2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Országvédelmi tervet jelentett be Orbán Viktor. A részben már megismert akcióterv hatósági kézbe venné a közszolgáltatások díjszabását, fellépne az uzsorások ellen, bevezetné a luxusadót, és a bankokra tolná a devizahitel-törlesztés költségeit. Orbán ezúttal is Magyarország teljes megújítását ígérte, és ellenségeket, felelõsöket keresett.

 


Sok-sok év után újból önálló magyar tannyelvû iskola nyílt testvérvárosunkban, Margittán. Az ünnepélyes tanévnyitó szeptember 12-én volt, melyre meghívást kapott Muraközi István polgármester, Pálfi Anikó alpolgármester, Kapornai Judit intézményi irodavezetõ, Kovács Zoltán, a II. Rákóczi Ferenc, Hodosán Csaba, a József Attila Általános Iskola, illetve Domján János, az Arany János Gimnázium igazgatója.

Budapest (MTI) - Gyengült a forint árfolyama hétfõ reggel péntekhez képest, a svájci frankot 233,20 forint körül, az eurót pedig 281,70 forint körül jegyezték 7 órakor.


Budapest (MTI) - Felfüggesztették az OTP és az FHB részvényeinek tõzsdei kereskedését hétfõn a nyitás elõtt.


Budapest, 2011. szeptember 12., hétfõ (MTI) - Az elõzetes bejelentésnek megfelelõen november 1-tõl 13 forinttal emelkedik a gázolaj jövedéki adója, a dohánytermékeké pedig egy év alatt három lépcsõben növekszik, a pénznyerõ játékautomaták tételes adója is emelkedik, és emellé még százalékos játékadót is kell fizetni - egyebek mellett ezt tartalmazza a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter javaslata, amely hétfõn került fel az Országgyûlés honlapjára.

Eredmények a megye I-bõl2011-09-11 19:12:53

Ha érdekli, milyen eredmények születtek a megye I. 4. fordulójának szombati játéknapján, itt meg tudja tekinteni.

Megye II-es jegyzõkönyvek2011-09-11 19:10:16

Portálunkon meg tudja nézni, hogyan alakultak a megye II-ben szombaton rendezett találkozók végeredményei.

Budapest (MTI) - Gyengült a forint péntek estére, az eurót 280 forint felett, a svájci frankot pedig 231 forint felett jegyezték röviddel 18 óra után.


Sáp - Nádudvar, Püspökladány Hajdúszovát, Derecske és Sáp tanodái adtak találkozót szeptember 9- én egymásnak, hogy bemutassák: településeiken a nevelõk összehangolt munkájával milyen hatékonyan tudták segíteni a hátrányos helyzetû, „hátsó padokban ülõ”gyerekek felzárkóztatását.

Új típusú diákhitelrendszert dolgozott ki a Nemzetgazdasági Minisztérium annak érdekében, hogy a jövõben bevezetendõ, a jelenlegi költségtérítéses képzésnél lényegesen drágább önköltséges képzés is megfizethetõ legyen minden fiatal számára, függetlenül a családi anyagi hátterétõl - írta szombati számában a Magyar Nemzet.

Elsõ bajnoki meccsét játssza az MVFC az új hazai pályáján.

Budapest (MTI) - A 18 magánnyugdíjpénztár 5,092 millárd forint mûködési veszteséggel zárta az elsõ félévet, ami több mint kétszerese a tavalyi egész évinek (2,382 milliárd forint) és mintegy nyolcszorosa a tavalyi elsõ félévinek (643 millió forint) - derül ki a felügyeleti adatokból. Június végén a kasszáknak 100.625 tagjuk volt, a pénztári portfólió piaci értéke pedig 244,299 milliárd forintot tett ki.


Hajdúszoboszló - Rögzített árfolyamú végtörlesztést javasol a kormányak a Fidesz-KDNP-frakció

 

Hat havi mélypontra gyengült az euró árfolyama dollárban azt követõen, hogy az EKB "ejtette" kamatemelés felé hajló pénzpolitikáját és a gazdasági növekedés lassulását jelezte elõre a szuverén adósságválsággal terhelt euróövezetben.

Gyengült a forint2011-09-09 14:29:05

Gyengült a forint és a zloty pénteken a csökkenõ kamatprémium kilátások miatt.

Berettyóújfalu - Magyar nyelvû iskolát nyitnak Romániában.


A berettyóújfalui sportember 860 kg-os összetett teljesítménnyel világbajnoki címet szerzett.


Komádi, Debrecen - A fogyatékosok egykori otthonát Komádiban nem éri meg õriztetni a megyei önkormányzatnak

Ideje feltankolni!2011-09-08 15:49:19


Októbertõl húsz százalékkal emeli árait a cukorgyártással foglalkozó osztrák Agrana-csoport - közölte szerdán a cég vezérigazgatója Johann Marihart, aki a cukor világpiaci árának emelkedésével és az európai cukorpiac egyensúlytalanságaival magyarázta a döntést. (Marihart azt mondta, az uniós cukorpiaci szabályok évi 13,3 millió tonna cukor megtermelését engedik, miközben a fogyasztás meghaladja a 17 millió tonnát. )

Csak részleges megoldást jelent a magyar devizahiteleseknek az, hogy a svájci jegybank bejelentette, gátat szab a frank erõsödésének. Tartós megkönnyebbülést az európai adósságválság megoldása hozhatna, addig viszont az [origo]-nak nyilatkozó elemzõk prognózisa szerint legfeljebb arra számíthatnak az adósok, hogy 220-230 forintos frankárfolyamon törleszthetnek. Mostantól már nem csak a frank árát, hanem az euróét is érdemes lesz figyelniük.

A dohány, az alkohol és a gázolaj adójának emelésével és szigorúbb áfabehajtással foltozná be a kormány a gazdaság lelassulása miatt keletkezett költségvetési lyukat. Ezt Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György gazdasági miniszter jelentette be a kétnapos kormányülés után, ahol Orbán jelezte azt is, a nehézségek ellenére folytatják az államadósság csökkentését.


Nem mindennapos helyszínen történt állampolgársági eskütétel városunkban szeptember 7-én. Kanalas Hajnalka Éva, született Sándor Hajnalka Éva, a Gróf Tisza István Kórház szülészeti osztályának második emeleti tárgyalójában lett magyar állampolgár.

Budapest (MTI) - Emelte bruttó 7, illetve 5 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

 

Budapest, 2011. szeptember 7., szerda (MTI) - Már hétfõn dönthet az Országgyûlés a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítésérõl és a lakóingatlanok kényszerértékesítésérõl szóló törvény módosításáról.

 

 

 

Budapest, 2011. szeptember 6., kedd (MTI) - A Nemzetgazdasági Minisztérium korábbi terveivel ellentétben az új Munka törvénykönyvében (Mt.) nem változik a munkavállalók éves rendes szabadsága - egyebek között ez derült ki azon az egyeztetésen, amelyet az Mt. tervezetérõl kedden folytatott a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelõs államtitkára három munkaadói és két munkavállalói szövetség képviselõjével.

« Előző 1 ... 1126 1127 1128 1129 1130 1131 1132 « 1133. oldal » 1134 1135 1136 1137 1138 1139  ... 1201 Következő »