2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Textilszájmaszkok előállítására kérte fel az Innovációs és Technológiai Minisztérium a szükséges eszközökkel, szaktudással rendelkező szakképző intézményeit. A végzős vagy felnőttoktatásban részt vevő tanulók, ha a megfelelő gépek birtokában ezt otthoni körülmények között vállalni tudják, gyakorlatként maszkokat állíthatnak elő. A kezdeményezéshez gyakorlati oktatás keretén belül olyanok is csatlakozhatnak, akik a tömegközlekedés igénybevétele nélkül el tudnak jutni a tanműhelyekbe varrni, írja az MTI.

Április 1-től a benzin ára bruttó 8 forinttal csökken, amivel újabb történelmi mélységbe kerül annak átlagára: 290 forintos átlagáron tankolhatjuk, amire 2010 óta nem volt példa – írja a Holtankoljak.hu.

Drasztikusan átalakítja a munkaerőpiacot a járvány, lényegében leállt a gazdaság, sok helyen elbocsátások vannak, így talán nem meglepő, hogy jelentősen visszaesett a nyitott pozíciók száma is.

000 1F4119A rémhírterjesztés új, második alapesetét is bevezetné a parlament előtt lévő, vitatott koronavírus-törvényjavaslat, amelyet hétfőn minden bizonnyal megszavaz a kormánytöbbség. A Btk-módosítást sokan (például a történész Ungváry Krisztián) a vélemény-és sajtószabadság korlátozásának, a kormányt érő kritika elnémítására tett kísérletnek látják, az újítás ugyanis 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetné azt, "aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa".

D MTZ20200317004Szülők tíz-, ha nem százezreire szakadt rá két hete a pedagógus életpálya összes szakmai és emberi szépsége. A képesítés nélküli tanárrá válás az indexeseket sem kímélte, gyakorló szülőkként vagy idősebb testvérként mi is szembesültünk azzal, milyen napi 8-12 órás munka mellett alsósokkal, felsősökkel tanulni vagy középiskolásokat segíteni tanulni. Rossz és jó példákkal, segítőkész és beleszarós, lelkes és maradi, a digitális eszközöket jól kihasználó és csak nyűgnek tekintő tanárokkal egyaránt találkoztunk abban az elavult, korszerűtlen és életképtelen katyvaszban, amit magyar közoktatásnak neveznek.

A hazai netforgalom rekordja csak egy kis pukkanás volt ahhoz képest, hogy mekkorát szólt a Microsoftnál a koronavírus-járvány hatása. Ahol karantént rendeltek el, és emberek tömegei kezdtek távolról online dolgozni vagy tanulni, ott 775 százalékos növekedést is tapasztaltak a felhőszolgáltatásokat biztosító szervereken.

Közös Facebook-poszttal és (nemsokára kezdődő) sajtótájékoztatóval jelezte álláspontját a magyar parlamenti ellenzék. A posztot pontban fél kilenckor tette ki az MSZP-től kezdve a Lehet Más a politikán át a Jobbikig az összes parlamenti ellenzéki párt (Momentum, Demokratikus Koalíció).

2020-03-30 11 40 53-Index - Belföld - A járvány elleni védekezésA kórházparancsnokok munkába állásáról számolt be Halmosi Zsolt vezérőrnagy az operatív törzs hétfői tájékoztatóján. Elmondása szerint elsősorban a kórházak készletgazdálkodásának ellenőrzése, felügyelete, esetenként pedig a szükséges eszközös átcsoportosítása, biztosítása lesz feladatuk. Két esetben lesz köteles a kórház vezetője engedelmeskedni a parancsnoknak:

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter napirend előtt szólal fel az Országgyűlés mai plenáris ülésénA koronavírus-törvényről szavaz ma az Országgyűlés, amit itt követhet. Szijjártó Péter külügyminiszter napirend előtti felszólalásában elmondta, hogy a világ legnagyobb gazdagsági erőivel rendelkező országai is elképesztő kihívásokkal néznek szemben a világjárvány miatt.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki 2019 decemberétől elfogásáig amfetamin-nagykereskedelemmel foglalkozott Budapesten, olvasható a Biróság.hu-n. A kábítószert újpesti lakóhelyén tárolta és értékesítette, vevőinek felderítése még zajlik.

DSC 7951Egyre több világváros nyit ideiglenes kerékpárutakat, a koronavírus-járvány miatt ugyanis egyfelől lecsökkent a gépkocsi-forgalom, másfelől pedig az emberek nem szívesen használják a tömegközlekedési járműveket. Budapest áprilistól a kerékpáros hálózat gyors bővítését tervezi, tudtuk meg.

DROTI20200317022Az új Nemzeti alaptanterv (NAT) szeptemberi bevezetésének és a szakképzésben zajló jelentős átalakításoknak is a felfüggesztését kéri közösen a Pedagógus Szakszervezet (PSZ), a Civil Közoktatási Platform (CKP) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).

D MTZ20200330005Március 30-i, hétfői plenáris ülésén a parlament 138 igen, 53 nem szavazattal, nulla tartózkodás mellett elfogadta a koronavírus-törvényt. Az ellenzéki pártok több módosító javaslatot is benyújtottak, amit a zárószavazás előtt egytől egyig mind leszavazott a Fidesz–KDNP-s többség.

Áder JánosAlig két órával az elfogadását követően alá is írta a koronavírus-törvényt Áder János. A köztársasági elnök nyilatkozatot tett közzé, amely szerint:

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter arra kérte az ellenzéket, hogy a koronavírus-járvány leküzdésének ügyében fogjanak össze a kormánypártokkal – írja az MIT.

Megkezdődik Normafán a Konkoly-Thege úti murvás parkoló rendbetétele és bővítése, ezért szerdától a területet lezárják – írja a XII. kerületi önkormányzatra hivatkozva az MTI.

Az óceánvíz melegedése miatt bizonyos bálnafajok egyre gyakrabban ráúsznak a hajózási útvonalakra táplálékkeresés közben, ami jelentősen növeli a halálos kimenetelű összeütközések kockázatát – írja az MTI.

Végeláthatatlan a vita arról, hogy viseljünk-e vagy sem maszkot a koronavírus ellen, de az Egészségügyi Világszervezet, a WHO legutóbbi sajtótájékoztatóján is kiállt amellett, hogy egészséges, nem beteggel foglalkozó embernek nem ajánlják a védőmaszkok hordását.

„Vigyázat! A csalók most a Zoom nevű vállalati videókonferencia alkalmazásra hivatkozva próbálják meg átverni a távmunkában dolgozó felhasználókat” – figyelmeztet hétfői Facebook-posztjában a Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

Betört egy férfi hétfő este a debreceni Református Nagytemplomba – írja a hajdú-bihari rendőr-főkapitányságra hivatkozva az MTI.

GettyImages-151037740Magyarország egyike azon kevés országnak, ahol a tuberkulózis ellen kifejlesztett BCG-oltás mind a mai napig kötelező minden egészséges kisbaba számára. A BCG-ről az utóbbi évtizedekben kiderült, hogy a tbc-n kívül több más betegség ellen is védelmet nyújt, illetve a kezelésükben lehet hasznos. Most több országban is, ahol az oltás nem kötelező, gyorsan beoltják az egészségügyi dolgozókat, azt remélve ettől, hogy részleges védelmet biztosítanak számukra a koronavírussal szemben. Lehet, hogy így lesz, de bizonyíték még nem támasztja alá ezt a reményt.

Egy 11 európai országot vizsgáló tanulmány szerint a kormányok által hozott intézkedések máris 59 ezer ember életét mentették meg a koronavírus-járványban.

Négy autóbuszból és a közel 150 személygépkocsiból álló konvojjal hazatért hétfő éjjel 502 magyar a korábban karantén alá helyezett tiroli településekről - írta az MTI Szijjártó Péter éjszakai Facebook-bejegyzése nyomán.

D MTZ20200330029Ahogy arról beszámoltunk, március 30-i, hétfői plenáris ülésén a parlament 138 igen, 53 nem szavazattal, nulla tartózkodás mellett elfogadta a koronavírus-törvényt. Az ellenzéki pártok több módosító javaslatot is benyújtottak, amit a zárószavazás előtt egytől egyig mind leszavazott a Fidesz–KDNP-s többség.

DSOKI20200327011A maszkviselés kérdése az elmúlt napokban központi téma lett a magyar közbeszédben, teljesen megosztotta nemcsak a társadalmat, de a szakembereket is. Ha valaki kilép az utcára, vagy azért kap rosszalló pillantásokat, mert nincs rajta maszk, vagy azért, mert maszkot hord, és így nem jut elég az egészségügyi dolgozóknak. Hogy kinek van igaza? Tulajdonképpen mindkét oldalnak. A maszkmegszégyenítés (amikor az is baj ha van maszk, és az is baj, ha nincs) új társadalmi jelenség, nemcsak nálunk, hanem szinte az egész világon.

« Előző 1 ... 18 19 20 21 22 23 24 « 25. oldal » 26 27 28 29 30 31  ... 1201 Következő »