2019. július 18. Csütörtök, Frigyes.
 

Növekedett a természetes fogyás 2019 első három hónapjában, miután 4,3 százalékkal kevesebb gyermek született és 1,6 százalékkal többen haltak meg az előző év azonos időszakához képest, közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden az MTI-vel.

A helyosztókkal folytatódik az élvonalbeli futsalbajnokság.

Nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,9 százalékos szintjén, és a kamatfolyosót is változatlanul hagyta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa friss döntésével.

Magyarország határidő előtt sikeresen teljesítette a dohánytermékek nyomonkövetésére vonatkozó európai uniós kötelezettségét. Az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. (ND Nonprofit Zrt.) az értékesítési lánc valamennyi szereplőjének azonosítását és nyilvántartásba vételét maradéktalanul végrehajtotta. Az illegális dohánykereskedelem visszaszorítását célzó, a dohánytermékek valós idejű nyomonkövetésre alkalmas rendszerben a gyártók és kereskedők május 20. óta már több mint 40 millió egyedi azonosítót igényeltek.

Egy felmérésből most az derült ki, hogy sem a THM-et nem ismeri a magyarok többsége, sem azt nem ismerik fel, hogy melyek a fix kamatozású hitelek.

A kelet-magyarországi városban egy helikopteralkatrész-gyárat fognak felépíteni zöldmezős beruházásként. A beruházással Magyarország repülőipari fejlesztéseinek központjává válhat a város.

Magyarország legnagyobb webáruháza az Emag lett, második helyre az Extreme Digital került, míg a harmadik helyen a Media Markt végzett a 2018-as online forgalmi adatok alapján, közölte az MTI-vel kedden a GKI Digital.

Forgalomba hozta kedden az Európai Központi Bank (EKB) az új 100 és 200 eurós címleteket, írja az MTI.

Elstartolt a Hősök futás2019-05-29 06:40:08

Hajdú-Bihar „körbefutását” tervezi egy a Magyar Honvédség katonáiból álló csapat.

Egyik pénzintézet sem akar kimaradni.

Felhő, eső, zivatar ismét2019-05-29 06:26:47

Az ország aranytartalékának megfelelő eső zúdult ebben a májusban ránk, és ez már csak így marad ma is, és a hónap végén, sőt június elején is.

Ismét két halálos baleset történt a hazai utakon. Kedden dél körül Karcagnál személygépkocsi ütközött tehergépjárművel, a 4-es főút 163-as kilométerénél. A helyszínen meghalt egy ember - írta az MTI. A forgalmat Karcag belterületére terelik.

A 20. héten a hazai zöldborsó 900 forint/kilogramm, a zöldbab 1600 forint/kilogramm áron jelent meg a kínálatban. Mindkét hüvelyes ára magasabb volt, mint egy éve: 29, illetve 7 százalékkal.

A vezetékes szolgáltatások és a műholdas tévé után mobilon is terjeszkedik a Digi.

Egy 83 éves nő vesztette életét a balesetben.

Délnyugati irányból megérkezett az a mediterrán ciklon, ami az elkövetkező napokban nagy mennyiségű csapadékot hoz az országba. Hétfő délutántól már az ország nagy részén esni fog az eső, főként az Észak-Dunántúlon zivatarok is kialakulhatnak, és a szél is megerősödhet.

Fontos határidőre figyelmeztet a NAV.

A Mol csökkenti 3 forinttal a 95-ös benzin és 6 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán, így  a benzin literenként átlagára 409 forintra, a gázolajé 410 forintra csökken, írja az MTI.

A szolgálati idő számításáról van szó.

Négy országban került új tulajdonoshoz a Kika, a cél az, hogy piacvezetővé váljanak mindenhol.

A kölcsönt leginkább három hitelcélra költik a háztartások: lakáscélra, gépjárművásárlásra és hitelkiváltásra.

A tavaszi vetésű növényeknél hátráltatja a vegyszeres gyomirtás elvégzését a csapadékos időjárás, mivel a gazdálkodók nem tudnak rámenni gépeikkel a felázott földekre, vagy mert lemossa az eső a kiszórt vegyszert. A Dunántúl és az Alföld középső részein a csapadékhiány átfordult többletbe - írja a Világgazdaság.

A lakosok részéről sok bosszúság, a hatóságoktól hosszú előkészület után szeptemberben elkezdődik!

A változatos természeti környezet, a gazdag élővilág közös örökség, védelme komoly feladat, amely ezek megismerésével és megmutatásával kezdődik. Ebben nyújthatnak óriási segítséget a nemzeti parkok – mondta Nagy István agrárminiszter Kecskeméten pénteken.

Berettyóújfalu napján rengetegen ünnepeltek a Szent István téren.

« Előző « 5. oldal » 10 11  ... 1142 Következő »