2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Szex útján terjed a kór2010-03-31 09:33:51
Vasárnap hajnalban kezdõdik a nyári idõszámítás az órákat hajnali 2 órakor 3 órára, egy órával elõrébb kell majd akkor állítani.

Biharban jár Mesterházy2010-03-26 09:44:56

Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje Biharba látogat. Március 25-én, csütörtökön Püspökladányban tartott egy lakossági fórumot, a mai napon pedig Berettyóújfaluban jelenik meg. Híreink szerint - többek között - megnézi a nem régiben felújított Arany János Gimnáziumot is.
Báloztak a bölcsiért2010-03-26 09:27:58
Elsõ alkalommal rendezték meg március 13-án, Szentpéterszegen a bölcsõde jótékonysági bálját. Ezen a kis településen nagy bátorság volt az intézményegység vezetõjétõl Nagy Sándornétól, és a bölcsõde szakmai vezetõjétõl Cucin Anitától a tizenkét gyereket befogadó bölcsõdéért jótékonyságra invitálni az embereket.

Az édesapát csónakkal vittük át, hogy azonosítsa a gyermekét, aki vélhetõen a látványtól elvesztette az eszét és nekem támadt, amiért csak most találtuk meg a gyereket. Ezt meghallották a túlparton lévõ családtagok is, akik folyamatosan szitkozódtak, azt kiabálták, hogy majd az én gyermekem is így járjon - mondta Nádházi János hencidai mentésirányító.

A szerkezet 1,5 km-es távolságról 2km/h pontossággal méri a közlekedõ vagy távolodó jármûveket, a sebességet túllépõkrõl pedig azonnal felvételeket készít. Nézze meg mit mond Debrecen rendõrkapitánya az éjjeli traffipaxról!

Mikor érkezik a hidegfront?2010-03-24 17:56:58
Szerdán reggel 6, kora délutánra viszont már 18 fok körül alakul a hõmérséklet. Tudjon meg többet! Részletek a cikkben.
Budapesten, az Uránia Filmszínházban adták át a 2009-es év Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója díjakat 2010. március 22-én. Somogyi Edina fekvenyomó világbajnok, a berettyóújfalui Eötvös József Szakképzõ Iskola tanulója Dr. Hiller István oktatási minisztertõl vehette át a kitüntetést.

Mind a húsz területi választókerületben listát állított a Jobbik Magyarországért Mozgalom, az utolsó két listát hétfõ este vették nyilvántartásba az illetékes választási bizottságok - derül ki az Országos Választási Iroda internetes oldalának kedd reggeli adataiból.

 Ártánd, Bedõ, Berekböszörmény, Bojt, Mezõpeterd, Nagykereki, Told, Váncsod

Berettyóújfalu, Szentpéterszeg, Gáborján, Bakonszeg, Zsáka, Furta, Darvas, Vekerd, Csökmõ, Újiráz, Komádi, Magyarhomorog, Körösszakál, Körösszegapáti, Mezõsas

Bihari vizes élõhelyek rekonstrukciója és fejlesztése címen nyújtotta be a Bihar Közalapítvány második fordulóra élõhelyfejlesztéssel kapcsolatos pályázatát, melyet támogatásra érdemesnek ítéltek.

Tudjon meg milyen idõ várható mostanában megyénkben!

Öt településrõl érkeztek gyerekek Csökmõre március 20-án, a VII. Grafikaversenyre, melyet a helyi mûvészeti iskola rendezett.

Milyen a hossza, hány részesek a szerelvények? Hány ajtósak? Mennyi ülõhely jut az utasoknak? Mennyi az egy felszállósávra jutó utasszám? Nyithatóak-e az ablakok? Mennyibe kerül egy férõhely?

A csökmõi könyvtárban ma délután húsvéti foglalkozásra várja az érdeklõdõ gyerekeket Tóth Katalin könyvtáros.

Immár hetedik alkalommal várják Csökmõre a rajzolni szeretõ és tudó gyerekeket. Az alapfokú mûvészeti iskola idén március 20-án rendezi meg a körzeti grafikaversenyét.

Új vezetõket választottak a közelmúltban a Csökmõi Zenebarátok Egyesület tagjai.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság vezetõje 100.000. forint (azaz százezer) díjat ajánlott fel a nyomravezetõnek.

Kedden borongós idõ lesz, kevés hó is esik. Az északnyugati szél általában élénk lesz. Késõ délután vékonyodik, éjjel eltûnik a felhõtakaró Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú- Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is.
A kutatók véleménye megoszlik abban a kérdésben, hogy van-e értelme az óraátállításnak, ám állítólag az emberek közérzete jobb lesz tõle.

Bagamérban és Csökmõn is elbúcsúztatták Frankó István nyugalmazott, aranydiplomás tanárt. Szülõfalujában március 12-én temették el refomátus szertartás szerint, majd március 15-én lakóhelyén, Csökmõn is megemlékeztek róla a református templomban.

A hõmérséklet a sokéves átlagnak megfelelõen alakul, a napos idõszakok mellett többször erõsen megnövekszik a felhõzet. Jelentõs csapadék nem várható, de szórványosan futó záporokra, hózáporokra számítanunk kell.

Egy sérültje lett annak a balesetnek, amely pénteken délután történt a 4-es fõút Debrecen és a hajdúszováti leágazás közötti útszakaszán, ahol egy Suzuki és egy Citroen ütközött össze.

« Előző 1 ... 1164 1165 1166 1167 1168 1169 1170 « 1171. oldal » 1172 1173 1174 1175 1176 1177  ... 1201 Következő »