2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Özönvíz2010-12-03 13:54:16

A szokatlanul nagy mennyiségû esõzés egyre több településen okoz komoly gondokat Biharban is.

Félig már kész2010-12-02 16:11:52

Már megtörtént a felújított komádi piactér és környéke részleges átadása. Mint azt Kertész Attilától, a kivitelezõ cég képviselõjétõl megtudtuk, Az Európai kisváros-kép kialakítása Komádiban, ÉAOP-5.1.1/E-09-2009-2007 pályázatból megvalósuló projekt elsõ ütemében az út egyik oldalával elkészültek.

A Körös-Körül Néptáncegyüttes második alkalommal építi fel a Betlehemi jászlat a Város fõterén, mely nagy sikert arat a kilátogatók számára. A jászol egy teljes hónapon keresztül folyamatosan megtekinthetõ, vasárnaponként élõállatokkal várják a kíváncsiskodókat.

A helyi Családsegítõ Szolgálat dolgozói az idõsek nappali napközijébe járók részére ünnepváró programot szervezett „Adventi készülõdés” címmel.

Még a zord idõjárás beköszönte elõtt befejezõdtek az NB III-as pontvadászat küzdelmei. A Tisza-csoportban szereplõ újonc Hajdúszoboszló az egész õszi idény alatt kitett magáért, és a záró, 15. fordulóban sem okozott csalódást drukkereinek.

Az eredetileg tervezett december 17-e helyett december 2-án, csütörtökön játszik az Üllõ FC Csõ-Montage együttesével az MVFC Berettyóújfalu.

Jelentõs uniós támogatással, három települési önkormányzat közös beruházásában valósult meg a három középiskolát magába foglaló Pálfi István TISZK (Térségi Integrált Szakképzõ Központ) mûszaki-, technikai fejlesztése, infrastrukturális átalakítása.

Fonálbogozók Újfaluban2010-12-02 11:25:39

„A lét a fonál, mely összegabalyodásra hajlamos bennünk és rajtunk kívül is” – véli az esztétika szakos bölcsész, aki ennek jegyében rendezett rendhagyó irodalmi estet társaival együtt.

Várhatóan több hajdú-bihari település önkormányzati hivatalában, intézményében is elbocsátásokra kell számítani. A nyugdíjba vonulók (köztük valószínûleg a 40 évnyi munkaviszonyt elérõ nõk helyére) pedig nem vesznek fel új embert – értesültünk a napokban a vezetõktõl.

Az NB III. Tisza-csoportjának utolsó õszi fordulójának szombati játéknapján két hajdú-bihari gárda lépett pályára. A Püspökladány 2-2-es döntetlent játszott az Újfehértóval, a Berettyóújfalu pedig 2-1-es vereséget szenvedett a Tuzsérral szemben. A Mátra-csoportban szereplõ Balmazújváros is ma játszotta volna õszi záró mérkõzését, a Rákosmente elleni találkozó azonban elmaradt az idõjárás miatt.

Futsal. A papírformának megfelelõen magabiztos gyõzelmet aratott a bajnoki ezüstérmes Mezei-Vill FC az élvonal újonca, a Huszárok ellen a futsalbajnokság megyei találkozóján. A két együttes péntek este a berettyóújfalui Kabos Endre Sportcsarnokban csapott össze, ahol a hazaiak 10-2-re gyõztek.

Igazi alsóházi rangadó elõtt áll az NB III. Tisza-csoportjában szereplõ egyik hajdú-bihari klub, a Berettyóújfalu. Az õszi szezon zárófordulójában a 14. helyen álló Újfalu épp az eggyel elõrébb lévõ csapatot, a Tuzsért fogadja.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya tegnap két fiatalkorú fiút vett õrizetbe, akik a megalapozott gyanú szerint a délelõtt folyamán a berettyóújfalui könyvtár elõtt késsel megfenyegettek egy 17 éves fiút, azzal, hogy megölik, ha a kerékpárját és mobiltelefonját nem adja át részükre.

Tarisznyával a múzeumba2010-11-30 08:51:58

Új szabadidõs programok állnak a helyi fiatalok rendelkezésére a Bihari Múzeum jóvoltából. A megvalósításhoz szükséges összeget – több mint 23 millió forintot – pályázaton nyerték el.

A falunap volt a központi témája annak a közmûvelõdési szakmai napnak, melyet a Népmûvelõk Hajdú- Bihar megyei Egyesülete és a debreceni Méliusz Juhász Péter Megyei Mûvelõdési Központ szervezett Földesen a Karácsony Sándor Általános Mûvelõdési Központban.

Nagy Bálint Lászlót, a hajdúszoboszlói Papp László Bokszakadémia alapító tagját választotta új elnökének a Megyei Ökölvívó Szövetség.

Széll Gábor – vagy ahogy sokan ismerik: a Mester – szép karriert futott be. Már két évtizede annak, hogy a hatodik mesterfokozattal rendelkezõ derecskei férfi elkezdte harcmûvészeti tanulmányait.

Az ismeretlen tettesek a jól bevált trükköt alkalmazzák a magatehetetlen idõs emberek becsapásánál. Azt mondják: ajándékot és tízezer forintot hoztak az önkormányzattól, viszont csak húszezresük van, ezért kérik a kiszemelt áldozatot, hogy váltsák fel a pénzt. Fegyverneki Gergõ tudósítása.

Három mérkõzést rendeztek a labdarúgó Szertár Sportbolt megyei elsõ osztály õszi zárófordulójának szombati játéknapján. Ha érdekli, mely csapatok tudtak gyõzelemmel búcsúzni az õsztõl, itt megnézheti.

NB III-as eredmények2010-11-23 09:06:34

Tekintse meg portálunkon, milyen eredményeket értek el a mai napon az NB III. Tisza-csoportjában szereplõ hajdú-bihari csapatok.


Hangulatos zenés esten vehettek részt november 20-án azok, akik ellátogattak a Faluház rendezvényére.

A Fazekas Mihály Általános Iskolában november 17-én rendezett hagyományos megyei Móra Ferenc Prózamondó Versenyen 23 tanuló vett részt (5-8. osztályos diákok).

Az elõírások értelmében még többet lehetne eltávolítani, de hol marad az emberség?

November 13-14-én Orosházán 14 nõi és 18 férfi csapat részvételével rendezték meg az erõemelõ országos bajnokságot. Az ország legnagyobb erõemelõ versenyén a berettyóújfalui Eötvös DSK versenyzõi számos országos csúcsot javítva a nõi csapatversenyt megnyerte, valamint a férfiaknál második helyezést ért el.

M4: marad az eredeti2010-11-19 15:07:15

A civilek által javasolt nyomvonalat vizsgálják, de várhatóan elutasítják.

« Előző 1 ... 1147 1148 1149 1150 1151 1152 1153 « 1154. oldal » 1155 1156 1157 1158 1159 1160  ... 1201 Következő »