2018. június 23. Szombat, Zoltán.
 
Frankban van a biznisz?2015-02-04 15:06:04

Profi befektetők nyugodtan fogadhatnak a svájci frank jelentős gyengülésére.

Eurót, amíg nem késő!2015-01-29 14:53:37

Az amerikai óriásbank stratégája szerint Európa gazdasága erőteljesen növekedni fog.

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon hétfőn: az euróhoz viszonyítva gyengült, a dollárral, a japán jennel és különösen a svájci frankkal szemben pedig erősödött.

Billen a mérleg nyelve2015-01-21 13:13:56

Az építőanyag- és az autókereskedők sem tapsolnak a tartósan gyenge forintnak.

Új árfolyammélypontra gyengült csütörtökön a forint a svájci jegybank váratlan intézkedését követően.

Az új évvel új időszámítás kezdődött a devizahitelesek számára. Mostantól már rögzített árfolyamon számítják a bankok a lakáshitelek törlesztőrészleteit, így tulajdonképpen megszűnik az árfolyamkockázat. Februárban indul a bankok elszámoltatása és a hitelek forintra váltása is. Szakértők szerint így kiszámíthatóvá válnak a korábbi kölcsönök. Számítások szerint az elszámolással és a forintosítással csaknem ezermilliárd forint kerülhet vissza a családokhoz.

Január elsejétől fix árfolyamon számítják majd ki a törlesztőrészleteket a bankok, jövő év február elsején életbe lép a fair banki törvény és az elszámolásnál, valamint a forintosításnál is ez a dátum számít fordulónapnak.

A bankszövetség főtitkára szerint a forintosítás piaci árfolyama az elmúlt időszak változásait nézve kedvező, és várhatóan az lesz a jövő év első fél évében is, a forint ugyanis ma nincs a “nagyon erősen gyenge oldalon” az elmúlt hónapokhoz képest.

Állítólag nincs semmilyen olyan konkrét hír közel s távol a piacokon, amitől a forintnak tartósan „ágynak kellene esni”, nemzeti fizetőeszközünk immár második hete mégis lázlappal az ágya végén kel s fekszik. De leginkább fekszik; pontosabban valakik a padlóra lenyomva tartják napok óta. Petneházi Attila írása.

Az elmúlt hét valóságos rémálom volt a nemzeti valuta árfolyama szempontjából.

A nemzetgazdasági miniszter az ipari rezsicsökkentésről is beszélt a TV2 reggeli műsorában. Azt mondta, Magyarországon az az időszak fog elkövetkezni, amikor a profitot nem egy energiaszolgáltató teszi zsebre, hanem lehetőség szerint ez szétterül a gazdaság egészére.

Londoni elemzők értelmezése szerint a vártnál agresszívabb, 0,15 százalékpontos keddi kamatcsökkentés fő üzenete a piac számára az volt, hogy a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) még nem aggasztja a forintárfolyam, és ez valamelyes további monetáris enyhítés lehetőségére vall.

Londoni elemzők értelmezése szerint a vártnál agresszívabb, 0,15 százalékpontos keddi kamatcsökkentés fő üzenete a piac számára az volt, hogy a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) még nem aggasztja a forintárfolyam, és ez valamelyes további monetáris enyhítés lehetőségére vall.

A másfél héttel ezelőtt bemutatott devizahiteles mentőcsomaghoz megszólalásig hasonlító megoldást vázol fel múlt héten elindított cikksorozatának ma közzétett, harmadik részében az MNB.

 

Erősödött hétfőn a forint a javuló magyar és régiós makrogazdasági mutatóknak köszönhetően.

Az árfolyamküszöb központi eszköze lesz a Svájci Nemzeti Bank monetáris politikájának a belátható jövőben is - mondta Jean-Pierre Danthine, a jegybank alelnöke egy montreali konferencián. Szavai azt a reményt keltik a magyar frankhitelesekben, hogy a frank árfolyama a jövőben sem mehet 250 forint fölé, amíg az euró árfolyama 300 forint alatt tartózkodik.


A pénteki, vártnál jobb munkaerő-piaci adatok kedvező hatása áthúzódott erre a hétre is. Újabb csúcsot ütött Dow Jones index, de továbbra is csekély a lelkesedés a nyersanyagpiacokon. Alig változott a nemesfémek ára, vegyesen zárt az energiahordozók piaca, igazán szép mozgásokat a mezőgazdasági termékek között találunk. A cukor árfolyama kéthónapos csúcsára ugrott, és a kukorica is drágul.

A péntek délutáni gyengülési hullám után a forint egy esti korrekció után ugyanott folytatja hétfő reggel, ahol abbahagyta.

Kissé erősödött a forint2013-03-05 09:08:25

Enyhén erősödött a forint a gyér éjszakai kereskedésben kedd reggelre az előző esti jegyzésekhez képest. Az euró 7 óra tájban 297,52 forinton forgott a hétfő esti 298,36 forinttal szemben. A dollár 229,38 forintról 228,13 forintra, a svájci frank 243,59 forintról 242,62 forintra gyengült. A japán jen árfolyama alig változott, kedd reggel 2,4520 forinton állt az előző esti 2,4535 forint után.

Tartotta a forint hétfő reggel a péntek estére elért szintjét: kora reggel az eurót 290,73 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a péntek esti 290,85 és a péntek reggeli 292,5 forint feletti jegyzések után.

Csökkenhet az olaj ára2013-01-28 09:23:54

A gyengélkedés jelei fedezhetők fel az olaj árfolyamában.

Durván gyengült a forint!2013-01-25 16:45:40

A hét utolsó napján feladni látszik a forint az egész heti harcot, míg a korábbi napokban csak araszolgatva gyengült, ma ugrásszerűen.

Devizapiac – Stabilizálódott a forint árfolyama péntek estére
Budapest, 2013. január 11., péntek (MTI) – Stabilizálódott a forint árfolyama a napközbeni gyengülés után péntek estére a főbb devizákhoz képest a bankközi devizapiacon: az eurót este nyolc óra körül 295,89 forinton jegyezték, délután 295,72 forint volt az árfolyam a csütörtök esti 293,69 forinttal szemben.

Meglódult a forint2013-01-09 19:20:36

Látszólag nem indult jól, a nemzetközi jó hangulat miatt viszont mégis jól sikerült a forint mai napja, sikerült 290 alá is visszakapaszkodnia az euróval szemben. Érkezett ma optimista jóslat is a forintra, ennek is örülhetünk.

Az év utolsó hetében féléves mélypontra süllyedő forint viszonylag gyengén kezdett az idén, az eurót 291 forint felett jegyezték szerda reggel. Az álmos piacon alapvetően jó volt a hangulat az amerikai megállapodásnak köszönhetően, ennek ellenére gyengült a forint.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!