2019. augusztus 22. Csütörtök, Menyhért.
 
Fogy a magyar olajtartalék2019-05-27 06:15:49

Lassan lemerül a stratégiai kőolajkészlet, miközben még mindig nem érkezik jó minőségű nyersanyag a Barátság vezetékből.

Hagyományteremtő szándékkal, a városnapi programokhoz kapcsolódva állítottak életfát a 2018. május 23. és 2019. május 9. között született 124 berettyóújfalui gyermek tiszteletére.

Egyedülálló Európában, hogy jövő év január 1-től Magyarországon személyijövedelemadó-mentességet kapnak azok az édesanyák, akik legalább négy gyermeket neveltek vagy nevelnek – mondta Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke az M1-en szombaton.

A hétköznapi teendőink nagy részét már online intézzük: ilyen az ételrendelés (52 százalék), a szállásfoglalás (45 százalék), a hivatalos ügyintézés (43 százalék) vagy szerződés módosítás (29 százalék). A nagyobb pénzmozgással járó teendőkkel viszont óvatosabbak vagyunk, a repülőjegyvásárlás (21 százalék) vagy lakásbiztosítás megkötése (18 százalék) például kevésbé népszerű az online térben. Hasonló a helyzet a hitelekkel kapcsolatban is: a lakosság 75 százaléka a személyes ügyintézést preferálja, de van egy egyre növekvő réteg, amely elsősorban a világháló felé fordul – derül ki a Cofidis Hitel Monitor 2019 második negyedéves friss kutatásából.

A városban született vagy az egykor itt élőket ezúttal a Szász Tanyán látták vendégül.

Tavaly az EU 15 és 64 év közötti lakosságának 14,1 százaléka dolgozott határozott idejű munkaszerződéssel. Itthon nemigen jellemző ez a foglalkoztatási forma – derül ki az Eurostat friss adataiból.

Újra elnyerte a Humanitárius Település címet Hajdúböszörmény, Komádi és Váncsod.

Egy 17 éves fiú is árulta a kábítószert. A hajdú-bihari rendőrök hat gyanúsítottal szemben folytatják a nyomozást.

A döntőbe jutott tíz legjobb versenyző mutatta be prezentációját szerdán azon a német nyelvi versenyen, amelyet középiskolásoknak szervezett közösen a város, a Debreceni Egyetem és az IT Services Hungary.

A vállalkozásoknak május 31-éig kell benyújtaniuk a társaságiadó-bevallást, és gondoskodniuk kell a beszámoló letétbe helyezéséről és közzétételéről - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Betörés miatt felel 2019-05-25 21:04:08

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Mintegy 150 milliárd forint értékben 30 ezer család részesülhet a falusi családi otthonteremtési kedvezményben (csok) három év alatt a Takarék Csoport elemzői szerint.

A különböző időben született testvérek után külön-külön is jogosult a szülő a családtámogatásra, de más a helyzet akkor, ha ikrek születnek. Az Adózóna az ikrek után járó különböző ellátásokat mutatta be.

Rendészeti nap gyerekeknek 2019-05-25 20:45:12

A Benedek Elek, a Bolyai János és a Lilla Téri Általános Iskolák 2019. május 23-án közös szervezésben tartottak gyermeknapot. A rendezvényen részt vettek a Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai is.

Az év első kora nyári hétvégéjén szombaton a fátyol- és gomolyfelhők mellett sokat süt a nap, főként a keleti tájakon lesz erősebb a gomolyfelhő-képződés, amelyből ott elszórtan várható záporeső, zivatar. A délután folyamán a nyugati határvidéken sem lehet kizárni egy-egy zápor, zivatar kialakulását. Az északnyugati szél többször megélénkül.

Megkezdődött a Debrecen Drive elnevezésű nagyszabású közlekedési kiállítás szombaton a Nagyerdőn.

Tekintettel az európai parlamenti (EP-) választásra, rendkívüli nyitva tartás van a hétvégén a kormányablakokban, okmányirodákban, hogy a lejárt személyi okmányok helyett újakat igényelhessenek a választópolgárok, írja az MTI.

Magyarországon az évi nyúlhúsfogyasztás fejenként mindössze néhány tíz dekát tesz ki, ezért indítanak kampányt.

Két paksi blokk is leállt2019-05-25 20:12:37

Szombaton a tervezett éves főjavítás miatt teljesen leállították a paksi atomerőmű második blokkját, azonban csütörtökön egy nem tervezett karbantartási munka miatt a harmadik blokk termelését is le kellett állítani.

Vasárnap befejeződik a Keleti pályaudvar kéthetes belső karbantartása, hétfőről újra megindul a vonatforgalom, jelentette be Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója pénteken.

Megvette a debreceni önkormányzat a leendő BMW autógyárának is helyet adó északnyugati gazdasági övezet 400 hektáros területet - közölte a városháza sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

Hosszabb távon szeretnék, hogy a 27 százalékos áfakulcs csökkenjen, de ehhez további erőfeszítések szükségesek - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Világgazdaságnak.

Megtörtént a Budapesti Corvinus Egyetem fenntartói alapítványának cégbírósági bejegyzése, ezzel minden jogi feltétel adottá vált, hogy július 1-től az alapítvány legyen a felsőoktatási intézmény fenntartója - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán az MTI-vel.

Benyújtotta a kormány a nagyszülői gyedről szóló törvényjavaslatot. Ez alapján a nagyszülői gyedet 2020. január 1-től lehet igényelni, és legfeljebb két - ikrek esetén 3 - évig jár.

Csaknem 30 százalékkal nőtt az e-SZJA rendszert használók száma, az idén 1,5 millióan, tavaly 1,1 millióan nyújtották be határidőre a rendszeren keresztül a személyi jövedelemadó (szja) bevallásukat – mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten, írja az MTI.

« Előző « 8. oldal » 10 11 12 13 14  ... 1144 Következő »