2020. január 21. Kedd, Ágnes.
 

A benzin ára bruttó 5 forinttal csökken, a gázolaj ára pedig bruttó 3 forinttal emelkedik szerdától. A hét közepén így az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak: a 95-ös benzin ára literenként  381 forint lesz, míg a gázolajé 408 forint – írja a holtankoljak.hu.

A HÖOK úgy tudja, a minisztériumban is látják, hogy gondot okozhat a felvételi nyelvvizsgához kötése.

Annyit rendelünk online, hogy egy év alatt 14 százalékkal több csomagot kellett a Magyar Postának szállítania.

Milliárdok elköltéséről döntöttek.

A babaváró támogatások közel felét lakásvásárlásra igénylik a Duna House hitelcentruma adatai alapján. A folyósított támogatások átlagos nagysága 9,7 millió forint, szinte mindenki a maximális összeget igényli, és azokat a bankok minimális korrekcióval hagyják jóvá - közölték.

Október végéig kell elvégezni a kötelező adategyeztetést, amelyet nyáron halasztottak el, mivel akkor rengetegen elmulasztották megtenni.

Az utóbbi években átalakult az adóhatóság ellenőrzési gyakorlata. Több kisebb vizsgálattal, a rendelkezésére álló adatok (online pénztárgép, EKÁER) felhasználásával szondázza, vajon az adózók betartják-e a jogszabályokat. Mélyre ható ellenőrzésbe mostanság már csak ott kezd a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, ahol biztosra mehet. Ilyenkor általában sikerrel is jár.

Fantomtőkének tekinthető a világ összes közvetlen külföldi tőkebefektetésének több mint harmada – állapította meg egy elemzés.

Évről évre egyre több pénz marad a kisgyermekes családoknál. 2011-hez képest közel megduplázódott a kétgyerekes családoknál hagyott összeg - mondta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár.

Ebben a tanévben is biztosított az iskolai tej- és gyümölcsprogram - közölte Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján. A magyar kormány 2010 óta működteti a programot, melynek folytatásában és bővítésében elkötelezett.

Az új tanév kezdetére átépült a hagyományos kialakítású gyalogátkelőhely a József Attila Általános Iskola előtt. Az úgynevezett 3D-s zebra térhatásúvá teszi a felfestett gyalogátkelőt, és az ezt megközelítő járművezető óvatosabb lesz.

Az év első nyolc hónapjában 510 milliárd forint, az éves terv 51 százaléka lett csupán a hiány.

A tavalyi rekordévhez képest idén még több magyar turista utazott Horvátországba, szeptember 1-jén átlépte a 3 milliót a vendégéjszakák száma – írja az MTI.

Mozgalmas meccset játszott a két csapat pénteken, a férfi futsal NB I. harmadik fordulójában.

Kijött az Eurostat felülvizsgált negyedéves GDP-adata, amelynek alapján Magyarország még mindig vezeti a növekedési rangsort (bár Málta és Írország számai még nincsenek meg, ezekkel együtt jó eséllyel csak másodikok lennénk) – vette észre a Portfolio.

Elhelyezték a Berettyóújfalut Tépével összekötő kerékpárút alapkövét.

Álmosd, Báránd, Fülöp, Körösszegapáti és Monostorpályi a hajdú-bihari kedvezményezettje a kormány Magyarország egyes területei közötti gazdasági egyenlőtlenség csökkentése érdekében létrehozott fejlesztési programcsomagjának.

A kedvezményes újlakás-áfa kifutása keményen érezteti a hatását az építőiparban: az idei első félévben összesen 127 milliárd forintot tett ki az új projekteket regisztráló Aktivitás-Kezdés mutató, ami 40 százalékos csökkenést jelentett 2018 mindkét félévéhez képest – derül ki az EBI Építésaktivitási Jelentésből, amit a Portfolio ismertetett.

A napokban ismét több bejelentés érkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, miszerint adathalászok kíséreltek megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat – közölte a NAV Facebookján.

A az unión belül a 75 évnél fiatalabb lakosság körében háromból két elhalálozás elkerülhető lett volna a 2016-ra vonatkozó Eurostat-adatok szerint. A megelőzhető, illetve kezelhető esetek számba vevő ranglistán Románia, Litvánia és Magyarország produkálja a legrosszabb eredményeket 80 százalék körüli mutatóval (az EU-átlag 68 százalék).

Az állam által elismert szakképesítéseket felsoroló Országos Képzési Jegyzék (OKJ) jelenleg 573 szakmát, illetve ezekre ráépülő egyéb képzettséget tartalmaz. A most zajló felülvizsgálat során ezek számát 171-re szűkítették le, értesült az Index, és a Népszava birtokába került előterjesztésben is ez szerepel.

Több százan vettek részt pénteken a Fiumei úti sírkertben az énekes fiának gyászszertartásán.

Idén eddig közel 8 százalékkal nőtt a természetes fogyás. Sokkal több pár kötött házasságot, mint korábban, de a gyerekvállalási szám még nem nőtt.

Elérkezett hát az ősz is2019-09-07 11:09:46

Szombaton a legtöbb helyen már erősen felhős ég lesz a jellemző, de elsősorban a Tiszántúlon még szűrt napsütés előfordulhat, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Egy kicsit még mindig tudott csökkenni a munkanélküliség.

« Előző « 3. oldal »  ... 1149 Következő »