2018. július 22. Vasárnap, Magdolna.
 

Nem emelkedtek jelentősen a bérleti díjak az elmúlt egy évben a hosszú távra kiadó ingatlanok piacán. Ennek több oka is van, mindenesetre a szakértők szerint a leendő bérlőknek már kevésbé kell elkapkodniuk a döntést, mint egy-két évvel korábban – derül ki a Balla Ingatlan közleményéből.

2018. júniusban a fogyasztói árak átlagosan 3,1 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben az üzemanyagok, valamint a dohányáruk ára nőtt jelentős mértékben – derül ki a KSH friss adataiból.

Ha elfogadja a kormány a Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslatát.

A kormány várja a módosító javaslatokat.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság célja az ittas járművezetők kiszűrése, valamint a balesetek megelőzése volt.

Biztonságos vérnyomáscsökkentőt kapnak a Debreceni Egyetem Klinikai Központban fekvő betegek. Az intézményben öt félét használtak a július 4-én forgalomból kivont 27 szennyezett valsartan hatóanyagú gyógyszerkészítményből.

Különös mesevilágba hívja látogatóit a derecskei alkotói társulás.

„A mézes legyen ízletes, hibátlan, a díszítés pedig kifogástalan” – vallja munkájáról Kovács Angéla.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki a gyanú szerint késsel fenyegetőzve kirabolt egy Komádiban lévő kisboltot.

Rengeteg gyógyszert vett be és a kórházban életét vesztette egy 16 éves miskolci lány, aki szüleivel három éve bíróságra járt egy iskolai verekedés miatt, írja a Blikk.

Jövőre 3500 forinttal 134 ezer forintra emelkedik majd egy átlagos havi nyugdíj - ez derült ki abból a válaszból, amelyet Rétvári Bence Emmi-államtitkár adott egy ellenzéki képviselő amúgy nem igazán erre vonatkozó kérdésére.

Nagyjából kétszáz millió forintot vihettek el a letelepedési kötvényekkel kereskedő Arton Capital budapesti irodájából tavaly áprilisban, legalábbis a cég nemrég megjelent beszámolója alapján erre lehet következtetni – írja a G7.hu.

Megjelent a kormány holnapján az a rendelet, ami alapján a taxisoknak a jelenleg szokásosnál jóval részletesebb bizonylatot kell majd adniuk az utasnak – írja a Napi.hu.

Arányosan Magyarországot sértheti az egyik legjobban Trump globálisan beinduló kereskedelmi háborúja, írja a Reuters a Pictet Asset Management közgazdászainak számításaira hivatkozva.

Egy 35-40 milliós lakás ára akár 7-9 millió forinttal is nőhet, ha a használatbavételi engedélyt már 2020 január 1. után adják ki rá, mivel 2020-tól megszűnik az új lakások kedvezményes áfakulcsa.

Ahogy arról pénteken beszámoltunk, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. azonnal eltávolította áruházai polcairól azt a 13 féle Gartengold márkájú fagyasztott zöldségterméket, amit a gyártó Greenyard Kft. visszahívott. A visszahívott termékek listáját itt találja. A bajai cég nevéhez eddig 47 megbetegedés és 9 halálos áldozat fűződik.

A politika sokszor alkalmaz testreszabott jogalkotást. Nem szép dolog, de olyanra még nem nagyon volt példa, hogy egyetlen ad hoc ügy kezelése miatt a gazdaság egy fontos jogintézményét, a felszámolást veszélyeztetnék a képviselők.

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. azonnal eltávolította áruházai polcairól azt a 13 féle Gartengold márkájú fagyasztott zöldségterméket, amit a gyártó Greenyard Kft. visszahívott - közölte az MTI. A visszahívott termékek listáját itt találja. A bajai cég nevéhez eddig 47 megbetegedés és 9 halálos áldozat fűződik.

Az EU élelmiszerbiztonsági hivatala figyelmeztetett egy magyar cég által csomagolt fagyasztott zöldségek veszélyeire, amik már 47 megbetegedést és 9 halálos áldozatot okoztak, írja a Nébih. Ezekből egyébként idén március óta történt 15 megbetegedés, az érintett cég pedig a csaknem 8 milliárdos árbevételű bajai Greenyard Frozen Hungary Kft.

Nagyot erősödött a forint2018-07-09 10:19:51

Csütörtökön napközben 323 közelében is járt a forint árfolyama az euróval szemben, és ugyan estére visszagyengült 323,7 közelébe, de így is kéthetes rekordot jelentett az erősödés, miközben reggel még 325 környékén volt az árfolyam.

Az OTP Bank a digitalizáció által támasztott új kihívásoknak megfelelően folyamatosan fejleszti, átalakítja termékpalettáját. A változások most elérték a jó öreg papír takarékbetétkönyvet, amely októbertől megszűnik. Az ikonikus termék több generáció számára egyet jelentett a megtakarítással, azonban eljárt felette az idő.

A Mol Nyrt. bruttó 7 forinttal emeli a 95-ös benzin és 5 forinttal a gázolaj literenkénti árát szerdán.

A kiskereskedelmi forgalomról közölt adatokat a KSH.

Egy új felmérés szerint egész Kelet-Európában csökkent az elvándorlási szándék az elmúlt négy adataihoz képest, és Magyarország iránt is kevésbé érdeklődnek a külföldi munkavállalók.

Az emberek ötöde attól tart, ha egyszer elkezdi a felújítást, sosem fejezi be azt – derül ki az IKEA felméréséből.

« Előző « 3. oldal »  ... 1054 Következő »