2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Megfelelõ idõjárási körülmények esetén hétfõn megkezdõdik a szúnyogirtás a fõvárosban és az ország további hétszáz településén – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) helyettes szóvivõje csütörtökön az MTI-t.

Folytatódott a csökkenõ tendencia, tavaly 128 ezer alkalommal – mintegy tíz százalékkal kevesebbszer, mint az elõzõ évben – próbáltak meg akkreditált nyelvvizsgát szerezni hazánkban – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország, 2013 címû kiadványában. A legtöbb vizsgát angolból tették le, amelyet a német és az eszperantó követett, a vizsgák 62 százaléka volt sikeres.

A nyári szünetben sok tízezer diák keres nyári munkalehetõséget, és bár a diákmunkások alkalmazásának szabályai a munka jellegétõl és idõtartamától függõen sokfélék lehetnek, a foglalkoztatók sokszor nincsenek tisztában a részletekkel – hangsúlyozza a BDO gazdasági tanácsadó cég csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az Erste Bank Hungary Zrt. hat kisebb bankfiókjának bezárásáról döntött, egyúttal idén további kilenc fiók fejlesztését tervezi – közölte a bank pénteken a Budapesti Értéktõzsde (BÉT) honlapján.

Mintegy nyolcvanan részesültek elismerésben a Magyar Sport Házában abból a négyszáz fiatalból, akik kiérdemelték a “Magyarország Jó tanulója-Jó sportolója 2013″ díjat; nekik ünnepélyes keretek között Hoffmann Rózsa köznevelésért és Simicskó István sportért és ifjúságért felelõs államtitkár nyújtotta át szerdán az oklevelet.

Budapest lett a legjobb ár-érték arányú város 2014-ben is a világ egyik legnagyobb utazási oldala, a TripAdvisor legfrissebb, kedden nyilvánosságra hozott kutatása szerint.

Az év végéig havi átlagban 200 ezer ember napi 8 órás közfoglalkoztatását kell biztosítani a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározat szerint.

2015-tõl újabb budapesti vonalon vége a lépcsõzésnek: az 1-es villamos új szerelvényei már teljes hosszukban alacsonypadlósak lesznek. Hasonló kivitellel már az elsõ világháború elõtt is kísérleteztek.

Hat megyére és a fõvárosra másodfokú, az ország többi részére elsõfokú figyelmeztetést adott ki hétfõre a várható viharos szél miatt a meteorológiai szolgálat.

Tavaszra megnyílhat a városligeti vidámparki terület egy része, amelyen a mûemlék játékok mellett állatsimogatók várják majd a gyerekeket.

A jövõ héten fogadhatja el a parlament a Normafa fejlesztésérõl szóló törvényt, mely révén mintegy ötmilliárd forintos fejlesztéssel létrehoznának egy síközpontot és meghosszabbítanák mintegy 15 milliárdért fogaskerekû nyomvonalát.

Egy kísérlet részeként pénzzel és iratokkal teli tárcákat hagytak el a világ nagyvárosaiban. Helsinkiben küldték vissza a legtöbbet, Lisszabonban pedig a legkevesebbet. Budapesten egész sok volt a becsületes megtaláló.

 

A jegyárbevétel növekedésébõl fizetné vissza a BKK az E-jegy bevezetéséhez szükséges 16 milliárdos hitelt.

Még tovább csökken a diákhitel kamata
Budapest – A törlesztõ ügyfelek fizetési fegyelmének is köszönhetõ a csökkenés.

Egy zürichi általános iskolai tanár öt perc alatt keresi meg budapesti kollégája órabérét. A svájci UBS Bank a világ 58 országának 72 városában elérhetõ átlagkereseteket vetette össze. A budapesti bérek még Közép-Európában is kevésnek tûnnek.

Illusztráció
Budapest, 2012. augusztus 29., szerda (MTI) – Vasárnap hajnalban megszûnik a lõszermentesítés miatti jelentõs forgalomkorlátozás, ekkortól a Budapest Nyugati pályaudvar-Szolnok-Nyíregyháza-Debrecen-Záhony, valamint a Budapest Keleti pályaudvar-Miskolc-Nyíregyháza vasútvonalon valamennyi személyszállító vonat közlekedik – közölte a MÁV-Start Zrt. szerdán a honlapján.

 

 

Módosított menetrend a a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Budapest vasútvonalon
A Budapest–Szolnok–Debrecen vasútvonal Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás közötti szakaszán a vasúti pálya felújításának elõkészítése során a napokban II. világháborús lõszerek kerültek elõ, a földfelszín alatt mintegy 80-100 cm mélységben.

 

 

Budapest, 2012. április 9., hétfõ (MTI) – Az egyszerûsített vállalkozói adókörbe (eva) tartozóknak csütörtökig, április 12-ig kell befizetniük az elsõ negyedév utáni adóelõleget, bevételük 37 százalékát.

 


Darvas, Budapest – Évek óta eredményesen mûködik Darvason a Darvasi Erõemelõ Egyesület, melynek elnöke és edzõje Haraszti László.


Budapest, 2011. október 19., szerda (MTI) – Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., ezzel mindkét üzemanyag ára új történelmi csúcsot ért el.

Budapest, 2011. október 16., vasárnap (MTI) – A Budapesti Értéktõzsde az elmúlt hetet is erõsödéssel zárta, ez már sorozatban a harmadik hét, amikor emelkedett az index; a megelõzõ héthez képest ráadásul több mint kétszeres mértékben.


Az október 6-i ünnepélyes átadó utáni napon Budapesten, sajtótájékoztatón jelentették be a 40. jubileumi játszóteret az Unilever Magyarország Kft. Delikát8 „Fõzzön játszóteret!” címû kampány nyertes játékosa – Nagy Ernõné - és településünk polgármestere – Muraközi István – jelenlétében.

Budapest, 2011. október 3., hétfõ (MTI) – Háromról nyolc milliárd forintra emelné a megyei jogú városok és egyéb települések helyi közösségi közlekedési támogatását hat fideszes, illetve KDNP-s polgármester; ezzel párhuzamosan pedig 32,2 milliárdról 27,175 milliárdra csökkentenék a fõvárosi közösségi közlekedés támogatását. Az érintett országgyûlési képviselõk hétfõn nyújtottak be erre vonatkozó módosító javaslatot a 2012-es költségvetéshez.

« Előző « 7. oldal »  Következő »