2019. május 23. Csütörtök, Dezső.
 

Az egyéni vállalkozóknak, az őstermelőknek és az áfás magánszemélynek még egy hetük van május 20-ig, hogy kiegészítsék a NAV által elkészített bevallási tervezetet, vagy maguk töltsék ki és küldjék be a 18SZJA nyomtatványt - erre hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-nek eljuttatott közleményében.

2019. áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,9 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az élelmiszerek ára emelkedett jelentős mértékben - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Visszaigényelhetővé tenné a kedvezményes, ötszázalékos lakásáfa és a normál, 27 százalékos áfakulcs közötti különbséget az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) — írta a Magyar Nemzet. A szabályozás fontos eleme lenne, hogy kizárólag saját célú vásárlásról, vagyis életvitelszerű ottlakásról lehetne szó, kizárva a kedvezmény megszűnését indokló befektetői vásárlásokat.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétette a 2018-ban, a társasági adóalapra és adókedvezményre, az innovációs járulékra és a rehabilitációs hozzájárulási adóra vonatkozó szabályokat nem megfelelően alkalmazó adózók ellenőrzésekor tapasztalt jellemző hibákat.

Felborult egy vegyi anyagot szállító teherautó az M35-ös autópálya Debrecen felé vezető oldalán – közölte honlapján a Katasztrófavédelem.

Mindhárom versenyző kvótát szerzett a fekvenyomó Eb-re.

Az unión belüli hívások ára eddig háromszorosa volt a belföldi hívásokénak, szerdától ez megváltozik.

Tovább tart az építőipar lendülete, de az árak is emelkednek.

Együttesen több száz milliárd forintos magyarországi nagyberuházást tervező japán cégekkel tárgyalt a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) hivatalos látogatáson Japánban tartózkodó parlamenti államtitkára.

A legtöbbször adománygyűjtéssel, kéretlen marketinges kérdőívekkel és illegálisan ajánlott fuvarokkal találják meg kéretlenül az utasokat, ezek ellen próbálnak meg jobban fellépni szerdától.

Megkezdődik a főpályát érintő munkavégzés a Debrecen-Hajdúsámson közötti szakaszon, így 2019. május 15-től félpályás lezárásra számíthatnak a közlekedők a 471. sz. főúton – olvasható a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. honlapján.

Mérni kell, mennyit dolgoznak egy cég alkalmazottai, különben semmi nem garantálná, hogy nem túlóráztatják őket – mondta ki az Európai Bíróság.

A debreceni alpolgármester szerint egyre színvonalasabb az ország legnagyobb kirakodóvására.

Az Időkép előrejelzése szerint míg szerdán még sokfelé fog esni, csütörtökön már csak a nyugati határ közelében csöpöröghet az eső, a hétvégén pedig visszatér a 20 fok feletti hőmérséklet.

Sok brit és amerikai már nyugdíjból tér vissza újra a munka világába. A demencia előfordulása az orvostudomány fejlődése következtében 20 év alatt egyötödével csökkent, és az egyre komolyabb egyéb gyógyítási lehetőségek is kitolják az aktív időskort, mintegy kibővített középkort hozva létre, mely aztán újra megjelenik a munka világában, vagy már el sem hagyja azt.

Rajzoltak a Földért2019-05-14 19:29:26

A mi Földünk, a mi felelősségünk” című rajzpályázatot értékelték május 13-án Szentpéterszegen.

Debrecen - Gyertyánsövény, tiszafák, bronzszobrok, kétlépcsős medence, szökőkút, több mint 33 ezer négyzetméteres francia mintájú park – már 85 éve alkot elválaszthatatlan egységet a Debreceni Egyetem Főépületével a város legimpozánsabb tere.

Amióta 1998-ban elkezdték mérni az üzleti klímát, soha nem jött ki olyan magas érték, mint most. Főleg a külföldi tulajdonú cégek vezetői bizakodóak.

Jelenleg több mint tízmillió embert lát el a magyar élelmiszergazdaság, de technológiai és egyéb fejlesztésekkel akár húszmillió embernek is tudna megbízható, egészséges élelmiszert adni – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élelmiszeriparért felelős országos alelnöke hétfőn az M1 csatornán.

Július elsején lép hatályba a hétpontos családvédelmi akcióterv négy eleme - hívta fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

A versenyképesség növelése – ez lesz az Európai Unió legnagyobb gazdasági kihívása és feladata a következő években. A számok magukért beszélnek: a kontinens egyre kisebb arányban járul hozzá a világ gazdasági növekedéséhez, helyét pedig főleg a keleti országok, Japán és Dél-Korea veszi át. Arról, hogy mi az oka a folyamatos csökkenésnek és hogyan lehet megfordítani a folyamatot, az M1 Ma este című műsorában Szajlai Csaba, a Figyelő főszerkesztő-helyettese beszélt.

A várandósságról, családalapításról és egészséges életkezdetről tartottak konferenciát május 10-én a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán. A „Várandósság Hete” részeként rendezett fórumon a szakemberek mellett a leendő vagy már gyakorló szülők is részt vehettek – olvasható az unideb.hu-n megjelent közleményben.

Újra kapható a hazai termesztésű burgonya, ráadásul a tavalyinál alacsonyabb áron - írja a Magyar Nemzet.

Minden idők legmagasabb beruházási értékét mutatta fel Magyarország. A világ tíz legvonzóbb befektetési célpontja között van hazánk – mondta a külgazdasági és külügyminiszter az M1-en pénteken.

Nyíradonyban és Debrecenben is károkat okozott a vihar, de a Kócsag IC is nagy késéssel futott be a cívisvárosba.

« Előző « 3. oldal »  ... 1136 Következő »