2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Mérséklõdik a benzin és a gázolja ára is.

Strandfesztivál Nádudvaron2011-08-09 12:26:58

Már hagyománnyá vált, hogy Nádudvaron szép környezetben, a gyógyfürdõben rendezik meg az egész napos strandfesztivált, amit az „Életet az éveknek” Országos Szövetségének megyei szervezete szervezett.

A HAON információi szerint egy szürke színû Trabant típusú személygépkocsi haladt Berettyóújfalu felõl Tépe irányába a 47-es fõúton, amikor is, eddig tisztázatlan körülmények között az autó vezetõje elvesztette uralmát a jármû fölött és a jobb oldali árokba borult.

A csökkentéssel a benzin átlagára 384 forintra, a gázolajé pedig 371 forintra mérséklõdik. A Mol egy hete bruttó 2 forinttal csökkentette a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, a benziné akkor nem változott. Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

Nemcsak a svájci frank erõsödése, hanem a forint gyengülése is hozzájárult ahhoz, hogy ismét csúcsot döntött az árfolyam. A forint hétfõ reggel a dollárral és az euróval szemben is gyengült. Belátható idõn belül a forint inkább a külföldi fejlemények hatására mozdul. Ezek közül továbbra is a piaci óvatosság a legjellemzõbb, amelyet a tovább húzódó euróövezeti államadósság-válság indokol.


Berekböszörmény - A település képviselõtestülete elhatározta, hogy minden év augusztus elsõ szombatján falunapot szervez a község lakói számára.

 

 

Rendkívüli testületi ülésen döntöttek a képviselõk arról, hol biztosítsanak területet annak a játszótérnek, melyet Nagy Ernõné a berettyószentmártoni városrésznek nyert meg.

Vasárnap a hajnali órákban állampolgári bejelentés alapján került elfogásra az a berettyóújfalui fiatalember, aki egy belvárosi telephelyrõl kísérelt meg eltulajdonítani szerszámgépeket, valamint egy a telephelyen parkoló kis tehergépkocsit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Debrecen - Kereslet van a méz iránt, és meg lehet élni belõle, de sikerért dolgozni kell - kezdte Király László, az OMME Hajdú - Bihari Szervezetének elnöke.

Debrecen - A svájci frank eszeveszett száguldása miatt egyre nagyobb a bizonytalanság a devizahitelesek körében. Egyre többen teszik fel a kérdést,hogy érdemes-e élniük a jövõ héten életbe lépõ lehetõséggel, amikor hozzáférhetõvé válik az árfolyam rögzítés igénylése.

Második alkalommal került sor állampolgársági eskütételre Komádiban.

Minden év júliusában kerül sor a Régiós Nyugdíjas Kulturális és Baráti Találkozóra, aminek házigazdája a Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub. Az a Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub, amelyiknek a tánccsoportja 2010-ben Békésen az országos Senior táncversenyen elsõ helyet szerezte meg a „Hogy is van ez?” Dunántúli népitánccal, ebben az évben pedig szintén Békésen másodikok lettek a Szatmári népitánccal.

Biharkeresztes - Vasárnap öt moldáv személy jelentkezett kilépésre a Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség Ártánd Közúti Határátkelõhelyen, ellenõrzésük során megállapítást nyert, hogy velük szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben, mert megkísérelték vagy át is lépték jogellenesen a Magyar Köztársaság államhatárát, illetve - a részükre kiszabott - helyszíni bírságot nem fizették meg.

Csökkent a gázolaj ára2011-08-03 10:21:45

 


Budapest, 2011. augusztus 3., szerda (MTI) - Csökkentette bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a benzin ára nem változott.

 

Szerda reggel folytatódott a frank szárnyalása, a külföldi deviza az euróval szemben és a forinttal szemben is erõsödött, ennek eredményeként 252 forint fölé került az árfolyam. Az euró és a dollár is drágább lett. Kilenc óra után azonban zuhanni kezdett a frank, miután svájci jegybank reagált a napok óta tartó frankerõsödõsére és csökkentette irányadó kamatát. Tíz órakor a svájci frankot 246 forint alatt jegyezték.

 


Magyarhomorog – „Meggyógyult Magyarhomorog egyik ékköve az 1894-ben épült református temploma” – mondta prédikációjában Nagy Zsolt a Bihari Református egyházmegye esperese, abból az alkalomból, hogy ünnepi istentiszteletre gyûltek össze a település és a környék református hívei.


 

Debrecen - A heti csõdértesítõ adatai alapján hétrõl-hétre megjelenik a Naplóban a felszámolás alatt álló hajdú-bihari vállalkozások neve.

 

A szerdai változással a gázolaj átlagára 373 forintra csökken, míg a benziné 388 forint marad. A Mol egy hete bruttó 3, illetve 4 forinttal emelte a 95-ös benzin, valamint a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát. Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

Tavaly õsz óta nem szerepelt olyan gyengén a magyar feldolgozóipar, mint júliusban, ugyanakkor a szektor foglalkoztatottságát jelzõ mutató 1995 óta legjobb júliusi eredményt érte el.

Debrecen - A Nemezti Adó- és Vámhivatal Hajdú-Bihar Megyei Adóigazgatósága arra hívja fel a figyelmet, hogy az adózás rendjérõl szóló 2003. évi XCII. törvény 38. § (1-4), illetve a 43. § (1) bekezdése értelmében az állami adóhatóságnál nyilvántartott fizetési kötelezettségeit adónemenként, elszámolási számla nyitására kötelezett adózó esetén átutalással, míg elszámolási számla nyitására nem kötelezett adózó esetén átutalással vagy postai készpénzátutalási megbízással– csekkel- kell teljesíteni.

2011 júniusában Komádi szívében megnyílt a környéken kuriózumnak számító állatpatika, amelyet egy fiatal, agilis állatorvos Dr. Kövér Pál üzemeltet.


A Procter & Gamble és a CBA közös kezdeményezése, „A közösség szíve (köszi)” program tavaly õszi gyûjtõakciójának egyik nyertes településén, Komádiban a Gyermekotthonban átadták a lakók életkörülményein javító mûszaki cikkeket (2 db mosógép, 2 LCD televízió) és készségfejlesztõ eszközöket, játékokat.

Budapest (MTI) - A forint gyengült a svájci frankkal szemben, más vezetõ devizákhoz képest nem változott érdemben az árfolyama péntek reggelre a bankközi devizapiacon. A svájci frank 234,76 forintot ért a csütörtök kora esti 233,39 forintot követõen.

A jegybank becslése szerint több mint 200 milliárd forintos finanszírozási hiányt jelent a magyar költségvetésnek, hogy az Európai Bíróság csütörtökön arra kötelezte Magyarországot, változtassa meg az áfa-visszaigénylés szabályozását. A 2007 óta húzódó per ítéletét azonban van ideje végrehajtani a kormánynak, határidõt ugyanis nem adott az Európai Bíróság. Az NGM felvetette, hogy a Mol-részvények eladásából finanszírozzák majd a végrehajtást, a vevõ akár maga a Mol is lehet.

 


Debrecen - Nemrég döntött a kormány a következõ idõszak gyorsforgalmi és fõúthálózat fejlesztéseirõl. A 2011-2027-ig terjedõ idõszakot négy részre osztották. Az elsõ szakaszban (2016-ig) a tervek szerint elkészül az M4 autópálya Üllõtõl Törökszentmiklósig, illetve Berettyóújfalutól az országhatárig, összesen 121 kilométer hosszban.

 

« Előző 1 ... 1131 1132 1133 1134 1135 1136 1137 « 1138. oldal » 1139 1140 1141 1142 1143 1144  ... 1201 Következő »