2018. április 23. Hétfő, Béla.
 
Hidegben a kocsiban2015-02-16 10:00:19

A hidegben a megfelelően kiválasztott öltözettel is hozzájárulhatunk a biztonságos vezetéshez.

Viharos szél, ónos eső, havazás, hófúvás is várható a hétvégén. Péntekre több megyére első- és másodfokú figyelmeztetéseket is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat. A leghidegebb helyeken mínusz 10 Celsius-fokig is hűlhet a levegő.

A jövő héten folytatódik a télies idő: többször várható havazás, megerősödik a szél, így hófúvás is lehet. Hidegre is készülni kell, több helyen nappal is maradnak a mínuszok - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

A héten folytatódik a télies időjárás. Esőre, hózáporra, havazásra és lehűlésre is készülni kell. Több helyen az éjszakai órákban mínusz 10 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Felkészülés után szabadtéri sportolással erősíthetjük szervezetünket a betegségek ellen.

Senki sem szeret hideg időben kimozdulni a fűtött lakásból. Íme öt érv, ami miatt mégis érdemes.

Ha fázik, vacog, fájdalmat vagy zsibbadást érez, ezek már a kihűlés vagy a fagyás előjelei!

Az év első hétvégéjén némileg enyhül a hideg: néhol éjszaka sem csökken fagypont alá a hőmérséklet. Emellett ismét várható havazás, hózápor, s a szél is megerősödik, helyenként viharossá fokozódik - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Több megyére is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a szilveszter éjszaka várható rendkívüli hideg, valamint újév napjára az ónos eső veszélye miatt is. Néhol mínusz 20 fok is lehet.

Ha fázik, vacog, fájdalmat vagy zsibbadást érez – ezek már a kihűlés vagy a fagyás előjelei!

A következő napokban is több helyen megerősödik, viharossá fokozódik a szél, emiatt továbbra is készülni kell hófúvásokra. Emellett folytatódik a lehűlés, Szilveszter éjjelén helyenként mínusz 15 Celsius-foknál is hidegebb lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-hez.

Csípős reggelekre ébredünk, itt az ideje, hogy felvértezzük magunkat a hideg ellen. Milyen ruhadarabokat, kiegészítőket érdemes ilyenkor beszerezni? Segítünk!

Eleinte esős, majd hideg lesz a hosszú hétvége időjárása. Az október 23-i ünnepen többfelé zavarhatja meg eső, illetve viharos szél a szabadtéri programokat. Szombaton csak néhol, vasárnap várhatóan sehol nem lesz eső, a leghidegebb órákban már 0 fok alá is hűlhet a levegő – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Akár 15 Celsius-fokos lehűlést is okozhat hétfőre az ország felé közelítő hidegfront – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap. Az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésük szerint július első napjaiban többfelé várható zápor, zivatar, de fokozatosan ismét melegszik a levegő, vasárnapra már 33 fok is lehet.

A tartós hideg jelentősen megterheli szervezetünket. A negatív hatásait megelőzhetjük megfelelő öltözködéssel, meleg ételek és italok fogyasztásával. A vacogás, a fájdalom vagy zsibbadás már a kihűlés vagy a fagyás előjelei.

Téli kirándulás közben kifejezetten ellenjavallt, utána pedig kifejezetten jót tehet egy pohár forralt bor vagy kupica pálinka. A kis mennyiségű alkohol otthon, a fűtött szobában jól segíti átmelegedni a téli erdőből hazatért kirándulót.

Nyugat-Magyarországon már havazik, csütörtökön Debrecen és Hajdú-Bihar térségében még nem fog. Pénteken viszont igen.

A hideg időjárással összefüggésben december 26-án reggel, Berettyóújfaluban a 47. és 42. számú főutak kereszteződése közelében egy földön fekvő és magatehetetlen állapotban lévő férfit találtak a rendőrök. A 49 éves, ittas férfihez a járőrök mentőt hívtak és a kórházba szállíttatták.


Hajdú-Bihar - Az országban és megyénkben is sok helyen hóátfúvások nehezítették a közlekedést.


Körösszakál - Nincs gyors megoldás. Egyelőre az sem tisztázott, mi lesz a soktízmilliós tartozással.

Feltehetően többszáz millió forint kárt hagyott maga után a hétfő délutáni szélvihar. A baj Hajdúhadházon és Tégláson a legnagyobb, ahol a vihar számtalan lakó- és középület tetejét felszaggatta, masszív fákat csavart ki tövestől.

Kitart a zord télies idő2010-01-26 18:18:49
Egyelőre meg kell barátkoznunk az időjárással, marad a sok éves átlagnál hidegebb hőmérséklet. Az elkövetkező két hétben biztos, hogy nem lesz számottevően jobb idő, a következő napokban lesz, ahol mínusz 15 foknál is hidegebb lesz.
« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!