2018. június 19. Kedd, Gyárfás, Zóra.
 

Szeptembertől a jelenlegi, valamivel több, mint két óráról egy órára rövidül a banki átutalások ideje, és az eddigi öt elszámolási ciklus helyett tíz lesz naponta.

Szeptembertől olyan módosításokat vezet be a Giro Zrt., amelyek gyorsítják a belföldi bankközi átutalási forgalmat; a javaslat a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és az érintett pénzintézetek teljes körű bevonásával készült el, több hónapos előkészítő munkával.

A lakosság közel 80 százaléka a mai napig postai csekkel fizeti számláit, pedig ma már sokkal olcsóbb és kényelmesebb megoldások is léteznek.

2013. augusztus 26. A pénzmozgatás költsége már eddig is jelentősen megemelkedett, az ősztől várható drágulás azonban sokkal brutálisabb lesz. Saját bankjegykiadóból a 2012-es díjakhoz képest átlagosan ötször annyiért juthat valaki a pénzéhez, de még a netes átutalások ára is többszöröződik.

A PayPal és a magyar IND Group közös fejlesztése egyszerre mutatkozik be több piacon. Elegendő egy e-mail cím átutaláshoz, nem szükséges ismerni a fogadó fél számlaszámát a sikeres tranzakcióhoz.

Vasárnaptól, azaz július elsejétől má nem kell egy napot várni arra, hogy az átutalt pénz megérkezzen egyik számláról a másikra. Mostantól a bankok közötti és a bankon belüli tranzakciókra is a "négy órás szabály" érvényes.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!