2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Álhír, hogy Magyarországon beszüntették a parlamentet – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a CNN-nek adott interjúban.

Házkutatást tartott a rendőrség Battonyán annak a férfinak a házában, aki a gyanú szerint kamuportálokat üzemeltetett, amelyeken keresztül a koronavírusról terjesztett álhíreket annak érdekében, hogy a felfuttatott kattintásokkal hirdetési bevételt szerezzen. A nyomozók számos informatikai eszközt foglaltak le. A gyanúsított férfit kihallgatták – írta a Police.hu.

Járvány idején sorra indultak azok a kezdeményezések, amik valahogyan köszönetet mondanak azoknak a dolgozóknak, akik nem maradhatnak otthon, sőt az ő munkájukon múlik, hogy még valamennyire a megszokott mederben maradhassanak a mindennapok. Ilyenek például a köztisztasági dolgozók, akik nélkül elég hamar belefulladna a szemétbe a lakosság.

Péntekre 11 ember vesztette életét koronavírus-fertőzés miatt Magyarországon, így a járvány áldozatainak száma 77-re nőtt.

orban2Orbán Viktor a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a kormány döntése értelmében határozatlan időre meghosszabbítják a kijárási korlátozást. Hetente fognak mérlegelni és dönteni az esetleges további hosszabbításokról.

Az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár bejelentette, hogy azt javasolják a kormánynak, ne tartsák meg a szóbeli érettségiket, az írásbeliket viszont igen, ha ezt lehetővé teszi a járványügyi helyzet.

D  VG20110526025A klímaváltozás elleni küzdelem kulcsa nemcsak a fásítás, hanem a meglévő erdőterületek megőrzése és minőségi fenntartása, ennek egyik legfontosabb eszköze az örökerdő-gazdálkodás kiszélesítése - írja legújabb közleményében az Agrárminisztérium. A folyamatos erdőborítást biztosító gazdálkodási módszerek szélesebb körű alkalmazása érdekében pedig május elsejétől hatályba lépnek a kormány és az Agrárminisztérium kapcsolódó új rendeletei.

409 millió forintból Egyházi Egészségügyi Oktatási Központot hoz létre a kormány, jelent meg szerda este a Magyar Közlönyben.

Ősszel ellenzéki polgármestere lett Gödnek, aki leváltotta a Pest megyei várost 13 évig vezető Markó Józsefet. A momentumos Balogh Csaba belekezdett az átvilágításokba, köztük több, pályázati forrásból megvalósuló projekt átnézésébe, szúrta ki a 24.hu.

895-ről 980-ra emelkedett a regisztrált koronavírus-fertőzéses megbetegedések száma Magyarországon, ez 85 új megbetegedést jelent, közölte a hivatalos kormányzati tájékoztató honlap csütörtökön. A gyógyultak száma 96-ra nőtt, újabb 8 ember, többségében krónikus idős beteg pedig meghalt, így már 66 áldozata van a járványnak.

Általában felhőtlen idő várható, legfeljebb délután az Alpokalján és a Kisalföldön lehet kevés felhő, esni nem fog.

Szerda délután közölte Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, hogy Orbán Viktor csütörtökön tájékoztatja majd a magyar állampolgárokat, hogyan döntött a kormány az április 11-én, szombaton lejáró kijárási korlátozás kapcsán.

A Fővárosi Védelmi Bizottság rendkívüli vizsgálatot tartott több, a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő idősotthonban. A vizsgálat azt állapította meg, hogy az intézmények a hatóságok előírásai szerint működnek – közölte csütörtök este Karácsony Gergely főpolgármester Facebookon, utalva a koronavírus-fertőzés miatt érintett Pesti úti Idősek Otthona körül kialakult helyzetre is. Az otthonban eddig 65 fertőzést azonosítottak (53 ápolt és 12 ápoló), de jelenleg is zajlik több lakó tesztelése, miután április 3-án, pénteken kiderült, hogy a járvány megjelent az intézményben.

Forrás: BKVKipróbálták az ózonos fertőtlenítést a BKV Kőér utcai metró telephelyén egy metrószerelvényen. A CE Developments nevű cég nagy teljesítményű ózongenerátorai a BKV közleménye szerint beváltak: már az első mérések, amelyek egyértelműen képesek megmutatni a mikroorganizmusok jelenlétét a fertőtlenítés előtt és után, kiváló eredményekről árulkodtak.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden bemutatta a kormány újabb gazdasági csomagjának részleteit, de egyelőre még mindig nagyon sok kérdés van azzal kapcsolatban, hogy ez hogyan működik majd. Alább összeszedtük a pártok reakcióit a kormányzati bérkiegészítésre.

Több budapesti kerület is tervezi a turisztikailag népszerű helyszínek parkolóinak lezárásának a várható hétvégi kirándulóroham előtt.

Kedden került ki Orbán Viktor Facebook-oldalára egy videó, amelyen a miniszterelnök az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, azaz egy élvonalbeli tüdőkórházba látogat. Elég magas labda volt ez az ellenzéknek, mert szándékosan sem lehetett volna jobban belesűríteni az egészségügyi ellátórendszer problémáit és a jellemző viszonyokat pár képkockába.

Sikkasztás miatt emelt vádat a Keszthelyi Járási Ügyészség egy nő ellen, aki banki alkalmazottként a munkaadója keszthelyi és zalaegerszegi fiókjának bankautomatáiból, azok feltöltése során összesen több mint hárommillió forintot tulajdonított el, írja az MTI.

Szándékosan arcul köhögte és koronavírus-fertőzéssel fenyegette az embereket egy szombathelyi patika előtt két férfi, ezért garázdaság miatt 200 ezer forintos pénzbírságot szabott ki rájuk a Szombathelyi Járásbíróság – írja az MTI.

Szerdán sajtótájékoztatót tartott a Várban a kormányülésen részt vevő Karácsony Gergely főpolgármester és Szita Károly, Kaposvár polgármestere, egyben a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke. A tájékoztatótól, melyen Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter is részt vett, sokan azt várták, hogy kiderüljön, mi a kormány döntése az április 11-én lejáró kijárási korlátozások kapcsán, de csak a polgármesteri ajánlások derültek ki.

Április 5-én a NormafánKiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa azt közölte a szerda délelőtti sajtótájékoztatón, hogy a számok alapján országosan és Budapesten is romlott a kijárási korlátozás szabályainak betartása.

Ötmillió maszk, száznegyven lélegeztetőgép és harmincezernél is több izolációs köpeny érkezik szerdán Kínából – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalára felkerült videóban, írja az MTI.

Közleményt adott ki a rendőrség arról, mi történik, ha valakinek most, a koronavírus-járványban jár le valamelyik irata.

para.pngA felettünk elhelyezkedő anticiklon miatt rendkívül száraz a levegő Magyarországon, a relatív nedvesség sok helyen 20% köré csökkent mostanra - írta kedd délután a MetNet.

« Előző 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 « 17. oldal » 18 19 20 21 22 23  ... 1201 Következő »