2018. szeptember 23. Vasárnap, Tekla.
 

Több mint félmillió ember van az országban, aki gondolkozik azon, hogy kivándoroljon – ez derül ki a kis népszámlálás most nyilvánosságra hozott adataiból.

Néhány terméknél minőségi problémákat talált a belső vizsgálat – közölte a cég.

Nem kevés pénzről van szó, ami a rendőri túlórapénzeket illeti, ahogy kiderül egy MSZP-s kérdésre adott belügyminiszteri válaszból, és ez évről évre nagyjából ugyanannyi.

Az év eddigi legmelegebb időszakával búcsúzott a július, amely 1-1,5 fokkal melegebb és szárazabb volt. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrártangazdaságából.

Az országnak és Debrecen városának is nagy siker a BMW-gyár építése – mondta Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Finomságok vidékről2018-08-02 20:09:55

Aki igazán ínyenc, és igényes arra, hogy mivel táplálja testét, és nem mellékesen egészséges ételeket szeretne enni, javaslom, keresse a vidéki településeinken tartott vásárokat. Ott az egyes helységek standjain a befőttől, a mézen és lekváron át a különleges fűszerezésű szószokig garantáltan sok mindent megtalál. Csodák, értékek, ínyencségek, amelyekkel szegényebbek lennénk, ha nincs a közmunkaprogram. Merthogy ezek ott készülnek. Kovács Zsolt írása.

Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszter még beiktatása előtt azt ígérte, hogy egy új népegészségügyi programmal javítja majd az ország elég gyatra egészségügyi mutatóit, ezt a programot pedig a legfontosabb országos egészségügyi intézmények vezetőinek javaslataira alapozza majd. Ezeket a javaslatokat szerezte most meg a Népszava, így bepillantást nyerhetünk abba, hogy miről hogyan gondolkodik majd a kormány.

Magyarországon évente általában úgy 30 ezer tonna kajszibarack nő, de az idén jó, ha ennek a harmadát eléri a termés - erről beszélt az M1-en Mártonffy Béla, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos kertészeti és beszállítóipari osztályának elnöke kedden. A tavaszi fagyok miatti rügykárosodás miatt ugyanis az idei termés nagy része megsérült.

Egy nemzetközi összehasonlítás szerint csak Mexikóban, Lettországban és Görögországban fizetnek kevesebbet egy ledolgozott munkaóráért, mint Magyarországon.

Az EU egyik legmagasabb foglalkoztatottsága a magyarországi, és ebből mindenki kiveszi a részét, az állampolgárságtól függetlenül.

Vannak, akik hosszabb szolgálati idővel kalkulálhatnak a nyugdíj kiszámításakor, de ez csak egy jól meghatározható kör.

BMW-gyár épül Debrecenben2018-07-31 20:48:44

Több éve röppent fel a hír, most hivatalosan is bejelentették: új európai gyártóbázisát Magyarországon létesíti a német autógyár. Az üzem több mint ezer embernek adhat munkát.

Negyvenöten adtak vért a Komádi Közösségi Házban a napokban szervezett véradáson, mely egyben irányított véradás is volt.

Mindössze 7 hónap alatt elhasználtuk a Föld egy évre elegendő erőforrásait, ez a fogyasztási szint nem tartható fenn, ahhoz, hogy később jöjjön el ez a nap, közös cselekvésre van szükség, például kevesebb autózással, az élelmiszerpazarlás csökkentésével, otthonaink szigetelésével jelentősen csökkenthetnénk ökológiai lábnyomunkat – olvasható a Természetvédelmi Világalap (WWF) közleményében.

Hűtsünk, árnyékoljunk, kerüljük a tűző napot – javasolja az orvos.

Idén a második negyedévben 13 százalékkal magasabb, 1000 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére, mint az előző év azonos időszakában, 2016. második negyedévéhez viszonyítva pedig mindez átlagosan 32 százalékos növekedés – derül ki a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. közel 7 ezer dolgozó béradatai alapján készített, legutóbbi elemzéséből, írja az MTI.

Idén az első félévében 6517 új lakás épült, 30 százalékkal több, mint egy évvel korábban – derül ki a KSH friss adataiból.

A magyar gazdaság 2017 utolsó és 2018 első negyedévében egyaránt 4,4 százalékkal bővült, ezzel, a régióban negyedik-ötödik legmagasabb ütemmel vélhetően jelenlegi konjunktúraciklusa csúcspontjára jutott - közölte legfrissebb előrejelzésében a GKI Gazdaságkutató Zrt.

Augusztus 31-ig van erre lehetőség.

A nyári vásár a vevőnek és az eladónak is jó.

Hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn az MTI-vel.

A Mol Nyrt. bruttó 5 forinttal emeli a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán – értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

„A magunk részéről megtettük érte, amit tudtunk” – mondta Komádi polgármestere.

A tejföl és a vaj ára mintegy 10 százalékkal, a többi tejtermék ára pedig körülbelül 5-7 százalékkal emelkedhet szeptember elsejétől – mondta az InfoRádiónak a Tej Terméktanács elnöke, Mélykuti Tibor.

Rekordot döntött az Ausztriában dolgozó magyarok száma júniusban.

« Előző « 5. oldal » 10 11  ... 1060 Következő »