2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Alig volt nagyobb, mint egy mobiltelefon és mindössze 30 dekát nyomott születésekor az ország legkisebb újszülöttje.

Az érettségizõknek két feladattípust kellett megoldaniuk: az egyik feladatlapon szövegértési kérdések szerepeltek, a másikon pedig 3 meghatározott téma alapján kellett fogalmazást írni.

Személygépkocsi és vonat ütközött hétfõn kora délután - nem sokkal ezelõtt – Debrecenben, a Vezér utcai vasúti átjárónál.

Le tudnál érettségizni?2010-05-03 10:50:54
Tégy próbát, mire emlékszel az érettségi anyagból magyarból és történelembõl, vagy ámulj el, hogy valamikor ezeket tudtad vagy tudnod kellett volna.
Ezen a földön2010-05-03 10:04:27
Találós kérdés kísérletezõ kedvû falugazdászoknak: egy töviskoszorús arc képmását hordozó termõföldnek vajon mekkora az aranykorona-értéke?

A magyar nyelv és irodalom vizsgával hétfõn reggel megkezdõdött az érettségi. Az [origo] információi szerint a szövegértési feladat egy középkori magyar költõrõl szóló Magyar Hírlap-cikk, elõször az ehhez kapcsolódó feladatokat kell megoldaniuk az érettségizõknek, ezután következik a szövegalkotás. 13 órától megnézheti a nem hivatalos megoldásokat az [origo]-n!

A százezer fõre jutó bûncselekmények száma meghaladta a hatezret. Kattintson a részletekért!

Kiemelt arany2010-04-28 14:30:08

Ismét egy szép eredménnyel gazdagodott a Csökmõi Népdalkör. Április 24-én, Nádudvaron, a VIII. Vass Lajos Népzenei Verseny országos középdöntõjént kiemelt arany fokozatot értek el. A népdalkör vezetõje és felkészítõje: ifj. Tóth Gyula.

Hamisítványokkal sikerült megtéveszteni a kevésbé rutinos becsüsöket és a zálogházak révén minden bizonnyal sokaknál vannak most olyan gyûrûk, kar- és nyakláncok, amelyekrõl csak hiszik, hogy igaziak…
Az Ön ékszere hasonlít ezekre? Nézze meg a képeket!

Szórványos, gyenge záporokra kell kedden napközben számítanunk megyénkben. Reggel 8, délután 20 fok körül alakul a hõmérséklet. Zömében ugyan felhõs lesz az ég, de kisüt a nap idõnként.

A Debreceni Közterület-felügyelet ismét megrendezi a Tavaszi Nagyvásárt. Mikor és hol lesz?

Országos döntõbe jutottak2010-04-27 11:17:34

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti verseny megyei döntõjét ötödik-hatodik osztályosok számára, április 17-én Debrecenben, az Újkerti Nevelési-Oktatási Központban.

A Vám- és Pénzügyõrség és a rendõrség munkatársai az éjszaka nagy mennyiségû hamisított parfümöt találtak egy török kamion rakterében Ártándon. A Törökországból érkezõ és a fuvarokmányok szerint üres üvegeket szállító kamiont a pénzügyõrök röntgen berendezéssel átvilágították. >>>
Mint egy hatalmas családi piknik, olyan volt a hétvégén Nagyrábén megrendezett IV. Sárrét Íze Fesztivál. Nem kizárt, hogy még a tavaszi napsugarak is bele-belekóstoltak a bográcsokba a szombaton Nagyrábén immár negyedik alkalommal megrendezett Sárrét Íze Fesztiválon.
Megvan a Fidesz kétharmada2010-04-25 23:18:03

Megvan a Fidesz-KDNP kétharmada, 263 képviselõjük jutott be az országgyûlésbe, az Országos Választási Iroda honlapja, a www.valasztas.hu adatai szerint, több mint 97 százalékos feldolgozottság mellett.

Szendvicsemberek járkáltak az elmúlt héten Csökmõn. A rajtuk lévõ feliratok környezetünk védelmére és fontosságára hívták fel a lakosság figyelmét. Mindez a Bocskai István Általános Iskola felsõ tagozatos tanulóinak közremûködésével zajlott, ...

A Fidesz kormányra kerülésekor regionális és országos közmunkaprogramot hirdet, amit célzottan a nemzetgazdaság érdekének megfelelõen alakítanak ki, mondta Orbán Viktor Miskolcon.


A Nap felszínébõl hatalmas mágneses hurkok emelkednek ki, miközben a legnagyobb nukleáris bombákét is meghaladó energiájú robbanások történnek.

A legfrissebb adatok szerint a következõ cégek felszámolásáról informálódtunk 2010. tizenhatodik hetében: ...

Pöttyös bicikli, fekvetekerés, kémiatanulás... A biciklisek kreativitása határtalan. Tudósítónk a kerekezõk közzül élõben jelentkezett.

Vészterhes idõket jósol az izlandi vulkán
Vészterhes idõket jósol az izlandi vulkán
Kitörésre késztetheti az Eyjafjallajökull vulkán mûködése a tõle húsz kilométerre lévõ Katla tûzhányót is, ami globális katasztrófát idézhet elõ. A maják õsrégi jóslata szerint 2012 decemberében eljön a vég.

Budapesten rendezték meg a XI. Fekvenyomó Diákolimpia döntõjét 2010. április 16-18-ig . A döntõn 58 iskola több mint 600 versenyzõje vett részt három korosztályban. Megyénket a berettyóújfalui Eötvös József Szakképzõ Iskola 24 diákja képviselte.

« Előző 1 ... 1161 1162 1163 1164 1165 1166 1167 « 1168. oldal » 1169 1170 1171 1172 1173 1174  ... 1201 Következő »