2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 


Debrecen, 2011. szeptember 21., szerda (MTI) - Három embert kellett kórházban tartani a kedd délutáni mikepércsi buszbaleset sérültjei közül, a legsúlyosabb állapotban a busz vezetõje van, rajta több mûtétet is el kell végezni - mondta a debreceni Kenézy kórház szóvivõje szerdán az MTI érdeklõdésére.


Biharkeresztes, Nagyvárad - Szeptember 9-i beindítása óta az elsõ két hétben összesen 474 utasa volt a nagyváradi helyi közszállítási vállalat által indított Nagyvárad-Biharkeresztes buszjáratnak, vagyis átlagban naponta közel negyvenen utaznak át a határon ezen a módon.


Budapest, 2011. szeptember 20., kedd (MTI) – A kormány minden lehetséges intézkedést meghoz ahhoz, hogy az adórendszer átalakításának hátrányos hatásait semlegesítse – hangsúlyozza a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) keddi közleményében.

A kormányülésen felmerült, hogy a pénteken bejelenetett adó- és járulékemelések az alacsony keresetûeket sújtják. Az [origo] információi szerint a kormány több tervet vázolt megsegítésükre, ilyen az alapvetõ élelmiszerek áfájának csökkentése. Úgy tudjuk, a kormányülésen elõször került szóba, hogy az intézkedések komoly hitelvesztést okoznak a kormánynak, mert több ponton ellenkeznek azzal, amit a kormánypártok eddig kommunikáltak.

Futsal. Nem jött be a szokatlan taktika a berettyóújfaluiaknak.

Kissé gyengült a forint a fõbb devizákhoz képest kedd reggelre a nemzetközi bankközi piacon, az eurót 291, a svájci frankot 241 forint körül jegyezték. Délelõtt szûk sávban ingadozott a forint, csak a dollár gyengült enyhén. Bár londoni elemzõk nem tartották kizártnak, hogy a jelenlegi kockázati környezetben az MNB kamatemelésre szánja el magát, maradt a hat százalékos alapkamat.

 


Futsal -  A harmadik fordulóval folytatódik a férfi élvonalbeli futsalbajnokság: a Mezei-Vill FC hétfõn Szegedre utazik, ahol az ÚTC Junior Sport otthonában lép pályára 19 órakor.

 

Valamennyi fontosabb nemzetközi devizanemmel szemben gyengült hétfõ reggelre a forint a bankközi piacon.

6 forinttal nõ a benzin és 7 forinttal a gázolaj ára a hazai töltõállomásokon szerdától - erõsítették meg piaci forrásokból a holtankoljak.hu értesülését.

 


Csuhébaba és kórójáték készítés, kukoricamorzsolás, kukoricás ételek kóstolása szerepelt A kukorica napja programjában szombaton Püspökladányban, a Karacs Ferenc Múzeumban.

Portálunkon meg tudja nézni, milyen eredmények születtek a megye I. ötödik fordulójának szombati játéknapján.

Biharkeresztes - A város közel 100 éves épülete 29 millió forintos uniós támogatással, illetve 5 százalék önrésszel immár teljesen megújulva várja a betegeket, valamint a kismamákat, fiatal anyukákat.

A 2012. évi Országvédelmi Költségvetés 1,5 százalékos GDP növekedésre épül, 2,5 százalékos államháztartási hiánycél mellett. Az államháztartás egyenlege 750 milliárd forinttal javul a bevételek 445-450 milliárddal nõnek, a kiadások pedig 300 milliárddal csökkennek - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a pénteki kormányszóvivõi tájékoztatón.

A minisztérium a jövõ hétre már a megállapodást várja, de a szakszervezetek és a munkavállalói szervezetek még kemény vitákra készülnek az új Munka törvénykönyvérõl. A mûszakpótlék kérdése és a szakszervezeti vezetõk munkajogi védettsége lehet a két legérzékenyebb téma.

Mérlegeli a kormány, hogy a problémás ügyfeleket és a magas hitelösszeget felvevõket is kizárja azok közül, akik a piacinál kedvezõbb árfolyamon törleszthetik devizahitelüket - tudta meg az [origo]. A kormány eddig is több olyan részletet jelentett be a végtörlesztésbõl, amely szûkíti azok körét, akik élhetnek a végtörlesztéssel, de információink szerint megbízást kapott a kormányzati apparátus, hogy mérje fel, milyen kritériumokkal szûkíthetõ tovább a csoport.

Budapest (MTI) - Alig változott a forint a vezetõ devizákkal szemben péntek reggel, az eurót 285 forint alatt, a svájci frankot pedig 236 forint alatt jegyezték 7 órakor.


Önerõ nélküli, százszázalékos támogatást nyert a városi könyvtár Mese-Zene-Tánc címet viselõ projektjének megvalósítására. A nyitórendezvényt szeptember 14-én tartották a Sinka István Városi Könyvtárban.

Kissé erõsödött a forint2011-09-15 16:06:57

Csütörtök reggelre a forint enyhén korrigálta az elõzõ napi számottevõ veszteségeit. A piacok tájékozódási pontokat várnak európai pénzügyi vezetõk nap folyamán elhangzó gazdasági helyzetértékeléseitõl.

Emelkedhet a tej ára2011-09-15 16:02:56

Debrecen - Az augusztus második fele óta tapasztalható áremelkedésnek köszönhetõen az azonnal szállítható nyerstej literenkénti ára 100-103 forint, a szerzõdött ár pedig 85-90 forint körül van.

„Egy test a mi hazánk!”2011-09-15 15:53:53


Több százan tettek már magyar állampolgársági esküt városunkban, ám a szeptember 14-i eskütétel emlékezetes marad. Ekkor érkezett testvárosunk, Margitta népes küldöttsége a Városházára, hogy éppen nálunk szerezze meg magyar állampolgárságát 22 felnõtt és két gyermekkorú.

Nagy öröm érte a csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskolát, amikor az Új Széchenyi Terv kereteiben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, a Társadalmi Megújulás Operatív Program Támogatási Rendszeréhez benyújtott, Nevelés-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidõs tevékenységének támogatása pályázati kiírásra megírt Csökmõi Együttmûködõ Programok (CSEP) címû pályázatuk kedvezõ elbírálásban részesült. Az intézmény a TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0128-as számú pályázattal 29.129 490 Ft vissza nem térítendõ összeget nyert szakmai feladatok megvalósítására.

Emelkedéssel zárt a BUX2011-09-14 18:19:45

A részvénypiac forgalma 15,9 milliárd forint volt, a vezetõ részvények erõsödtek az elõzõ napi záráshoz képest.

 

Amennyiben jogszabály születik arról, hogy egy bankkölcsön teljes hiteldíjmutatója (THM) nem haladhatja meg a 30 százalékot, a személyi hitelek és áruhitelek zöme eltûnhet, és megszûnhet a gyorskölcsönöket nyújtó Provident és hasonló cégek piaca. Kamatplafonnal sok országban próbálják megregulázni a tisztességtelenül drága hiteleket, de a nemzetközi tapasztalatok szerint, ha a korlát túl merevre sikeredik, annak káros következményei is lehetnek, akár az uzsorások helyzete is erõsödhet.


Akárcsak az elsõ fordulóban, ezúttal is 4–3-ra diadalmaskodott az MVFC.


Budapest (MTI) - A devizahitelek végtörlesztésének rögzített árfolyamon történõ lehetõségét elfogadhatatlannak tartja a Magyar Bankszövetség, de a többi, a bankokat érintõ javaslatról készek tárgyalni - derül ki a szervezet közleményébõl.

« Előző 1 ... 1125 1126 1127 1128 1129 1130 1131 « 1132. oldal » 1133 1134 1135 1136 1137 1138  ... 1201 Következő »