2019. március 26. Kedd, Emánuel.
 

Nyolc szállító repülőgépet, 36 helikoptert, 44 modern harckocsit, 24 nagy teljesítményű önjáró löveget vesz Magyarország, amellyel az elmúlt 25 évben legatyásodott Magyar Honvédség 50 éves technológiai ugrást hajt végre. A 2020-tól érkező német Leopard 2-esekkel a környező országok közül Magyarországnak lesznek a legmodernebb harckocsijai. A Zrínyi Miklósról elnevezett haderőfejlesztési programra 2026-ig több mint 3500 milliárd forintot költenek. Technika tehát lesz, a kérdés az, lesz-e elég katona hozzá.

A Magyar Postához több száz kérelem érkezett új étel- és italautomaták telepítésére, az ágazati szövetség szerint mégis eltűnhetett a berendezések 10-15 százaléka a 25 milliárd forintos piacról – írja a Világgazdaság.

A legtöbb gyerek programja általában nem ér véget a 6., 7. tanítási órával, csak ezek után kezdődnek a különórák: sport, korrepetálás, nyelviskola, szakkör, előkészítő, zene. A paletta széles, csak a szülő győzze pénztárcával. Hogy mekkora költséget ró ez a családi költségvetésre, annak a gyermekeknek szóló K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő szervezői jártak utána.

Megújult logóval jelentkezik a Volkswagen, amely a Golf új generációján jelenhet meg először. Az autógyártó szándékai szerint az új embléma a jelenleginél modernebb lesz.

Még rutinszerűen kerülgetjük a tavalyról megmaradt poloskákat, de már támadnak a kullancsok is. A szakértőnek van pár érdekes javaslata.

Ha sikerül egyszerre alkalmaznunk néhány, kutatáson alapuló általános elvet azzal, hogy folyamatosan tudatosak vagyunk, felkészülten állunk a gyereknevelésben rejlő kihívások elé - vallja Erica Reischer pszichológus. Szerinte azonban nem elég tudni, hogyan kell valamit csinálni, hanem ténylegesen a meggyőződéseink mentén is kell cselekednünk.

Vége a téli útüzemeltetési időszaknak a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél, így a következő hónapokban jöhet a burkolatok javítása, a burkolatjelek festése és a növényzetgondozási feladatok.

A friss munkavállalók kevesebb mint fele olvassa el a munkaszerződését mielőtt aláírná, pedig a benne rejlő információk alapvetően meghatározzák az életedet. Összeszedtük, mi az, aminek feltétlenül benne kell lennie annak érdekében, hogy biztonságban legyél az új helyeden.

2018-ban több mint 6 ezer lakóingatlant kellett bedőlt hitel miatt értékesíteni, ebből 1348 került a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-hez.

A telekpiacot és a romos házak piacát is felrázhatja, hogy a megváltozott csokszabályok alapján már meglévő alapra is lehet új lakóingatlant építeni állami támogatásból – derül ki az Ingatlan.com friss elemzéséből.

Születésnapra és karácsonyra szinte mindenki ajándékoz, de vajon milyen más ajándékozási események akadnak még az emberek életében, és kinek ajándékoznak leginkább? Ezekre a kérdésekre kereste a választ a Bónusz Brigád és a GKI Digital közös kutatása, a Nagy Ajándék felmérés.

Még 2020-ra is nyugodt időszakot vár a világgazdaságban Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács (KT) elnöke, aki szerint 2021-22-re már erősödhetnek a kockázatok, és bizonyos mértékben visszatérhet a válság, írja az MTI.

Theresa May brit miniszterelnök nem hivatalos értesülések szerint a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) legalább június végéig tartó elhalasztását fogja kérni az Európai Uniótól, de nyitva akarja hagyni az ennél jóval hosszabb, akár kétévi halasztás lehetőségét is.

Magyarország és Izrael gazdasági, kereskedelmi és befektetési kapcsolatai dinamikusan bővülnek, és az izraeli vállalatokkal folytatott együttműködés nagy segítséget jelent a magyar gazdaság dimenzióváltásához – mondta el az MTI-nek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter telefonon Izraelből.

A közelgő adóbevallási időszakra hivatkozva egyre több adathalász próbál megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete. A szervezetkehez naponta több bejelentés is érkezik csalókról, szakemberek szerint azonban egyszerűen védekezhetünk.

Részvényenként 25 forint osztalék kifizetését javasolják a társaság 100 forint névértékű részvényeire a 2018. évi eredmény után.

40 ezer lakás áll kivitelezés alatt, ezek 2-2,5 év alatt készülhetnek el.

Noha a világ teljes adósságállománya jelentősen megugrott a 2008-as pénzügyi válság után, az egyik legnagyobb hitelminősítő szerint nincs ok a pánikra. Az S and P szerint ugyanis jelenleg sokkal kisebb a veszély, mint legutóbb volt.

Az Echo Tv műsorszolgáltatása 2019. április 1-től megszűnik.

A teljes körű casco biztosítások éves átlagdíja 93.200 forint volt tavaly, ez tízszázalékos emelkedés 2017-hez viszonyítva – közölte a Netrisk.hu biztosítási alkuszcég a saját adatbázisa alapján.

Többségben vannak, akik még a régi személyit használják, pedig az e-személyi egyre több funkcióra lesz képes, mobilalkalmazás is érkezik hozzá.

Az áruházlánc számos, egyszer használatos műanyag terméket vezet ki kínálatából.

A jelenlegi árazási szinteken már nem igazán vonzóak az üzleti célú ingatlanok a befektetők többsége szerint, míg az IT szektorba és az egészségügybe történő befektetések jól jövedelmezhetnek a közeljövőben - derül ki a KPMG befektetői körben végzett felméréséből.

Növekednek az előfoglalások, egyre több az extrém témájú tábor, és egyre több külföldön élő magyar család gyerekei jönnek haza nyári táborra.

Az szja-törvény 2018-ig biztosította, hogy egy munkáltató legfeljebb 5 millió forint adómentes lakáscélú munkáltatói támogatást adjon munkavállalóinak. Bár ez a juttatási forma idén már nem adható, az adómentessége még most is elveszhet.

« Előző « 4. oldal » 10  ... 1111 Következő »