2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Az ellenzéki pártok képviselői is reagáltak Orbán Viktor bejelentésére. A kormányfő a már pénteken bejelentett gazdaságvédelmi akcoióterv további részleteit ismertette.

D  AS20200325004Vannak olyan gazdasági szektorok, ahol lassabban ütköznek ki a koronavírus-járvány kedvezőtlen hatásai, de szép lassan ezekben is nehézségek adódnak. Az építőiparban 15 ezer külföldi vendégmunkás a talicskákat és lapátokat azonnal eldobva hazautazott a határlezárások előtt. Az idős munkások a járványhelyzet miatt nem szívesen mennek dolgozni. Az anyagbeszerzés lassul és drágul, a hatóságok pedig elérhetetlenek. Az ágazat szereplői szerint állami beruházásokra és adócsökkentésekre lenne szükség.

Tódul a hús Kínába2020-04-08 09:44:54

GettyImages-888936316A megnövekedett kereslet fedezésére Kína csaknem 70 százalékkal növelte a húsimportját az idei elő két hónapban.

„Addiktológiai Osztályunk átmenetileg digitális működésre állt át a koronavírus-járvány miatt” – olvasható a Nyírő Gyula addiktológiai osztályának (OPAI) hivatalos Facebook-oldalán.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterKarácsony Gergely főpolgármestert, illetve a megyei jogú városok képviseletében Szita Károly kaposvári polgármestert, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnökét is meghívták a kormány szerdai ülésére – nyilatkozta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden az MTI-nek.

Leégett a Kis-Fehér-tó nádasa – írja a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatóságának hivatalos Facebook-oldala.

DEGER20110612349Tömegesen érkeznek a kirándulók a jó idő beköszöntével Tihanyba, ezért a koronavírus elleni védekezés jegyében a település polgármestere úgy döntött: keddtől kezdve ideiglenesen lezárják a falu központjában található parkolókat.

 

75 ezer egyetemi hallgató nyelvvizsga nélkül kapja meg a diplomáját – jelentette be ma Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. A most bevezetett könnyítés a most diplomát szerzőkre is vonatkozik, közölte az Indexszel Budai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) sajtófőnöke.

A kórházi szájmaszkok, fertőtlenítőszerek útját több esetben nem lehetett követni eddig – állította Halmosi Zoltán országos kórházfőparancsnok a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedd reggel.

Nemcsak az állami és fővárosi költségvetést borítja a járvány, az összes magyarországi településnek újra kell gondolnia az idei évre tervezett számításokat, és fel kell készülnie a koronavírus elleni védekezésre.

DSOKI20200406016A fagyos reggelek után a szárazság is keresztbe tehet az idei terméshozamnak – írja az Időkép.

A hétvégén járványügyi zárlatot rendeltek el a Budai Irgalmasrendi Kórház belgyógyászati osztályán, ahol információink szerint több egészségügyi dolgozó és beteg is koronavírussal fertőződött.

„A rendkívüli helyzet rendkívüli megoldásokat követel” – írja legfrissebb Facebook-posztjában Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere.

DBZOL20200316031A koronavírus járvány miatt egyik pillanatról a másikra minden átalakult a magyar egészségügyben. A betegek, a kórházi személyzet védelme, és a lélegeztetőgép-kapacitások kihasználása érdekében épületeket ürítettek ki, egész osztályokat telepítettek át, és minden szakterületen meghatározták, milyen ellátást lehet elhalasztani. Műtétek maradnak el, a szülésnél csak egy hozzátartozó lehet bent, de neki kell vinni a védőruhát. Lehet, hogy messzebb kell majd utazni a művesekezelésre, és a fogorvosi ügyeletre is, ahonnan elküldhetik az embert, ha nem sürgős a problémája. Halasztják a HPV-oltások beadását, a népegészségügyi szűréseket, a jóindulatú daganatok vagy a rákmegelőző állapotok kezelését is.

Rátámadt egy Somogy megyei férfi a bolti eladóra, miután a sértett nem szolgálta ki szeszes itallal.

Újabb 73 fertőzöttel 817-re emelkedett hazánkban azoknak a száma, akik igazoltan koronavírus-fertőzöttek.

Újabb szájmaszkokkal kereskedő internetes csalókat fogott el a rendőrség. Egy 33 éves férfi és egy 32 éves nő verte át a vevőit, egy összehangolt rendőrségi akcióval fogták el őket április 2-án Budapesten.

Kedden folytatódik a tavaszias idő, felhőtlen, csapadékmentes időre lehet számítani az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Simicskó István, Újbuda KDNP-s országgyűlési képviselője a Facebook-oldalára kirakott kép tanúsága szerint a következő napokban szájmaszkokat fog vinni a kerületi orvosoknak, illetve minél több maszkot igyekeznek az újbudai lakosoknak is eljuttatni.

8E9ADADC-53C5-4D84-8A2E-35A0819B1C64A kormánynak és Orbán Viktornak csak az emberek védelme lenne a feladata a koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetben, a többi intézkedés szükségtelen és elfogadhatatlan, reagált az ellenzék a Parlament előtt tartott közös sajtótájékoztatóján a Semjén Zsolt által benyújtott salátatörvényre. Az ellenzék azt kéri, Orbán „ne éljen vissza a különleges és időkorlát nélküli mandátumával, ne éljen vissza a kétharmados többségével”.

A megkérdezettek 78 százaléka elégedett a kormány koronavírus terjedése ellen tett intézkedéseivel - olvasható a kormányközeli Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásában.

Újabb 11 fertőzöttel 744-re emelkedett hazánkban az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma. A népegészségügyi központ hétfő reggel közölt adatai szerint a járványnak újabb 4 halottja van. A halottak száma 38-ra nőtt. Eddig 67-en épültek fel a betegségből.

A magyar bírák szerint a bíróságok intézményi függetlensége súlyosan sérült - derül ki az Amnesty International felméréséből.

Az Országgyűlés ma kezdi meg soron következő négynapos ülését. A parlamentnek egy kormánypárti és egy ellenzéki képviselő mentelmi ügyében is döntenie kell első ülésnapján - írja az MTI.

Screen Shot 2020-04-03 at 11.30.56 (2).pngAz Index egy nagyon furcsa, első hallásra hülyeségnek tűnő kérdést tett fel az operatív törzsnek múlt hét csütörtökön. Azt kérdeztük:

« Előző 1 ... 12 13 14 15 16 17 18 « 19. oldal » 20 21 22 23 24 25  ... 1201 Következő »