2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Tavaly nyáron írtuk meg, hogy a Veszprém Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a 2018 szeptemberében, Badacsonyban történt, és a fiatal borász halálával végződő bántalmazás két elkövetőjével szemben. A két férfi az ügy korábbi szakaszában letartóztatásban volt, majd ebből bűnügyi felügyelet lett mindkettejüknél. ám egyikük - mint a friss ügyészségi közleményből kiderül - nem igazán tartotta be annak szabályait, így visszakerül a rács mögé.

DEBRE20151117003Elképzelésük volt, de azt mondják, valójában nem tudják, milyen az ideális terhesség: a szüléstől való félelmet felváltotta a koronavírus miatti aggódás, és ott lebeg a folyamatos bizonytalanság, hogy a legvégén egyedül kell-e majd végigcsinálniuk a vajúdást és a szülést, vagy legalább az egyiknél ott lehet a kísérőjük? Azok a kismamák, akik első gyermeküket várják a koronavírus-járvány miatt, most egy szokatlanul bizonytalan helyzetben vannak. A terhesgondozás olykor döcög, az információ kevés és egyáltalán nem egységes.

A szegedi ELI-ALPS épületeA szegedi ELI-ALPS lézeres kutatóközpontban is átmeneti kórházi kórtermeket alakítanak ki a járvány miatt. A szabad kapacitásokkal rendelkező lézerközpontban kihelyezett intenzív koronás osztályok működnek majd a Szegedi Egyetemmel együttműködésben. Az erről, illetve kapcsolódó kisebb munkálatokról szóló honvédségi beszámolót a HVG szúrta ki.

2020-04-20T000000Z 2034903265 RC298G9L6QEJ RTRMADP 3 HEALTH-COROOrszágos koronavírus tesztbe kezdenek május elsején a hazai orvosi egyetemek. Reprezentatív minta alapján két hét alatt 17 778 embert vizsgálnak meg, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről, és az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról, jelentette be Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora egy online konferencián.

A hátrányos helyzetű gyerekeket oktató tanárok szerint a tanulóik harmada nem tudott bekapcsolódni a digitális oktatásba – derül ki egy friss kutatásból. Az eredmények alapján a kutatók arra számítanak, hogy tovább nő majd az iskolai szakadék a gyerekek társadalmi helyzete alapján.

Négy hónappal azután, hogy egy, a társai által visszahúzódónak ismert 17 éves győri diák megkéselte tanárnőjét óra közben, a győri Jedlik Ányos középiskolában, a rendőrség lezárta az ügyben a nyomozást, és a papírokat megküldte vádemelési javaslattal a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek, írtuk április 23-án. A Blikk most azt írja, a törvényszék úgy döntött, hogy otthoni felügyelet alatt várhatja a tárgyalást a diák, így kedd reggel elhagyhatta celláját. A fiú ellen előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat.

D ATI20200317012„Ahol a bölcsődék-óvodák bezártak, ott április 30-tól kötelező ügyeletet biztosítani. Természetesen ügyelni kell a szigorú járványügyi előírásokra, a gyerekek maximum ötfős csoportokban lehetnek.

Kishíján egy idegen asszonyt temetett el egy család a borsod megyei Arlón, tudta meg az RTL Klub Híradója.

Több budapesti kerületben is nyitva lesznek nyáron a bölcsődék és az óvodák, a munkába visszaálló szülőket szeretnék segíteni ezzel.

Az NNI által lefoglalt eszközökHárom koronavírusos álhírek miatt indult nyomozást zárt le a rendőrség. Mindhárom nyomozás olyan internetes tartalmakkal kapcsolatos, amelyek a járványról szóló, "köznyugalom megzavarására alkalmas" valótlan állításokat tartalmaztak - írja a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) közleményére hivatkozva az MTI.

DMARC20190322012Egy hónappal ezelőtt, a március 28-i sorsoláson megszületett az idén 63 éves ötös lottó történetének legnagyobb nyereménye, hiszen egy magyar szerencsés 6,431 milliárd forinttal gazdagodott. A játékosnak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kellett jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél, amit a napokban meg is tett. A Blikk megszerezte azt a kérdőívet, amit a nyertes névtelenül kitöltött.

Őrizetbe vették azt a harminc éves férfit, aki április 24-én délután először a házának udvarán durrogtatott gáz-riasztó fegyverével részegen, majd amikor a renőrök kijöttek, az utcán rájuk fogta a pisztolyt.

D KOS20200424011A Kína és Magyarország közötti légihíd jól működik, folyamatos a koronavírus-járvány elleni egészségügyi védekezéshez szükséges áruk szállítása kínai nagyvárosokból –közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, napirend előtt az Országgyűlésben. Szijjártó azt elmondta,

HUS 3578Nem igazán ellenőrzik, a renitenseket büntetni sem tudják, de láthatóan sokkal többen hordanak maszkot a budapesti tömegközlekedési eszközökön, mint egy héttel korábban, persze még most is vannak kirívó esetek, másokra prüszkölő utasok – derül ki olvasónk maszkos beszámolóiból. A boltokban már nem ennyire jó a helyzet.

D  AS20200424004A hazai orvosi egyetemek a kezdetektől a nagy arányú tesztelés stratégiáját követik, derül ki a Válasz Online cikkéből. A lap információi szerint a négy magyar egyetem összesen 30 ezer koronavírus-tesztet végezhetett el a kórokozó magyarországi megjelenése óta.

D KOM20110416002Április végén általában már a nyarat szoktuk tervezni, sok szülő pedig a gyerektáborok között válogat. A járvány miatt idén nagy a bizonytalanság, sok tábort még meg sem hirdettek, de van olyan is, amit már márciusban lefújtak. Nagy rohamra készülnek a táborszervezők, ha májusban enyhítik a korlátozásokat, egyelőre azonban csak a háttérben folyik a szervezés.

Akár a vizsga reggelén is meggondolhatja magát az érettségiző diák, és dönthet úgy, hogy inkább őszre halasztja a vizsgát – derült ki Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár hétfő reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

GettyImages-1208685210Pulmonológusként, ráadáasul az egyik nyugat-magyarországi kórház koronaosztályán dolgozik az az orvos, aki a 444.hu-nak adott interjút névtelenül arról, hogy milyen helyzetek utalkodnak most az egészségügyben. Ő olyan covidos betegekkel foglalkozik, akik nem kerültek át az intenzív osztályra.

bosszusagok 01Miután meghirdettük, hogy keresi az Index a járványhelyzet legbosszantóbb hülyeségeit, annyira sok olvasói levelet kaptunk, hogy egyetlen cikkbe bele sem fért minden dühöngenivaló. Ahogy a felhívásban írtuk, nem a mindannyiunk közös érdekében elviselendő kellemetlenségeket vagy az egyértelmű szabályszegéseket vártuk, hanem az önzésből vagy fafejűségből fakadó, idegesítő, néha abszurd apróságokat. A múltkor azokat vettük végig ezek közül, amik veszélyesek is, azáltal, hogy a vírus terjedésének dolgoznak. 

gari1R. Elemér utasával együtt úgy csapódott egy kerítésbe Ácson, vasárnapról hétfőre virradóra, hogy semmi esetre sem vezethetett volna autót:

D KOM20150326010A koronavírus-járvány nehéz helyzetbe hozta azokat a családokat, ahol halmozottan sérült, autista vagy értelmi fogyatékossággal élő gyerekeket nevelnek. Ameddig működött nappali ellátás, a szülők dolgozhattak, lehetőségük volt a kikapcsolódásra. A járvány miatt ezek átmenetileg bezártak, a gondozók online formában próbálják megtartani a fejlesztő foglalkozásokat. Azoknak a családoknak sem könnyű most, akik egyedül ápolták otthon sérült gyereküket. A fertőzésveszély miatt nem tudják kire rábízni őket, hogy elintézzék a bevásárlást vagy a gyógyszerkiváltást, az állandó készenlét miatt a távmunka sem megoldás számukra.

Rekordszél volt Budapesten2020-04-29 09:26:27

Többfelé viharossá fokozódott a légmozgás a szombat hidegfront-átvonulás miatt, Budapesten a János-hegyen 95 km/h-ás széllökést is mértek az Országos Meteorológiai Szolgálat állomásán.

Kedves állampolgárok, kihúzták a hatoslottót. Gondolom, ha valami, főleg a számok érdeklik önöket, úgyhogy mutatom is.

Egy kiskorúval folytatott prostitúció sztorijával zsarolt meg egy társaság egy győri férfit, amikor megint pénzt kértek volna a delikvenstől, a rendőrök közbe léptek: négy férfit és két nőt fogtak el. Az akció során az egyik gyanúsított kocsival próbált menekülni a helyszínről, de balesetet szenvedett, így őt is elkapták.

Balesetben meghalt egy motoros a 82-es főúton Zirc-Kardosrét külterületén vasárnap – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője, Kucsera Katalin az MTI-vel.

« Előző « 4. oldal » 10  ... 1201 Következő »