2019. március 26. Kedd, Emánuel.
 
Csökkent a gázolaj ára2019-03-20 21:08:16

A Mol bruttó 3 forinttal csökkentette szerdán a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, a benzin ára nem változott.

A csok megjelent részletszabályai alapján még nagyobb teret kapnak az állami támogatási rendszerben a több gyermeket nevelő és vállaló, költözést tervező családok. A telekpiacot és a romos házak piacát pedig felrázhatja, hogy megfelelő - már meglévő - alapra is lehet új lakóingatlant építeni csokos támogatásból.

A Pénzügykutató Zrt. szerint tavaly ugyan rekordmértékben, 4,9 százalékkal bővült a magyar gazdaság, idén megtörik a lendület, várhatóan 3,7 százalékkal nő a GDP - mondta Várhegyi Éva, a cég tudományos tanácsadója szerdán.

Olyan mértékben szenvedtek minőségromlást az ősszel étkezési almaként a hűtőházakba tárolt gyümölcsök, hogy kármentésként Magyarországon is újraindultak a léüzemek. Az árak az őszihez hasonlóan azonban továbbra is a mélyben vannak – írja a szerdai Világgazdaság.

Durván erős a forint2019-03-20 20:42:33

Már ötödik egymást követő hete erősödik a forint, jelenleg az euróval szemben 313-nál jár, ami 11 hónapos csúcs.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által idén február végén megjelentetett 2019-es ellenőrzési irányelveinek főbb célkitűzései alapján egyes iparágak, illetve nagy kockázatú területeken működő vállalkozások nagyobb eséllyel kapnak revíziót az idén - hívja fel a figyelmet a MAZARS.

Európa több tagállamában, szórványosan továbbra is előfordul a madárinfluenza házi és vadon élő madaraknál. A legújabb eseteket Bulgáriából jelentették, ami azért aggasztó, mert az ország Magyarország fontos kereskedelmi partnere. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ezért felhívja az állattartók figyelmét a telepek járványvédelmi zártságának fontosságára.

A több mint négyszáz szervátültetésből körülbelül ötven élődonoros volt – közölte a Magyar Szervátültetettek Szövetségének (MSZSZ) elnöke szerdán az M1-en.

Országos roadshow-t indított a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a területi kamarákkal együttműködve a szakképzés népszerűsítésére, az akció május 31-ig tart.

Áprilistól ne akarjon majd személyvonattal közlekedni Debrecen és Balmazújváros között.

A szerda esti óráktól feloszlanak a gomolyfelhők, országszerte kiderül az ég - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Fordulat következett be a hazai könyvkiadók gazdasági teljesítményében 2017-ben, csökkenő cégszám és alkalmazotti létszám mellett a szektor árbevétele végre emelkedésnek indult és meghaladta a 2015 évi teljesítményüket.

Januárban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 1,2 százalékkal csökkent, a kereskedelmi szálláshelyek árbevétele viszont 9,4 százalékkal emelkedett.

Vida József, a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója lehetségesnek tartja, hogy a Takarékbank kérőként megméreti magát a Budapest Bank privatizációjakor, ha erre lehetőség lesz. Vida, aki kedden az Inforádió Aréna című műsorában volt vendég, azt mondta, minden lehetőséget meg kell vizsgálni, írja az MTI.

A közterület-használati díjnak a gazdasági szolgáltatás értékéhez kell igazodnia – mondta ki az Alkotmánybíróság (AB) egy kirívóan magas díjat megállapító önkormányzati rendelet miatt.

Előnyért, hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt hallgatott ki gyanúsítottként két kormánytisztviselőt és négy vállalkozót a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Ha vállalkozása gázzal fűt, érdemes odafigyelnie a megfelelő gázszolgáltató kiválasztására. Amennyiben cége emellett még valamilyen gyártási folyamathoz is használja a földgázt, akkor egészen biztos, hogy érdemes szétnéznie a piacon.

Jelentősen nőtt a hazai kibocsátású fizetési kártyák száma az elmúlt negyedévben, ezzel párhuzamosan jelentősen bővült a hazai fizetési kártyás vásárlási forgalom is. Az év egészét tekintve a tranzakciók száma és értéke mintegy 24, illetve 23 százalékkal haladta meg az előző évi forgalmi adatokat. Már az összes vásárlási tranzakció mintegy 89 százaléka érintéses. Az átutalások és a csoportos beszedések esetében szintén folytatódott a korábbi időszakokat jellemző stabil növekedési trend - írja az MNB friss pénzforgalmi jelentése.

Az Európai Unióban megtermelt tej 37 százalékát sajt előállítására használták fel 2017-ben, több mint 29 százalékából pedig vaj készült. Az unió tagállamai közül Németországban készült a legtöbb sajt, ők az összes termelés 22 százalékát mondhatják magukénak, míg a friss tej egyötödét az Egyesült Királyságban állították elő.

Bár semmi véglegeset nem lehet tudni még mindig a Boeing 737-es MAX lezuhanásának okairól, az biztos, hogy az éles verseny miatt nagyon sietnie kellett a cégnek annak a technológiának a kifejlesztésével, ami valószínűleg a katasztrófát okozta. A szakértők véleménye eltér arról, hogy eddig jól csinálták-e a válságkommunikációt, de az biztos, hogy komoly pénzeket kell majd a hibás gépekre költeniük.

Egyre nagyobb problémát jelent, hogy a világkereskedelemben forgó áruk mind nagyobb része hamisítvány, az EU importjának például 7 százaléka hamis termék, ami jelentős potenciális rizikót jelent a a tudásra alapozott, nyílt globális gazdaságban - áll a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) most közzétett felmérésében.

Az Economist Intelligence Unit minden évben listát készít arról, hogyan viszonyulnak egymáshoz a világ nagyvárosai a megélhetési költségek szempontjából. Idén a legdrágább város Párizs, Szingapúr és Hongkong lett holtversenyben, míg a legolcsóbb városnak a venezuelai Caracas bizonyult, a szíriai Damaszkuszt és az üzbegisztáni Taskentet megelőzve.

A kormány fontosnak tartja, hogy az egészségügyben fellelhető betegadatokat "egy csatornába" terelje, ezért a már működő elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) adatbázisai tovább bővülnek - jelentette be az emberi erőforrások minisztere kedden, Budapesten, írja az MTI. Kásler Miklós elmondta, hogy ehhez 23 milliárd forint áll rendelkezésre az Emberi Erőforrás Operatív Programból.

Magyar idő szerint március 20-án, 22 óra 58 perckor delel merőlegesen az Egyenlítő felett a Nap. Ez a jelenség a csillagászati tavasz kezdete, a nap-éj egyenlőség, ami a nem csillagászoknak azt jelenti, hogy csütörtökön már tovább lesz világos mint sötét, aztán pénteken még annál is tovább. (És ez így megy három hónapon át.)

Saját fogyasztásra naponta legfeljebb két kilogramm medvehagymát szabad gyűjteni azokban az állami erdőkben, amelyek nem minősülnek természetvédelmi területnek, a kereskedelmi célú gyűjtéshez pedig minden esetben engedély szükséges - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden, a honlapján.

« Előző « 3. oldal »  ... 1111 Következő »