2020. január 21. Kedd, Ágnes.
 
Megint maradt az alapkamat2019-08-29 07:02:41

Több mint három éve nem változott.

A szülőknek gyakran okoz fejtörést, mikor, mit csomagoljanak a gyermeknek a suliba, amit szívesen megeszik és egészséges is.

Az első fél évben munkavédelmi szabálytalanságok miatt a Pénzügyminisztérium (PM) munkavédelmi főosztálya 224 esetben, összesen 100,59 millió forint munkavédelmi bírságot szabott ki - írja az MTI.

Amitől napok óta tartani lehetett, az szerdán megtörtént: az euró árfolyama elérte a 330 forintot, amit elemzők lélektani határként szoktak emlegetni. A forint árfolyama már a múlt hét végén is közel táncolt ehhez a szinthez, akkor 328, hétfőn és kedden pedig 329 forint fölött járt az euró árfolyama, szerda délelőtt fél 11-kor viszont már 329,98 forintnál járt az árfolyam.

Egy átlagos fiatal pár számára – amelyik a gyermekvállaláson gondolkodik – fontos kérdés lehet, hogy milyen kiadásokra lehet számítani a baba érkezéséig. Ezek a költségek elérhetik akár a 600 ezer forintot is. Sok családnak még akkor sem áll a teljes összeg rendelkezésére, ha készül a baba érkezésére. De miből lehetne finanszírozni a költségeket ebben az esetben?

A címvédő Berettyó otthon győzött, míg a DEAC idegenből hozta el a bajnoki pontokat.

Csak északkeleten és az Alpokalján lehet némi enyhítő eső.

Több százezer forintos kártérítés is járhat annak, akinek a repülőgépe legalább három órát késett, vagy törölték a járatát, esetleg elveszett vagy megrongálódott a feladott csomagja. Ám ha mégsem akar kompenzálni a légitársaság, erre egy fizetési meghagyással, Dániát kivéve, az egész EU-ban rá lehet kényszeríteni.

Jó évük van a fürdőknek. Igaz, Nyugat-Magyarországon idén kevesebb a látogató, de annyit nőttek az árak, hogy még így is jön a bevétel, keleten pedig vendégből és bevételből is egyre több van.

Óriási verseny van a világban az országok között a szakképzett munkaerőért, ebben Magyarország jó helyen áll, mutatja ezt az is, hogy minden eddiginél több szakmában tudott versenyzőt nevezni a fiatal szakemberek világversenyére - nyilatkozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke az MTI-nek, miután Kazanyban vasárnap felkereste a WorldSkills rendezvényen induló magyar versenyzőket.

A MÁV Zrt. 2023-ig 50 vasútállomást újít fel, a vasúttársaság a saját forrásaiból évente 4-5 milliárd forintot fordítana a munkálatokra, amelyek az épületek állapotának javítását, az utasforgalmi terek komfortosabb kialakítását szolgálják – mondta a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

Nem névre szólóak lesznek a kiküldött utalványok, ezért a nyugdíjasok átadhatják hozzátartozóiknak.

Összesen öt hajdú-bihari települést érintenek a gyérítések.

Kihirdették hétfőn a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárait. A pótfelvételinek köszönhetően a 9299 jelentkezőből 6421-en kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben – alapképzésre 4453, felsőoktatási szakképzésre 1049, osztatlan képzésre 469, mesterképzésre pedig 450 hallgatót vettek fel, áll az Oktatási Hivatal (OH) közleményében.

Rábólintott a Gazdasági Versenyhivatal arra (GVH), hogy az osztrák XXXLutz-csoport leányvállalata megvásárolja a Kika lakberendezési áruházlánc magyarországi érdekeltségeit – írja a Világgazdaság. Ezzel egy tulajdonoshoz kerül Magyarországon a Kika, a Mömax és Möbelix áruházlánc is.

Trump nem vett részt a megbeszélésen, de Macron szerint ő is támogatja.

Újabb olaj-és földgázlelőhelyet talált az általa üzemeltetett pakisztáni TAL blokkban a Mol - írja a Világgazdaság. Kicsit kevesebb, mint négy hónappal ezelőtt indultak kutatófúrások a Mol által vezetett kitermelő konzorcium területein, ez vezetett eredményre nemrég. Az újabb olajmezőre az afgán határhoz közeli Kohát-hegységben bukkant a cég, ahonnan az első tesztek szerint naponta 1844 hordó olajat és félmillió köbméter földgázt lehet majd kitermelni decembertől.

Míg 2016 első félévében 575 esetben sikerült visszaadni a beteg életét gyors helyszíni beavatkozással, addig 2019 első félévében már 1009 ilyen esetet regisztráltak.

Tavaly 6,5 százalék volt az illegális cigaretták hazai részaránya, nagyjából 530 millió szál cigit vettek a feketepiacon, ami 23 milliárd forintos adókiesést jelentett a költségvetésnek – írja hétfői számában a Világgazdaság.

Betörte az ajtót 2019-08-27 07:39:59

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Neves fellépők, fenséges ízek és fergeteges programok várják a látogatókat a „lecsó fővárosában”.

Kedden még országszerte szórványosan előfordulhatnak zivatarok, írja a met.hu. Délutántól azonban délkelet felől jelentősebben csökken a zivatarok kialakulásának esélye. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 27 és 34 fok között várható. Késő estére 20 és 27 fok közé hűl le a levegő.

A sertéspestis tombol Kínában, és ez világszerte felnyomta a sertéshús árát.

A Lidl Magyarország tovább bővíti a Hazánk Kincsei saját márkás márkacsaládjának kínálatát, amely termékek kizárólag magyar beszállítóktól származnak.

Indul a futsalidény a címvédő berettyóújfaluiak számára hétfőn.

« Előző « 4. oldal » 10  ... 1149 Következő »