2019. november 18. Hétfő, Jenő.
 

Augusztus 20-a után indulnak a legtöbben vásárolni.

Több millió hordó kőolaj is lehet Dél-Budapest, valamint a környező települések alatt, húsz évre hirdetnek pályázatot az ottani kitermelésre.

A Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára azt mondta, minden készpénzmentes megoldást támogatnak. Ugyanis a gazdaság fehérítésében fontos szerepe van a készpénzhasználat visszaszorításának, hiszen a fizetési forgalom kétharmada készpénzben bonyolódik.

Két év alatt jelentős csökkenés ment végbe a személyi kölcsön kamatok piacán. Egy 3 millió forint összegű hitel teljes visszafizetése ma 440 ezer forinttal alacsonyabb, mint 2017-ben. Minden bizonnyal jelentős mértékben ennek is köszönhető, hogy 2019 első felében közel kétszer annyi személyi kölcsönt vett fel a magyar lakosság, mint 2017 ugyanezen időszakában.

A rendőrök Paks és a déli országhatár közötti ártéri részeken, a Duna mindkét oldalán is keresik a dunai hajókatasztrófa utolsó áldozatát, egy dél-koreai nőt.

A bankok 100 százalékban a saját kockázatukra folyósítják a babaváró hitelt, így aztán egész meglepő eredmények jönnek ki a hitelbírálatokon.

A jótékonysági zenei est bevételét a csökmői templom felújítására fordítják.

Törökszentmiklóstól Záhonyig idén összesen 39 állomást és megállóhelyet újítanak fel, derül ki a MÁV közleményéből.

Idén január elsejétől kizárólag elektronikusan, a cégkapu rendszeren keresztül intézhetik adóügyeiket a hazai vállalatok, ezért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is minden hivatalos iratot ezen a felületen keresztül juttat el a cégek számára. Hiába előzte meg egy éves tesztidőszak a rendszer bevezetését, több cég nem készült fel kellő körültekintéssel a használatára, ami komoly kockázatot jelenthet számukra – hívja fel a figyelmet a Vámosi-Nagy Ernst and Young Ügyvédi Iroda.

A vonat rá is hajtott, anyagi kár keletkezett. Segítsen a rendőrségnek, ha tud valamit az esetről!

A kiskereskedelem után az ipar adatai is azt jelzik, lassul a növekedés a magyar gazdaságban.

Augusztus végén várható egy újabb hullám. A bérleti díjak maradtak a korábbi átlagon.

40 ezer forint támogatás jár azoknak a családoknak, akik településén csak fizetős bölcsőde van, vagy nincs hely az állami bölcsődében.

Debrecenben pedig tűzoltók szabadították ki egy kisfiú kerékpár küllők közé szorult lábát.

Drágult a paradicsom, paprika, de még a hagyma ára is az elmúlt egy évben, az agrárgazdasági kutatóintézet adatai szerint a nagybani piacokon több mint 200 forinttal kérnek többet a paradicsom kilójáért, mint egy évvel ezelőtt.

Szeptember 1-jétől üzemel a Magyar Posta elektronikus kézbesítési rendszere, amelynek a kifejlesztésére a társaság 2,4 milliárd forint uniós támogatás mellett 1,9 milliárd saját forrást fordított, írja szerdai számában a Világgazdaság.

A Lidl 99 forintos kilogrammáron kezdte árulni a dinnyét a héten. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerint reálisan a bekerülési költségeket is figyelembe véve, 150 és 200 forint/kg közötti fogyasztói áron lenne árusítható a gyümölcs, 99 forint/kg áron nem lehet jó minőségű dinnyét előállítani, és a termelők is tönkremehetnek. "Kizárólag rövid távon hasznos, kapzsi lépésnek" nevezte a NAK a Lidl akcióját, ami akár a magyar dinnyepiac bedöntésével is járhat.

Főként vidéken van nagy hiány óvodapedagógusokból.

Elképesztően hatékony a Lidl a versenytársakhoz képest.

Összesen 638 korszerű, légkondicionált, a jelenlegi legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak megfelelő autóbusszal bővül a Volánbusz járműállománya, közölte a társaság az MTI-vel.

Az M2 Gyerekcsatorna 7-14 éves gyerekek fogalmazásait várja, amelyben saját történeteiket mesélik el.

Az M4 autópálya Berettyóújfalu–országhatár közötti szakasza II. ütemének kivitelezési munkálatai miatt a 4817. jelű Hencida–Biharkeresztes összekötő út előreláthatólag augusztus 31-én üzemzárásig teljes szélességében le lesz zárva.

Nagyot fordult a világ év eleje óta. Akkor még a pénzügyi szakértők úgy vélték, hogy lassan, de biztosan megindulnak a kamatok felfelé. Majd szép lassan kiderült, hogy mind az USA-ban, mind Európában kedvezőtlenebbek a gazdasági kilátások, így sokkal valószínűbbé vált a kamatcsökkentés (vagy más monetáris lazítás), mint a kamatemelkedés.

Hiába emelkednek az ingatlanárak, a kormány nem nyúl hozzá a vagyonszerzési illeték kedvezményének határához.

Ha nem figyelnek, komoly hendikeppel kezdhetik a pályájukat.

« Előző « 5. oldal » 10 11  ... 1148 Következő »