2019. november 18. Hétfő, Jenő.
 

Kihirdették hétfőn a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárait. A pótfelvételinek köszönhetően a 9299 jelentkezőből 6421-en kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben – alapképzésre 4453, felsőoktatási szakképzésre 1049, osztatlan képzésre 469, mesterképzésre pedig 450 hallgatót vettek fel, áll az Oktatási Hivatal (OH) közleményében.

Rábólintott a Gazdasági Versenyhivatal arra (GVH), hogy az osztrák XXXLutz-csoport leányvállalata megvásárolja a Kika lakberendezési áruházlánc magyarországi érdekeltségeit – írja a Világgazdaság. Ezzel egy tulajdonoshoz kerül Magyarországon a Kika, a Mömax és Möbelix áruházlánc is.

Trump nem vett részt a megbeszélésen, de Macron szerint ő is támogatja.

Újabb olaj-és földgázlelőhelyet talált az általa üzemeltetett pakisztáni TAL blokkban a Mol - írja a Világgazdaság. Kicsit kevesebb, mint négy hónappal ezelőtt indultak kutatófúrások a Mol által vezetett kitermelő konzorcium területein, ez vezetett eredményre nemrég. Az újabb olajmezőre az afgán határhoz közeli Kohát-hegységben bukkant a cég, ahonnan az első tesztek szerint naponta 1844 hordó olajat és félmillió köbméter földgázt lehet majd kitermelni decembertől.

Míg 2016 első félévében 575 esetben sikerült visszaadni a beteg életét gyors helyszíni beavatkozással, addig 2019 első félévében már 1009 ilyen esetet regisztráltak.

Tavaly 6,5 százalék volt az illegális cigaretták hazai részaránya, nagyjából 530 millió szál cigit vettek a feketepiacon, ami 23 milliárd forintos adókiesést jelentett a költségvetésnek – írja hétfői számában a Világgazdaság.

Betörte az ajtót 2019-08-27 07:39:59

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Neves fellépők, fenséges ízek és fergeteges programok várják a látogatókat a „lecsó fővárosában”.

Kedden még országszerte szórványosan előfordulhatnak zivatarok, írja a met.hu. Délutántól azonban délkelet felől jelentősebben csökken a zivatarok kialakulásának esélye. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 27 és 34 fok között várható. Késő estére 20 és 27 fok közé hűl le a levegő.

A sertéspestis tombol Kínában, és ez világszerte felnyomta a sertéshús árát.

A Lidl Magyarország tovább bővíti a Hazánk Kincsei saját márkás márkacsaládjának kínálatát, amely termékek kizárólag magyar beszállítóktól származnak.

Indul a futsalidény a címvédő berettyóújfaluiak számára hétfőn.

Szeptember 24-ig nyitva lesz a Metro mindenkinek, aki vált napijegyet, írja az áruház honlapja. A napijegy ingyenes, csak azonosítaniuk kell magukat az érdeklődőknek.

28-34 fok lesz, de többfelé alakulht ki egy kis eső.

Augusztus 13-án a közigazgatási állásportál adatai szerint Hajdú-Biharban összesen 35 óvodapedagógusi és 48 tanári állás volt meghirdetve. Általában intézményenként 1-1 munkatársat keresnek ezen pozíciókra.

Az elmúlt napokban országszerte jelentősen nőtt a levegőben a parlagfű pollenkoncentrációja, az Alföldön és a Dunántúl déli területein az extrém magas szintet is elérte. A tetőzés szeptember elején várható – írja az MTI.

A hajdú-bihari rendőrök Biharkeresztes közelében állították meg azt a gépkocsit, amelynek sofőrje 19 illegális migránst szállított.

A katolikus egyházfő arra kérte a híveket, hogy imádkozzanak a lángok mielőbbi eloltásáért, mert az amazóniai erdőségek létfontosságúak a bolygó számára.

2019. augusztus 26-tól nemzeti és nemzetközi gyakorlatoknak ad otthont a Magyar Honvédség Központi Gyakorlótere, amelyek miatt jelentős számú technikai eszközökből álló katonai konvojok közlekedésére kell számítani.

Huszonnégy társaságot von össze ősztől a Media Markt, amely a Tescóval is kibővítette a kapcsolatát. Az online piactéren pedig az Extreme Digital-eMAG lép fel közösen, ám mindez nem fogja megváltoztatni a jelenlegi erőviszonyokat.

Csak Romániában mértek a magyarországinál nagyobb áremelkedéseket.

Minden korábbi rekordot megdöntött Brazíliában az erdőtüzek száma, s több várost, köztük Sao Paulót is elborította a füst. A sűrű ködre emlékeztető füsttengerről videó is készült.

Csütörtök délelőtt, Báránd irányába tartó tehergépkocsi sofőrje eddig tisztázatlan körülmények között áttért a szemközti forgalmi sávba, és összeütközött egy másik gépkocsival.

Pénteken 34 fokot is elérheti a csúcshőmérséklet – derült ki a Met.hu előrejelzéséből. A forróság ellenére nem lesz zavartalan a napsütés: főként a Dunántúlon gomolyfelhők lesznek, a Dunántúl északi részén zápor, zivatar sem kizárt. Az Alföldön az északkeleti szélet időnként erős széllökések kísérhetik.

A második negyedévben 11 százalékkal bővült a belföldi turizmus a tavalyi év azonos időszakához képest a Szállás.hu becslése szerint, az átlagos foglalási érték 42 ezer forint volt, ami 14 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában mért adatot.

« Előző « 3. oldal »  ... 1148 Következő »