2020. július 8. Szerda, Ellák.
 

D KOM20110416002Április végén általában már a nyarat szoktuk tervezni, sok szülő pedig a gyerektáborok között válogat. A járvány miatt idén nagy a bizonytalanság, sok tábort még meg sem hirdettek, de van olyan is, amit már márciusban lefújtak. Nagy rohamra készülnek a táborszervezők, ha májusban enyhítik a korlátozásokat, egyelőre azonban csak a háttérben folyik a szervezés.

Akár a vizsga reggelén is meggondolhatja magát az érettségiző diák, és dönthet úgy, hogy inkább őszre halasztja a vizsgát – derült ki Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár hétfő reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

GettyImages-1208685210Pulmonológusként, ráadáasul az egyik nyugat-magyarországi kórház koronaosztályán dolgozik az az orvos, aki a 444.hu-nak adott interjút névtelenül arról, hogy milyen helyzetek utalkodnak most az egészségügyben. Ő olyan covidos betegekkel foglalkozik, akik nem kerültek át az intenzív osztályra.

bosszusagok 01Miután meghirdettük, hogy keresi az Index a járványhelyzet legbosszantóbb hülyeségeit, annyira sok olvasói levelet kaptunk, hogy egyetlen cikkbe bele sem fért minden dühöngenivaló. Ahogy a felhívásban írtuk, nem a mindannyiunk közös érdekében elviselendő kellemetlenségeket vagy az egyértelmű szabályszegéseket vártuk, hanem az önzésből vagy fafejűségből fakadó, idegesítő, néha abszurd apróságokat. A múltkor azokat vettük végig ezek közül, amik veszélyesek is, azáltal, hogy a vírus terjedésének dolgoznak. 

gari1R. Elemér utasával együtt úgy csapódott egy kerítésbe Ácson, vasárnapról hétfőre virradóra, hogy semmi esetre sem vezethetett volna autót:

D KOM20150326010A koronavírus-járvány nehéz helyzetbe hozta azokat a családokat, ahol halmozottan sérült, autista vagy értelmi fogyatékossággal élő gyerekeket nevelnek. Ameddig működött nappali ellátás, a szülők dolgozhattak, lehetőségük volt a kikapcsolódásra. A járvány miatt ezek átmenetileg bezártak, a gondozók online formában próbálják megtartani a fejlesztő foglalkozásokat. Azoknak a családoknak sem könnyű most, akik egyedül ápolták otthon sérült gyereküket. A fertőzésveszély miatt nem tudják kire rábízni őket, hogy elintézzék a bevásárlást vagy a gyógyszerkiváltást, az állandó készenlét miatt a távmunka sem megoldás számukra.

Rekordszél volt Budapesten2020-04-29 09:26:27

Többfelé viharossá fokozódott a légmozgás a szombat hidegfront-átvonulás miatt, Budapesten a János-hegyen 95 km/h-ás széllökést is mértek az Országos Meteorológiai Szolgálat állomásán.

Kedves állampolgárok, kihúzták a hatoslottót. Gondolom, ha valami, főleg a számok érdeklik önöket, úgyhogy mutatom is.

Egy kiskorúval folytatott prostitúció sztorijával zsarolt meg egy társaság egy győri férfit, amikor megint pénzt kértek volna a delikvenstől, a rendőrök közbe léptek: négy férfit és két nőt fogtak el. Az akció során az egyik gyanúsított kocsival próbált menekülni a helyszínről, de balesetet szenvedett, így őt is elkapták.

Balesetben meghalt egy motoros a 82-es főúton Zirc-Kardosrét külterületén vasárnap – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője, Kucsera Katalin az MTI-vel.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és parlamenti frakcióvezetője április 17-én levélben 91 kórháztól megkérdezte, hogy telephelyenként hány ágyat kellett felszabadítaniuk; hány beteget kellett hazaküldeniük; a hazaküldött betegeken hazaküldés előtt végeztek-e vírustesztet; tájékoztatták-e a betegek lakóhely szerinti önkormányzatait, hogy hazaszállítanak ellátásra szoruló embereket – írta a 444.

DSC 3939Visszafogottan zajlik az élet Szombathelyen is. A főtéren egy padon legfeljebb egy ember ül – de inkább üresek. A boltok többsége zárva, egy ruhaboltnak itt sincs sokkal jobb esélye a koronavírus alatt, mint a Balaton környékén lévő vállalkozásoknak. Az élelmiszerboltok, gyorsétkezdék elvitelre azért működnek.

Elrendelték annak a 18 éves férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy két lakótársát is megölte, derül ki a Budapest Környéki törvényszék közleményéből.

"Jövedelmi helyzettől függetlenül egyszeri, 50 ezer Ft-os támogatást igényelhetnek azok a családok, akiknek ápolásra szoruló hozzátartozóját 2020. április 1-je után bocsátottak haza fekvőbeteg-ellátó intézményből. Az ezt lehetővé tévő rendeletről az április 24-i polgármesteri döntéshozatal során dr. Kiss László polgármester hozott döntést" - írja közleményében a kerület, vette észre a 24.hu.

omszIgazi áprilisi idő várható a hétfőn kezdődő héten, többször várható csapadék, de napsütés is, és megint a hétvégén esélyes egy kisebb lehűlés.

Screen Shot 2020-04-26 at 11.16.02 (2).pngA koronavírusnak újabb tíz halálos áldozata van Magyarországon, kezdte vasárnapi tájékoztatóját Müller Cecília országos tisztifőorvos. Ezzel 272-re nőtt a megerősített halálesetek száma. Egy 37 éves nő is meghalt, akinél extrém elhízást jelöltek meg alapbetegségként, a járvány eddigi magyarországi áldozatai között ő a legfiatalabb. Az új halálesetek közül a második legfiatalabb egy 58 éves férfi, akinek szívbetegsége és krónikus veseelégtelensége is volt.

Szombat este kihúzták az ötös lottó nyerőszámait: telitalálat is született, így egy nyertes ma több mint 846 millió forinttal (egész pontosan: 846 015 625 forinttal) lett gazdagabb.

Screen Shot 2020-04-25 at 8.59.06 PM.pngA szegedi vakok és gyengénlátók intézetében, a Csongrád Megyei Napsugár Otthonban is megjelent a koronavírus, írja a Hír Televízió tudósítója hivatkozva a Szeged.hu.

D ATI20200425022Országszerte szombat estig 140 esethez riasztották a katasztrófavédelem egységeit a viharos erejű széllökések miatt, írja az MTI katasztrófavédelem információi alapján.

A kijárási korlátozások miatt otthon maradó tömegek miatt megsokszorozódtak a súlyos háztartási balesetek, mondta el Dr. Bende Balázs plasztikai sebész, a Szegedi Tudományegyetem munkatársa a Nők Lapja Cafénak.

Már idén ősszel megszerveznék a teljes érettségi vizsgát, így nem kell egy évet kihagyni azoknak a diákoknak, akik úgy döntenek, hogy májusban nem vesznek részt a koronavírus-járvány miatt csak írásban megrendezett érettségi vizsgán.

A magyar munkanélküli-segély kevés, példátlanul rövid ideig jár, és még a közmunkaprogram mögül is kifarolt az állam az utóbbi években. Ez nem azért van, mert nem futná többre, a Fidesz–KDNP ideológiai alapon nem hajlandó többet ráfordítani. A kormány optimista, szerintük három hónap múlva már beindulhat a gazdaság, így nem kell azon aggódni, mi lesz a sok munkanélkülivel, akinek már nem jár majd érdemi juttatás. Szociálpolitikusok és közgazdászok viszont a segélyezés bővítését sürgetik, és társadalmi katasztrófától tartanak.

Varga MihályMagyarországon nagyobb lehet a recesszió, mint azt korábban a kormány gondolta, mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Reutersnek, és az költségvetés előzőleg becsült 3 százalékos hiánya sincs "kőbe vésve." Varga elmondta, hogy a kormány április végén felül fogja vizsgálni a bruttó nemzeti össztermékre és a költségvetés deficitjére vonatkozó korábbi becsléseit.

BJASZ20200224031Közel háromszáz munkavállalójától válik meg a Budapest Airport, írja a Magyar Nemzet. A Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret kezelő cég egyelőre annyit közölt a lappal, hogy „legfeljebb 275 főre” jelentettek be létszámcsökkentést, ez a szám azonban a forgalmi helyzettől füg­gően, és a munkahelyvédelmi intézkedéseknek köszönhetően még jelentősen csökkenhet.

Nem mindegy, hogyan görbül2020-04-26 20:35:57

Üres Deák Ferenc tér, bezárt mozik, éttermek, kijárási korlátozás, otthon tanuló gyerekek – hirtelen minden megváltozott. Alig pár hete mindez elképzelhetetlen lett volna. Eközben aggodalmasan figyeljük a növekvő esetszámról és halálozásról érkező híreket, egyre többünknek válnak családtagjai, barátai vagy ismerősei érintetté.

« Előző « 3. oldal »  ... 1200 Következő »