2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Hullámzó teljesítményt nyújtott szerda délelõtt a forint, kora reggel még erõsödött, majd gyengült, késõbb pedig újból erõre kapott. A dollár több mint három forinttal gyengült délelõtt.

A kormány otthomteremtési programjára összesen 6,5 milliárd jut és kevesebb mint tízezer családnak jelenthet segítséget.

Hajdú-Bihar - A munkaügyi központ igény szerint segít a munkaadóknak a megfelelõ dolgozók kiválasztásában is.

Futsal - Az újoncok ellen begyûjtötte a három pontot az újfalui együttes.

A hétfõi erõsödés után alig változott a forint árfolyama a fõbb devizákhoz képest kedd kora reggel: az eurót 293 alatt, a svájci frankot 237 forint körül jegyezték a devizapiacon. Kilenc óra elõtt gyengülni kezdett a forint, devizapiaci kereskedõk szerint bizonytalanságot okoz, hogy a szlovák parlament miként szavaz majd az uniós mentõcsomag kibõvítésérõl. Kora délután javított a forint, bár a svájci frankot 240 forint fölött is jegyezték.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a csõd- és a felszámolási eljárás gyorsítására dolgozott ki egy javaslatcsomagot, amely azonban a cégalapítás szabályain is szigorítana. Az egyeztetés alatt levõ, nem végleges javaslat megszüntetné az egyszerûsített cégeljárást, amivel jelentõsen növekednének az illetékek, és búcsút inthetnének a vállalkozók az egyórás cégalapításnak is.

Korábban kézbesítik az októberi nyugdíjat. A nemzetgazdasági miniszter rendeletben határozta meg a 2011. évi munkaszüneti napok körüli munkarendet.

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége legutóbb Csongrádon rendezte meg az országos és nemzetközi horgászversenyt 33 csapat részvételével, amelyen Hajdú-Bihar megye képviseletében az Aranykor Városi Nyugdíjas Klubból 3 fõ vett részt: Mike Zoltán, Kolozsvári Lajos és Balogh Gyula.

Ezt a versenyt a Törõ Gábor Hagyományõrzõ Népdalkör Egyesület szervezte, melyen 28 csapat vett részt, köztük a Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub csapata is (Varga Zsigmond, Lõdi József, Kovács Imre, Farkas Pál és Szabó Sándor). A csapat a II. helyet szerezte meg.

 

Szüretelõ ovisok Pocsajban2011-10-10 11:08:39


Pocsaj - Szüreti felvonuló óvodások, iskolások járták Pocsaj utcáit október 7-én, szekerezéssel egybekötve.


Feketetó (Negreni) – Évszázados hagyomány, hogy minden év októberének második hetében a Sebes-Körös mentén lévõ Feketetó (Negreni) település határában Nagyvárad és Kolozsvár között félúton nagyvásárt rendeznek.

Stagnált a forint2011-10-10 10:52:03

Hétfõn reggel stagnált a forint a legfontosabb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon.

Újiráz alapításának 99.évfordulóját ünnepelték a kis település lakói 2011. október 8-án. A kétnapos rendezvény ünnepi szentmisével és emlékünnepséggel indult.

Berettyóújfalu – A K&H gyógyvarázs program ismét játékokkal és könyvekkel járul hozzá a beteg gyermekek gyógyulásához.


Futsal – Nem sikerült bravúrral meglepnie közönségét az MVFC Berettyóújfalu élvonalbeli nõi csapatának szombaton, ám a lányok az utolsó percig küzdöttek a tavalyi ezüstérmes Univerzum-Aramis ellen.


Az október 6-i ünnepélyes átadó utáni napon Budapesten, sajtótájékoztatón jelentették be a 40. jubileumi játszóteret az Unilever Magyarország Kft. Delikát8 „Fõzzön játszóteret!” címû kampány nyertes játékosa – Nagy Ernõné - és településünk polgármestere – Muraközi István – jelenlétében.

Ahogy közeledik október 30., a jövõ évi kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosítás (kgfb) díjhirdetése, úgy kapnak szárnyra a híresztelések a további díjcsökkenésrõl, vagy éppen emelkedésrõl - a netrisk.hu piacvezetõ internetes alkusz 5-7 százalék csökkenést valószínûsít.

A vagyonosodási vizsgálat kiterjed a hitelek visszafizetésére fordított pénz eredetének firtatására is - tudta meg azenpenzem.hu az adóhatóságnál; a "kishalaknak" azonban a portál szerint nem kell félniük.

Berettyóújfalu - Újra hazai pályán játszik az újfalui nõi futsalcsapat.

A kormány máris módosítaná az alig egy hónapja életbe lépett környezetvédelmi termékdíjakat – állítja a Népszabadság a birtokába jutott törvénymódosítási tervre hivatkozva.

A Közép-európai ingatlanbefektetések 2,3 milliárd eurós harmadik negyedévi értéke azt vetíti elõre, hogy a régióban történt ingatlanbefektetések az év végéig elérhetik a 6 milliárd eurót - közölte a Cushman & Wakefield az MTI-vel.


Megmarad az öregségi nyugdíjasok, a diákok és a 6 éven aluli gyerekek utazási kedvezménye is - idézte a Magyar Nemzet szombati számában Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelõs államtitkára Hír Televíziónak adott nyilatkozatát.

Futsal - Idegenben verték másodosztályú ellenfeleiket a hajdú-bihari élvonalbeli csapatok.

 

Berettyóújfalu, Berettyószentmárton - Az Unilever Magyarország Kft. által 5 éve elindított nyereményjátéknak köszönhetõen kaptak játszóteret a berettyószentmártoni gyerekek.


Budapest, 2011. október 7., péntek (MTI) – A devizahitelek átváltására indítottak el civilek hiteltársulást, céljuk, hogy a beszerzési társulásokhoz hasonlóan összegyûjtsék a frank- és devizahitelesek igényeit. A “hitelközösség” BUBOR (budapesti bankközi kamatláb) plusz 1,5 százalékpontos forint hitelkamatot szeretne elérni.

 

« Előző 1 ... 1121 1122 1123 1124 1125 1126 1127 « 1128. oldal » 1129 1130 1131 1132 1133 1134  ... 1201 Következő »