2024. április 15. Hétfő, Anasztázia, Tas.
 

32452677 1904d5ef8708b5310ec5414362673e01 oTöbb higiéniai szabálytalanságot tapasztaltak az ellenőrök a Pesti úti idősotthonban, ezért egymillió forintos büntetést szabtak ki a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott intézményre, írja Budapest Főváros Kormányhivatalának szerdai közlése nyomán az MTI.

Elrendelte a kormány, hogy a kórházparancsnokok hatásköre ezentúl a legalább kétszáz férőhelyes idősotthonokra és szociális intézményekre is kiterjed, a részletek szerda délután jelentek meg a Magyar Közlönyben.

DBZOL20200407029A koronavírus miatt bevezetett korlátozások óta Magyarországon a családokban elvégzendő munka mennyisége jelentősen megnőtt - derül ki magyar szociológusok és politológusok friss kutatásából. Ezzel párhuzamosan az is megfigyelhető, hogy a magasabb státuszú családokban

DSC 0860Három év múlva már nem lehet gumilövedékes fegyvereket kapni a fegyverboltokban Magyarországon (pontosabban a gumilövedék kilövésére alkalmas gáz-és riasztófegyvereket) - ez lesz az egyik legjelentősebb, legtöbb embert érintő hatása annak a törvénymódosító javaslatoknak, ami felkerült a parlament honlapjára.

Egy benyújtott törvénymódosítás szerint a jövőben nem csak ujjlenyomatot (vagy helyesebben ujj-és tenyérnyomot), hanem DNS-t is vehet majd a rendőrség annak érdekében, hogy kizárhassa a nyomszennyezést. Ez így elég furán hangzik, de egy konkrét példával bemutatjuk, miről van szó:

94349282 2893394914061891 579366817370210304 oAz érettségi vizsgákat megtartják, a középiskolai ballagások viszont elmaradnak idén a koronavírus-járvány miatt. Ez utóbbiak ugyanabba az általános tilalmi körbe tartoznak, mint a nagyobb rendezvények, mondta Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár még április közepén.

Kunetz Zsombor szakorvos, egészségügyi szakértő osztotta meg Facebook-oldalán a Nemzeti Népegészségügyi Központ április 28-i határozatát, amiből kiderül, hogy az országos tisztifőorvos, Müller Cecília a tatabányai Szent Borbála Kórházban csak a betegek koronavírus-tesztelését rendelte el, a kórházban dolgozó szakemberekét nem.

DEGER20110311205Egy kedd este benyújtott óriási salátatörvény-tervezet ismét hozzányúlna ahhoz, hogy milyen feltételekkel lehetne kizárni embereket a közfoglalkoztatásból. Egy rendezetlen lakókörnyezetről szóló részt egyszer már megsemmisített az Alkotmánybíróság arra hivatkozva, hogy az gyakorlatilag rejtett diszkrimináció, ám most újra megjelent egy törvénytervezetben.

Frissítés: a cikk megjelenésének másnapján a rendőrség cáfolta a Blikk információit. A police.hu-n azt írták, "minden alapot nélkülöz az a tényközlés, hogy a halált okozó testi sértés felbújtója nyugdíjas rendőrtiszt, a bűncselekmény elkövetője pedig annak fia lenne. Továbbá az sem felel meg a valóságnak, hogy a később végzetessé váló verekedés egy kisbolt előtti sorbaállás miatt alakult ki a sértett és a későbbi gyanúsított között."

HUS 4138Érintésmentes, áthajtásos koronavírus-tesztelő állomást létesített a budapesti Groupama Aréna felszíni parkolójában a DriveCell Systems Zrt. A magyar cég által kidolgozott megoldással bárki az autójában ülve elvégezheti a nukleinsav-alapú (PCR) koronavírustesztet egy online regisztrációt és visszaigazolást követően, írja közleményében a cég.

semmelA Semmelweis Egyetem két betege kapta meg azt a szérumot, amit gyógyult COVID-19 páciensek vérplazmájából állítottak elő a hazai kutatóorvosok - közölte az egyetem.

ALR 4427Az általános sebességcsökkentési elképzelés inkább egy irányelv, még nincsenek konkrét utak vagy területek, ahol például a 70-es sebességkorlátozást levinnék 50 km/órára, mondta lapunknak Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke. Karácsony Gergely kijelentette, hogy személyesen fontos számára az ügy, mert édesapja is közúti balesetben halt meg. A fővárosi Fidesz–KDNP-frakció felszólította Karácsonyt, hogy kérje ki a budapestiek véleményét, mielőtt új koncepciót dolgoztatna ki a sebességkorlátozásokról.


muller ceciliaOrszágos tisztifőorvosként mindennap látjuk a képernyőn, ahogy beszámol az aktuális koronavírus-helyzetről, majd néha szabadon életvezetési praktikákat oszt meg. Több évtizedes szakmai múltja van, és ott volt a vörösiszap-katasztrófánál is. Az egészségügy mellett van egy másik élete is, világi lelkipásztori munkatárs. Közben mémek, paródiák kiapadhatatlan forrása. Hónapok óta halljuk a nevét, de életútjáról nem sokat lehetett tudni. Portré Müller Cecíliáról.

Az általános sebességcsökkentési elképzelés inkább egy irányelv, még nincsenek konkrét utak vagy területek, ahol például a 70-es sebességkorlátozást levinnék 50 km/órára, mondta lapunknak Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke. Karácsony Gergely kijelentette, hogy személyesen fontos számára az ügy, mert édesapja is közúti balesetben halt meg. A fővárosi Fidesz–KDNP-frakció felszólította Karácsonyt, hogy kérje ki a budapestiek véleményét, mielőtt új koncepciót dolgoztatna ki a sebességkorlátozásokról.

Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a házastársát késsel bántalmazó férfi ügyében, írja az ügyészség.

fujjEgy óvónőt és élettársát azzal gyanúsítanak a rendőrök, hogy abuzálták a nő unokahúgát, a férfi saját gyermekükkel is folytatott szexuális cselekményeket, emellett a nő a rábízott óvodásokról is készített gyermekpornográf felvételeket - írja az MTI a rendőrség híre alapján.

Egy parlamentnek beadott törvénymódosítás (pdf) értelmében az autósoknak a jövőben nem kellene maguknál tartaniuk a forgalmi engedélyt és a jogosítványt, mert azt a rendőrök egy ellenőrzésnél az informatikai rendszerben le tudják kérdezni. A salátatörvény-tervezet az "Egyes törvényeknek a polgárok biztonságát erősítő módosításáról" címet viseli, a kormány (belügyminiszter) a benyújtója, és a forgalmi meg a jogsi csak egy kis része, alapvetően sok rendészeti tárgyú szabályozást újít meg a tervezet.

HUS 268978 fővel, 2727-re nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, és elhunyt 9 újabb krónikus beteg, írja a koronavirus.gov.hu. Ezzel 300 főre emelkedett az elhunytak száma. Az elhunytakat felsoroló táblázatból kiderül, hogy meghalt egy 44 éves nő is, akinek az alapbetegségei magas vérnyomás, asztma, hepatitis C voltak.

Érdekes eredményeket mutatnak azok a koronavírustesztek, amelyeket magánlaborok, illetve cégek végeztek több ezer emberen Magyarországon, derült ki Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektorának előadásából azon a keddi online konferencián, amelyen a négy hazai orvosegyetem közösen jelentette be mintegy 18 ezer ember tesztelését az országban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti Bohák Csabát, a tatabányai Szent Borbála Kórház beteghordóját, írja a minisztérium közleményében.

Koronavírussal kapcsolatos álhíreket terjesztett két férfi Nógrád megyében, a rendőrség most zárta le a nyomozást, és adták tovább az iratokat az ügyészségnek, írja az MTI.

Néhány óra különbséggel halt meg egy koronavírusos házaspár Amerikában. Mary és Wilford Kepler 73 éve éltek együtt, egymás mellett feküdtek egy Milwaukee-i kórházban – írja a CBS News.

Múlt héten írtuk meg, hogy súlyosan aszályos helyzet van az országban, március eleje óta sehol nem esett jelentős csapadék. Az Időkép és az OMSZ előrejelzése szerint szerdán azonban végre megérkezhet a várva várt csapadék.

Vérplazma adására kéri a koronavírus-fertőzésen átesett, gyógyult betegeket, és mostantól a koronavirusplazma.hu címen is várják donorjelöltek jelentkezését.

A biztosítók az elmúlt hétvége szélviharai után több százmillió forintnyi kárral számolnak, kifizetéseik összege az időjárás miatt idén már majdnem akkora, mint tavaly a nyári viharszezont követően, közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az MTI-vel kedden.

« Előző « 3. oldal »  ... 1201 Következő »