2024. április 23. Kedd, Béla.
 

Nagy István agrárminiszterJúnius végéig mentesülnek más gazdasági területekhez hasonlóan a munkáltatók a munkavállalóik munkabérei utáni közterhek megfizetése alól a turizmus és a vendéglátás kényszerű szüneteltetése miatt leginkább bajban lévő ágazatokban, így a díszkertészeknél, a bor- és szőlőtermelőknél, a pálinka-előállítóknál, a kisüzemi sörfőzdéknél és a vadgazdálkodási szolgáltatóknál is - közölte Nagy István agrárminiszter az operatív törzs keddi online sajtótájékoztatója előtt.

GettyImages-1188222931Az eddigieknél is borúlátóbb a francia gazdaság idei teljesítményével kapcsolatban az ország gazdasági és pénzügyminisztere.

001Ezer munkavállalóját, a dolgozók 19 százalékát kénytelen elbocsátani a Wizz Air a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben, és az eddiginél is több embert küld kényszerszabadságra.

B  JG20200320014A Budapesti Értéktőzsde Zrt. (BÉT) arról tájékoztatta a piaci szereplőket, hogy a keddi (2020.04.14.)  tőzsdenapon a tőzsdei kereskedés - a Származékos Szekció Határidős és Opciós Deviza Piac kivételével – a kereskedési rendszer meghibásodása miatt leállításra került. A helyzet a BÉT Általános Üzletszabályzata alapján ún. technikai szünetnek (trading halt) minősült.

D KOM20180201006Állami támogatást ad a kormány arra, hogy online tanfolyamokkal IT-irányba képezzék magukat az állásukat elvesztett emberek. A csomag részletei még homályosak, de ez is adhat egy újabb lökést a távmunkázás miatt amúgy is a digitalizáció irányába tartó gazdaságnak. A programozóakadémiák már készülnek: megkérdeztük őket, mire számítanak, milyen képzéseket indíthatnak, milyen áron, és kiknek van esélyük bejutni.

Százezrek folytatják a hiteleik törlesztését a moratórium ellenére – legalább is ez derül ki a bankok információiból, amelyeket a Bank360.hu-val osztottak meg.

GettyImages-1208288426A használtautó-kereskedők közel kétharmada szembesül azzal, hogy bevételei legalább 75 százalékkal esnek vissza a koronavírus-járvány miatt életbe lépett veszélyhelyzet miatt – derül ki a JóAutók.hu felméréséből. A telephelyek csaknem 10 százalékát legkésőbb március 27-ével bezárták, további 40 százalékuk jelenleg csak előre bejelentkező érdeklődők számára nyit ki.

Óriási segélycsomagot fogadott el Kanada a koronavírus-járvány által okozott gazdasági károk enyhítésére – írja az MTI. A parlament helyi idő szerint szombaton szavazta meg a pénzügyi programot a bérek támogatására. A miniszterelnök által a második világháború óta a legjelentősebb gazdasági programnak tartott intézkedés a vállatokat és alkalmazottaikat segíti a járvány okozta válság leküzdésében.

Mostantól a munkáltatók akár kétéves munkaidőkeretet is elrendelhetnek, akár egyoldalúan is, ehhez nem kell a kollektív szerződéseket módosítani - ez derül ki egy olyan kiegészítésből, ami pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben és aminek a szükségességét a Gazdaságvédelmi Akciótervvel magyarázza a kormány.

csapobalazs4A múlt hét elején Győr utcáin nem kis feltűnést keltett egy Lamborghini, sokan lefotózták, és közzétették a közösségi médiában, ahol a hozzászólásokból kiderült, hogy az autó tulajdonosa idősotthonokat és kórházakat keresett fel, hogy arcmaszkokat adományozzon a dolgozóknak - számolt be a Kisalföld.

hovahova.pngTudjuk, a koronavírus ellen a legjobb védekezés az, ha nem megyünk sehová, nem érintkezünk senkivel. Ha mégis kimozdulunk, az a biztos, ha van rajtunk maszk – és ha az egy olyan maszk, amit kedves ismerősöm nemrég vett észre a Vaterán, akkor ráadásul maszkviselés közben is tudatosítjuk mindenkiben, hogy nem célravezető mászkálni, hacsak nem muszáj nagyon.

09Szerdára újabb 12 ember vesztette életét a koronavírus-fertőzés miatt, és további 67 magyar állampolgár szervezetében mutatták ki a betegséget, ezzel 1579-re nőtt az igazolt koronavírusos megbetegedések száma.

A keddi hideg és csípős, helyenként -8 fokos éjszaka után szerdán már kellemesebb lesz az idő és a további napok még melegebbnek ígérkeznek. Szerdán 13-18 fokos csúcshőmérséklettel és este is 3-8 fokkal lehet számolni -derült ki a Met.hu előrejelzéséből.

Tavaly háromezerrel többen kaptak nyelvvizsgabizonyítványt, mint egy évvel korábban - írja a Világgazdaság az Oktatási Hivatal adatai alapján.

A kórházak részleges kiürítése kapcsán adott kedd este interjút a köztévében Kollár Lajos miniszteri tanácsadó, aki elmondta, hogy hosszú távú terv része a kórházi ágykapacitások felszabadítása, és az erről szóló döntést nem most hozták meg, hanem már hosszú hetek óta készülnek a járvány terjedésére.

Az emberi gyarlóságról szóló, tanulságos történetet tett közzé oldalán a rendőrség: a Police.hu híre szerint egy kazincbarcikai férfi 2019. január 18-án, egy péntek délelőtt annyira lerészegedett, hogy többször is összetörte magát.

Elkészült  a World Justice Project nemzetközi jogi szervezet legújabb jelentése, amelyben 128 országot elemeztek és rendeztek sorba az alapján, hogy az elmúlt évben hogyan alakult ott a jogállamiság helyzete. Magyarország a legutóbbi jelentéshez képest két helyet rontva a 60. helyre került – Nepál és Indonézia közé. Egyben a közép- és nyugat-európai, valamint észak-amerikai országokat tartalmazó kategória 24 országából a legutolsó helyet foglalja el.

Videókonferencián egyeztetett az emberi erőforrások minisztere a kórházigazgatókkal az intézmények felkészültségéről. Kásler Miklós megköszönte „a hazai egészségügyi intézmények, kórházak főigazgatóinak és munkatársainak az eddig teljesített ágazati felkészülést a koronavírus-járvány elleni védekezésre, a betegek kezelésére, az intenzív ágyak előkészítésére és a lélegeztetésre szoruló betegek ellátására” – írja az MTI.

AJO 1015Időről-időre véres dolgokat köhögtem fel, sokszor voltam kába, és az átvirrasztott három éjszakán mindvégig négy gyermekem arca lebegett előttem, hogy haza kell mennem, fel kell őket nevelnem... A szervezetlenség és felkészületlenség miatt életem hajszálon múlott.

Tagadta bűnösségét, illetve meglepő magyarázattal állt elő az a 22 éves – érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkező – nigériai férfi, aki a hétvégén megerőszakolt egy prostituáltat Budapest hetedik kerületében.

frissítés: A Szent Margit kórház osztályvezető főorvosa, Prof. dr. Berényi Marianne az alábbi nyilvános Facebook-bejegyzéssel reagált a korábbi posztja fejleményeire.

LETARTÓZTATTA A BUDAI KÖZPONTI KERÜLETI BÍRÓSÁG AZT A FIÚT, AKI FELGYÚJTOTT VASÁRNAP ÉJJEL EGY MUNKÁSSZÁLLÓT.

Az, hogy a koronavírus miatt világszerte bezártak az egyetemek, rengeteg országban vannak érvényben szigorú kijárási korlátozások és tilalmak, ráadásul egyre több ország zárja le a határait, több szempontból is nehéz helyzetbe hozta azokat az egyetemistákat, akik Erasmus- vagy Campus Mundi ösztöndíjjal ebben a félévben készültek külföldön tanulni. Külföldről hazajutni önmagában sem lenne egyszerű feladat, de az ő esetükben komoly hátrányokkal járhat, ha megszakítják az ösztöndíjas tanulmányaikat.

A felsőoktatási hallgatók mellett a 18-55 éves, felnőttképzésben részt vevők is igényelhetik a májustól elérhető, szabad felhasználású, kamatmentes Diákhitel Pluszt, közölte Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A magyarországi élelmiszer-előállítás és a fogyasztókhoz való eljuttatás biztonsága garantált, ehhez számos intézkedést tettek az elmúlt hetekben – mondta Nagy István. Az agrárminiszter is részt vett ugyanis az operatív törzs keddi tájékoztatóján, ahol a magyar gazdatársadalomnak, valamint az élelmiszeriparban, kereskedelemben és logisztikában dolgozóknak mondott köszönetet.

« Előző 1 ... 10 11 12 « 13. oldal » 14 15 16 17 18 19  ... 1201 Következő »