2018. szeptember 23. Vasárnap, Tekla.
 

Több milliárd dolláros, kínai finanszírozású projekt törléséről döntött Malajzia, mert a beruházás túl nagy adósságterhet jelentett volna az országnak.

Nem változott az alapkamat2018-08-22 18:15:41

A monetáris tanács tartotta az alapkamatot 0,90 százalékon – közölte a Magyar Nemzeti Bank kedden. A jegybanki alapkamat 2016. május 25-e óta áll ezen a szinten. A kamattartás megfelel a várakozásoknak, az elemzők többsége arra számít, hogy a piacok számára iránymutató jelzést vagy akár döntést a monetáris tanács legfeljebb a szeptemberi inflációs jelentéssel párhuzamosan hoz majd.

A tragikus balesetben elhunyt dúsgazdag angol üzletember, Richard Cousins 41 millió fontot (majdnem 15 milliárd forintot) hagyott az Oxfam alapítványra végrendelete egy különleges záradéka miatt - írta a BBC.

Szigorodott a plázatörvény, már a felújításhoz is szakhatósági engedély kell - írja a Világgazdaság.

Elkelt a szentesi Hungerit Zrt., a leggazdagabb magyar, az OTP-vezér Csányi Sándor vette meg a baromfi-feldolgozót - írta a hvg. Búcsúzóul gáláns jutalmakat, összesen 420 millió forintot oszt szét a volt vezérigazgató. Az üzemben eltöltött évek arányában kaphatnak majd pénzt a munkások, aki például legalább két évtizede dolgozik a cégnél, annak két és fél havi pluszpénz jár, de az is majdnem félhavi fizetést kap jutalomként, aki csak pár hónapja dolgozik a Hungerit Zrt.-nél.

Az E.ON mostantól Google alapú térképen teszi elérhetővé a tervezett üzemszüneteket Facebook és weboldalán – írta az E.ON sajtóközleményében.

Lezárták a harmadik segélyprogramot nyolc éven belül - jelentették be hétfőn.

Székely László ombudsman szerint diszkriminatív a diákhitellel kapcsolatos kedvezményeket tartalmazó kormányrendelet – írja a Népszava.

Tovább nőtt a háztartások vagyona - írja aVilággazdaság. A lap a Magyar Nemzeti Bank friss adatai alapján azt írja, csaknem 1300 milliárd forintot takarítottak meg a háztartások az idei első fél évben, ebből a második negyedévre bő 800 milliárd jutott.

A mezőgazdaságban is egyre feszítőbb a munkaerőhiány, tízből kilenc gazdaság szakemberhiánnyal küzd - írja a Népszava.

Megsértik a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) normáit azok a szankciók, amelyeket az Egyesült Államok tervez bevezetni az Északi Áramlat-2 földgázvezeték ellen, így azok semmilyen módon nem indokolhatók - hangoztatta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn Moszkvában.

Hát, a szarvasmarha. Rotterdamban úszó tehenészet nyílik.

Az amerikai PepsiCo Inc. több mint kilencszázmilliárd forintért megveszi az otthoni szódagépeket gyártó izraeli SodaStream International céget. Nem tűnik olcsó vételnek.

Az Irán elleni szankciók elsősorban az ország méretes szénhidrogéniparát sújtják, de foglalkoztatás és kulturális örökség szempontjából a legnagyobb kár a szőnyegipart éri.

Alig használják az emberek a telefonfülkéket, de egy törvényi kötelezettség és a segélyhívások miatt egy ideig még biztosan maradnak.

Elroy Thümmler a rendszerváltás környékén szeretett bele Magyarországba, Sziget-promóterként került még közelebb hozzá, évről évre hollandok ezreit utaztatja Budapestre bulizni. Leginkább mégis a magyar vidék fogta meg, a Hollókő vonzáskörzetében lévő Bedepusztán mára - három kivételével - az összes házat felvásárolta. Fejébe vette, hogy hollandként a magyar tájat fogja népszerűsíteni. Eddig majdnem fél milliárd forintot költött rá.

A földeken kitermelt gyümölcsök és zöldségek harmada sosem kerül a szupermarketek polcára, mert túl csúnya, derül ki a BBC cikkéből. Az Edinburgh Egyetem kutatása szerint 50 millió tonna gyümölcs és zöldség kerül kidobásra, amiért nem elég nagyok vagy szépek.

Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke szerint csak az "őrült profitéhség" indokolja a léalma indokolatlanul alacsony felvásárlási árát.

Az LMP szerint a fővárosnak száz-százezer forint erejéig támogatnia kellene a kis- és középvállalkozásokat abban, hogy a műanyag zacskókat környezetbarát csomagolással helyettesítsék.

Május óta összesen 1355 kilakoltatás történt az országban – derült ki a DK-s Oláh Lajos írásbeli kérdésére adott válaszból, amit a Hvg.hu szemlézett.

A héten először fordult elő, hogy Venezuela már a tőkét sem tudta visszafizetni egy lejáró kötvénye után – írja a Portfolio.hu a Bloomberg nyomán. A dél-amerikai ország egy augusztus 15-én lejáró kötvény után már a tőkét sem fizette vissza.

Megerősítette Magyarország hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló államadósság-kötelezettségeinek "BBB mínusz/A-3" szintű, befektetési ajánlású besorolását pénteken a Standard & Poor s. A nemzetközi pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítési részlege (S&P Global Ratings) péntek éjjel Londonban bejelentette azt is, hogy a magyar szuverén osztályzatra változatlan pozitív kilátás érvényes – írja az MTI.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke kedvezőnek tartaná, ha már jövő januártól csökkenne 2 százalékponttal a szociális hozzájárulási adó (szocho), így nagyobb mértékben nőhetne a minimálbér, ugyanakkor Rolek Ferenc teljesíthetetlennek tartja azt a szakszervezeti elvárást, hogy 2019-ben az átlagkereset, a minimálbér és a szakmunkás minimálbér is kétszámjegyű mértékben emelkedjen - írta a keddi Világgazdaság.

Érdekes adatokat közölt Imre Zita, a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója a Diákhitelről. A vezető szerint gyakorlatilag minden negyedik-ötödik diák felveszi a Diákhitel2-t, melyen kamata 0 százalék.

Az albérletszezon minden évben hagyományosan a felsőoktatási ponthatárok kihirdetésével pörög fel Budapesten és az egyetemi városokban. A fiatal diákoknak pedig idén sem lesz könnyű helyzete, hiszen ismét óriási drágulásra számíthatnak.

« Előző « 3. oldal »  ... 1060 Következő »