2018. július 22. Vasárnap, Magdolna.
 

Egy hónappal ezelőtt még több eurót adtak volna érte, de ez most nem számít.

75 milliárd forint jutna jövőre az álláskeresési járadékra az idei 55 milliárd helyett. A több mint egyharmados növekedésre a legvalószínűbb magyarázat a közszférában történő jövő évi leépítések.

„Egy kapcsolatban nem kell feladni magunkat azért, hogy másoknak megfeleljünk.”

2019 januárjától megváltozhat a szabályozás a lakáshiteleknél.

Folyamatosak a béremelések az egészségügyben, ezért nem igaz, hogy nem lesz szakember; a kiszámítható emelkedés miatt nem fogják elhagyni az országot az ágazatban dolgozók – közölte a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnöke az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Akiknek kevesebb van, azok hajlamosabbak többet adni a közösbe – derült ki egy pszichológiai kutatásból, amit a Queen Mary University of London kutatói végeztek.

A KSH tavalyi adatait alapján a magyar társadalom 55 százaléka élt az átlag alatt - nézte meg az Összkép magazin. Ez azt jelenti, hogy kevés kiemelkedően jól kereső háztartás felhúzta az átlagot.

Nőtt a vendéglősök forgalma, emelkedtek az árak, csökkent az áfa, mégis csak 8 százalékkal emelkedtek a bérek

Soha nem volt még olyan kevés 9. évfolyamos diák a szakközépiskolákban - vagyis a volt szakiskolákban -, mint ahányan idén ősszel kezdik meg tanulmányaikat a hároméves szakmai képzéseken.

Egy a European Sociological Review-ban megjelent magyar kutatás járt utána, hogy az abszolút jövedelem határozza-e meg az elégedettségünket, vagy a másokhoz, illetve a saját korábbi jövedelmünkhöz viszonyított helyzet.

Mi mindenre nem jó a pénztelenség: nem szennyezzük annyira a környezetet, ha nincs miből autót venni.

Elindult a felügyeleti rendszer az étel- és italautomatáknál, július 1-től minden működő automata forgalmát látja az adóhivatal – közölte az automaták felügyeleti szolgáltatója, a Magyar Posta (MP) pénteken az MTI-vel.

Mossák a vezetéket a vízszolgáltató szakemberei, ebből adódnak a gondok.

A Mol Nyrt. bruttó 7 forinttal emeli a 95-ös benzin és bruttó 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán – értesült az MTI piaci forrásokból hétfőn.

A magyar rendőrök lefoglalták a gépjárművet az ártándi határátkelőhelyen.

Vasárnap kezdődik országszerte a parlagfüves területek ellenőrzése. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azt javasolta, hogy akik még nem gondoskodtak az irtásról, minél előbb kezdjenek neki.

Májusban jelentősen gyorsult az ipari termelői árak emelkedése, 5,3 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat az áprilisi 2,7 százalékos emelkedés után - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal.

Bemutatta pénteken az Eurostat, hogy a 2016-os adataik alapján az európaiak harmada nem volt semmilyen turista utazáson az évben, pontosabban 37,9 százalékuk.

A nyerstej-értékesítő automaták tovább működhetnek, amíg el nem avulnak, ha a vállalkozó a felügyeleti szolgáltatóval, a Magyar Postával június 30-áig szerződést kötött, és megállapítható, hogy az automatába a felügyeleti egység nem szerelhető be.

Nagyon gyorsan gondolhatta meg magát a Belügyminisztérium a kulturális közfoglalkoztatással kapcsolatban. Nekünk azt írták május végén, hogy meghosszabbítják a szerződéseket, majd másnapi dátummal elbocsátó leveleket postáztak az érintetteknek. Ezreket küldenek el hétfőtől.

Minden évben több tízezren halnak meg úgy, hogy az elkerülhető lett volna.

Akár fürdőzés közben is kialakulhat valamilyen fülbetegség.

Felfüggesztette több vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) pénteken.

Gazdag régészeti lelőhelyeket rejt a föld a leendő M4-es autópálya nyomvonalában.

Történelmi csúcsra, 8116,8 milliárd forintra emelkedett április végére a háztartások betétállománya, és 9,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi mennyiséget - ismerteti a csütörtöki Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) statisztikáira hivatkozva.

« Előző « 4. oldal » 10  ... 1054 Következő »