2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Derecske, Tépe - Gyanúsítottként hallgattak ki a derecskei õrs nyomozói a napokban két férfit, akik betörtek egy tépei ház melléképületébe az éj leple alatt.

 

 

Ma délelõtt 10 óra 11 perckor érkezett bejelentés a rendõrségre, miszerint Berettyóújfalu Református Templom felújítási munkálatai során, az ott dolgozók egy vélhetõen II. világháborús lövedékmaradványt találtak.

 

 

A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése keretein belül június 27-tõl június 30-ig az iskolákban alkalmazott digitális táblázatok oktatásáról tanfolyam indult a derecskei mikrotérségben.


 

Rendõrségi összefoglaló2011-07-05 15:01:26

Nézze meg milyen ügyekkel foglalkoztak a Hajdú-Bihar megyei rendõrök az elmúlt napokban.


Pocsaj - Kacsát, csirkét, takarmányt osztottak vasárnap a „Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány” jóvoltából Pocsajban is.

Esztár - Esztár. 77 rászoruló család összesen 2260 naposcsibét és 1170 naposkacsát, illetve egy-egy zsák takarmányt vehetett át vasárnap délelõtt Esztáron, a „Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány!” jóvoltából.

Derecske - A most véget ért tanévben a derecskei Bold Agro Kft. összesen 213 általános iskolába szállított 30 ezer gyereknek, összesen 4 millió 300 ezer darab almát. Heti 4 db alma/iskolás.

Az idei érettségi vizsgák tapasztalatairól kérdeztük Domján Jánost, az Arany János Gimnázium, Egészségügyi Szakképzõ, és Közgazdasági Szakközépiskola igazgatóját.

A Gróf Tisza István Kórház dolgozói közül több tucatnyi orvost, ápolót, gazdasági-mûszaki területen dolgozót tüntettek ki, illetve léptettek elõ az idei Semmelweis napon.

Talán nem is sejti, mekkora érték az egészség.

Önnek csak 20 perc az életébõl, másnak maga az Élet.

Aki általánosan jó közérzetnek örvend, és egészségesnek érzi magát,

kérjük, járuljon hozzá az országos vérkészlet...

Jégháló nélkül semmit!2011-06-30 09:48:40

Hajdú-Bihar - A cseresznye érzékeny faj, ezért a meggynél is jobban károsította a fagy.

Hajdú-Bihar -  "Az életpályamodell 30 százalékos béremeléssel kezdõdik, alább nem adjuk! Minket mindenki madárnak néz?" - ilyen és hasonló feliratú transzparensekkel tiltakoztak több szakszervezeti szövetség munkavállalói a munka világát érintõ kormányzati elképzelések ellen szerdán megyénkben.

Városházi hírek2011-06-30 09:29:22

Az idei fél év utolsó testületi ülését tartotta az önkormányzat június 23-án, amikor is 24 napirendi pontot tárgyaltak a képviselõk, s hoztak fontos döntéseket.

Hencida - A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya lopás bûntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt két személyt vett õrizetbe tegnap.

 

 

ebrecen - A napokban lezártult a Napló rajzpályázata, melyen az alábbi helyezések születtek. A díjátadás július elsején (pénteken) 16 órakor a Napló szerkesztõség emeleti tárgyalójában lesz, melyre szeretettel várjuk a nyerteseket és kísérõiket.

Júliustól akár 300 ezer forint bírságot is kiszabhatnak gyorshajtásért, ittas vezetésért, a biztonsági öv becsatolásának elmulasztásáért és a piroson áthajtásért az autósokra. A rendõrök fokozottan figyelik a gyalogosokat is.

Hajdú-Bihar - Nyírmártonfalván avartûzhöz vonultak a vámospércsi tûzoltók, a komádi egység pedig kazaltüzet oltott vasárnap Körösszegapátiban a megyei katasztrófavédelem ügyeletesének tájékoztatása szerint.

Biharkeresztes - A Biharkeresztesi Határrendészeti kirendeltség eljárást indított tiltott határátlépés szabálysértése miatt két algériai férfi ellen, akiket 2011.06.24-én reggel igazoltattak a Mezõpeterd Vasútállomás és Berettyóújfalu közötti nyílt vasúti pályán.


A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság állománya immár második alkalommal szervezett gyûjtést gyermekotthonban élõ gyermekeknek.


Csökmõ - Tizenötödik alkalommal rendezte meg a csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola és a Csökmõi Népdalkör a népzenei találkozót június 25-én.

Komádi - Csikósok és fogatok egyaránt összemérhették tudásukat szombaton, a Körös menti hagyományõrzõ lovasnapokon, Komádiban.

A rendezvény – mely

Szombat délután rendezték a megye II-es rájátszást, melyben az Északi- és Déli csoport elsõ két-két csapata mérte össze tudását. A elsõ helyért vívott harcban a Józsa SE 2-0-ra verte meg a Biharkeresztest, míg a harmadik helyet a Monostorpályi szerezte meg, miután 2-0-ra kerekedett felül a Kismarja ellen.

Biharkeresztes-Józsa SE 0-2 (0-2)

Két edzõmérkõzést is játszott a DVSC-TEVA szombaton, mégpedig mindkettõt ugyanazon idõpontban.

Tizenötödik alkalommal rendezte meg a csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola és a Csökmõi Népdalkör a népzenei találkozót június 25-én.

A kedvezményes honosítási eljárás során, a magyarság közjogi egységesítésének megteremtése érdekében végzett áldozatos szakmai munkájának elismeréseként oklevelet és ajándékot kapott a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól – KIM – Törökné Kovács Judit anyakönyvvezetõ.

 

« Előző 1 ... 1134 1135 1136 1137 1138 1139 1140 « 1141. oldal » 1142 1143 1144 1145 1146 1147  ... 1201 Következő »