2018. szeptember 23. Vasárnap, Tekla.
 

Lasszóval fogják az autómosókat a fővárosban.

A bankok által júniusban kihelyezett kölcsönöknek már háromnegyede korábban épült ingatlan megvásárlásához nyújtott segítséget.

Teljesült az éves hiánycél 109 százaléka.

A minőség, az ár-érték arány és a származási hely a legfontosabb.

Színes műsorral várták a helyieket és a környező településen élőket Komádiba, a hétvégén megtartott városnapra.

Egy gyermek iskolakezdésére a szülők többsége 20 ezer forintnál többet költ a Regio Játékkereskedelmi Kft. friss kutatása szerint.

Az élelmiszerekkel terjedő számos betegség rendszeres felbukkanása nyilvánvalóvá tette, hogy a biztonságos és fenntartható élelmiszer-termelés az egyik legnagyobb kihívás. Az ISO 22000 új kiadása időszerű választ ad a globális élelmiszer-kereskedelem élelmiszerbiztonsági kockázatainak kezelésére, írja honlapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Megszűnik a kereseti korlát a nyugdíj mellett dolgozóknál – írja a 24. hu egy társadalombiztosítási szakértő az Adózónán megjelent írására hivatkozva.

Tavasszal, a napraforgó virágzása idején a magyar méhcsaládok fele odaveszett - mondta  Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke az InfoRádiónak.

Drágább a gabona és a takarmány is, ez fog meglátszódni a kenyér és a sertéshús árán.

A keresletet ugyanakkor nem az újonnan érkezettek, hanem a már több éve itt élők generálják.

A gázolaj és a benzin ára is csökken.

A program keretében a maximum hatórás, legfeljebb két és fél hónapig tartó foglalkoztatást támogatják.

A krónikus gyulladásban lévő fogak a nagy melegben belobbannak, könnyebben feldagad az ember arca – mondta Joób-Fancsaly Árpád osztályvezető egyetemi docens az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

A szokottnál két héttel korábban befejeződött idehaza a nyári aratás, adott tájékoztatást az Agrárminisztérium sajtóirodája. Az ország kenyér- és takarmánygabona szükséglete a magtárakba került és jut exportra is a termésből. A magyar búzát magas áron vásárolják fel az európai piacon – mondta el Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár Dányban tartott sajtótájékoztatóján.

Júniusban a kiskereskedelmi üzletek forgalma a (naptárhatástól megtisztítva) 6,1 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét, ezzel az első féléves növekedés 6,9 százalékos lett - írja az MTI a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján.

Drágább lesz a sör2018-08-03 20:54:10

Az időjárás nem kímélte a sörárpát. Mi azért rendületlenül isszuk.

Ön is dühöngött már, amikor elolvasta, hogy 300 ezer forint az átlagfizetés? A számok mögé néztünk, és megpróbáltuk bemutatni, milyen lenne az az ember, akinél az ország fele jobban, a másik fele pedig rosszabbul él.

Közel 200 millió eurót (mintegy 64 milliárd forintot) biztosít az Európai Unió a kohéziós forrásokból a Berettyóújfalu és Debrecen közötti autópálya-szakasz építésére – jelentették be pénteken Brüsszelben.

A helyi start munkaprogram jól működik, abban jelenleg hatvanan vesznek részt. Ők többnyire a mezőgazdaságban és a kertészetben dolgoznak. Jelentős a fóliasátras zöldségtermesztés. A munkaprogramba jelentős hányadban foglalkoztatnak roma lakosságot – mondta Váradi Jenő polgármester.

Hagyomány, hogy minden évben elmennek kirándulni a településen élő reformátusok. Dr. Szabóné Kurucz Timea, lelkésznő a hívekkel elbeszélgetve, őket egyre jobban megismerve tervezte el és szervezte meg a kétnapos utat. Harmincöten indultak el Berekfürdőre, majd Poroszlóra.

Rendben zajlanak az előkészületek Bihartordán a szeptember 23-i időközi polgármester-választásra, amelyet az eddigi településvezető, Módos Imre halála miatt kellett kiírni.

A napvédők és napozás utáni termékek iránt egyre nő a kereslet, ugyanakkor a felnőtt magyar lakosság negyven százaléka még mindig nem használ semmiféle fényvédő terméket. A férfiak különösen „lazán" kezelik az ultraibolya sugárzás által jelentett problémát, hiszen csaknem kétharmaduk semmiféle ilyen terméket nem használ.

Jelentősen kevesebbe kerültek júliusban az alapvető mezőgazdasági termékek, miután csökkent az összes termékcsoport – különösen a cukor és tejtermékek – ára, áll az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének közleményében.

A magyar léleknek mindig fáj, amikor kiderül valamiről, hogy a nálunk gazdagabb nyugaton kevesebbe kerül, mint nálunk. Márpedig időről időre kiderül, hogy a termékek árazása nem vagy nem csak a magyar átlagos elkölthető jövedelemhez képest alakul, és bizony a szegény magyaroknak többet kell fizetnie valamiért, mint mondjuk a gazdag németeknek, akiknek a rendelkezésre álló jövedelme több mint kétszer annyi egy évben, mint nekünk.

« Előző « 4. oldal » 10  ... 1060 Következő »