2020. július 9. Csütörtök, Lukrécia.
 

80-100 km/h-s széllökést is hozhat magával a hidegfront szombat délelőttre, amit szél- és porvihar is kísérhet, írja az Időkép, ahogyan azt is, hogy a grafikonok és ábrák alapján épp Magyarországon kísérhetik a hidegfrontot a legerősebb széllökések.

Első szűrés a Várnegyedben: 360 munkatársból 18 koronavírosos. A polgármester és két helyettese nem fertőzött.

Csütörtökön jelent meg a Fővárosi Közlönyben az a főpolgármesteri rendelet, ami szerint

Jelenleg nem látok indokot arra, hogy az érettségit elhalasszuk, maximális egészségvédelmi intézkedések mellett ezért május 4-től megtartják az írásbeli érettségiket – jelentette be egy videóban Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár.

AJO 3071Több mint egy hónapja – a látogatási tilalom bevezetése óta – gyakorlatilag minden kapcsolata megszakadt nagymamájával, mondta az Indexnek az a Pest megyei nő, akit még április 14-én, kedden azzal hívott fel a Péterfy Kórház Szövetség utcai belgyógyászatának intézményvezetője, hogy idős rokona koronavírustesztje – a látogatási tilalom ellenére – is pozitív lett. Két nappal később, április 16-án pedig már azért telefonáltak neki, hogy

Magyar LeventeEgy dolgot biztosan megerősíthetek: Magyar Levente miniszterhelyettes úr biztosan nem lesz washingtoni nagykövet. Ő a miniszter jobbkeze és soha nem engedné el maga mellől

Bűnügyi felügyeletet és távoltartást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség egy.  élettársát bántalmazó és fenyegető rendőrrel szemben. A közlemény szerint a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és könnyű testi sértés vétsége miatt folytat nyomozást.

Április 25-től mobiljegy alkalmazásban is lehet majd venni helyközi, teljes árú havi, valamint helyi, teljes árú összvonalas és egyvonalas havi buszbérleteket is. Ezeket a bérleteket először a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. mobiljegy alkalmazásában lehet majd megvenni, de később a Simple by OTP-applikációban is elérhetőek lesznek – közölte a Volánbusz Zrt. pénteken az MTI-vel.

Helyszíni szemle DiósdonKét embert megölt a gyanú szerint egy 18 éves férfi Diósdon, írja a police.hu. A rendőrség közleménye szerint a Pest megyei településről péntek hajnalban, 1 óra 30 perc körül érkezett bejelentés:

Jelentősen visszaesett az illegális migráció az elmúlt hetekben, derül ki a rendőrség hivatalos statisztikájából. A police.hu-n közölt adatok szerint az elmúlt négy hétben összesen 6 embert kellett emiatt eljárás alá vonni, két hétig 0 volt az idevágó érték, a múlt héten azonban 1 személyt elfogtak és előállítottak.

2020-04-24 11 11 28-Index - Belföld - Tényleg tömeges tesztelésrRétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kezdte az operatív törzs pénteki tájékoztatóját, ami főként arról szólt, hogy az idősekre fokozott figyelmet kell fordítani. Ennek a védelemnek része, hogy a kormány 2021-től fokozatosan visszavezeti a 13. havi nyugdíjat, de ezenkívül is számtalan intézkedés történt, amely az időseket segíti:

A természetes népességfogyás nagyot csökkent az év első két hónapjában, jóval több gyerek született és kevesebben haltak meg, mint 2019 január-februárjában, írja a hvg.hu. A portál emlékeztetett, hogy a KSH egyelőre csak a január-februári adatokat közölte, vagyis a koronavírus hatásait még nem figyelhetjük meg a számokon.

A jelek szerint mégsem született végleges döntés arról, hogy május 4-én tartsák meg az írásbeli érettségiket. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón elég kétértelműen nyilatkozott arról, amiről eddig úgy tudtuk, végleges.

Szent György napja alkalmából április 24-e a rendőrség állománya számára munkaszüneti nap. A police.hu-n olvasható közlemény szerint

Az öt- és húszezer lélekszám közötti kisvárosok kerülhetnek legelőször bajba a bevételek kiesése miatt, mert ott két-három vállalkozáson múlik az adóerő-képesség – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Schmidt Jenő. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke szerint a jelenlegi helyzetben négy dolog is sújthatja az önkormányzatokat:

Orbán Viktor egy korábbi interjúnEgy cipőben járunk a hallgatókkal, mi is csak figyeljük a tudósokat és a virológusokat” – kezdte Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott péntek reggeli, szokásos interjújában. A kormányfő szerint jobb, ha nem válik mindenki „botcsinálta” járványügyi szakemberré, hagyjuk a tudósokat, hiszen „kiváló koponyáink vannak”.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére online tudományos konferenciát tartottak a kutatások szerepéről, a koronavírus terjedésének fékezéséről, az egészségügyi védekezésre való eredményes felkészülést szolgáló beavatkozásokról.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 2383 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Újranyílik a régi hegyeshalmi határátkelő, jelentette be Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

DSC 4135Megdöbbentő látvány fogadja a Gyermekvasút mellett sétálót a Normafa közelében, a nemrég kialakított új elkerülő úttól nem messze. Egy hatalmas területen szinte minden növényzetet kiirtottak, munkagépek dolgoznak, csak néhány idősebb fa és egy magányos, furcsa vityilló áll az új pusztaság közepén. Amit ráadásul egy frissen felhúzott drótkerítés övez, elrekesztve az eddig használt gyalogutat. A Gyermekvasút mellett végig sem lehet menni, legfeljebb a köves mezsgye szélén botladozva, a kerítés mellett. Pontosan így nézne ki egy hatalmas lakópark-beruházás indítása, nem véletlen, hogy a Normafa - természetesen blog friss posztjában feltételezi, hogy erről lehet szó. Pedig nem: ez nem az, aminek látszik, a tét viszont hatalmas, a főváros egyik legértékesebb telkének sorsa.

Screen Shot 2020-04-23 at 10.18.01.pngA jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel, időközben – a rehabilitációs és krónikus betegágyak átmeneti felszámolása miatt – a betegek áthelyezése jelen esetben nem kivitelezhető. Hozzátartozóval egyeztetve a beteget kielégítő általános állapotban, betegszállítóval otthonába szállíttatjuk

Alig több mint egy héttel az érettségi vizsgák kezdete előtt még mindig parázs szakmai viták zajlanak arról, hogy felelős döntés-e egy nappal a járvány előrejelzett tetőpontja után megkezdeni az írásbeliket. Közben az iskolaigazgatók gőzerővel dolgoznak a lebonyolítás részletein, a legapróbb mozzanatig igyekeznek megtervezni a vizsgákat. Hogyan lehet megoldani, hogy a lehető legkevesebbet érintkezzenek a diákok és a tanárok? Az biztos, hogy több mint kétszer annyi felügyelő tanárra lesz szükség, mint a korábbi években. Az Emmi általános iskolákból, egyetemekről hoz segítséget, de még Maruzsa Zoltán is beszáll a felügyeletbe. Ő dönthet arról is, lesz-e egyáltalán érettségi május elején.

Ezer táblagéppel és mobilinternet-hozzáféréssel segíti az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) az egészségügyi szakdolgozók gyermekeinek otthoni tanulását, közölte a szervezet. Közleményük szerint ezzel akarják megköszönni és elismerni a koronavírus járvány idején a frontvonalban küzdő kórházi ápolók megfeszített munkáját.

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az, a tatabányai mentőállomáson dolgozó férfi, aki még március 24-én lopott el gumikesztyűket, maszkokat és fertőtlenítő szereket a mentőállomás egészségügyi raktárából. A férfi

A szombaton érkező, lehűlést hozó hidegfrontot sem kíséri majd jelentős csapadék az ország túlnyomó részén, így nem mérséklődik majd az aszály, írta csütörtökön Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely az eső helyett por/homokvihar érkezésére figyelmeztet.

« Előző « 5. oldal » 10 11  ... 1200 Következő »