2019. december 11. Szerda, Árpád.
 

Három fiatal lány közel 5 millió forintot vett el egy berettyóújfalui személytől. Vesztükre egy áruház biztonsági őrének hamar gyanússá váltak, miután több százezer forintért vásároltak a lopott pénzből egy debreceni bevásárlóközpontban.

Utolérte magát a búza2019-05-31 06:41:28

A legnagyobb felvevőpiacunknak számító Olaszország immár tengeren keresztül is vásárol.

A rendőrség készített egy térképet, amin bejelölték, hol találták meg a szerdai dunai hajókatasztrófa halálos áldozatait. Két holttestet a Lánchíd és az Erzsébet híd között, kettőt a Nemzeti Színház közelében, kettőt a Kopaszi-gátnál, egyet pedig Budatéténynél emeltek ki a folyóból.

Pénteken és szombaton is lehetnek még zivatarok, de a szerdaihoz hasonló nem valószínű.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a szállodahajó ukrán állampolgárságú kapitányát a Hableány-katasztrófa miatt, írja a police.hu.

A szerda esti budapesti tragikus hajóbaleset után biztos, hogy elég sokat fogunk egy ideig hallani a folyami szállodahajókról, amelyekből rengeteg van Budapesten, és amelyek egyike borította a Dunába a Margit híd lábánál a Hableány városnéző hajót, 34 emberrel a fedélzetén. Tarlós István főpolgármester már fel is vetette, hogy végig kellene gondolni, jó helyen vannak-e a városban a szállodahajók. De egyáltalán, hány ilyen hajó van, kik utaznak rajta?

Enyhén szólva nem kedvez az idén az időjárás a mezőgazdasági termelésnek, ezért arra kell készülni, hogy gyakorlatilag minden fontosabb gyümölcs az átlagosnál drágább lesz a piacon. A szamócaszezont már tönkretette a borongós május, a fajtánál még vannak kérdőjelek, de szakértők szerint nem számíthatunk sok jóra.

Egy nemzetközi kutatás eredményei szerint a család mindennapos pénzügyi döntéshozatalában a nőknek jut kiemelt szerep. Azonban ha lakás, autó vagy szórakoztató elektronikai eszköz vásárlására kerül sor, akkor a férfiak mondják ki a végső szót. Szakértők szeirnt azoban akár az apa, akár az anya dönt, a gyereket mindig érdemes bevonni. A mindennapos bolti vásárlás vagy a nagyobb értékű tárgyak megvételének mérlegeléséből, megtervezéséből is sokat tanulhatnak gyermekeink.

Együttműködési megállapodást írt alá szerdán a Debreceni Egyetemen Pintér Ákos általános rektorhelyettes és Lenkei István, a Paks II. Zrt. vezérigazgatója arról, hogy Paks II. Akadémia elnevezéssel két féléves atomerőmű-üzemeltetési szakmérnöki képzés indul ősztől az egyetemen.

Újabb ösztönzők növelik az építőipari vállalatok termelékenységét, az év második felében 3 milliárd forinttal bővítik az építőipari kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) technológiai újítását támogató keretet – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) iparági stratégiáért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1-en.

Csütörtökön is marad az eső, de néhol már csökken a felhőzet. Maximum 23 fokra számíthatunk.

Mégis nő a nyáron az autópályadíj a szerbiai sztrádákon, nem is kevéssel: majdnem ötven százalékkal drágul az utazás azoknak, akik Bulgária vagy Görögország felé veszik az irányt.

Egy felmérés szerint a bankoknak is van még hová fejlődniük.

Pont az akácvirágzásra érkezett meg a hűvös idő, így exportra biztos nem fog jutni akácmézből, de több méhész tönkre is mehet ettől.

Hosszú távon is magas, az EU átlagát legalább 2 százalékkal meghaladó gazdasági növekedést ösztönöz a kormány hamarosan elkészülő gazdaságvédelmi akcióterve – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA) szerdai járműipari konferenciáján Budapesten.

A 2016-ban és 2017-ben mért két számjegyű áremelkedés után a tavalyi év első kilenc hónapjának adatai szerint csupán 6,4, reáláron pedig 3,5 százalékkal emelkedtek a termőföldárak.

Budapest - Az elektronikusan fizetett közüzemi és a háztartásokhoz köthető egyéb számlák 75,9 százalékát határidőre rendezték a fogyasztók tavaly, míg 2017-ben 73 százalékos volt ez az arány - derül ki a Díjnet e-számlakezelési szolgáltató összesítéséből.

Több mint egy hónap után szerda este elvileg már tiszta nyersolaj fog érkezni a kőolajvezetéken.

Rétvári Bence Emmi-államtitkár mondta el ezt a köztévén, ahogy azt is, hogy az igényléshez kell az előző két évben egy év munkaviszony.

Évente ötvenmilliárd forint jut a szakképzés átalakítására, ötezer vállalati szakembert képeznek át, és tizenötezer diák kaphat ösztöndíjat – írja szerdai számában a Világgazdaság.

Kihirdette a kormány a falusi csok részletszabályait. A támogatás 2019. július elsejétől vehető igénybe és az ezt követő három éven keresztül nyújtható be. A felhívás az olyan ötezer lélekszám alatti helységeket érinti, amelyek népessége 2003-2018 között csökkent, továbbá amelyek hátrányos helyzetű járásokban találhatók.

Bár kifejezetten jól indult április közepén a fogyasztók által eperként vagy földieperként ismert szamóca szezonja, a hűvös, csapadékos időjárásban lelassult a gyümölcs érése, és az árak is magasabbak az ilyenkor szokásosnál - írja a Világgazdaság.

Áprilishoz képest 5000 emberrel kevesebb dolgozik, de így is 69,8 százalék a foglalkoztatási ráta.

A 2017 júniusában hatályba lépett pénzmosás és terrorizmus-finanszírozás elleni törvény előírása szerint a magyarországi hitelintézeteknek legkésőbb idén június 26-ig teljes körű ügyfél-átvilágítással kell rendelkezniük valamennyi ügyfelükről. Ennek hiányában 2019. június 27-től az adott bankok, takarékszövetkezetek vagy egyéb kötelezett pénzügyi intézmények nem teljesíthetik az érintett fogyasztók vagy vállalati ügyfelek megbízásait.

Az EP-választások után jelentette be Orbán Viktor, hogy a kormány új akciótervet indít, de most nem a népszaporulat, hanem a gazdaság élénkítése lesz a cél. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter belengetett néhány információmorzsát a gazdaságvédelmi akciótervről egy budapesti járműipari konferencián.

« Előző 1 ... « 9. oldal » 10 11 12 13 14 15  ... 1148 Következő »