2018. május 24. Csütörtök, Eszter.
 

Ausztria Stájerország hegy csúcskereszt Schladming Planai

A női foglalkoztatottak között a vállalkozók aránya 2015 első félévében 10 százalék volt az uniós tagállamokban, 8 százalék Ausztriában és 7 százalék Magyarországon. Hazánkban a női vállalkozók a legnagyobb arányban joggal, könyveléssel, számvitellel és szépségápolással foglalkoznak. Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumának elnöke a női vállalkozások szerepét elemezte.

Közvetlen vonatjárat indult az osztrák főváros és Debrecen között, ez alkalomból rendezett Debreziner Wurst-partit a Magyar Turizmus Zrt. Bécsben, az Albertina előtti téren csütörtökön.

A gyenge forint hatására ismét megélénkült a bevásárlóturizmus a határokhoz közel eső településeken, főleg Szlovákiából jönnek át vásárolni Magyarországra, míg az osztrák határ mentén kevésbé érzékelhető a forgalom növekedése - derül ki az MTI megyei tudósítóinak körképéből.

Debrecen – Hortobágy EC, Avala EC – az új közvetlen bécsi kapcsolatok.

 

A Magyarország és Burgenland közti, határmenti közlekedésfejlesztésről írt alá szándéknyilatkozatot Hans Niessl, Burgenland tartományfőnöke és Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára.

A tervek szerint mintegy öt óra alatt tenné meg a vonat a közel 500 kilométeres utat.

120 trafiknak ajánlják fel a bezárás lehetőségét a következő hónapokban Alsó-Ausztriában, mert nagyon alacsony szintre csökkent az elérhető bevétel.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!