2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A halálos ütközés szinte méterre pontosan ugyanott történt, ahol a délelõtt folyamán egy kamion és egy gépkocsi karambolozott, majd a teherjármû az oldalára borult az árokban.

Két személyt kellett kórházba szállítani annak a balesetnek a helyszínérõl, amely szerdán délelõtt történt a 47-es fõút, Derecske és Berettyóújfalu közötti szakaszán, ahol román rendszámú gépkocsi, és egy bolgár rendszámú, tojást szállító kamion ütközött egymásnak.

 


Március elsejétõl minden helyközi buszjáratra és vonatra kötelezõ lesz regisztrációs jegyet váltaniuk a díjmentesen utazóknak.
Az elmúlt héten 12-en kerültek kórházba influenza szerû tüntekkel, közülük három beteget kellett intenzív oszláyon ápolni, egyiküket lélegeztetni is.
Fórizs László Árpád lelkészt hívei is elkísérték utolsó útjára a hétvégén. A lelkipásztornak erõs bihari kötõdése is volt.
Népzenérõl szólt a nap2010-02-22 10:16:44

Immár tizennegyedik alkalommal rendezték meg Csökmõn a Népzenei Találkozót, február 20-án a Faluházban.

Az utóbbi húsz év legbrutálisabb gyilkosságát derítette fel a rendõrség Debrecenben. A rendõrök elfogták azt a 34 éves férfit, aki - január 13-a és február 1-je között - megölte két idõs szomszédját Debrecenben.

Népzenei Találkozó lesz Csökmõn február 20-án, melyre minden érdeklõdõt szeretettel várnak a szervezõk.

Kézmûves játszóházba hívják az érdeklõdõket február 20-án Komádiban a Közösségi házba.

Csütörtökön gyenge délies légmozgás mellett reggel sûrû ködfoltok várhatóak. Mi jellemzõ a követekezõ napok idõjárására?

A helyszínen életét vesztette egy 34, és egy 33 éves férfi, akiket egy román rendszámú kamionos gázolt el csütörtökön hajnalban a 42-es fõúton, Földes határában.

A Nagyváradi Tibor Ernõ Galéria mûvészeinek alkotásaiból nyílt kiállítás februrár 17-én Csökmõn, a Faluházban. A megnyitót értékes produkciók színesítették.

Polgárõri közremûködéssel sikerült elfogni egy betörés elkövetõit tegnap este Körösszakálban.

A férfi késsel a kezében lépett be az üzletbe, persze nem vásárolni akart, inkább a pénzt követelte az eladónõtõl, aki segítségért kiáltott, mire a férfi menekülõre fogta a dolgot. Forró nyomos nyomos csoport indult a tettes után!

Nem sokkal éjfél elõtt az ajtót berúgva jutott be a házba, majd az ott lakó 75 éves férfit egy boxerrel bántalmazta, fejét ütötte. A bántalmazott férfitõl pár ezer forintot kapott, de ezt kevésnek találta. Ekkor az idõs nõhöz hozzávágott egy széket, melynek hatására még 10 ezer forintot adtak át neki.

Noha a melegétkeztetési utalványt (miként az a nevében is benne van) eredendõen melegétkeztetésre találták ki, ez soha nem volt teljesen így.

A Berettyó-alsó belvízvédelmi szakaszon II. fokú készültséget rendelt el hétfõn a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság.

Információink szerint az is elképzelhetõ, hogy a nõ az emberölést megelõzõ napokban többször adott be a férjének titokban kábító, érzékszerveket tompító szereket.

Nehezebb csúszós úton vezetni, mint szárazon, de azért nem lehetetlen. Kattintson néhány jó tanácsért!

Idén is lesz farsang a Vésztõi Református EGyházközség szervezésében, február 13-án 15 órai kezdettel.

Több száz csökmõi lakost õ szállított az utolsó útján. Szerintem nincs olyan ember a faluban, aki ne ismerné. Hol itt, hol ott bukkan fel a község utcáin, lovas fogata bakján üldögélve, fát, hízókat, vagy bármi mást fuvarozva. Amikor megpillantottuk a gyászkocsival, tudhattuk, hogy ismét eltávozott valaki közülünk. Balogh Jóska bácsi idén befejezte ezt a tevékenységét. Ebbõl az alkalomból beszélgettem vele.

Immár nem segítségnyújtás halált okozó elmulasztása, hanem különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés megalapozott gyanújával nyomoznak a hétfõ este meggyilkolt bírósági titkár felesége ellen.

Farsangi mulatságot rendezett a darvasi nyugdíjas klub február 10-én délután. Erre az alkalomra meghívták a vekerdi, zsákai, furtai és csökmõ nyugdíjasokat is.
Az elsõdleges információkból kiindulva egyelõre még nem emberölés, hanem "segítségnyújtás halált okozó elmulasztása" miatt nyomoznak a rendõrök a hétfõn, Berettyóújfalun történt eset kapcsán, ...
Vérüket adták2010-02-10 14:07:30
Véradásra gyûltek össze a csökmõi gyógyszertárban a segíteni vágyók február 10-én. Itt adták át a jubiláló véradóknak az emléklapokat és a Magyar Vöröskereszt ajándékait.
« Előző 1 ... 1166 1167 1168 1169 1170 1171 1172 « 1173. oldal » 1174 1175 1176 1177 1178 1179  ... 1201 Következő »