2020. január 21. Kedd, Ágnes.
 

Szeptember 24-ig nyitva lesz a Metro mindenkinek, aki vált napijegyet, írja az áruház honlapja. A napijegy ingyenes, csak azonosítaniuk kell magukat az érdeklődőknek.

28-34 fok lesz, de többfelé alakulht ki egy kis eső.

Augusztus 13-án a közigazgatási állásportál adatai szerint Hajdú-Biharban összesen 35 óvodapedagógusi és 48 tanári állás volt meghirdetve. Általában intézményenként 1-1 munkatársat keresnek ezen pozíciókra.

Az elmúlt napokban országszerte jelentősen nőtt a levegőben a parlagfű pollenkoncentrációja, az Alföldön és a Dunántúl déli területein az extrém magas szintet is elérte. A tetőzés szeptember elején várható – írja az MTI.

A hajdú-bihari rendőrök Biharkeresztes közelében állították meg azt a gépkocsit, amelynek sofőrje 19 illegális migránst szállított.

A katolikus egyházfő arra kérte a híveket, hogy imádkozzanak a lángok mielőbbi eloltásáért, mert az amazóniai erdőségek létfontosságúak a bolygó számára.

2019. augusztus 26-tól nemzeti és nemzetközi gyakorlatoknak ad otthont a Magyar Honvédség Központi Gyakorlótere, amelyek miatt jelentős számú technikai eszközökből álló katonai konvojok közlekedésére kell számítani.

Huszonnégy társaságot von össze ősztől a Media Markt, amely a Tescóval is kibővítette a kapcsolatát. Az online piactéren pedig az Extreme Digital-eMAG lép fel közösen, ám mindez nem fogja megváltoztatni a jelenlegi erőviszonyokat.

Csak Romániában mértek a magyarországinál nagyobb áremelkedéseket.

Minden korábbi rekordot megdöntött Brazíliában az erdőtüzek száma, s több várost, köztük Sao Paulót is elborította a füst. A sűrű ködre emlékeztető füsttengerről videó is készült.

Csütörtök délelőtt, Báránd irányába tartó tehergépkocsi sofőrje eddig tisztázatlan körülmények között áttért a szemközti forgalmi sávba, és összeütközött egy másik gépkocsival.

Pénteken 34 fokot is elérheti a csúcshőmérséklet – derült ki a Met.hu előrejelzéséből. A forróság ellenére nem lesz zavartalan a napsütés: főként a Dunántúlon gomolyfelhők lesznek, a Dunántúl északi részén zápor, zivatar sem kizárt. Az Alföldön az északkeleti szélet időnként erős széllökések kísérhetik.

A második negyedévben 11 százalékkal bővült a belföldi turizmus a tavalyi év azonos időszakához képest a Szállás.hu becslése szerint, az átlagos foglalási érték 42 ezer forint volt, ami 14 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában mért adatot.

Eltérőn változott pénteken a benzin és a gázolaj ára, a Mol Nyrt. a 95-ös üzemanyag literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 2 forinttal csökkentette, míg a gázolajét 3 forinttal emelte.

A Kaliforniai Egyetem irvine-i intézményének (UCI) kémikusai egyedi kialakítású tesztelőberendezéssel vizsgálták meg a vízipipa károsanyag-kibocsátását egy átlagos pipázás során, eredményeiket az Aerosol Science and Technology című szaklap friss számában tették közzé.

Három város tűzoltói próbálják megfékezni a tüzet.

Az Emmi csütörtöki közleménye szerint már péntektől érkeznek a szeptemberi családtámogatások; az intézkedés 1,2 millió gyermekes családot érint – írja az MTI.

Bankkártyával fizetni mindenhol nagyon egyszerű. Ráadásul megvan az az illúziónk, hogy a külföldi vásárlásoknak nincsen költségük, ezért biztosan jobb, mint készpénzt vinni, vagy főleg a helyszínen automatából felvenni. Egy véletlen folytán most az egyszer kiszámoltam, hogy mi az igazság. Hát, nagyon meglepődtem.

Közel tizenegy éve most a legalacsonyabb az adósság, az államháztartásban pedig 120 milliárd forint lett a negyedéves többlet.

A berettyóújfalui József Attila Általános Iskola elnyerte a „Boldog Iskola” címet. A kitüntetésre az intézmény két pedagógusa pályázott. A boldog iskola fókuszában az áll, hogy hogyan lehet a negatív gondolkodásmódon változtatni, és a tanulásban optimista hozzáállást kialakítani a diákok körében.

Készülnek a bankok a szeptember 14-e után életbelépő szigorúbb ügyfél-azonosítási szabályokra, de az ügyfeleknek is van teendőjük, ha a határidő után is szeretnének online vásárolni.

A rendőrség augusztus 12. és augusztus 18. között fokozottan ellenőrizte a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járműveket.

A bútorok, informatikai eszközök és az albérletek kerülnek sokba.

Ötven méterrel a román-magyar határ vonala előtt állítottak meg a román hatóságok az éjjel egy 16 fős migránscsoportot, amely a zöld határon át próbált Magyarországra jutni – közölte honlapján szerdán a román határrendészet.

A KSH adatai alapján az infláció háromszorosával, egyetlen év alatt átlagosan 8,4 százalékkal drágult a kenyér. A félbarna az átlagnál is nagyobb mértékben, 14 százalékkal lett drágább.

« Előző « 5. oldal » 10 11  ... 1149 Következő »