2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Hajdú-Bihar - Berettyóújfaluban nincs a város által szervezett gyermekfelügyelet az alsósok számára a nyári szünetben.

Nyár végétõl emelkedhet a cigaretta és a dohány jövedéki adója a kormány javaslata szerint...



Körösszegapáti - Régi pogány eredetû népszokás, mely a keresztény liturgiában is megtalálható.


Újabb zenei csemegének lehettek szem- és fültanúi azok, akik kilátogattak június 10-én este 7 órakor Berettyóújfalu fõterére. A Nova Villa Zenés Esti Korzó rendezvénysorozat keretein belül ezalkalommal a Latin Combo Cubano zenekar mutatkozott be.


Körösszegapáti, Kiskóh – Az Alföldi síkvidéken lakó emberek, ha hegyeket, barlangokat szeretnének látni, legközelebb a határon túli Bihari hegységben érik el.

Hajdú-Bihar - A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Biharkeresztesi Rendõrõrsének Bûnügyi Alosztálya két férfit vett õrizetbe lopás bûntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt. Biharkeresztes külterületén egy tanyára törtek be 2011. május 22-re virradóan ismeretlen elkövetõk.

Futsal - A Rába ETO harmadik meccsét is megnyerte a férfi élvonalbeli futsalbajnokság döntõjében a Mezei-Vill ellen – a Gyõrben csütörtök este megrendezett találkozó végeredménye 3–1 (a félidõben 2–1) –, így megvédte bajnoki címét.


A térség legnagyobb befogadóképességû létesítménye 17 hónap alatt készült el és mintegy 600 millió forintba került.


Berettyóújfalu - Közvetlenül 100-150 munkahelyet teremt majd a berettyóújfalui gyár.

Méltóképpen ünnepelte városunk a nemzeti összetartozás napját, június 4-ét. A város napi rendezvénysorozat zárásaként akkor adták át a Vármegyeháza felújított és új szárnnyal bõvített épületét, illetve avatták a Fráter Lászlóról elnevezett dísztermet, a volt alispán portrédombormûves arcképével ellátva.

Berettyóújfalu önkormányzata közel 340 millió forint európai uniós támogatást nyert a volt szovjet katonai repülõtér területén okozott szénhidrogén szennyezés kármentesítésére. A projektindító nyitórendezvény június 7-én volt a városházán.

Körösszegapáti – A Megyei Önkormányzat komoly pénzösszegekkel támogatja azokat az iskolai közösségeket, akik tanulóiknak a térség történelmi és egyéb értékeinek a bemutatását tûzik ki maguknak célul.

Nem maradnak következmények nélkül a gyermekkorúak által elkövetett bûncselekmények. A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Derecskei Rendõrõrsének elmúlt napokban tett  gyermekvédelmi intézkedései...

Hajdú-Bihar - Noha egy-egy kisvárosban a fürdõ inkább viszi, mintsem hozza a pénzt, megyénk érintett települései kivétel nélkül ragaszkodnak ezekhez a létesítményekhez.

A református egyház egyik legjelentõsebb eseménye zajlott június 5-én a csökmõi református templomban.

Magyarország gyászos napjára, hazánk megcsonkításának 91. évfordulójára emlékeztek meghatóan, lelket megérintõen június 5-én a körösladányi református templomban.

Forgott a bot2011-06-07 18:01:05

Színvonalas mûsort adtak az ifjú csökmõi mazsorettesek a Faluház színháztermében 2011. június 3-án, pénteken délután 18 órakor.

Derecske - A Bocskai iskola pályázatot nyújtott be a WWF Magyarország és a Cetelem Bank által közösen meghirdetett „Zöldebb Iskolákért” pályázatra, melyben a magyarországi általános iskolák számára nyújtanak támogatást fák és bokrok vásárlására.

Futsal - Újoncként indult és megnyerte a nõi NB II-es futsalbajnokságot az MVFC Berettyóújfalu csapata. A bihari lányok rendkívül kiegyensúlyozottan teljesítettek az egész pontvadászat során – mindössze egyetlen vereséget szenvedtek –, sõt a Magyar Kupában is szépen helytálltak, hiszen a legjobb négy közé jutottak, ahol a késõbbi gyõztessel szemben maradtak alul. Addigra azonban már több NB I-es gárdát búcsúztattak...

Futsal - Nehéz helyzetben várja a finálé harmadik meccsét a sérülésekkel sújtott MVFC.

Berettyóújfalu, Hajdúszoboszló - A nemrég még NB II-ben szereplõ Baktalórántháza ellen aratott 2-0-s gyõzelmet az NB III. Tisza-csoportjában szereplõ Berettyóújfalu. De nem csak ennek örülhettek a megyénkbeli futballrajongók, hiszen a Hajdúszoboszló is gyõzedelmeskedni tudott a Kótaj ellen. A részleteket itt tudja megtekinteni.

Baleset történt a 47-esen2011-06-05 16:03:44


Mikepércs – HAON – Baleset történt a 47-esen Sáránd és Mikepércs között a szociális otthon elõtt,  két személygépkocsi frontálisan ütközött.


A Hajdú-Bihar Megyei Múzeumok Igazgatósága és Berettyóújfalu Önkormányzatának közös kiadásában jelent meg könyv, melynek címe: Berettyóújfalu az új kõkortól napjainkig. A könyvet csütörtökön mutatta be a Bihari Múzeumban Lakner Lajos megyei múzeumigazgató.

A város képviselõ testülete döntött arról, hogy Berettyóújfalu településkártya néven olyan kártyarendszert vezetnek be, amely a városban lakóhellyel rendelkezõ polgároknak nyújt kedvezményt.


A Város Napja köré szervezett felújítások átadása június elsõ napján is folytatódott. Ezúttal a Népligetben megújult játszótér ünnepélyes átadására és birtokba vételére került sor.

« Előző 1 ... 1136 1137 1138 1139 1140 1141 1142 « 1143. oldal » 1144 1145 1146 1147 1148 1149  ... 1201 Következő »