2018. június 20. Szerda, Rafael.
 

Az indiai gumigyár az egyik leggyorsabban növekvő európai országba fektet be - mondta Orbán Viktor a Heves megyei Gyöngyöshalászon, ahol mintegy 146 milliárd forintos befektetéssel épít gumigyárat az Apollo Tyres.

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította az Apollo Tyres Hungary Kft. Gyöngyöshalászon megvalósuló beruházásával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket, az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

Az indiai Apollo Tyres Magyarországon valósítja meg első európai zöldmezős beruházását: mintegy 146 milliárd forintos befektetéssel Gyöngyöshalász közelében épül fel az Apollo gumigyár, amely 975 új munkahelyet teremt majd.

Az Apollo Tyres Gyöngyöshalászon megvalósuló fejlesztése Magyarország aktív befektetőbarát politikájának legújabb sikere - kommentálta a Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottság döntését, amellyel jóváhagyta az Apollo Tyres (Magyarország) Ltd. számára a gumiabroncsgyár felépítéséhez nyújtandó 95,7 millió eurós (mintegy 29 milliárd forint) - regionális beruházási támogatást.

Két helyszínre, Magyarországra és Szlovákiára szűkítette keresését az indiai Apollo Tyres gumiabroncsgyártó – közölte a társaság európai, szubszaharai és amerikai piacaiért felelős vezetője.

Két óriásberuházás érkezhet Magyarországra, amely összesen több mint 3 ezer új munkahelyet jelent. Sajtóhírek szerint az indiai Apollo Tyres gumiabroncs-gyártó cég itt építené fel új üzemét.

Visszatérhet Magyarországra a gumiabroncsokat gyártó indiai Apollo Tyres - adta hírül csütörtökön a hvg.hu a Financial Times (FT) gazdasági napilapra hivatkozva.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!