2019. március 26. Kedd, Emánuel.
 

Az NKA programjában évi 800 ezer forintot nyerhetnek maximálisan 2000 főnél kisebb települések közművelődésre, értékteremtésre.

Mind az Európai Unió egészében, mind az euróövezetben nőtt a betöltetlen munkahelyek aránya a múlt év negyedik negyedében - mutatják az Eurostat adatai.

Jelenleg mintegy 40 ezer lakás áll kivitelezés alatt, és ez a mennyiség körülbelül 2-2,5 év alatt készülhet el - mondta Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke (ÉVOSZ) hétfő reggel az M1-en - írja az MTI.

Keleten sokáig napsütés lesz, és délután még 18 fok is lehet, de nyugatról érkezik a hidegfront, van, ahol nem lesz melegebb 6 foknál.

A Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint januárban az építőipari termelés 29,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, ami a rendkívüli hideg ellenére tavaly július óta a legnagyobb növekedés. Az épületek építése 28,2, az egyéb építményeké 32,2 százalékkal nőtt.

Néhány tízezer forintba kerülhet, hogy fix törlesztőkre váltsanak a változó kamatozású lakáshitelek felvevői.

Soha annyi támogatást nem kaptak a fiatalok az otthonteremtésre és a családalapításra, mint most, amikor is a kormány többpontos családvédelmi akcióterve hamarosan életbe lép. A Magyar Nemzet szombaton megjelent interjújában Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárt kérdezték arról, milyen segítséget kaphatnak manapság a családot tervező fiatalok és a nagycsaládosok, szemben a 2010 előtti állami támogatásokkal, amelyek szinte semmit sem nyújtottak.

Még mindig többen vásárolnának lakást, mint ahányan eladást terveznek, a vétel pedig a döntő többségnek nem megy, csak hitelfelvétellel.

Az RTL Klub értesülései szerint felmondott az összes betegszállító a hatvani Albert Schweitzer Kórházban. A televíziónak egy néző írt levelet az esetről, amiben arról beszél, hogy februárban 310 órákat dolgoztak a betegszállítók a létszámhiány miatt. A Független Egészségügyi Szakszervezet megerősítette az értesüléseket, elmondásuk szerint a betegszállítók nagyon keveset keresnek, de sokat dolgoznak, ráadásul ki vannak téve mindenféle fertőzésnek is, ezért azonban nem kapnak semmiféle pótlékot.

Az orchidea az egyik legnépszerűbb szobanövény, és szinte minden lakásban megtalálható belőle legalább egy példány. Az orchidea ugyanakkor némileg igényesebb, mint a legtöbb szobanövény. Ha szeretnénk sokáig gyönyörködni bennük, akkor érdemes a legfontosabb szabályokat betartanunk, mutatjuk mikre figyeljünk oda.

Tíz újabb állam, köztük az Egyesült Arab Emírségek is felkerült kedden az Európai Unió adóparadicsomokról összeállított feketelistájára, amin így már tizenöt ország található – írja az MTI.

9-10 ezer lombikbébi-beavatkozás is végezhetnének évente, így sokkal több baba születhetne, ha a méhen kívüli megtermékenyítés teljesítményvolumen-korlátját (tvk) szektorsemlegesen osztanák szét, vagy megszüntetnék - írta a 24.hu cikkében.

Újabb részletek derültek ki a nagycsaládok autóvásárlásáról, Novák Katalin államtitkár a konkrét igénylési folyamatról is beszélt.

A Coca-Cola most első alkalommal tette közzé, mennyi műanyag csomagolást használnak egy évben – írja a The Guardian. A szám eléggé megdöbbentő.

Környezetvédelmi okokból fokozatosan megszüntetné a pálmaolaj felhasználását bioüzemanyagként az Európai Bizottság – jelentették be Brüsszelben.

Bedőlt az NHB, Szemerey Tamás bankja. Jöhet az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA), amely 100 ezer euróig, 31,4 millió forintig kártalanítja a betéteseket. A banknak kicsi volt a piaci súlya, nincs veszélyben a hazai bankrendszer. De ezért a furcsa kalandért fizethet a többi bank, az MNB, és sajnos fizethetnek az adófizetők is. Kivéve, ha a bank eszközeinek eladása fedezi a kötelezettségeket.

Jó nagyokat ugrál az Országos Meteorológiai Szolgálat friss előrejelzésében a várható napi csúcshőmérséklet értéke a következő két napban.

A vállalkozások kétharmada azzal együtt is megtartotta a dolgozóknak nyújtott béren kívüli juttatásokat, hogy ezek többségének adókedvezményét ez év elejétől jelentősen megnyirbálták. Akadnak azonban olyan megoldások (pl. az ún. csekély értékű ajándék), amelyek 2019-ben is megőrizték adóelőnyüket, de csak kevesen ismerik őket.

2017 novemberében élesedett az eRecept szolgáltatás, ami azonban még mindig nem zökkenőmentes. Egy olvasónk arról tájékoztatta lapunkat, hogy egy budapesti patikában hiába próbálta a korábbi cikkünkben említett módon, eSzemélyivel kiváltani az eReceptjét: nem járt sikerrel.

Az elmúlt napok csapadékos időjárásának köszönhetően jelentősen csökkent a tűzveszély az erdő és mezőgazdasági területeken, ezért a Nébih közleménye szerint március 15-ével az ország teljes területén feloldják a tűzgyújtási tilalmat.

Idei csúcsára drágult csütörtökön a Brent típusú kőolaj, ahogy a piac elkezdte erőteljesen beárazni a kínálati zavarokat. Ráadásul az amerikai készletek és a kitermelés váratlan visszaesése is felfelé nyomta az árfolyamot.

A Facebook már 2015 májusától megszüntette azt a korábbi gyakorlatát, amelynek keretében személyes adatokat kaphattak meg a technológiai fejlesztő cégek. Most azonban kiderült, hogy 61 vállalkozás a fokozatos megszüntetés ellenére még mindig kívül esett ezen a tilalmon. A cégek a felhasználók nemét, születési adatait és az ismerőseik listáját kaphatták meg.

2017-ben 5,075 millió gyerek született az Európai Unióban, nagyjából 73 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban. A teljes termékenységi arányszám 1,59 volt (2016-ban 1,6) – derül ki az Eurostat közleményéből.

Újra drágult a benzin2019-03-16 18:57:00

A benzin literje így 366 forintra drágult péntektől, a gázolajé nem változott.

Azt írták, az illetékes munkavállalói képviselőkkel konzultálva bővítenék a túlórakeretet, ha szükséges lesz.

« Előző « 5. oldal » 10 11  ... 1111 Következő »