2018. május 27. Vasárnap, Hella.
 
Két napig egy töltéssel2015-02-23 09:27:54

Egyre többet bírnak a laptopok akkumulátorai.

A napfény árnyoldalai2015-01-15 09:43:00

A törvényalkotó a napelemet kétszer olyan veszélyesnek minősíti, mint az akkumulátort.

Alig fél perc alatt teljesen feltölthető akkumulátort mutatott be az izraeli StoreDot. Az egyelőre prototípus fázisban lévő telepek a cég szerint legkorábban 2016-ban tűnhetnek fel okostelefonokban, de a vállalat az elektromos autókba is eljuttatná azokat.

A Sony úgy döntött, hogy nem adja el lítiumion akkumulátorokat gyártó részlegét. Ezt a gazdasági környezettel, a gyenge jennel és az okostelefonok akkumulátorai iránti növekvő kereslettel magyarázza.

Jelenleg az átmenet időszakában vagyunk, amikor az akkumulátorok ára évente 20-30%-kal csökken, amely elképesztő hatást gyakorol a gépjárműiparra.

Ha megkérdeznénk az okostelefon-tulajdonosokat, hogy mi az, amiért legkevésbé kedvelik készüléküket, túlnyomó többségük valószínűleg azt válaszolná, hogy a rendkívül rövid üzemidő, az akkumulátor gyors lemerülése zavarja őket. A Pénzcentrum.hu most ahhoz ad tippeket, hogyan érdemes használni az okostelefont - aksikímélő üzemmódban.

Évtizedes technológiákat használnak a legújabb okostelefonok, legtöbbjük ezért nem is bír ki többet egy napnál egyetlen töltéssel. A napelemes érintőképernyő, vezeték nélküli töltő enyhítheti a problémát, de igazi megoldást csak a szuperkondenzátor hozhat az akkumulátorok kiváltására.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!