2019. január 24. Csütörtök, Timót.
 

Olyan település is akad, ahol jelentősen csökkentették az adó mértékét, csak legyen, aki befizeti.

Öt munkanapnyi időt kaptak az orvosok, hogy felkészüljenek egy fontos változásra. Nem volt elég.

Hatalmas dilemma a súlyosan fogyatékos gyereket nevelő szülőknek, hogy vállalják-e a gondozásukat vagy intézménybe adják őket. Néhány szülő foggal-körömmel ragaszkodik hozzájuk, de vannak, akik azt gondolják, hogy csak akkor lehet a gyereküknek élete, ha közösségben élnek. Abban viszont minden szülő egyetért, hogy idővel muszáj helyet találni gyerekeiknek, ha ők már nem bírják tovább a terhet. Mégsem tudják tiszta lelkiismerettel intézménybe vinni őket, mert attól félnek, hogy az ott uralkodó állapotok, a dolgozók alulmotiváltsága miatt hamarabb meghalnak a gyerekeik. Még az intézmények mellett érvelő anyuka is inkább Hollandiába viszi a lányát, néhány szülő pedig összefogott, hogy saját, megfelelő lakóotthont hozzanak létre. Az Abcúg cikke.

Váratlanul benyújtotta lemondását Jim Yong Kim, a Világbank elnöke, aki február 1-jén távozik a posztjáról, több mint három évvel második mandátumának lejárta előtt. Jim Yong Kimet 2012 tavaszán, majd 2016 őszén is az akkori amerikai elnök, Barack Obama jelölte a Világbank elnökének.

Eddig 2016 a rekorder.

Ahogy azt mindenki tudhatja, aki nézi a Legyen Ön is Milliomost, 2019 januárjától 5 százalékra csökkent a tartós, vagyis UHT tej áfája is, amitől jelentősen csökkent a tartós tej ára az elmúlt napokban. Ahogy viszont azt Istvánfalvi Miklós, a Tej Terméktanács elnöke az Inforádiónak elmondta, ez az áresés várhatóan nem tart majd sokáig, egyéb költségek miatt ugyanis újra drágulni fog a tej. A terméktanács bekérte a nagyobb áruházaktól az ESL és UHT tejek ára január másodika óta, amiből kiderült, hogy a tartós tej ára 11 százalékkal esett január első napjaiban.

Az élelmiszerboltokban látványosan lelassult a forgalom növekedése, ez pedig a teljes kiskereskedelemre rosszul hatott.

Az előző évhez képest 18 százalékkal több, közel 44 ezer országos éves e-matricát vásároltak a járművezetők a decemberi előértékesítési időszakban.

Megverték és kirabolták2019-01-08 18:13:18

A gyanúsítottak egy 69 éves férfit bántalmaztak, majd elvették a pénzét és az ékszereit. A berettyóújfalui nyomozók őrizetbe vették a négy fiatalt.

Húszezernél is több lakás átadása várható 2019-ben, ez pedig az albérletpiacon is új korszakot nyithat.

Megdőlt az idei téli hidegrekord: kedden hajnalban Vásárosnaményban mínusz 18,6 Celsius-fokig hűlt le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

A TV2 és a Telekom a Spíler2 sugárzásáról döntött, de csak máricusig.

Az Európai Bizottság 2018-ban 4,4 milliárd eurót, azaz több mint 1400 milliárd forint fejlesztési forrást utalt Magyarországnak - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára.

Hosszú idő után megtörhet a forint rossz sorozata és erősödésnek indulhat a külföldi valutákkal szemben. Az Equilor Befektetési Zrt. elemzői pozitív elmozdulást vetítenek előre az előttünk álló időszakra.

Közel 900 ezer dolgozó fizetését kellett növelni a minimálbér és a garantált bérminimum emelése miatt a vállalatoknál, 200 ezernél is többekét az állami szférában. Más kérdés, hogy ebből mennyi a trükközés a bérekkel.

Több mint húszezer új lakást adhatnak át 2019-ben, aminek a nagy többsége várhatóan albérletként fog majd megjelenni a piacon - írja közleményében az Ingatlan.com. Az ingatlanközvetítő portál szerint erre abból lehet következtetni, hogy az új lakások nagy részét befektetők vásárolták meg, akik valószínűleg bérbe akarják adni, nem tovább értékesíteni a lakásokat.

A valaha mért legforróbb év volt a tavalyi Magyarországon az Országos Meteorológiai Szolgálat előzetes értékelése szerint.

Tavaly novemberben a nyers adat szerint 5,3 százalékkal, a naptárhatástól megtisztítva 5,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma az egy évvel korábbihoz mérve - írja az MTI a   a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn megjelent első becslése alapján. Az előző hónapban valamivel magasabb, 6,4 százalékos kiigazítatlan, illetve 5,5 százalékos naptárhatástól megtisztított növekedést mért a KSH.

A fogyasztók járnak rosszul, ha mégis.

Mínusz 10 és mínusz 2 fokig hűl le a levegő hajnalra.

Gyógyszerhatóanyagot mutattak ki férfiaknak szánt étrend-kiegészítőkben.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke szerint tavasszal vezetik be az új működési formát. A családi mezőgazdasági vállalkozás (csmv) a tervek szerint már jogi személyiség lenne.

Érdekes adatot hozott nyilvánosságra a Portfolio.hu arról, hogy nagyjából hány ember dolgozhat minimálbérért vagy garantált bérminimumért az országban. A portál egy pénzügyminisztériumi anyagban szereplő adatokra hivatkozva azt írja, hogy a kormány becslése szerint tavaly összesen 879 ezer ember fizetését kellett emelni a vállalati szférában a minimálbér- és garantált bérminimum-emelés miatt.

Január 8-ig, azaz keddig ki kell jelenteni a nyugdíjas dolgozókat a NAV-nál, írja a 24.hu. Ahogy a portál emlékeztet, a kormány a nyugdíjasok foglalkoztatását segítendő januártól eltörölte a nyugdíjas dolgozók utáni szociális hozzájárulási adót és járulékokat, a munkába álló vagy már dolgozó nyugdíjasoknak csak személyi jövedelemadót kell fizetnie a munka után. Viszont eddig nem volt egyértelmű, hogy be kell-e jelenteni a NAV-nak a nyugdíjas dolgozókat.

Két nagy élelmiszeripari óriás az amerikai Carls Jr. és a svájci Nestlé is csatlakozott a Beyond Meat által forgalmazott növényi alapú hamburgert kínáló cégek táborához. Ráadásul a gyorséttermi lánc - aCarls Jr. - több mint ezer helyszínén már kapható is a tisztán növényi alapú hússal készült étel különleges változata.

« Előző « 4. oldal » 10  ... 1093 Következő »