2018. május 25. Péntek, Orbán.
 

A felsőoktatási intézmények jelentős része nem szabályszerűen használta fel a közpénzeket és nem tartotta be a gazdálkodására vonatkozó előírásokat az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által ellenőrzött, 2009 és 2013 közötti időszakban – mondta az ÁSZ elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a kormány felkérésére megkezdte azon önkormányzatok ellenőrzésének előkészítését, amelyek a brókerbotrányban érintett vállalkozásoknál fektettek be.

Soron kívüli törvényességi ellenőrzést kér az Állami Számvevőszéktől (ÁSZ) a kormány azoknál az önkormányzatoknál, amelyek befektettek brókercégeknél – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Lázár János arról is beszámolt, hogy április végéig kapja meg a Költségvetési Tanács a jövő évi büdzsé főszámait.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapítása szerint szabálytalanul működött az ellenőrzött önkormányzati – többcélú és intézményi – társulások jelentős része 2008 és 2011 között, és ez akadályozta, hogy átláthatóan és eredményesen lássák el feladatukat.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) folytatja az országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzését: most a parlamentbe jutott pártok azon jelöltjeit vizsgálják, akik az egymillió forintos költségvetési támogatáson felül is költöttek a kampányban – olvasható az Állami Számvevőszék hírportálján.

Az Állami Számvevőszék 2009-12 közötti időszakot és első lépcsőben nyolc felsőoktatási intézményt érintő vizsgálata szabálytalanságokat tárt fel a gazdálkodási jogkörök gyakorlásában az intézmények többségénél.

Az Állami Számvevőszék július 30-ig fogadja azon sajtótermékek hirdetési árjegyzékeit, amelyek politikai hirdetést kívánnak közzétenni az október 12-ére kitűzött önkormányzati választást megelőző kampányidőszakban – közölte a szervezet internetes oldalán, a www.asz.hu-n szerdán.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) átadta az Országgyűlésnek második félévi ellenőrzési tervét, amelynek részeként először vizsgálja az összes egyetemet és főiskolát – tájékoztatta a szervezet szerdán az MTI-t.

Közzétette honlapján az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az országgyűlési választási kampányban megjelentetett politikai hirdetésekre vonatkozó, sajtótermékek által megküldött tájékoztatókat – közölte az ÁSZ kedden az MTI-vel.

Ezért elsősorban olyan szervezeteket ellenőriz, amelyek tevékenysége a mutató alakulása szempontjából jelentős - mondta Domokos László elnök egy konferencián.

Megkezdte a fővárosi kerületi nemzetiségi önkormányzatok ellenőrzéséről szóló jelentések nyilvánosságra hozatalát az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amely visszatérő hiányosságokat, szabálytalanságokat tárt fel az ellenőrzések során.

Április közepén a megyei sajtót bejárta a hír városunk pénzügyi helyzetéről, amit az Állami Számvevőszék vizsgált a 2007 és 2010 közötti időszakban. A jelentésből kiderült: az említett időszakban húszszorosára nőtt Berettyóújfalu adósságállománya. Mennyire lepte meg az ÁSZ-jelentés a városvezetést? – fordultunk Muraközi István polgármesterhez.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!