, a rendszeres szociális járadék és az átmeneti járadék, ezek helyett egységes táppénzszerû ellátást vezetnek be.

 


Budapest, 2011. november 10., csütörtök (MTI) – A lakásárak 2008-tól 2011 elsõ félévéig nominálisan közel 12 százalékkal csökkentek, s az elsõ félévi átlagárak alapján több mint tízszeres eltérés van az árakban országos szinten – állapítja meg az OTP Jelzálogbank felmérése.

 

Budapest, 2011. november 11., péntek (MTI) – Kissé javult péntek reggelre a forint csütörtöki mélypontjaihoz képest: az eurót 314 forint környékén jegyzik, 3 forinttal történelmi csúcsa alatt.

Budapest, 2011. november 11., péntek (MTI) – Az októberi 3,9 százalékos infláció után 4,1-4,2 százalékos 12 havi inflációt várnak decemberre az MTI-nek nyilatkozó elemzõk, akik szerint a forint árfolyamának gyengülése miatt akár kamatemelésre is elszánhatja magát a jegybank.

Csütörtök reggel a forint árfolyama valamelyest javult az összes irányadó devizához képest, de hamar elfogyott a lendület, és gyengülni kezdett a magyar deviza.

« Előző 1 ... 1115 1116 1117 1118 1119 1120 1121 « 1122. oldal » 1123 1124 1125 1126 1127 1128  ... 1201 Következő »