2019. január 24. Csütörtök, Timót.
 

A lassuló gazdasági növekedés és az amerikai-kínai vámháború miatt tavaly csökkent a világpiaci kereskedelem volumene. Ugyanakkor a kakaóbab ára emelkedett. A legtöbb fontos termőterületen száraz volt az időjárás, ami befolyással volt a terméseredményekre. Ez pedig alaposan feltornázta az értékes növény árát.

Tavaly novemberben az ipari termelői árak összességében 5,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat. Az emelkedés üteme a júliusi 8,4 százalékról negyedik hónapja folyamatosan csökkent - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.

Bár a millenniumi generáció nőtagjai sokkal többet keresnek, mint valaha, a házimunka nagy része még mindig rájuk hárul. Bár a kutatások szerint a házimunka felosztása javult, ugyanakkor még mindig nem egyenlően oszlik meg a háztartásokban.

Több ezer ember válaszolta azt, hogy soha az életben nem akar többet az ír fapados légitársasággal repülni.

Félhetnek az európai luxusmárkák, miután nyilvánosságra került, hogy a vártnál kevesebb iphone fogyott Kínában 2018 utolsó negyedében a lassuló gazdasági növekedésnek köszönhetően. A nagy táska- és óragyártók attól tartanak, hogy őket is eléri a vásárlási kedv hanyatlása – írja a CNN. Az aggasztó jelek hatására a Vuittont, a Guccit és a Swatch-ot tulajdonló cégek is veszítettek piaci értékükből.

2018 középhőmérséklete országos átlagban 11,99 Celsius-fok volt, ez a legmagasabb érték 1901 óta az Országos Meteorológiai Szolgálat éghajlati adatbázisának jelen állapota szerint.

A legtöbben fűtetlen otthonukban.

Korszerűsítik a történelmi állomásépületeket, a vasúti technológia viszont egyelőre nem újul meg.

Éves szinten 42 ezer forinttal, ami havi szinten 3500 forintos emelést jelent.

Akár ezerszeres különbség is lehet a felső tízezer csúcsán és alján elhelyezkedők jövedelme között.

Sokan befektetési céllal vásárolnak, de egyre több nyaraló is visszatalál. Jelentősen felértékelődnek az ingatlanok, míg a Tihany-Csopak vonal a legdrágább, a délnyugati parton nő a legjobban az eladott ingatlanok ára, és száma is.

Beláthatatlan következményeket emlegetnek.

Egyre többen élnek a határozott idejű, azaz hűségidős szerződésekre vonatkozó szabályok 2017 őszén életbe lépett változásai által kínált lehetőségekkel – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) távközlési szolgáltatások használatát lakossági körben vizsgáló 2018-as felmérésének előzetes adataiból.

Az év eleji csökkenés csak átmeneti volt.

A Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesülethez (NAKE) bejelentett autólopások alapján készített ministatisztikát a hazánkban ellopott autókról a vezess.hu. Bár a nagyobb számokkal dolgozó ORFK statisztika még nem elérhető, a NAKE adatai az évek folyamán jellemzően hasonló eredményeket hoztak, mint a hivatalos rendőrségi statisztika.

Hideg idővel kezdődik a hét, néhol mínusz 15 fok is lehet, aztán fokozatosan enyhül a hideg. A héten többször várható csapadék, havazásra és ónos esőre is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Texasi befektetők kilenc éve találtak a kelet-afrikai Mozambik partjainál ígéretes földgázmezőket. A kitermelés idén indul, négy-öt év múlva ér a csúcsra, és onnan akár száz évig is a világ vezető gázexportőrévé válhat a ma még nagyon szegény állam. Érthető módon óriási a tolongás.

Vannak munkahelyek, ahol lehetetlen boldogulni – például terrorizáló főnök esetén érdemes inkább új munkahelyet keresni. De ha a stressz fő forrása a munka, és nem az emberek, arra a helyzetre az orvosok és pszichológusok a következőket ajánlják.

Informatikai, vállalatirányítási és adatszolgáltatási hiányosságokat talált az MNB vizsgálata, de a bank megbízható működését ezek a hibák nem veszélyeztették.

A 19-29 éves fiatalok 44 százaléka még mindig a szüleivel él, többségében azért, mert nincs pénzük elköltözni.

A finn légitársaságot, a Finnairt minősítették 2018-ban a világ legbiztonságosabb légitársaságának szakértők.

Szombat éjszaka szakadozottá válik a felhőzet, és észak felől gyorsan megszűnik a csapadék. Vasárnap már csak elszórtan lesz hószállingózás, kisebb havazás, többfelé kisüt a nap.

A tavaly szeptember-novemberi háromhónapos időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 494 ezer volt, 44 ezerrel több, mint egy évvel korábban – derül ki a KSH friss adataiból.

Csehországban egy új törvénymódosítás értelmében a szuper- és hipermarket méretű üzleteknek kötelező lesz átadniuk az el nem adott élelmiszert jótékonysági szervezetek részére. Az új törvény értelmében minden el nem adott vagy hibás, de fogyasztható élelmiszert kötelező lesz eljuttatni olyan szervezeteknek, amik azt továbbítják a rászorulóknak, írta meg a Novinky cseh hírportálra hivatkozva a G7.hu.

Orbán Viktor Benjamin Netanjahuval tárgyalt, szóba került a múzeum is.

« Előző « 5. oldal » 10 11  ... 1093 Következő »