2019. november 18. Hétfő, Jenő.
 

Eltérőn változott pénteken a benzin és a gázolaj ára, a Mol Nyrt. a 95-ös üzemanyag literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 2 forinttal csökkentette, míg a gázolajét 3 forinttal emelte.

A Kaliforniai Egyetem irvine-i intézményének (UCI) kémikusai egyedi kialakítású tesztelőberendezéssel vizsgálták meg a vízipipa károsanyag-kibocsátását egy átlagos pipázás során, eredményeiket az Aerosol Science and Technology című szaklap friss számában tették közzé.

Három város tűzoltói próbálják megfékezni a tüzet.

Az Emmi csütörtöki közleménye szerint már péntektől érkeznek a szeptemberi családtámogatások; az intézkedés 1,2 millió gyermekes családot érint – írja az MTI.

Bankkártyával fizetni mindenhol nagyon egyszerű. Ráadásul megvan az az illúziónk, hogy a külföldi vásárlásoknak nincsen költségük, ezért biztosan jobb, mint készpénzt vinni, vagy főleg a helyszínen automatából felvenni. Egy véletlen folytán most az egyszer kiszámoltam, hogy mi az igazság. Hát, nagyon meglepődtem.

Közel tizenegy éve most a legalacsonyabb az adósság, az államháztartásban pedig 120 milliárd forint lett a negyedéves többlet.

A berettyóújfalui József Attila Általános Iskola elnyerte a „Boldog Iskola” címet. A kitüntetésre az intézmény két pedagógusa pályázott. A boldog iskola fókuszában az áll, hogy hogyan lehet a negatív gondolkodásmódon változtatni, és a tanulásban optimista hozzáállást kialakítani a diákok körében.

Készülnek a bankok a szeptember 14-e után életbelépő szigorúbb ügyfél-azonosítási szabályokra, de az ügyfeleknek is van teendőjük, ha a határidő után is szeretnének online vásárolni.

A rendőrség augusztus 12. és augusztus 18. között fokozottan ellenőrizte a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járműveket.

A bútorok, informatikai eszközök és az albérletek kerülnek sokba.

Ötven méterrel a román-magyar határ vonala előtt állítottak meg a román hatóságok az éjjel egy 16 fős migránscsoportot, amely a zöld határon át próbált Magyarországra jutni – közölte honlapján szerdán a román határrendészet.

A KSH adatai alapján az infláció háromszorosával, egyetlen év alatt átlagosan 8,4 százalékkal drágult a kenyér. A félbarna az átlagnál is nagyobb mértékben, 14 százalékkal lett drágább.

A berettyóújfaluiak láthatták azt, amit a világon csak nagyon kevesen tudnak.

Péntekig befejeződik az október 13-ai önkormányzati és nemzetiségi választásról szóló értesítők postázása - írta az MTI. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) másfél hete kezdte meg a névre szóló küldemények postázását, ezekben az NVI arról tájékoztatja a választópolgárokat, hogy benne vannak a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásának névjegyzékben, és melyik szavazókörben élhetnek választójogukkal.

Drága lehet a körte idén2019-08-22 06:07:19

Az idén az átlagos évekhez képest akár 20-25 százalékkal is kevesebb, nagyjából  25 ezer tonna lehet a belföldi körtetermés - hivatkozik az MTI a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképére. A minőséggel nem várnak problémákat. Az átlagos termésmennyiség pedig 33 ezer tonna lenne.

A családok 33 százaléka 15-25 ezer forint közötti összeget költ az iskolakezdésre gyermekenként, 27 százalék 10-15 ezer forintot, míg 21 százalék akár 25-40 ezer forintot is hajlandó erre a célra fordítani.

Idén a második negyedévben 1165 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére, ami több mint 16 százalékos emelkedés az előző év azonos időszakához képest - derül ki a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó társaság, a Trenkwalder Recruitment Kft. több mint 7 ezer dolgozó béradatait feldolgozó elemzéséből.

A Galiba Gyermekfesztivál 2012-ben jött létre a Debreceni Virágkarnevál kísérőrendezvényeként azzal a céllal, hogy a gyermekcsoportok is felvonulhassanak a saját maguk készítette kocsikkal, ezzel is belekóstolva a karneválozás nyújtotta élménybe. Az idén augusztus 15-től kezdődő egyhetes gyermekfesztivál a debreceni Békás-tó, a vidámpark és a Nagyerdei Stadion rendezvényterén színes programokkal várja a családokat – olvasható a Nagyerdei Kultúrpark közleményében. A fesztivál fő eseményét, a felvonulást augusztus 18-án rendezik meg a Lúdas Matyi néven alapított vidámparkban.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tavaly csaknem 191 ezer ellenőrzéssel 274,5 milliárd forint adókülönbözetet tárt fel, a kivetett szankciók összege 208 milliárd forint volt, írja az MTI.

A Magyar Postának 4,3 milliárd forintba kerül az átállás az elektronikus kézbesítési rendszerre.

A csok (családok otthonteremtési kedvezménye) óriási segítség lehet a gyermekes vagy gyermeket vállaló szülőknek. Hiába azonban a betűszó ismertsége, mégis sok a félreértés a vissza nem térítendő támogatással és a csok hitellel kapcsolatban. A Bankmonitor ezek közül tisztázza a leggyakoribb tévhiteket.

Külföldi és hazai csoportok táncaival várnak mindenkit a IV. Berettyó Nemzetközi Néptáncfesztiválra augusztus 17-e és 21-e között.

Eddig több mint nyolcezren kérték a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását, babaváró hitelre is több ezren adták be igényüket - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Az országhatáron túlról is érkeztek táncosok, vendégek a tánctáborba.

Szörnyű magyarsággal megírt nyelven próbálkoznak adatokat kicsalni.

« Előző « 4. oldal » 10  ... 1148 Következő »