2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Behozatalra szorulunk sertésbõl, tejbõl, de még zöldségfélékbõl is, miközben külsõ befektetõk százezres sertéstelepek megépítését tervezik nálunk – mondta Jakab István, a Magosz országos elnöke Hajdúszoboszlón.

Sok érdekes programot kínál a csökmõi Faluház a kultúra kedvelõinek az év utolsó heteiben. December 13-án a Szeredás együttes lépett náluk színpadra, 17-én pedig László Károly keramikus csempéibõl nyitottak meg egy kiállítást.

Egy hónapon belül a második gyermekintézményt adták át december 16-án Komádiban. A folyamatosan fejlõdõ, gyermekbarát kisváros a nem rég átadott bölcsõde után most új óvodát tudhat magáénak.

Az egészségügy helyzetérõl és a finanszírozás abszurditásairól is szó esett a Kenézy Kórházban rendezett évértékelõ sajtóbeszélgetésen. Az intézmény vezetése abban bízik, hogy a jövõben nem tesznek különbséget a megyei kórházak között.

Korához képest – 46 éves – viszonylag késõn kezdte el a fazekasmesterséget a Derecskén élõ és dolgozó Nagy Albert. Az adventi kiállításon és vásáron beszélgettünk arról, hogyan kötött ki az agyagozásnál.

A pedagógus legnagyobb elismerése a diák sikere,de a megyei önkormányzat is díjazza a kiemelkedõ tanári munkát. Kedden 41 pedagógus vehetett át dicsérõ oklevelet a Megyeházán.

Nem merült fel a hajdú-bihari MSZP feloszlatása a vasárnapi választmányi ülésen. Ezt mondta egy tegnap megjelent sajtóhírre reagálva a Kovács László, a párt alelnöke. A Magyar Nemzet úgy tudta, hogy a politikus Juhászné Lévai Katalin korábbi kizárása miatt teljes megyei tagrevíziót javasolt. Közben kiderült: a párt alelnökével ellentétben vannak olyan megyei szocialisták, akik támogatnák a teljes felülvizsgálatot és egy új elnökség megválasztását. A jelenlegi megyei elnök, Zsiros Zsolt úgy látja: éppen a kritizáló választókörzetben lehetnek álpárttagok.

December 11-12-én Békéscsabán rendezték meg a XXXVI. Viharsarok-kupa nemzetközi úszóversenyt amelyen három országból, 22 klub 231 versenyzõje állt rajtkõre.

Az idei kistérségi adventi népmûvészeti kézmûves kiállításon és vásáron egy igazi szenzációval rukkoltak elõ.

Több évtizeden át végzett kiemelkedõ színvonalú sportolói, sportoktatói tevékenysége elismeréseként a közelmúltban Szél Gábor, az I. Rákóczi György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium fizikális felkészítõ tanára Kovács Pál-díjat kapott Rácz Róberttõl, a megyei közgyûlés elnökétõl.

Immár 4 éve folyamatosan a csúcson van a fiatalokból álló böszörményi együttes.

A bajnoki címért harcolnak2010-12-13 18:12:52

A Mezei-Vill a bajnokság második helyén áll az õszi idény végén.

Magyar rendõrök mellett román egyenruhásokkal is találkozhattunk a határ mentén.

A Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén II. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben a Hortobágy-Berettyó bal parton a Bucsa és Nádudvar közötti szakaszon, valamint a Berettyó torkolati szakaszán.

Pénteken délután, 15.30 és 16 óra között, ismeretlen tettes kirabolta a berettyószentmártoni postafiókot.

Tartós élelmiszert osztottak Hajdúböszörményben. 3500 család kapott hasznos ajándékot.

Már a csatornák sem bírják elvezetni a sok belvizet egyes településekrõl. Bárándon például délután leállították a szivattyúkat. Megtelt a Hamvas-sárréti csatorna, nincs hová vezetni a vizet. A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság szivattyútelepei viszont teljes kapacitással mûködnek. Egy hét alatt annyi vizet emeltek át a befogadókba, amennyi a Velencei-tóban van.

Sok volt idén a csapadék2010-12-10 14:53:42

Az elmúlt száz év legcsapadékosabb éve lehet az idei. Az átlagos mennyiség másfélszerese hullott le 11 hónap alatt. A szakemberek szerint az idõjárási szélsõségekbõl egyre több lesz az éghajlatváltozás miatt.

Mikulás napi gálát rendezett a Hajdúszoboszlói Árpád SE az elmúlt hét végén az Árpád uszodában; az egyesület immár tizenkét éve rendszeresen megtartja ünnepségét sportolói számára.

A Ferencváros alakulatával csapott össze a Magyar Kupában a Mezei-Vill FC csütörtök este, s Bacsó Richárd vezetõedzõ tanítványai sikerrel teljesítették aktuális feladatukat.

Még el sem készült teljesen, és az átadásra is várni kell 2011. március 31-ig, de a természet már igénybe vette azt a záportározót, ami Komádiban épül.

Szép karácsonyi ajándékot tudhat magának 155 magyarhomorogi család. Energiatakarékos háztartási gépeket kapnak az elkövetkezõ héten – jelentette be Barabás Károlyné polgármester az érintettek elõtt.

A napok óta tartó esõzések komoly gondokat okoznak a dél-bihari településen, Magyarhomorogon is. Vitányi István a térség országgyûlési képviselõje a helyszínen tájékozódott.

Belvízhelyzet Furtán2010-12-09 09:13:59

Rendkívüli a belvízhelyzet ezen a télen - áll a Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság Országos Mûszaki Irányító Törzsének hétfõi közleményében, de a megye több településén élõk mindezt a bõrükön tapasztalhatják.

Két harmincas éveiben járó komádi nõt is elõzetes letartóztatásba helyezett a bíróság a napokban kábítószerrel visszaélés miatt. Vezendi Jánosné rendõrségi szóvivõ keddi közlése szerint a komádi nyomozók december 1-én több helyen is házkutatást tartottak egyidõben.

« Előző 1 ... 1145 1146 1147 1148 1149 1150 1151 « 1152. oldal » 1153 1154 1155 1156 1157 1158  ... 1201 Következő »