2018. június 18. Hétfő, Arnold, Levente.
 

Júliusban már csaknem tízezren kapták meg a legsúlyosabb betegeket otthonukban ápoló hozzátartozóknak járó juttatást, ez a májusi adatokhoz képest közel négyszeres növekedés - írja a Magyar Nemzet

A januártól bevezetett kiemelt ápolási díjat minden esetben kérni kell a járási hivataloknál, nem jár automatikusan – hívta fel a figyelmet a Kossuth Rádió reggeli műsorában Fülöp Attila, család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkár.

Elkészült az emberi erőforrások minisztere által jegyzett rendelet, amely meghatározza a kiemelt ápolási díjra jogosultak körét - írja a Magyar Nemzet.

Ápolási díj helyett minimálbért és ahhoz kapcsolódóan munkaviszonyt kérnek a fogyatékos személyeket gondozó családtagok. Az érintettek kedden a Parlamenthez közeli Vértanúk terén demonstrációt tartottak és petíciót küldtek az emberierőforrás-miniszternek.

Januártól több mint nettó ötezer forinttal, közel nettó 40 ezer forintra emelkedik az emelt összegű ápolási díj, és a kormány bevezeti a kiemelt ápolási díjat, melynek összege közel nettó 48 ezer forint lesz.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!