2020. július 9. Csütörtök, Lukrécia.
 

A BMW márciusban állította le a termelést az összes gyárában, a koronavírus-világjárvány miatt összeomlott kereslet miatt. Most Münchenben bejelentették, hogy alig két hét múlva újraindítják a gyártósorokat. Először csak néhány gyárban, és csökkentett kapacitással, majd fokozatosan – ha a helyzet ezt lehetővé teszi – másutt is.

A Dániához tartozó Lolland sziget, illetve a északnémet Puttgarden városa közötti Fehmarnbelt-szorost most 45 perces kompolással lehet átszelni. Ez fogy 7-10 percre rövidülni az évtized végére, ha befejezik a világ várhatóan leghosszabb tenger alatti alagútját.

Ötezer cég, főként kis- és középvállalkozások vettek részt a jegybank felmérésében, amelyből az is kiderült, hogy milyen hosszú kilábalásra számítanak a vállalkozások.

Érdemi költségvetési költés nélkül, forrásátcsoportosítással igyekszik támogatni a gazdaságot a kormány, írja pénteki elemzésében a Portfolio. A forint árfolyamesése miatt nagyjából 1000 milliárd forinttal több uniós pályázatot hirdethet meg a kormány, és valójában ez adja a gazdaságélénkítés lényegi részét.

A hatvani Bosch-gyár megrendelési állománya 70-75 százalékkal zuhant, ezért a cég több mint 800 embertől válik meg – derült ki egy birtokunkba került, a gyár dolgozóinak küldött belső levélből. Értesülésünket később megerősítette a Bosch sajtóosztálya.

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározattal a kormány összesen 102 milliárd forintot csoportosított át az idei költségvetésben, vette észre az Mfor.

Fizetési nehézség esetén megéri a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz fordulni, hiszen a hatóság jellemzően eleget tesz az ügyfelek kérésének, nyilatkozta Izer Norbert az MTI-nek. Az adóügyekért felelős államtitkár elmondta:

Az Ott-OneNyrt. egy kisebb, mindössze 7 milliárd forint kapitalizációjú, informatikai fókuszú tőzsdei cég. Az elmúlt hetekben azonban sorozatosan jelentette be, hogy egészségügyi eszközök kereskedelmében nyer el megbízásokat, május végéig összesen 12,5 milliárd forint értékben hoz Magyarországra kínai maszkot, lélegeztetőgépet és kiegészítő berendezéseket. Hogy jön létre egy ilyen üzlet, mennyire biztonságosak ezek az eszközök?

Közleményt adott ki csütörtökön a Budapest Airport, amiben bejelentették, hogy elkerülhetetlenné vált a létszámcsökkentés a kieső légi forgalom miatt. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma több mint 99%-át elveszítette. A közlemény szerint:

„A vírushelyzet nem jól lett kezelve, nincs megoldva, és újabb problémákat fog okozni” – jelentette ki blogján Zsiday Viktor. A befektetési szakember Fenntartható-e a részvénypiaci emelkedés? címmel tette közzé legújabb írását csütörtökön, amelyben az előttünk álló időszakról értekezik.

A magyarok 35 százaléka a koronavírus-járvány lecsengése után amilyen gyorsan csak lehet, elutazna valahová, 28 százaléka viszont erre az évre már lemondott az utazásról, derült ki egy felmérésből, amelyet az Utazó magazin és a Szegedi Tudományegyetem Kommunikációs- és Médiatudományi Tanszéke készített. Az ezerfős felmérésben megkérdezettek 20,6 százaléka gondolja úgy, hogy a biztonságosnak nyilvánított időpont után is kivárna még pár hónapot, mielőtt elutazna valahová.

Áprilisban a vártnál lényegesen nagyobb mértékben, rekordalacsonyra csökkent az euróövezeti gazdasági aktivitás mutatószáma a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet felmérése alapján - írja az MTI.

D  US20150120021A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában április 28-tól fokozatosan újraindul a termelés – közölte a cég az MTI-vel csütörtökön. Először egy műszakban folyik majd a munka, a gyártás újraindításánál szigorú, minden munkatársra érvényes higiéniai és egészségvédelmi intézkedéseket vezetnek be. A gyár március közepén állt le a termeléssel más magyarországi autógyárakkal együtt a koronavírus-járvány miatt.

A különböző ipari forradalmak a gőzgép feltalálásához, a haditechnika, vagy az elektronika ugrásszerű fejlődéséhez kapcsolódtak. Kérdés, hogy a jelenleg zajló, negyedik ipari forradalom trendjeiben a koronavírus kényszere is képes lesz-e változásokat indukálni? Nem kizárt, hiszen napok alatt megváltozott a véleményünk a munkafolyamataink helyszíneiről és eszközeiről, a kritikus infrastruktúrákról, vagy akár a személyes mozgásunkat megfigyelő, az egészségünket monitorozó applikációkról és a kiberbiztonság jelentőségéről.

Kevesebb mint két héttel azután, hogy megjelent a kormány rövidített munkaidős bértámogatási programját kifejtő rendelet, a kormány máris több ponton módosított a munkahelyek megőrzésére kitalált programon.

Több száz fős létszámleépítésbe kezdenek a Continental makói és váci telephelyén, a Hankook rácalmási üzemében pedig szakaszosan, hónapról hónapra küldenek el százas nagyságrendben munkavállalókat - tudta meg a Napi.hu Székely Tamástól, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) elnökétől.

Újraindul a Suzuki-gyár is2020-04-25 10:25:40

D  AS20110714014Április 29-én a Magyar Suzuki Zrt. újraindítja a termelést – közölte a vállalat. A cég egészségügyi biztonsági intézkedések bevezetésével fokozatosan állítja vissza a gyártást, kezdetben egy műszakos munkarendben.

D  VG20200410022A Margitsziget ezen a hétvégén és a következőn még biztosan le lesz zárva, bármit is jelent be Orbán Viktor május 3-án. Szentendrén ugyanakkor ha most még nem is, de később már átbringázhatnak majd azok is, akik nem ott élnek, Tihany pedig reméli, mihamarabb visszatérhetnek a településre a vendégek. Polgármestereket kérdeztünk arról, mit szólnak ahhoz, hogy a hétvégi jogkörüket később akár mindennap gyakorolhatják. A főleg turistákra építő települések vezetőit a „szigorítsak vagy enyhítsek” kérdésénél jobban aggasztja, hogy ha a településeik nem kapnak állami mentőcsomagot, komoly bajba kerülhetnek.

Hosszabb interjút készített a novekedes.hu Hajnal Gabriellával, a Klebersberg Központ elnökével. Az interjúban érintették az érettségit, a digitális távoktatást és a Nemzeti alaptanterv is.

Újabb 60 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 2443 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 krónikus beteg, egy 41 éves férfi kivétel mind idősek. Ezzel 262 főre emelkedett az elhunytak száma, 458-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 899 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára, írja a koronavírusról tájékoztató hivatalos kormányzati honlap.

Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az EUObserveren pénteken megjelent írásában a tőle már megszokott stílusban utasította vissza a Human Rights Watch által megfogalmazott bírálatokat.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora külföldi diákoknak tartott videókonferencián beszélt a koronavírus-járvány helyzetéről – tudósít a 444. A belinkelt Youtube-videó valószínűleg nem szándékosan került fel a videómegosztóra, mert azóta törölték.

Négy repülőgéppel újabb, a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök érkeztek pénteken Budapestre a Kína és Magyarország között működő légi hídon, nyilatkozta a közmédiának Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

DSC 8498A Magyar Orvosi Kamara több „korrekciós lépésre” tett javaslatot az operatív törzsnek a koronavírus-járvány következő szakasznak kezeléséhez. A MOK honlapján megjelent, Kincses Gyula kamarai elnök által aláírt levél üdvözli a kormány eddigi intézkedéseit a járvány megfékezésére. A kamara szerint sikeresnek tarthatók a rendészeti intézkedések, amelyekkel megakadályozták a járvány robbanásszerű terjedését. A testület úgy látja, a nemzetközi példákat követve

HUS 1344A kormány által az önkormányzatoknak biztosított jogánál fogva a főpolgármester ismételten elrendelte, hogy a hétvégére legyen lezárva a Margitsziget, és Óbuda-Békásmegyer polgármesterével egyeztetve ugyanez a korlátozás érinteni fogja az Óbudai-szigetet is, írta közleményében a főpolgármesteri hivatal. A húsvéti és a múlt hétvégi tapasztalatokra építve szombaton és vasárnap reggel 9:00 és este 20:00 óra között lesz a lezárás a Margitszigeten, így a futók, szigorúan betartva a 10 méteres követési távolságot, a kora reggeli és esti órákban ki tudnak menni sportolni, írták.

« Előző « 4. oldal » 10  ... 1200 Következő »