2019. január 24. Csütörtök, Timót.
 

Külön kérés nélkül.

Nem csak keleti, nyugati régióink, sőt a központi is a legrosszabb tízben szerepel a mintegy 300 európai régió közül az Eurostat 2015-re vonatkozó adatsorában.

Jelentős összegektől eshetnek el azok a nők, akik úgy döntenek, 40 év szolgálati idő után nyugdíjba vonulnak.

A vállalkozások nem törik magukat, hogy cafeteria helyett fizetést adjanak a munkavállalóknak, akik sok kedvezménynek búcsút inthetnek.

Ukrajnából és Kínából érkeznek a legtöbben, derül ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat friss statisztikájából.

Kamatot emelt az állam, hogy babakötvénybe és lakossági állampapírba húzza be az államilag támogatott ltp-k eltörlése után tanácstalankodó lakosság pénzét. A jegybank 5000 milliárd forintot csoportosítana át a párnacihákból.

A lakáshitel választásakor sokakat elcsábít a kedvező induló kamat és THM, de kérdés, hogy ezek meddig lesznek érvényesek? Gyakori ugyanis, hogy a kedvező kondíció feltételhez kötött, amit ha nem teljesít az adós, máris ugrik a kedvezmény. Ez pedig a futamidő végéig akár milliós pluszkiadást is jelenthet.

Az elmúlt évtizedben nagyon megváltozott a magyar bankok mérlegszerkezete, a jelenséget és érdekességeit a Portfolio mutatta be.

A fiatalokra, a kisgyerekesekre, a kisebb falvakban élőkre és a megváltozott munkaképességűekre is szükség van, hogy teljesüljön a kormány foglalkoztatási célja.

A kormány nyitott arra, hogy javaslatot tegyen a lakossági átutalásokra kivetett tranzakciós illeték megszüntetésére - ezt mondta újságírók kérdésére Varga Mihály pénteken budapesti sajtótájékoztatóján , amelyről a Hvg.hu tudósított. 2019-ben már eltörölték a 20 ezer forint alatti átutalások esetében a fizetendő 0,3 százalékos díjat, de a nagyobb átutalásokból még mindig lecsíp egy keveset a kormány.

Majdnem 92 ezer sajátos nevelési igényű gyerek kezdte meg a 2018-as tanévet tavaly szeptemberben. Ezzel több mint 3200-zal több tanulónak van szüksége fejlesztő- vagy gyógypedagógusra – olvasható a Világgazdaság oldalán.

Négyen pedig milliárdosokká váltak. Egyre több nő és fiatal szerencsejátékozik.

Összesen négyezren pályázhatnak ingyen busz- és teherautóvezetői képzésre

A tavaly decemberi ,eddigi csúcsot döntötte meg az áramfogyasztás január 8-án.

Gazdasági Versenyhivatal versenyfelügyeleti eljárást indított az Emag webáruház legutóbbi black friday akciója miatt, amely feltételezhetően a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat  tilalmába ütközött – írja csütörtöki közleményében a GVH.

220 bankfiókkal kevesebb volt az országban január elején, mint 2017 végén, ezzel folytatódik a már négy éve tartó trend - írja a Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján. Az országban eszerint jelenleg 2200 bankfiók van, míg 2014-ben még 3085 fiók volt.

Évente több tízmilliárd forintot hagynak az államnál a laktózérzékenyek, akiknek a többsége nem is tudja, hogy a betegségük miatt adókedvezményre jogosultak – írja a G7.hu. Pedig a laktózintolerancia különböző változatai szerepelnek a súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségek listáján, amelyek miatt az összevont adóalap adóját csökkentő kedvezményt lehet igényelni.

Bár az Államkincstár korábbi közlése alapján sokaknak úgy tűnhetett, hogy a nyugdíjak postai kézbesítése január 14-én, vagyis hétfőn kezdődik, valójában ez 16-án, szerdán indul meg.

Rohamosan csökken a felhasználható alapanyag mennyisége, ráadásul a klasszikus magyar gyümölcslevekhez szinte asztali minőségű termésre lenne szükség.

Az egyik szakszervezethez futott be egy elég furcsa nyilatkozat az önként vállalt túlóráról, ahol a dolgozó egyszerre nyilatkozott a cafetériakeretéről, és arról is, hogy hajlandó 400 órát önként dolgozni.

A Flucinar N kenőcsöt a lengyel gyógyszerhatóság bejelentése alapján kezdték vizsgálni.

Soha nem látott hosszúságúra nyúltak a várólisták a szociális ellátásokhoz, több mint 34 ezer ember vár valamilyen ellátásra - írja a 24.hu. A várakozók háromnegyede bentlakásos ellátásra szeretne bekerülni a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) legfrissebb, 2018. december 5-ei adatai szerint.

A dolgozók sokszor csak papíron egyenlő partnerek a céggel, mégis, a túlóratörvény elfogadása után mindenkinek át kell gondolnia, mit ír alá. Ott lehet kihasználni az alkupozíciót, ahol munkaerőhiány van – írta az Adózóna.

Olcsóbb lesz a gázolaj2019-01-08 19:18:02

A múlt heti zuhanás után tovább csökken az ára.

A hétvégén is rengeteg baleset történt a csúszós utakon, többen meghaltak, és rengetegen sérültek meg, voltak, akik súlyosan. A szakértő azt mondja, a balesetek egy része elkerülhető, ha pedig mindenki felkészülne a szélsőséges időjárásra, jóval kevesebb tragédia történne.

« Előző « 3. oldal »  ... 1093 Következő »