2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és parlamenti frakcióvezetője április 17-én levélben 91 kórháztól megkérdezte, hogy telephelyenként hány ágyat kellett felszabadítaniuk; hány beteget kellett hazaküldeniük; a hazaküldött betegeken hazaküldés előtt végeztek-e vírustesztet; tájékoztatták-e a betegek lakóhely szerinti önkormányzatait, hogy hazaszállítanak ellátásra szoruló embereket – írta a 444.

DSC 3939Visszafogottan zajlik az élet Szombathelyen is. A főtéren egy padon legfeljebb egy ember ül – de inkább üresek. A boltok többsége zárva, egy ruhaboltnak itt sincs sokkal jobb esélye a koronavírus alatt, mint a Balaton környékén lévő vállalkozásoknak. Az élelmiszerboltok, gyorsétkezdék elvitelre azért működnek.

Elrendelték annak a 18 éves férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy két lakótársát is megölte, derül ki a Budapest Környéki törvényszék közleményéből.

"Jövedelmi helyzettől függetlenül egyszeri, 50 ezer Ft-os támogatást igényelhetnek azok a családok, akiknek ápolásra szoruló hozzátartozóját 2020. április 1-je után bocsátottak haza fekvőbeteg-ellátó intézményből. Az ezt lehetővé tévő rendeletről az április 24-i polgármesteri döntéshozatal során dr. Kiss László polgármester hozott döntést" - írja közleményében a kerület, vette észre a 24.hu.

omszIgazi áprilisi idő várható a hétfőn kezdődő héten, többször várható csapadék, de napsütés is, és megint a hétvégén esélyes egy kisebb lehűlés.

Screen Shot 2020-04-26 at 11.16.02 (2).pngA koronavírusnak újabb tíz halálos áldozata van Magyarországon, kezdte vasárnapi tájékoztatóját Müller Cecília országos tisztifőorvos. Ezzel 272-re nőtt a megerősített halálesetek száma. Egy 37 éves nő is meghalt, akinél extrém elhízást jelöltek meg alapbetegségként, a járvány eddigi magyarországi áldozatai között ő a legfiatalabb. Az új halálesetek közül a második legfiatalabb egy 58 éves férfi, akinek szívbetegsége és krónikus veseelégtelensége is volt.

Szombat este kihúzták az ötös lottó nyerőszámait: telitalálat is született, így egy nyertes ma több mint 846 millió forinttal (egész pontosan: 846 015 625 forinttal) lett gazdagabb.

Screen Shot 2020-04-25 at 8.59.06 PM.pngA szegedi vakok és gyengénlátók intézetében, a Csongrád Megyei Napsugár Otthonban is megjelent a koronavírus, írja a Hír Televízió tudósítója hivatkozva a Szeged.hu.

D ATI20200425022Országszerte szombat estig 140 esethez riasztották a katasztrófavédelem egységeit a viharos erejű széllökések miatt, írja az MTI katasztrófavédelem információi alapján.

A kijárási korlátozások miatt otthon maradó tömegek miatt megsokszorozódtak a súlyos háztartási balesetek, mondta el Dr. Bende Balázs plasztikai sebész, a Szegedi Tudományegyetem munkatársa a Nők Lapja Cafénak.

Már idén ősszel megszerveznék a teljes érettségi vizsgát, így nem kell egy évet kihagyni azoknak a diákoknak, akik úgy döntenek, hogy májusban nem vesznek részt a koronavírus-járvány miatt csak írásban megrendezett érettségi vizsgán.

A magyar munkanélküli-segély kevés, példátlanul rövid ideig jár, és még a közmunkaprogram mögül is kifarolt az állam az utóbbi években. Ez nem azért van, mert nem futná többre, a Fidesz–KDNP ideológiai alapon nem hajlandó többet ráfordítani. A kormány optimista, szerintük három hónap múlva már beindulhat a gazdaság, így nem kell azon aggódni, mi lesz a sok munkanélkülivel, akinek már nem jár majd érdemi juttatás. Szociálpolitikusok és közgazdászok viszont a segélyezés bővítését sürgetik, és társadalmi katasztrófától tartanak.

Varga MihályMagyarországon nagyobb lehet a recesszió, mint azt korábban a kormány gondolta, mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Reutersnek, és az költségvetés előzőleg becsült 3 százalékos hiánya sincs "kőbe vésve." Varga elmondta, hogy a kormány április végén felül fogja vizsgálni a bruttó nemzeti össztermékre és a költségvetés deficitjére vonatkozó korábbi becsléseit.

BJASZ20200224031Közel háromszáz munkavállalójától válik meg a Budapest Airport, írja a Magyar Nemzet. A Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret kezelő cég egyelőre annyit közölt a lappal, hogy „legfeljebb 275 főre” jelentettek be létszámcsökkentést, ez a szám azonban a forgalmi helyzettől füg­gően, és a munkahelyvédelmi intézkedéseknek köszönhetően még jelentősen csökkenhet.

Nem mindegy, hogyan görbül2020-04-26 20:35:57

Üres Deák Ferenc tér, bezárt mozik, éttermek, kijárási korlátozás, otthon tanuló gyerekek – hirtelen minden megváltozott. Alig pár hete mindez elképzelhetetlen lett volna. Eközben aggodalmasan figyeljük a növekvő esetszámról és halálozásról érkező híreket, egyre többünknek válnak családtagjai, barátai vagy ismerősei érintetté.

A BMW márciusban állította le a termelést az összes gyárában, a koronavírus-világjárvány miatt összeomlott kereslet miatt. Most Münchenben bejelentették, hogy alig két hét múlva újraindítják a gyártósorokat. Először csak néhány gyárban, és csökkentett kapacitással, majd fokozatosan – ha a helyzet ezt lehetővé teszi – másutt is.

A Dániához tartozó Lolland sziget, illetve a északnémet Puttgarden városa közötti Fehmarnbelt-szorost most 45 perces kompolással lehet átszelni. Ez fogy 7-10 percre rövidülni az évtized végére, ha befejezik a világ várhatóan leghosszabb tenger alatti alagútját.

Ötezer cég, főként kis- és középvállalkozások vettek részt a jegybank felmérésében, amelyből az is kiderült, hogy milyen hosszú kilábalásra számítanak a vállalkozások.

Érdemi költségvetési költés nélkül, forrásátcsoportosítással igyekszik támogatni a gazdaságot a kormány, írja pénteki elemzésében a Portfolio. A forint árfolyamesése miatt nagyjából 1000 milliárd forinttal több uniós pályázatot hirdethet meg a kormány, és valójában ez adja a gazdaságélénkítés lényegi részét.

A hatvani Bosch-gyár megrendelési állománya 70-75 százalékkal zuhant, ezért a cég több mint 800 embertől válik meg – derült ki egy birtokunkba került, a gyár dolgozóinak küldött belső levélből. Értesülésünket később megerősítette a Bosch sajtóosztálya.

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározattal a kormány összesen 102 milliárd forintot csoportosított át az idei költségvetésben, vette észre az Mfor.

Fizetési nehézség esetén megéri a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz fordulni, hiszen a hatóság jellemzően eleget tesz az ügyfelek kérésének, nyilatkozta Izer Norbert az MTI-nek. Az adóügyekért felelős államtitkár elmondta:

Az Ott-OneNyrt. egy kisebb, mindössze 7 milliárd forint kapitalizációjú, informatikai fókuszú tőzsdei cég. Az elmúlt hetekben azonban sorozatosan jelentette be, hogy egészségügyi eszközök kereskedelmében nyer el megbízásokat, május végéig összesen 12,5 milliárd forint értékben hoz Magyarországra kínai maszkot, lélegeztetőgépet és kiegészítő berendezéseket. Hogy jön létre egy ilyen üzlet, mennyire biztonságosak ezek az eszközök?

Közleményt adott ki csütörtökön a Budapest Airport, amiben bejelentették, hogy elkerülhetetlenné vált a létszámcsökkentés a kieső légi forgalom miatt. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma több mint 99%-át elveszítette. A közlemény szerint:

„A vírushelyzet nem jól lett kezelve, nincs megoldva, és újabb problémákat fog okozni” – jelentette ki blogján Zsiday Viktor. A befektetési szakember Fenntartható-e a részvénypiaci emelkedés? címmel tette közzé legújabb írását csütörtökön, amelyben az előttünk álló időszakról értekezik.

« Előző « 5. oldal » 10 11  ... 1201 Következő »