2018. május 27. Vasárnap, Hella.
 

Románia egyelőre csak Nagyvárad és Bors között építi ki az M4-es folytatását.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkárhoz fordul a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj utalási fennakadásai miatt – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

A konzisztóriumok, a felsőoktatási intézmények új típusú tanácsadó testületei nem operatív döntéshozó, hanem stratégiai szervezetek lesznek a tervek szerint; egyetértési joguk pedig azt a célt szolgálja, hogy az egyetem jövőjét érintő ügyeket megbeszéljék, azokban dűlőre jussanak – mondta Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára egy budapesti rendezvényen.

A mostani hét éves uniós költségvetési ciklusban a fejletlenebb régiók megyei jogú városai mintegy 390 milliárd forint forrást használhatnak fel településfejlesztési céljaikra, a megyei jogú városok hét éves irányadó forráskeretéről a 2014 decemberében született kormányhatározat rendelkezik - mondta Rákossy Balázs uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az MTI-nek hétfőn.

A költségvetés tervezete szerint 2015-ben több forrás jut a köznevelésre, mint az idén – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára szerdán Debrecenben.

Nem feleződik a gimnáziumi keretszám, de néhol képzési profiltisztításra van szükség.

A Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára szerint mindenképpen megéri Start-számlát nyitni azoknak a szülőknek is, akik korábban erről megfeledkeztek.

Wlassics Gyula-díjjal ismerték el a szentpéterszegi Harasztosi Sándor munkáját. A Bihari Népfőiskola elnöke október 22-én vehette át a díjat Budapesten, a Néprajzi Múzeumban Szőcs Géza államtitkártól.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!