2019. május 23. Csütörtök, Dezső.
 

Minden idők legmagasabb beruházási értékét mutatta fel Magyarország. A világ tíz legvonzóbb befektetési célpontja között van hazánk – mondta a külgazdasági és külügyminiszter az M1-en pénteken.

Nyíradonyban és Debrecenben is károkat okozott a vihar, de a Kócsag IC is nagy késéssel futott be a cívisvárosba.

Összeütközött egy kisteherautó és egy kocsi a Meteorit úton.

A szimulációs gyakorlatot tartott a DEKOM Berettyóújfaluban  május 10-11-e között a Szentmárton-vendégháznál. A Debreceni Egyetem Különleges Orvos és Mentőcsoportja korábbi munkája során (Burma-Nargis-ciklon), a nagy erejű szélvihar és árvizek helyszínein, az általuk vezetett sikeres misszió folyamán gyűjtött tapasztalatait osztotta meg a Debreceni Egyetem orvostanhallgatóival.

Nem örülnek a befektetők annak, hogy az egyik legnagyobb német gazdasági lap az autógyárak problémáiról ír.

Londoni makrogazdasági elemzők szerint a magyar gazdaság a korábban vártnál ellenállóbbnak bizonyult az euróövezet növekedési lendületének lassulásával szemben, és ez a magyarországi növekedési előrejelzések javítását indokolja.

Ötödével bővült a magyarországi jégkrémpiac, amelynek éves mérete 2018-ban meghaladta a 35 milliárd forintot - közölte a Világgazdasággal a Nielsen piackutató cég. A lap hétfői számában azt írták, hogy továbbra is a dobozos és a vödrös változatok a legkeresettebbek, amelyek együttesen az eladások 53 százalékát teszik ki. A pálcikás és tölcséres jégkrémek 34, illetve 10 százalékot hasítanak ki a piacból. A kutatás a gombócos fagyikra és fagyiporokra nem terjedt ki.

A levesbevaló sodrása jó alkalom volt a beszélgetésre, remek közösség alakult az asszonyokból.

A kis településen vendégszerepelt a romániai Bihar megyei Margitta város magyar amatőr színtársulata május 10-én.

Megjelent a Magyar Közlönyben a falusi csokot szabályozó kormányrendelet, így most már jogi alapja is van a már egy ideje bejelentett programnak. A falusi csokról eddig már tudni lehetett, hogy olyan, 5000-nél kevesebb lakosú településeken lehet majd fölvenni, ahol az elmúlt években csökkent a lakosságszám, hogy a sima csokkal ellentétben használt lakás vásárlására is lehet majd költeni az összegeket, viszont az összeg felét felújításra kell költeni. Ahogy azt is bejelentette már a kormány, hogy melyik az a 2486 település, ahol jelentkezni lehet majd a támogatásra.

A hajdú-bihari rendőrök közel 1 millió forintot, valamint több mint 100 adag kábítószergyanús anyagot és tablettát foglaltak le.

Az ország szinte valamennyi pontjáról érkeztek a patológiai és boncmesteri szakmában dolgozók arra a kétnapos szakmai konferenciára, amelynek ezúttal is a Makk Kálmán Mozi adott otthont.

Május 15-ig adhatják le hiteligénylési kérelmüket az arra jogosult hallgatók, ha június 15-ig szeretnének diákhitelben részesülni.

Egy félidőig tartotta a lépést a DEAC a listavezetővel.

Minden harmadik adófizető megnézte az adóbevallási tervezetét, másfél millióan az interneten tekintették át az iratot - mondta Varga Mihály. A pénzügyminiszter kiemelte, hogy az adatok azt mutatják, hogy a lakosság körében is egyre népszerűbbek az egyszerű, online megoldások, így néhány éven belül a közigazgatás első papírmentes hivatala lehet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Munkaügyi bírságot is fizethet a cég, ha nem figyel a nyári szabadságok szabályos kiadására. Az Adózóna összegyűjtötte az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Ázsiai oktatási központról egyeztet a Szegedi Tudományegyetem, a jogi és a gazdasági karokon indulna a képzés.

A tíz legnagyobbat dráguló tétel közül hat élelmiszer.

A trend folytatódik.

Az erős szél miatt sok munkát adnak a tűzoltóknak a fakidőlések, elsősorban Somogy és Zala megyében -írja a Katasztrófavédelem.

A szennyezéses balhé után az ukrán Ukrtransznafta vállalat újra elindította a tranzitszállítást a Barátság kőolajvezetéken az európai felhasználók felé, írja az MTI.

Komoly gondot okozhatott volna a gabonatermesztőknek az évtizedek óta nem látott szárazság. Szerencsére eleredt az eső.

Zárva tart mától jövő vasárnapig, május 26-ig a Keleti pályaudvar karbantartás miatt - közölte a MÁV Zrt. az MTI-vel. A lezárás idején a vonatok nem mennek a Keletibe, minden járat induló- és végállomása más pályaudvarokra és állomásokra kerül át.

Az elmúlt években dinamikusan erősödtek a hazai kis- és középvállalkozások – közölte az innovációs és technológiai miniszter egy vállalkozói fórumon a Hajdú-Bihar megyei Hajdúnánáson pénteken.

Magyarország mezőgazdasági adottságaival akár 18-20 millió embert is képes lenne ellátni élelmiszerrel, ám ehhez jelentős fejlesztésekre van szükség – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) átfogó helyzetértékeléséből.

« Előző « 4. oldal » 10  ... 1136 Következő »