2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Többek között a hivatásos gépkocsivezetők közfeladatot ellátó személyekké nyilvánítását és az egyes helyeken kaotikus állapotokat okozó karanténszabályok azonnali feloldását kéri a kormánytól a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) és a a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary).

Ahogy beharangoztuk, az Index Iskolatévé szerdai adásában Csapodi Csaba, az ELTE oktatója fontos bejelentést tett a szakállára vonatkozóan. Csapodi tanár úr ugyanis sorozatunk indulásakor különleges fogadalmat tett. Azt ígérte, addig nem borotválkozik, amíg a járványveszély elmúltával nem taníthat újra személyesen diákokat.

Gulyás Gergely szerdán 15:59-kor az MTI-nek azt nyilatkozta, az elmúlt hetekben éppen az ellenzék részéről érték kritikák azt a gyakorlatot, amely a polgármestereket jogosítja fel arra, hogy veszélyhelyzetben a védekezés érdekében a képviselő-testület jogaival éljenek. A kedden benyújtott törvényjavaslat ezt a helyzetet kívánta orvosolni - mondta.

Márciusban kibontakozott a koronavírus-járvány hatása,

000 1QA2ZJA Seat (a Volkswagen konszern spanyol leányvállalata) lélegeztetőgépek gyártását kezdte meg a Barcelona melletti üzemében – írja az MTI.

Amíg a világ vezető gazdasági hatalmai nem állnak talpra, addig kevés remény van a kisebbek számára, írja gazdasági és pénzügyi elemzésében az ING. Az olyan kisebb országok, mint például Magyarország és Írország, erősen függenek a nagyoktól az érték- és termelési láncban, így

A háztartások pénzügyi követelései 6233 milliárd forinttal, 11,4 százalékkal nőttek az elmúlt évben, 60 905 milliárd forintos összegük megközelítette a 46 786 milliárd forintot, a bruttó hazai termék (GDP) 130,2 százalékát, miközben a kötelezettségek 1151 milliárd forinttal (12,5 százalékkal) emelkedtek – derül ki a pénzügyi számlák legfrissebb részletes adataiból, amelyek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján elérhetők.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ágazatspecifikus javaslatokat állított össze a készülő óriási állami mentőcsomaghoz. Külön-külön munkacsoportok dolgoznak a  a kereskedelem, a logisztika, az élelmiszer-gazdaság, az ipar, a turizmus és a pénzügy területén, a kereskedelmet érintő javaslatokról most a Portfolio számolt be. A kamara javaslataira érdemes odafigyelni, hiszen Parragh László, a szervezet elnöke is részt vett azon a hétfő reggeli tanácskozáson, ahol Orbán Viktor bejelentette: minden idők valaha volt legnagyobb gazdaságélénkítő akciótervére készül a kormány.

Közel kétmilliárd forint állami támogatást nyert két balatoni kikötő fejlesztésére a részben Tiborcz István és Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Appeninn Nyrt. - írja a 444.hu a cég közleménye alapján. Az Appeninn egyik leányvállalata, a Solum-Invest Kft. a balatonfüredi kikötő teljes körű felújítására nyer 999 millió 963 ezer forintot, a PRO-MOT Hungária Ingatlanfejlesztő Kft. pedig a a balatonvilágosi Club Aliga üdülő kikötőjét fejlesztheti  999 millió 921 ezer forintból. A közlemény szerint a fejlesztési projektek összköltsége mindkét esetben 1,8 milliárd forint.

A márciusban tapasztalt 44-59 százalékos csökkenés után a lakáspiac keresleti oldala élénkülést mutat az ingatlan.com adatai szerint.

Brutálisan nehéz feladata van a kormánynak, hiszen a szolidaritást és a versenyképességet kell mérlegelni, amikor arról születik döntés, hogy mely ágazatok milyen formában kapjanak segítséget. Ráadásul az egyes országok gazdaságpolitikai metódusai is versenyt futnak egymással, más-más módon, de a környező országokban is mindenütt a hazai szereplőket próbálják védeni Ausztriától Romániáig.

A Semjén Zsolt által benyújtott közigazgatási tárgyú salátatörvény túl azon, hogy elvenné a polgármesterek jogát a veszélyhelyzetben, eltörölné a változtatási tilalmat a Városligetben, és ingatlanokat adna Schmidt Mária alapítványának, lényegében teljesen ellehetetleníti a transzszexuálisokat.

2020-04-01 11 21 00-Index - Belföld - Koronavírus  az operatív tHárom repülőgép érkezett szerdán Magyarországra különféle védőfelszerelésekkel, például maszkokkal, amiket elsősorban egészségügyi dolgozók kapnak. További három gépet is várnak még ma. A regisztrált fertőzöttekből 17 ember van lélegeztetőgépen, hat százalék pedig intenzív ellátásra szorul. Az operatív törzs szerint az adatkezelési szabályok szerint jártak el, amikor sorszámmal, életkorral és nemmel részletezve közölték a fertőzöttek és elhunytak adatait. A TASZ szerint viszont jogsértők voltak. A szerdai sajtótájékoztatón elhangzottak összefoglalva.

Március 31-ével megszűntek a közigazgatási és munkaügyi bíróságok, a közigazgatási perekben így április 1-jétől első fokon

Sorban állók a Hatvan utcai posta előtt Debrecenben 2020. március 16-án. Csak annyi ügyfél tartózkodhat a postán, ahány ablak van.Április 2-től, azaz csütörtöktől visszavonásig rövidül egyes posták nyitvatartási ideje, közölte a Magyar Posta az MTI-vel. Hétköznap egységesen 18 órakor bezárnak a hosszabban nyitva tartó posták, ez alól Budapesten három posta kivétel, amelyek 20 óráig várják az ügyfeleket. A megyeszékhelyek szombaton nyitva tartó postái pedig hétfőnként változatlan nyitvatartással üzemelnek majd.

Az FKF Nonprofit Zrt. továbbra is folyamatosan végzi a szemétbegyűjtést és -szállítást Budapesten, naponta 1400 dolgozója és 300 járműve van jelen az utcákon. Közegészségügyi szempontból is kiemelt közszolgáltatást végeznek, ezért a mostani helyzetben különösen nagy jelentősége van annak, hogy az FKF erőfeszítései mellett Budapest lakossága is segítse - közölte a cég.

Ezen a ponton már biztosra vehető, hogy a pandémiává vált koronavírus-járvány hatásai a 20. század nagyobb válságaiéval összemérhetők, és ez komolyan meg fogja változtatni az életünket. Az utóbbi hetekben rengetegen gondolkodnak azon, melyek lesznek azok a területek, amelyek valószínűleg a betegség lecsengése után sem térnek már vissza a korábbi normális kerékvágásba, hanem hosszú távon átalakulnak.

GettyImages-1207642727Számos kelet-közép-európai ország hozott a magyar szabályozáshoz hasonló moratóriumrendelkezéseket. Vannak, akik még késlekednek, máshol kormányváltás korlátozza a cselekvőképességet.

Utoljára 1999-ben volt olyan olcsó az orosz olaj, mint most. Az Urals hordója 16,2 dollárt ér, de nagyon úgy néz ki, hogy tovább fog zuhanni. 2-4 dollárral magasabb a Brent olaj, a folyamat a teljes olajipari szektort fenyegeti, egyes helyeken már negatív árak is előfordulnak, ahogyan fogynak a tárolókapacitások.

GettyImages-1213572267A járvány jelen fázisában az emberéletek megmentésére, az egészségügyre, a lakosság és a vállalatok gyors megsegítésére ügyelnek a vezetők. De alighanem már most is érdemes figyelni egy hatalmas rizikóra, az európai bankrendszer és így az Európai Unió működőképességének kockázataira.

A koronavírus-járványra tekintettel a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) átvizsgálta a vírusellenesnek hirdetett termékeket, valamint védőmaszkokat kínáló webshopokat, és több kifogásolható gyakorlatot is talál; a cégektől a hivatal azt kérte, hogy ezeket a jövőben kerüljék, valamint hogy fokozottan figyeljenek a fogyasztók tisztességes tájékoztatására – közölte a GVH az MTI-vel.

Orbán Viktor az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 30-ánA válságkezelés és a gazdaság újraindítása érdekében az idei költségvetés radikális átalakítására van szükség – jelentette ki a miniszterelnök hétfőn Budapesten. Orbán Viktor a kormány és a gazdasági kamarák vezetőivel tartott videókonferencián úgy fogalmazott, hozzá kell igazítani az idei költségvetést a jelenlegi helyzethez és az év végéig előrejelzett változásokhoz – írja az MTI.

000 1PX4Y2A tökéletes tavaszi időjárás dacára súlyos válságba került a holland virágipar, amelyre az új koronavírus által okozott világjárvány gyors terjedése két héttel ezelőtt mérte az első brutális csapást. Az igazi nehézségek március közepén kezdődtek, amikor számos országban megtiltották a tömegrendezvényeket, elkezdték törölni a repülőjáratokat és korlátozni a személyek szabad mozgását, írja az MTI.

A valaha regisztrált legnagyobb mértékben, bár a vártnál kevésbé romlott márciusban a gazdasági hangulat az euróövezetben az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DG EcFin) felmérésének hétfőn publikált eredménye szerint – írja az MTI.

Infarktus helyett kóma: a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság merőben más, mint a korábbi pénzügyi-gazdasági felfordulások, emiatt kezelni is jóval összetettebb feladat. A nyugati kormányok pénzügyi téren relatíve gyorsan reagáltak, de a gazdasági sokk csak az egészségügyi veszélyhelyzet megoldásával győzhető le,

« Előző 1 ... 17 18 19 20 21 22 23 « 24. oldal » 25 26 27 28 29 30  ... 1201 Következő »