2019. december 11. Szerda, Árpád.
 

Több mint hetvenszeres a különbség a legkisebb és legnagyobb magyar nyugdíj között. Kilenc magyarnak is havi 2 milliónál több a nyugdíja.

Baseballütő és zsebkés is előkerült a verekedésben. A berettyóújfalui rendőrök három férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

Ezekben a napokban zajlik a férfi futsal NB I. döntője, melyet az MVFC Berettyóújfalu és a Kútház Haladás VSE együttesei vívnak.

A munkaerőhiány a versenyszférában a mérnököknél, az ipari ágazaton belül a fizikai munkát igénylő állásokban, a közszférában pedig az orvos, a szakápoló és a közegészségügyi szakértői pozícióban jelentkezik leginkább - derül ki a Szent István Egyetem kutatásából, amelyet a BDO Magyarország támogatott - írja az MTI.

A megelőlegező szocpol idején a vállalt gyerekek nagyjából negyede nem született meg – derül ki a Napi.hu közérdekű adatigényléséből.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

A hazai önkormányzatok, különösen a nagyobb városok számára meglehetősen fontos bevételi forrás a helyi iparűzési adó, amit a helyi vállalkozások fizetnek be a városkasszába. Egy-egy nagyberuházást követően ezek a bevételek jelentősen megugorhatnak, ahogy azt a kecskeméti Mercedes gyár megépülését követően tapasztalhattuk. A WEBEW Informatikai Kft. szerint 2020-tól a helyi iparűzési adóbevétel 1 milliárd forinttal is több lehet Debrecenben a beruházás hatására.

A Hajdú Speciális Kutató Mentő Egyesület kutyás bemutatója, füstsátor és tüzeskedés a Hajdú-Bihar Megyei Tűzoltószövetséggel, újraélesztés bemutató, tehetségkutatós fellépés majd a nap végén disco várta május 30-án a Bihari Gyermekotthoni Központban nevelkedő fiatalokat.

Olcsóbb lesz idén a barack2019-06-03 19:48:41

A baracktermésnek nem tett be annyira az időjárás, és a tavalyi magas árak után az idén olcsóbbra lehet számítani.

A hajdú-bihari rendőrök eljárást indítottak két gépjárművezetővel szemben.

Magyar búvárok találták meg, dél-koreaiak hozták felszínre.

A sok eső miatt olyan gombafajták terjedtek el, amelyek alaposan megfertőzték a hazai epertermést. A szakmai szervezet vezetője 20-30 százalékos drágulást vár.

Az oroszok jelenlegi tervei szerint 2020-tól már csak az Északi Áramlaton át juthat gáz a közép-kelet-európai országokba. És jóval drágábban, mint most.

Jelentős anyagi előnyöket hoz az átalakuló szakképzési rendszer - írja a Magyar Nemzet. A lap emlékeztet arra, hogy jelenleg csak a hiányszakmákban, illetve a duális képzésben tanulók kaphatnak pénzt, 2020 után viszont mindenki.

Felmérést végzett a kormány maximum 10 milliós babaváró támogatásáról a Bankmonitor, az eredmények szerint az igénylők 70 százaléka felel meg a követelményeknek, a leggyakoribb elutasítási ok a nem megfelelő családi állapot.

Drasztikusan szegényebbek a mai 25-35 évesek, mint a szüleik, ezért vásárolnak kevesebbet mint  a korábbi generációk tagjai ugyanebben az életkorban - írja a Qubit a Deloitte legfrissebb nemzedéki vizsgálatának eredményei alapján.

Nemsokára igényelhetővé válik a maximum 10 millió forintos babaváró hitel, amely fiatal házasoknak kamatmentes, három gyermek születése esetén pedig az állam a teljes tartozást elengedi. Nézzük a fontosabb részleteket.

Magyarországon az üdítőitalok és gyümölcslevek átlagos cukor- és kalóriatartalma 2010 óta összesen 43 százalékkal csökkent, közölte a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség csütörtökön az MTI-vel.

A berettyóújfalui gárda hazai pályán 2-1-re múlta felül a Haladást.

2019. márciusban a bruttó átlagkereset 367 200 forint volt, 10,2 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban, derül ki a KSH friss adataiból. 2019. január–márciusban a bruttó átlagkereset 352 200 forint, a nettó átlagkereset 234 200 forint volt, mindkettő 11,0 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Ismét új lakókkal gyarapodott az ország első vidéki állatkertje: ezúttal a Minnesotai törpemalacok családja bővült 12 apró jövevénnyel.

Tanítók és tanárok kaptak elismeréséket a Tankerületi Pedagógus Nap alkalmából május 29-én.

Hét szakaszon vannak gondok.

Adócsökkentéseket is tartalmazó, 13+1 pontból álló gazdaságvédelmi csomagot jelentett be Varga Mihály pénzügyminiszter a csütörtöki kormányinfón.

Azért a déli és keleti országrészben még számítanunk kell esőre.

« Előző « 8. oldal » 10 11 12 13 14  ... 1148 Következő »