2018. november 20. Kedd, Jolán.
 

A beszállító egy német óriáscég lenne, mely két évig fejlesztette az eszközt.

Ez derül ki a Magyar Egészségügyi Kamara friss felméréséből, melyet az RTL hétfő esti híradója tett közzé.

Az új törvény érintené a csődeljárásokat, a cégeljárást, a törlési és a végelszámolási eljárásokat is.

És még több mint 100-an meghalnak, ez következik a statisztikákból.

120 millió euró értékben vállalt kezességet a kormány Debrecen javára.

A szakszervezetek 10 százalék feletti minimálbér-emelést szeretnének, a cégek ennél kisebb emeléssel szeretnék megúszni. A kormány érdeke, hogy a munkáltatók és a munkavállalók képviselői egyezségre jussanak a 2019-es minimálbérekről – mondta Varga Mihály.

Közel egy évtizede tarol az Airbnb Magyarországon, Budapest belvárosában egyre többen adják ki ilyen célra lakásukat. De azok száma is nő, akik rossz tapasztalatokat szereztek.

Szeptemberben az exportteljesítmény szerény mértékben csökkent, az importé pedig emelkedett, jelentette a KSH.

Félrevezető közlés miatt a Gazdasági Versenyhivatal 90 millió forint bírság kiszabása mellett visszavonta a DIGI/Invitel-fúziót engedélyező határozatát – írja a GVH közleményében. A hivatal egyúttal új eljárást is indított, amely a megtévesztés által érintett piacok újbóli értékelését célozza.

Adómentesen lehet meccsre menni, nagyjából húszezer lakás építésére az eredeti határidőn túl is megtartják a kedvezményes áfát, adómentességgel segítik azokat a cégeket, amelyek átveszik a kirúgott közszolgákat. Összefoglaltuk, mi minden változhat, miután átment a parlamenten az őszi adócsomag.

Még az idén, december 1-jével megnyílik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású csok-kölcsön igénylésének lehetősége a kétgyermekes családok számára – jelentette be Novák Katalin az MTI beszámolója szerint.

Azt ígéri a kormány, 2020-ra 60 százalékra nőhet az egynapos ellátásban végzett esetek aránya. Most ez 39 százalék, Nyugat-Európában csaknem 90.

Lendületet kap a pálinkafőzés – erről árulkodnak a legfrissebb adatok és ezt jelzik előre a szakmai várakozások is – írta a Magyar Idők. Az első fél évben 1,4 millió liter italt adhattak ki megrendelőiknek a hivatásos bérfőzdék, és ez a mennyiség kétszázezer literrel több, mint amennyi 2017 első hat hónapjában elkészült.

Hamarosan lejár az egyéves haladék, kötelező lesz minden céges adóügyet a Cégkapun keresztül intézni.

Újévtől átlagosan 5,8 százalékkal lesznek magasabbak az autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő díjak a teherautók számára – mondja ki az innovációs és technológiai miniszter csütörtök késő este megjelent rendelete.

Az Index és a Závech Research közvélemény-kutatásából kiderült, hogy a többség nem tartja bűnözőnek ezeket az embereket, és túl kegyetlennek találja az októberben életbe lépett hajléktalantörvényt.

A 110 milliárd forintot is meghaladhatja az önkéntes nyugdíjpénztárakba ebben az évben befizetett hozzájárulások összege.

4,8 százalékkal, naptárhatással kiigazítva még nagyobb mértékben, 5 százalékkal bővült a magyar gazdaság teljesítménye az idei harmadik negyedévben – derül ki a KSH friss adataiból.

Az utóbbi negyedévben 919, az idei évben összesen több mint 2274 kilakoltatás történt Magyarországon – írja az Atv.hu a Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok alapján.

Számos családnak fogalma sincs, hogyan teremthetnék elő a pár millió forintot az önerőhöz. Eddig sokuk épp a beszántott lakástakarékpénztárakon keresztül tudta összegyűjteni a pénzt.

A dolgozó társadalom jövedelem szerinti felső 10 százalékának bruttó keresete annyi, mint az alsó 65 százaléké együttvéve, és az egyenlőtlenségek további növekedéséhez az adókedvezmények is jócskán hozzájárulnak – derül ki a Policy Agenda friss elemzéséből.

Negyvenmilliárd forintos keretösszegű uniós program jelent meg a fiatalok és az álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatásra – tájékoztatta Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az MTI-t. A kiemelt pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében valósul meg.

A 19 és 29 év közötti fiatalok több mint 44 százaléka rendelkezik valamilyen megtakarítással - derült ki a K&H ifjúsági indexének felméréséből.

Egyszerre 10 miniszteri biztost nevezett ki pénteken Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, írja a Zoom.hu a péntek este közzétett Hivatalos Értesítő alapján.

Az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) szerint a területükön lévő szakmákban az országos átlagnál is rosszabb a helyzet munkaerő utánpótlásban, írja az MTI. A létszámhiány mellett a legnagyobb gondot az jelenti, hogy az újonnan munkába állóknak nincs megfelelő szaktudása és szakirányú képzettsége.

« Előző « 3. oldal »  ... 1074 Következő »