2020. április 9. Csütörtök, Erhard.
 

Miközben a média és az ellenzéki pártok a koronavírus-járvánnyal és az emiatt összeomló gazdasággal vannak elfoglalva, a kormány újabb földmutyira készül - ezt mondta vasárnap tartott online sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke. A képviselő szerint a kormány egy nemrég benyújtott törvényjavaslattal a járványhelyzet közben a

K  AP20200401220Ausztriában is komoly gazdasági válságot okozott a koronavírus-járvány, ami miatt sokan elvesztették a munkájukat. A leépítések viszony arányaikban rosszabbul érintették eddig az országban dolgozó külföldi munkásokat, így a G7.hu számítása szerint

K EPA20200402049A koronavírus-járvány elleni küzdelem egyik fő eszköze az emberek közösségi érintkezéseinek radikális korlátozása. Ezzel azonban van egy nagy probléma: az emberek nagyon nem szeretik, ha korlátozzák a közösségi érintkezéseiket.

shutterstock 708300100Lassan itt a Valentin-nap (a cikk írásakor már csak 318-at kellett aludni). Sőt, anyák napja is közeleg (33 nap), úgyhogy mi lenne aktuálisabb téma, amiről ma tanulhatunk, mint a virágok? Az első számú kérdés tálcán kínálja magát a virágokkal kapcsolatban: miért illatosak? Alapvetően pont ugyanazért árasztanak vonzó illatot, amiért a legtöbb férfi megveszi őket:

Nadia elől, mögötte a testvéreA New York-i bronxi állatkert négyéves maláj tigrise, Nadia elkapta a koronavírus-fertőzést. Ez az első eset, hogy tigris bizonyult fertőzöttnek. Korábban már kiderült, hogy macskákat viszonylag hatékonyan képes fertőzni a vírus.

William Frankland brit immunológus megalapozta az allergiáról meglévő modern tudásunkat. Az ő munkásságának köszönhető, hogy a kutatók kapcsolatot fedeztek föl a virágporkoncentráció és a szénanáthaszerű tünetek súlyossága között.

Egyre több szervezet kéri a tagjait, hogy a videokonferenciáik lebonyolítására ne használják a Zoom nevű alkalmazást. Legutóbb a New York-i tanárokat kérték az iskolák és a hatóságok, hogy másik alkalmazást használjanak, de a héten a Magyar Ügyvédi Kamara is azt javasolta tagjainak, hogy az ügyvédi titok védelme érdekében ne használják a Zoomot és vissza is vonta az alkalmazás auditációját.

Kiberbűnözők zsarolóvírusokkal célozzák a koronavírus elleni harc szempontjából kritikus egészségügyi intézményeket figyelmeztet az Interpol. A Forbes szerdán számolt be egy londoni kutatócégről, akik nem sokkal egy vakcina tesztelése előtt álltak, mikor egy vírus több ezer számítógépüket lezárta.

D MTZ20200404004A világ egyik legnagyobb rendszeresen használt teherszállítógépe landolt szombaton Ferihegyen. Az Antonov 124-100M típusú gépen Kínából érkeztek a koronavírus-járvány ellen szükséges védőfelszerelések.

Speciális szimulációs szobában készülnek a koronavírusos betegek ellátásra a Debreceni Egyetem orvosai, rezidensei és szakdolgozói – írja az MTI. Az aneszteziológiai és intenzív terápiás tanszék e-learning képzésén a koronavírus járványra összpontosító intenzív ellátási protokollokkal és ajánlásokkal ismerkednek meg a szakemberek.

Miközben a média és az ellenzéki pártok a koronavírus-járvánnyal és az emiatt összeomló gazdasággal vannak elfoglalva, a kormány újabb földmutyira készül - ezt mondta vasárnap tartott online sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke. A képviselő szerint a kormány egy nemrég benyújtott törvényjavaslattal a járványhelyzet közben a

A koronavírus-járvány kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet miatt, a folyamatos áruellátás érdekében a nehéz tehergépkocsik visszavonásig hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A koronavírus járvány világszerte drasztikus hatást gyakorol a légiközlekedési szektor szereplőire. A kontinens légiközlekedési kapacitásainak 90%-át is átmenetileg elveszítheti, az európai repülőterek 14 milliárd eurós bevételkieséssel számolnak.

A koronavírus-járvány, illetve az emiatt hozott intézkedések hatására márciusban korábban még soha nem tapasztalt mértékben gyengült a gazdasági aktivitás az euróövezetben a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet pénteki tájékoztatása alapján.

2020-03-13T164058Z 590994392 RC24JF9586NT RTRMADP 3 HEALTH-CORONErőteljesen, a vártnál jóval nagyobb mértékben csökkent a foglalkoztatottak száma márciusban az Egyesült Államokban. A koronavírus-járvány és a megfékezését célzó intézkedések minden átmenet nélkül vetettek véget a foglalkoztatottság rekordhosszú, 113 hónapig tartó növekedésének, miután sorra állították le tevékenységüket a vállalatok és gyárak.

DSC 8047Balajti Tibor évekig a Suzukinál ellenőrizte a karosszériafestést, majd amikor a műanyag dizájnelemek festése is divatba jött, céget épített rá. A Paint-Plast Kft. a legnagyobb autómárkák elemeit festi le Táton. (Az interjút még a koronavírus-járvány magyarországi megjelenése, és az abból fakadó általános gazdasági visszaesés előtt készítettük.)

A pénzügyőrök péntek délig 7,5 millió sebészi maszkot, 193 600 arcvédő pajzsot és 28 600 védőruhát vámkezeltek vám- és általánosforgalmiadó-mentesen. Az Európai Bizottság pénteken megjelent határozata szerint a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetre tekintettel az ingyenesen szétosztott, külföldről behozott egészségügyi védőfelszerelések köztehermentesek - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár. Az egészségügyi termékek vám- és áfamentessége nemcsak adóügyi könnyítést jelent, hanem segíthet a koronavírus elleni küzdelemben, tette hozzá.

D MAR20140731025A járványveszély idején érdemes kerülni a személyes találkozásokat. Aki a megszokott postai ügyeit szeretné intézni, valójában online megoldásokkal is megteheti, sem a csekkek, sem a csomagok, de még a levelek feladása miatt sem kell személyesen postára menni.

Képernyőfotó 2020-04-04 - 11.58.07.pngGulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a szombati kormányinfón ismertette, hogy milyen pénzügyi tartalékok állnak rendelkezésre a koronavírus és a gazdasági hatásai elleni harcra.

A koronavírus-járvány miatti védekezés gyanánt érintkezésmentes kézbesítési módra vált április 6-án, hétfőn a Magyar Posta a postai küldemények kapcsán. Az új intézkedéssel elkerülhető a közvetlen fizikai érintkezés és ezzel tovább csökkenthető a fertőzésveszély kockázata. A változás több küldeménytípust is érint, írják. Az eljárás lehetővé teszi, hogy a postai munkatárs és a címzett a küldemény személyes átadásakor elkerülje a közvetlen fizikai érintkezést.

91047430 10158006649311093 1926451651556671488 oÁprilis elejére tovább mélyült az egész világon a koronavírus-járvány okozta globális gazdasági válság, padlóra küldve világgazdaságot. Az országok egész gazdaságát megbénító kijárási korlátozások és karantén-intézkedések már a gazdaság gyakorlatilag minden szereplőjére hatással vannak, emberek milliói veszítik el az állásukat, az üzletüket.

Hazugságokat, csúsztatásokat, álhíreket terjesztenek a magyar "koronavírus-törvényről" - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán, írta az MTI.

terkep0405Újabb 55 fertőzöttel 733-ra emelkedett hazánkban az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma . A népegészségügyi központ vasárnap reggel közölt adatai szerint a járványnak újabb két halálos áldozata is van, egy 80 és egy 86 éves férfi. A gyógyultak száma viszont 8-cal nőtt, így már 66-an épültek fel a betegségből.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) egy friss közleményben elismeri, hogy az egyszeri bruttó 500 ezer forintos juttatás nagy segítség az orvosoknak, de szerintük ez nem oldja meg a magyar orvostársadalom baját. A közlemény szerint azért egy tartalékait teljesen felélt egészségügy néz szembe a járvánnyal, mert egy kezdő orvos jelenleg nettó 964, egy 6 éves tapasztalattal rendelkező szakorvos pedig 1742 forintos nettó órabérért dolgozik.

Nem volt telitalálat az ötös lottón, senki nem vitte el a főnyereményt – írta meg az MTI.

« Előző « 3. oldal »  ... 1184 Következő »