2018. május 24. Csütörtök, Eszter.
 

Az IKEA ingyen ad kiegészítő csomagot fiókos szekrényeinek falhoz csavarozásához, mert két gyerek meghalt, miután rájuk dőlt a bútor. Vida Ildikó már nem dolgozik a NAV-nál, új alelnököt kap az MNB, új igazgatót az MKB, és távozik a MÁV-Start vezére is. A Monetáris Tanács tovább vágta az alapkamatot, egy ideig utoljára. Görögországban kinyitottak a bankok, de maradtak a tőkekorlátozások. Ez volt a héten a gazdaságban.

Várhatóan kamatot csökkent a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa jövő keddi kamatdöntő ülésén, legalábbis a Reuters hírügynökség által a napokban megkérdezett 19 szakértő döntő többsége ezt jósolta.

A monetáris tanács kedden újabb történelmi mélypontra, 0,20 százalékponttal 2,1 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot. Matolcsy György jegybankelnök a monetáris tanács ülését követő sajtótájékoztatón azt mondta: az MNB "tartós tartásra", vagyis arra rendezkedik be, hogy a jegybanki alapkamat 2015 végéig a jelenlegi szinten marad.

Újabb történelmi mélypontra, 0,20 százalékponttal 2,1 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot a monetáris tanács kedden.

A Monetáris Tanács mai ülésén 2,3 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot. Ez hatással lesz a megtakarításainkra és a hitelünkre is. Meddig csökken a bankbetétek kamata? Megéri kiváltani a régi hitelemet?

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa az elemzői várakozásoknak megfelelően 20 bázisponttal 3,20 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot kedden.

2013. augusztus 29. Az újabb jegybanki csökkentés után már elképesztően alacsony szintre esett a forintkamat. A hitelfelvételi kedv azonban mégsem támad fel. Úgy érzékeljük, emögött részben éppen az átláthatónak nevezett árazás miatti félelem állhat.

Az euró 300 forint feletti árfolyamán várja a szerdai uniós kamatdöntést. A görög választások előtt nem valószínű, hogy az Európai Központi Bank változtatna az alapkamaton.

Budapest, 2011. augusztus 21., vasárnap (MTI) - Egyetértenek a londoni és budapesti elemzők abban, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa keddi ülésén nem változtat a jelenlegi 6 százalékos alapkamaton.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!