2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Sürgõsségi Betegellátó Osztálya tudományos ülést rendezett az idén ötödik alkalommal megszervezett sürgõsségi napok keretében.

Versenyeztek a népi ízek2011-01-31 14:14:11

Immár harmadik alkalommal rendezte meg a Népi Ízek Versenyét Csökmõn a Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola, a Csökmõi Hagyományõrzõ Egyesület és a Tájház.  A verseny sok embert megmozgatott.

Tizenhetedik születésnapját ünnepelt a Hajdúszoboszlói Életerõ Egyesület a hét végén.

Társasjáték New Yorkban2011-01-31 11:38:37

A Társasjáték New Yorkban címû vígjátékot tekinthették meg az érdeklõdõk szombaton a Derecskei Mûvelõdési Központban.

Az 1891-ben született Karácsony Sándorról és tanítványáról, az 1926-ban született Durkó Mátyásról nevezték el a január 28-án átadott népfõiskolai székház termeit Berettyóújfaluban.

A vendégek küzdöttek, de csak a kapufát sikerült eltalálniuk – azt viszont többször is.

A korábban kibocsátott egymilliárd forint összegû kötvénybõl 250 millióra konszolidációs hitelkeret megállapodást köthetnek a bankkal a képviselõ-testület csütörtöki döntése értelmében – tájékoztatta lapunkat Muraközi István polgármester.

Elõször szólal meg a West-Balkánban történt diszkótragédia óta az aznap este fellépõk közül a legnagyobb névnek számító Palotai. A 49 éves, több mint két évtizede a pályán levõ dj elmesélte, hogy látta õ a tragédiát, és hogy szerinte milyen okok vezettek idáig, kezdve attól, hogy miért mások a mai tizenévesek, egészen addig, hogy milyen hatással lesznek a történtek Budapest partiéletére. Update-elve a Robotrock reakciójával.

Elhunyt Dr. Gheorghe David2011-01-25 16:33:15

Egy csütörtöki tragikus autóbalesetben elhunyt Gheorghe David zeneszerzõ, karnagy és zenetörténész, a Bihar Megyei Kulturális, Hagyományõrzõ és Vallásügyi Igazgatóság volt elnöke.

Január 20-án Hajdúszováton került megrendezésre a soron következõ negyed évet értékelõ kistérségi közbiztonsági értekezlet.

Nézze meg mennyibe kerülnek a zöldségek és a gyümölcsök megyénk piacain!

Immár negyedik alkalommal rendezték meg Derecskén a Magyar Kultúra napját január 20-án. Ennek alkalmából a szervezõk igazi rendezvénysorozattal lepték meg az érdeklõdõket.

Felújították és kibõvítették Biharkeresztes közösségi házát és piacterét. Az eu-s projekt ünnepélyes zárórendezvényére csütörtökön délután került sor.

Lakótelepeken parkoló autókat törtek fel sorozatosan ismeretlenek Berettyóújfaluban az elmúlt héten. A nyomozók és a körzeti megbízottak közös munkája azonban eredményre vezetett, ugyanis három nap alatt beazonosították és lefülelték az elkövetõt.

Kisebb tûz volt a berettyóújfalui kórházban szombat este, személyi sérülés nem történt, s nem kellett kiüríteni a kórházat.

Úgy állítottuk össze a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódó programjainkat, hogy minél több generációt és minél több embert vonzzon – mondta Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere csütörtökön este, a nagyváradi Lajtos Éva képzõmûvész kiállításának megnyitóján.

Továbbjutott a Magyar Kupában a Mezei-Vill FC; a berettyóújfalui futsalosok a Ferencváros otthonában gyõztek szerdán késõ este a harmadik forduló második mérkõzésén.

Rendhagyó ének óra2011-01-21 15:52:18

Rendhagyó ének órán mutatkozott be a Csökmõi Tücsökzenekar Komádiban január 21-én délelõtt. A cél, hogy kedvet csináljanak a komádi gyerekeknek a zene tanulásához.

Egy csodálatosan szép estében volt része annak a mintegy másfél ezer fõs közönségnek, mely a berettyóújfalui Kabos Endre Sportcsarnokban gyûlt össze a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepségen. Az est fõvédnöke Halász János, a Nemzeti Erõforrás Minisztériumának államtitkára volt.

Új tanulási formák elterjesztése, és a készségek fejlesztése - ez volt a célja Létavértes és Derecske közös pályázatának. A 100 millió forint uniós támogatásból hátrányos helyzetû gyerekeknek és felnõtteknek szerveztek szakköröket, táborokat és tanfolyamokat.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából közös ünnepséget szervez január 21-én Nagyváradon a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Mûvelõdési Központ, a Népmûvelõk Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete és a Megyei Népfõiskolai Egyesület.

Az alsóbbrendû utak felújítására közel 14 milliárd forint, kerékpárutak építésére pedig 3 milliárd jut a régiónak az Új Széchenyi Terv keretében. A tervek szerint Erdélybe is gyorsabban juthatunk majd el.

Szerdán érkezett az elsõ, szervezett csoport Vitályos Barna polgármester vezetésével a partiumi Hegyközcsatárról a derecskei anyakönyvi hivatalba, hogy leadják egyszerûsített honosítási kérelmüket.

Már megkezdték az adóbevallási ívek postázását. A megyében mintegy 220 ezer bevallást várnak idén. Akinek nem postázzák a nyomtatványt, az mától kérheti a hivatal ügyfélszolgálatán a nyomtatvány-csomagot.

A Magyar Református Szeretetszolgálat munkájába nyerhettek bepillantást azok a keresztények, akik részt vettek az ökumenikus imahét keretében a volt Megyeháza dísztermében megtartott igehirdetésen és filmvetítésen.

« Előző 1 ... 1142 1143 1144 1145 1146 1147 1148 « 1149. oldal » 1150 1151 1152 1153 1154 1155  ... 1201 Következő »