2018. július 22. Vasárnap, Magdolna.
 

Közel 40 000 hektoliter cidert gurítottak le a magyarok egy év alatt 2017 június és 2018 májusa között: 15 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában - írja az ÉlelmiszerOnline egy piackutatási jelentés alapján.

A legfiatalabb generáció a legoptimistább, ha pénzügyekről van szó, a magyar fiatalok jellemzően váratlan kiadásokra és ingatlanvásárlásra takarékoskodnak legtöbbet – írja az MTI az Intrum európai fogyasztói fizetési jelentése alapján, amely a 18-24 év közötti fiatalok pénzügyi szokásait vizsgálta.

Megugrott a pénzmosásgyanús ügyletek száma Magyarországon. Tavaly több mint tízezer pénzmosásgyanús eseményt jelentettek a NAV Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Irodájának, a legaktívabb bejelentők továbbra is bankok, de egyre aktívabbak az állami szervek, különösen a TEK – írja a Zoom.hu.

328 forintnál is többet kell adni egy euróért.

Rekordon áll a foglalkoztatottság, viszont aki elveszíti a munkáját, másfél évig nem talál újat.

A szántóföldi növények aratása idén a megszokottnál több héttel korábban kezdődött a rendkívül meleg időjárás miatt – jelentette be csütörtökön, az aratási koordinációs bizottság ülését követően az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára.

Több mint 120 ezren csatlakoztak már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal online számlarendszeréhez, az érintetteket júniusban adózói fórumok tájékoztatják a számlabekötési kötelezettség részleteiről – mondta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szakfőigazgatója az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

A magyar rendőrök átadták a román hatóságoknak a két külföldi férfit.

A meghirdetett, kétnapos ingyenes szűrővizsgálatra nagy volt az érdeklődés.

Egyeztettek a kormány adóelképzeléseiről a munkaadói és munkavállalói szervezetek, több kritikát is megfogalmazva a tervekkel kapcsolatban, főleg a cafeteria-rendszer átalakítása, a szocho-csökkentése és az 55 év felettiek támogatásának megszűnése vet fel kérdéseket, derül ki az MTI híréből.

A rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a vasárnapi hármas karambol okozásával. Összesen tízen sérültek meg a balesetben, köztük ketten életveszélyesen.

A nemrégiben összeházasodott Kurucz Tímea, Körösszegapáti református lelkésze és dr. Szabó Mihály, a falu háziorvosa volt a vendége a körösszegapáti nyugdíjas klubnak a napokban.

3 milliárd forintos keretszerződést írt alá Mészáros Lőrinc családi cége, a Mészáros és Mészáros Kft. és a siófoki VABEKO Kft. gázelosztó vezetékek építésére az állami tulajdonú közműcéggel, az NKM Földgázhálózati Kft.-vel – írja a 24.hu.

Szén-dioxid-hiány miatt ideiglenesen szünetel a Coca-Cola gyártása néhány angliai üzemben – írja a BBC. A leállás egyelőre nem érinti a készleteket, legalábbis a kólánál: a múlt héten az Amstel és a Heinken John Smith s Extra Smooth sörének gyártója szintén a vegyület hiánya miatt már készletproblémákat jelzett, de a mirelit termékek piacát is érinti a szén-dioxid-szűkösség, mert a szárazjég előállításához is szükség van rá.

Az amerikai árukat importáló hazai cégeknek a 25 százalékos uniós védővám ellenére semmiféle pluszbevallást, dokumentumot nem kell benyújtaniuk, a vámkezelés során viszont magasabb összegű vámterhet kell kifizetniük – írja a keddi a Világgazdaság.

A Harley-Davidson elvinné a gyártási folyamatok egy részét az USA-ból válaszul az Európai Unió kereskedelmi háborús lépésére, amely büntetővámmal sújtja a motorgyártó és más amerikai cégek termékeit - írja a Bloomberg.

Munkaügyi szabálytalanságot találtak a vizsgált 1042 munkáltató 81 százalékánál, az ellenőrzött csaknem négyezer munkavállalónak pedig 69 százalékánál az áprilisi akcióellenőrzésen. A legtöbb probléma az építőipart érintette és jellemzően a fekete foglalkoztatásból adódott – ismertette jelentésében a Pénzügyminisztérium munkaügyi főosztálya.

A komádi rendőrök rövid időn belül elfogták az 52 éves helyi férfit.

Öt napra leáll az MKB2018-06-27 10:27:58

Az MKB Bank új informatikai rendszer használatára áll át, amely kizárólag a pénzintézet időszakos informatikai leállásával valósítható meg, a leállás 2018. június 29. (péntek) 17:45 óra és 2018. július 5. (csütörtök) 08:00 között valósul meg.

Fészekhagyó ünnepség néven először rendeztek „ballagást” a Füstifecske Bölcsődében június 15-én.

A biharkeresztesi rendőrök elfogták a román férfit.

Az Európai Unió auditorai ellenőrzésük alkalmával huszonkilenc projektből huszonnégyben találtak kivenitvalót, hétfőn a 24.hu ismertette korábban nem ismert részleteiben az érintett ügyeket. Amint az már lehetett tudni, Mészáros Lőrinc, és maga az uniós pénzosztásér felelős Miniszterelnökség is hizlalja a számlát, amit Brüsszel benyújtott Magyarországnak. A cikk szerint a vizsgált projekteknél összességében közel 70 milliárd forinttal lett magasabb a vállalási ár a közbeszerzési felhívást kiírók által belőttnél. A problémák miatt összesen akár 100 milliárd forint fölötti összeget is vissza kellhet fizetni az EU-nak, állítólag sokkal jobban jár az állam, ha az átalánybüntetést választja.

A földesi konzervgyárban sok embert foglalkoztatva, kézi erővel dolgozzák fel a zöldséget, gyümölcsöt.

A számát sem tudni annak a rengeteg virágnak, amely Jónás Éva kertjét díszíti.

Jövőre folytatódik ugyan a szociális hozzájárulási adó csökkenése, de csak az év második felétől - vette észre az Mfor az adócsomagban.

« Előző « 5. oldal » 10 11  ... 1054 Következő »