2019. május 22. Szerda, Júlia, Rita.
 

A Hortobágy utcán tartott hazafelé egy, a közelben lakó 56 éves férfi szeptember 08-án 21 óra körüli idõben Debrecenben.

" Aki hált már más asszonyával, azt felfalja a sárkány!" - tudják ezt jól a csökmõiek. A több, mint kétszáz évvel ezelõtt történt csúfos eset ma már Csökmõ humoros sajátosságává vált. Amiért valamikor bicskát rántottak a "sárkányhúzóknak" csúfolt csökmõiek, azon ma már csak mosolyognak. Az évente megrendezett Sárkány-nap is ezt bizonyítja, és az a szatirikus táncjáték is, amit október 4-én a Nagyváradi Táncegyüttes mutat majd be a helyi faluház színpadán.

Debrecennek 1,5 milliárd forint állami támogatás jut abból az összesen 11 milliárdos keretbõl, melynek odaítélésével az eddigi legnagyobb szabású város-rehabilitációs programról döntött legutóbbi ülésén a kormány.

Elsõ alkalommal rendezték meg a Bihari Fesztivált Berettyóújfaluban a Morotva Ligetben. Bár az esõs idõjárás nem kedvezett a rendezvénynek, a változatos programok kárpótolták a látogatókat.

Kukában, utcán elhajítva, moslékba keverve, sõt tûzre dobva is látni manapság az egykor szent dolognak számító kenyeret. S bár meg van az ára, még sem becsülik úgy az emberek, mint régen.

A helyszínen életét vesztette annak az autónak a sofõrje, aki egy busszal ütözött össze pénteken délután a Berettyóújfalu és Szentpéterszeg közötti úton.

Gázolt a taxis, majd elment2008-09-19 16:15:08

Debrecen – Nem hívott mentõt az általa elütött 54 éves nõhöz egy taxis péntek hajnalban a Debrecen Plázánál, pedig a gyalogos jelezte, hogy fáj a térde. A rendõrséget a Kenézy-kórház értesítette.

Lopás miatt a rendõrségen2008-09-19 08:04:08

Debrecen -

Hét személy állítottak elõ a rendõrök péntekre virradóan a debreceni kapitányságon - értesültünk. Ötöt közülük lopás gyanújával, egyet ittas vezetésért vittek be.
Hagyományõrzés Zsákán2008-09-18 18:50:15

Mesterségek ünnepének adott otthont a közelmúltban a zsákai Rhédey-kastély parkja. A hagyományõrzõ programot második alkalommal rendezte meg a helyi önkormányzat és a mûvelõdési ház.

Az elsõdleges orvosi vizsgálatok szerint két könnyebb sérültje lett annak a balesetnek, amely csütörtökön kora délután történt a 47-

es fõúton, Mikepércs és Debrecen között, ahol egy kamion és egy személyautó ütközött össze.

Komolyabb rendõri jelenlétet igényelt egy emberölési kísérlet miatti tárgyalás szerda délelõtt a Debreceni Ítélõtáblán.

Ferencváros-BUSE férfi szenior jótékonysági mérkõzés 2008.09.21.  16 óra, Berettyóújfalu Sportpálya

Nagy ruhafogás Ártándon2008-09-17 16:48:04

Ártánd – Két fogás során 36 millió forint értékû hamis márkajelzéssel ellátott, silány minõségû ruhát foglaltak le a vámosok az ártándi határátkelõn – közölte szerdán Sipos Jenõ, a Vám-és Pénzügyõrség Országos Parancsnokságának szóvivõje.

A rekordmeleg után hamar megérkezett a rekordhideg, azonban -

mint megtudtuk - nem sokan igényelték még a távfûtés beindítását Debrecenben. Egy átlag 60 négyzetméteres lakás napi távfûtési költsége 454 forint az õszi idõszakban.

Biharkeresztes -

A helyszínen életét vesztette annak az autónak a vezetõje, aki jármûvével egy sarki háznak csapódott kedden este Biharkeresztesen, a Széchenyi és a Kinizsi utcák keresztezõdésében.

Sebességtúllépés miatt 162 esetben indítottak közigazgatási eljárást a debreceni rendõrkapitányság munkatársai a múlt heti, három napos közlekedési akció során.

Debrecen -

A helyszínen életét vesztette az a gyalogos, akit egy személyautó ütött el kedden kora reggel a 33-as fõúton, Debrecen határában, a volt autópiac bejáratánál.

Valamilyen információs hiba történhetett: éveken keresztül nem rögzítették a román féllel, hol is lesz a csatlakozás? A románok Borsról beszéltek, mi oda terveztünk, aztán õk máshogy gondolták...

Egy súlyos, és három könnyû sérültje lett annak a balesetnek, amely hétfõn reggel történt Pallagon, ahol egy mikrobusz fának ütközött.

Hajdúböszörmény – A hajdúk letelepítésének 399. évfordulóját ünnepli Hajdúböszörmény szeptember 13-

án. A városnapi történések már elõzõ nap, pénteken elkezdõdtek.
Debrecen -
Könnyebben sérült annak a quad-nak a vezetõje, aki pénteken késõ este ütközött egy mikrobusz oldalának Debrecenben, a Kaskötõ és a Magtár utcák keresztezõdésében.

Debrecen — Versenyképes szaktudás birtokában a 29 fõbõl már többen elhelyezkedtek a régióban. A program költségvetése 546 ezer euró volt, 410 ezer euró támogatással.

35 ezer volt ütötte agyon2008-09-12 08:24:51

Hajdúnánás -

Egy adattábla keresése közben szenvedett halálos, 35 ezer voltos áramütést az a 33 éves hajdúnánási férfi, aki minden bizonnyal tisztában volt azzal, hogy életveszélyes helyre merészkedik.
Tizenegyen megsérültek csütörtök délután Debrecenben, amikor egy villamos egyelõre tisztázatlan okból letért a sínrõl, és fának ütközött. Se a DKV régi munkatársa, se a sokat látott tûzoltó nem emlékszik hasonlóra.
Szobrot Kádár vitéznek!2008-09-11 21:59:12

Az összefogáson múlik, hogy lesz-e szobra Berettyóújfalu hírességének, Kádár vitéznek. Az önkormányzat és a Berettyóújfalu Városért Közalapítvány mindenesetre azon fáradozik, hogy az 1600-as években élt katonának méltó emléket állíthassanak.

« Előző 1 ... 1127 1128 1129 1130 1131 1132 1133 « 1134. oldal » 1135 1136  Következő »