2024. április 24. Szerda, György.
 
A boncmesteri találkozó beindítja az emberek fantáziáját. Mi zajlik ott? Boncolnak? Megbeszélik, ki hogyan nyitja fel a holttestet? Ilyen, és ezekhez hasonló kérdések hangzottak el a hétköznapi emberek szájából, amikor megtudták, hogy hol voltam tudósítani. Persze nem voltak hullák, és a szikék sem kerültek elõ, sokkal inkább jó hangulatban, az újra találkozás örömében zajlott a X. OBAT (Országos Boncmesteri és Asszisztensi Találkozó) Berettyóújfaluban.

Boncmesterek, patológusok, asszisztensek és a téma iránt érdeklõdõ egészségügyi dolgozók szakmai találkozója lesz immár tizedik alkalommal Berettyóújfaluban május 14-én és 15-én (pénteken és szombaton).

Afrikában egy olyan agyhártyagyulladást okozó baktérium okoz járványt, amely ellen nincs oltás, ezért azok a magyar utazók, akik ide készülnek, különösen legyenek elõvigyázatosak.Jelenik Zsuzsa felhívta arra is az utazók figyelmét, hogy szintén nincs orvosi védekezés a szúnyogok által terjesztett dengue-láz ellen, ...
Folytatódnak az érettségi vizsgák. Kedden reggel az informatikai gyakorlati vizsga következik, emelt szinten.Ezt 971-en teszik le, közülük 15-en angol nyelven. A rendelkezésre álló 4 óra alatt a többi között szövegszerkesztési, ...

Kósa Lajos több hajdú-bihari képviselõtársával együtt kedden reggel fél kilenckor kerékpárral indul Debrecenbõl Budapestre.

Hétfõn nemzetiségi nyelv és irodalomból, valamint nemzetiségi nyelvbõl, kedden emelt szinten informatikából, valamint latin és héber nyelvbõl, szerdán biológiából, csütörtökön kémiából és földrajzból, ...

Már csak a holttestét sikerült megtalálni annak az idõs, beteg, térben és idõben tájékozódni képtelen újlétai asszonynak, aki kedd reggel tûnt el lakásából...

A vásárt a már jól megszokott helyen a Böszörményi út Füredi úti keresztezõdésétõl a Doberdó utcáig tartó szakaszán, valamint a keresztezõ kisebb utcákban (Bólyai, Békessy Béla utca) tartják. Részletek a cikkben!
Eszméletvesztésig verték2010-05-06 18:10:28

Apa és fia támadta meg a férfit. Ököllel ütötték a fejét, majd fiatalabb támadója a farmernadrágja zsebébõl kivette a pénztárcáját, és a benne lévõ több, mint 20.000 forintját magához vette.

Eltûnt Erzsike néni2010-05-06 17:55:58
Kedden reggel lakásából ismeretlen helyre távozott egy 78 éves asszony, azóta nem találják. Kérjük, aki Erzsike nénit látta, tartózkodási helyérõl információval rendelkezik, tegyen bejelentést!
Olaszország a hazája annak a mosolygós, barátságos torinói kislánynak, aki nyolc hónapja Debrecenben él és tanul, s a minap Csökmõre is ellátogatott. Megkérdeztük, hogy érzi magát hazánkban, hogyan jutott el településünkre. A beszélgetés könnyen ment, mert Margherita remekül érti nyelvünket, és a válaszadás sem okozott neki gondot.

Reggel 8 órakor elkezdõdtek az írásbeli érettségi vizsgák angol nyelvbõl.

Érdekes jelenségre hívta fel a figyelmet Bakó István derecskei polgármester; a városvezetõ azt írja, hogy sokan ajánlják fel jó áron az egyébként eladhatatlan ingatlanjukat eladásra az önkormányzatnak.

A hamis gyógyszerek jelentette kockázatok már nem csak a harmadik világ országainak lakosait fenyegetik, de Európában, sõt Magyarországon is éreztetik hatásukat.


Az Országos Kereskedelmi Szövetség becslése szerint a szektorban 10-12 000 ember elbocsátását jelentené a szigorítás.
Sokakat felháborító szórólapok láttak napvilágot még a választás elsõ fordulója elõtt a bihari településeken. A községekre lebontott röpcédulák március 13-ai keltezéssel jelentek meg. Vannak, akikhez még csak mostanában jutott el ...
A 32 oldalas feladatlapon elsõ körben 12 feladatot kaptak a történelembõl érettségizõk, majd egy egyetemes és két magyar történelemmel kapcsolatos esszékérdést kellett kifejteniük.

Ma reggeltõl letölthetõek az Oktatási Hivatal honlapjáról a hivatalos magyar érettségi megoldások, illetve a javítókulcs is.

Szemérem elleni erõszak bûntettének kísérlete miatt vettek õrizetbe egy hivatásos állományú, szolgálaton kívül lévõ, lemezlovasként is dolgozó tûzoltót Szeghalmon. Informátoraink azt állították: Ginát itattak két lánnyal egy szórakozóhelyen. Ezt követõen fogdosta, tapogatta õket az õrizetbe vett férfi.
Õszig tarthat az üzemanyagok árának emelkedése - erre számítanak a szakemberek. Szerdától a benzinért 4, a gázolajért 8 forinttal kell majd többet fizetni, vagyis jön az újabb rekord. A magas árak miatt kevesebbet tankolnak az autósok. A benzinkutak forgalma több mint 10 százalékkal esett vissza a tavalyihoz képest.
A teszt nagyjából 60 százaléka a magyar, 40 százaléka pedig az egyetemes történelemhez kapcsolódik. 1250 helyszínen 87 753-an középszinten és 91 helyszínen 5366-an emelt szinten adnak számot tudásukról ebbõl a tárgyból írásban.
Mennyivel hajtott lakott területen belül a megengedett 50 helyett? Tudja meg itt?

A tanárok szerint könyebb volt a matekérettségi elsõ része a tavalyinál, a második viszont nehezebb. Feladatok >>>

Ma reggel nyolc órakor elkezdték a matematika írásbeliket az érettségizõk.

« Előző 1 ... 1160 1161 1162 1163 1164 1165 1166 « 1167. oldal » 1168 1169 1170 1171 1172 1173  ... 1201 Következő »