2018. június 19. Kedd, Gyárfás, Zóra.
 

Akár készpénzt is felvehet az egyik diszkontlánc pénztárában az, aki bankkártyával fizet. A tranzakció vásárlásnak minősül, így külön költség sem terheli, ráadásul a szolgáltatás hitelkártyával is igénybe vehető. Az egyetlen megkötés, hogy alkalmanként húszezer forintnál nem lehet nagyobb a felvett összeg.

A Debreceni Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri.

A debreceni rendőrök a képen látható férfi azonosításához kérik a lakosság segítségét.

Üzembe helyezték Magyarországon az első olyan bankautomatát, amely a Bitcoin nevű digitális valuta váltására alkalmas, a készüléket hétfőn mutatták be Budapesten, a belvárosi Anker Klubban.

Keleten tovább növekszik, nyugaton viszont stagnál az ATM-piac.

Az ingyenes készpénzfelvétel bevezetése nem ártott a kártyahasználatnak.

Sikertelen automatás készpénzfelvétel esetén nem kell fizetnie az ügyfélnek.

Itthon is rengeteg pénzkiadón fut a Windows XP, amely április 8-án világszerte nyugdíjba megy. A pénzfelvétel körül rémhírek terjedtek el.

A bankbiztonsági szakértő szerint elkerülhető az átverés, de sok mindenre oda kell figyelni, mert a bűnözők már a legprofibb módszerekkel próbálkoznak. Becslések szerint évente körülbelül száz trükkös lopás történik az ország pénzkiadó automatáinál.

Izgalmas számok és becslések láttak napvilágot a magyarok ATM-használatával kapcsolatban. Bár sokan azt gondolnák, hogy az ingyenes készpénzfelvétel bevezetésével egyre többet használjuk majd a bankjegykiadó automatákat, a szakértői becslések és az eddigi adatok alapján ez nem jelent látványos növekedést.

Sokan nem is gondolnák, milyen súlyos következményekkel járhat, ha elteszik a véletlenül, vagy technikai okokból az ATM bankjegykiadó nyílásánál maradt készpénzt. Hiába tartják ezt sokan nagy szerencsének, vagy talált pénznek, a meggondolatlanság akár egész további életüket komolyan befolyásolhatja.

2013. augusztus 26. A pénzmozgatás költsége már eddig is jelentősen megemelkedett, az ősztől várható drágulás azonban sokkal brutálisabb lesz. Saját bankjegykiadóból a 2012-es díjakhoz képest átlagosan ötször annyiért juthat valaki a pénzéhez, de még a netes átutalások ára is többszöröződik.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!