2018. június 21. Csütörtök, Alajos, Leila.
 

A felsőoktatási intézmények jelentős része nem szabályszerűen használta fel a közpénzeket és nem tartotta be a gazdálkodására vonatkozó előírásokat az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által ellenőrzött, 2009 és 2013 közötti időszakban – mondta az ÁSZ elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a kormány felkérésére megkezdte azon önkormányzatok ellenőrzésének előkészítését, amelyek a brókerbotrányban érintett vállalkozásoknál fektettek be.

A felsőoktatási államtitkárság szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felsőoktatási intézmények gazdálkodásával kapcsolatos idei vizsgálatai igazolják, hogy elengedhetetlen volt a kancellári rendszer bevezetése.

Az Országgyűlés kulturális bizottságának adott tájékoztatást csütörtökön az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 17 gazdasági formában működő színházi társaság ellenőrzéséről. A beszámoló szerint általánosak voltak a szabályozási hiányosságok, ezért a színházaknak intézkedési tervet kellett készíteniük, amelyeket az ÁSZ elfogadott.

Hat távhőszolgáltató és három hulladékkezelő társaság után a szegedi, a celldömölki és a nyíregyházi távhőszolgáltató vállalatok ellenőrzését is lezárta az Állami Számvevőszék (ÁSZ), a jelentéseket szerdán hozták nyilvánosságra.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapítása szerint szabálytalanul működött az ellenőrzött önkormányzati – többcélú és intézményi – társulások jelentős része 2008 és 2011 között, és ez akadályozta, hogy átláthatóan és eredményesen lássák el feladatukat.

Az Állami Számvevőszék megkezdte az áprilisi országgyűlési választáson pártlistát állított, de parlamenti képviselethez nem jutott pártok ellenőrzését – közölte az Állami Számvevőszék hírportálján hétfőn.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) folytatja az országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzését: most a parlamentbe jutott pártok azon jelöltjeit vizsgálják, akik az egymillió forintos költségvetési támogatáson felül is költöttek a kampányban – olvasható az Állami Számvevőszék hírportálján.

Még három napig, kedd 16 óráig juttathatják el hirdetési árjegyzéküket az Állami Számvevőszékhez (ÁSZ) azok a sajtóorgánumok, amelyek az őszi nemzetiségi választáshoz kapcsolódóan politikai hirdetéseket kívánnak közzétenni.

Az Állami Számvevőszék július 30-ig fogadja azon sajtótermékek hirdetési árjegyzékeit, amelyek politikai hirdetést kívánnak közzétenni az október 12-ére kitűzött önkormányzati választást megelőző kampányidőszakban – közölte a szervezet internetes oldalán, a www.asz.hu-n szerdán.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) átadta az Országgyűlésnek második félévi ellenőrzési tervét, amelynek részeként először vizsgálja az összes egyetemet és főiskolát – tájékoztatta a szervezet szerdán az MTI-t.

Közzétette honlapján az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az országgyűlési választási kampányban megjelentetett politikai hirdetésekre vonatkozó, sajtótermékek által megküldött tájékoztatókat – közölte az ÁSZ kedden az MTI-vel.

Ezért elsősorban olyan szervezeteket ellenőriz, amelyek tevékenysége a mutató alakulása szempontjából jelentős - mondta Domokos László elnök egy konferencián.

Megkezdte a fővárosi kerületi nemzetiségi önkormányzatok ellenőrzéséről szóló jelentések nyilvánosságra hozatalát az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amely visszatérő hiányosságokat, szabálytalanságokat tárt fel az ellenőrzések során.

Április közepén a megyei sajtót bejárta a hír városunk pénzügyi helyzetéről, amit az Állami Számvevőszék vizsgált a 2007 és 2010 közötti időszakban. A jelentésből kiderült: az említett időszakban húszszorosára nőtt Berettyóújfalu adósságállománya. Mennyire lepte meg az ÁSZ-jelentés a városvezetést? – fordultunk Muraközi István polgármesterhez.


Berettyóújfalu - A megvalósult uniós fejlesztések (az utófinanszírozás miatt) likviditási gondot okoztak.


Debrecen, 2012. április 24., kedd (MTI) – Berettyóújfalu pénzintézetekkel szembeni kötelezettsége a 2007 eleji 198 millió forintról a múlt év közepére 4,24 milliárdra nőtt; az önkormányzat likviditási gondjait növelték az EU-s pénzből megvalósult fejlesztések – derült ki az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kedden közzétett jelentéséből.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!