2018. június 17. Vasárnap, Laura, Alida.
 

Egy véletlen találkozás következményeként jótékonysági akcióba kezdett olvasónk.

A(z) kep2.jpg megjelenítése 10 kórház és 3 mentőállomás, köztük a Berettyóújfalui és a Biharkeresztesi mentőállomás, valamint a Debreceni Egyetemi Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Intézete is részesült a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program országos pályázatának összesen 20 millió forint értékű támogatásában. Ezzel 315-re nőtt azon támogatott intézmények száma, amelyek az elmúlt 12 évben összesen 550 millió forint értékben kaptak új eszközöket a  gyermekek hatékony gyógyításának elősegítéséhez. Hajdú-Bihar megyében az elmúlt 12 év alatt 18 gyermek-egészségügyi intézményt támogatott a K&H gyógyvarázs, összesen 26,8 millió forint értékben.

A Reménysugár Gyermekotthonba érkezett a Coop segélykamionja csütörtök délután. Az üzletlánc több raklapnyi élelmiszert adományozott a Debrecenben lévő intézménynek.

Hatmillió forintnyi orvosi eszközzel, műszerrel járult hozzá hat vidéki intézmény, köztük a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház, illetve a polgári mentőállomás munkájának javításához az ország egyik vezető pénzintézete. A bank révén az elmúlt 11 év alatt összesen 13 hajdú-bihari intézmény kapott 19 millió forint értékű támogatást.

Tartós élelmiszert gyűjtenek jövő vasárnaptól egy héten keresztül a katolikus templomokban, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) erről szóló körlevelét most vasárnap országszerte felolvassák a katolikus templomokban - tájékoztatta az MKPK sajtószolgálata csütörtökön az MTI-t.

Jó helyen a cipősdobozok2014-12-27 18:43:34

A gyermekvédelmi törvény a családban való nevelést preferálja, de ha ez nem megy...

Folyamatosan kézbesíti a rászorulóknak összeállított ajándékcsomagokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, amely minden eddiginél több, 261,5 tonna tartós élelmiszert gyűjtött idei karácsonyi akciója során.

Szépen összegyűltek a cipősdobozok Csökmőn a Faluházban, Kovács Judit, a Baptista Szeretetszolgálat házi gondozója kezdeményezésére.

A tízéves kisfiú aligha reménykedhet álma teljesülésében, mivel egy tabletre vágyik.

Dobozba csomagolt karácsony2014-12-13 16:36:10

A Debrecen Gladiators amerikai futball csapat Karácsonyi Cipősdoboz Adománygyűjtő Akciót szervez az Aktív Fitness Szabadidő Centrum együttműködésével.

Ötszáz tonna, azaz 24 kamionnyi almát juttat el karácsonyig rászoruló családoknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Legalább félezer gyermeket szeretnének megajándékozni.

A Debrecenből kapott bútorok többségét félretették a hatgyermekes családnak.

Hat család otthona sérült meg részben vagy égett ki teljesen húsvétkor Hajdúsámsonban, amikor gyerekek gyufázása közben kigyulladt egy lakás, és a tűz átterjedt öt másikra.

Társadalmilag felelősséget vállalni többféleképpen lehet – gondolják Váncsodon.

Százötven hátrányos helyzetű családban élő gyermeknek adott játékot karácsonyra a szemészeti magánrendelő adományából a Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete.

Együtt a rászorulókért2013-12-21 20:40:31

Hála legyen Istennek érte, ebben az évben széleskörű egyházmegyei összefogással több száz nélkülöző embertársunk Karácsonyát sikerült egy kicsit örömtelibbé tenni.

Berettyóújfalu – A K&H gyógyvarázs program ismét játékokkal és könyvekkel járul hozzá a beteg gyermekek gyógyulásához.


Pocsaj - Kacsát, csirkét, takarmányt osztottak vasárnap a „Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány” jóvoltából Pocsajban is.

Az idén is megtartotta az iskolai jótékonysági bált a Csökmői Általános Iskola Fejlődéséért Alapítvány.
Egymillió forint értékben a biharkeresztesi, hétszázezer forint értékben pedig a berettyóújfalui mentőállomás kapott az életmentéshez szükséges orvosi műszereket, eszközöket a Országos Mentőszolgálat Alapítványtól (OMA).

Tartós élelmiszert osztottak Hajdúböszörményben. 3500 család kapott hasznos ajándékot.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettől 1000 család megsegítésére kapott élelmiszer adományt.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság adománygyűjtést szervezett a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésére, az összegyűlt adományokat holnap szállítják Devecserre.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!