2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Nyolcadik alkalommal rendezte meg a csökmõi Faluház és Könyvtár a Népi Ízek Versenyét.

Sohonyai Edit írónõ volt a zsûri elnöke a közelmúltbeli csökmõi szavalóversenyen, április 17-én.

Harmadik alkalommal rendezte meg a csökmõi Faluház a farsangi batyus bulit, amelyen sok ötletes maskara jelent meg.

Debrecenhez hasonlóan Csökmõn is rendeztek véradást a napokban.

Összesen kilencvenkilenc terméket hozott be huszonkét versenyzõ a Csökmõn hetedik alkalommal megrendezett Népi Ízek Versenyére január utolsó napján.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 5 személyt fogtak el, akik közül 2 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 3 fõt az ellenük érvényben lévõ körözés alapján. A járõrök 9 személyt állítottak elõ, közülük 2 fõt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

A csökmõi Faluház hagyományos karácsonyi koncertjén három elismerést is átadott Nagy Tibor polgármester.

Szépen összegyûltek a cipõsdobozok Csökmõn a Faluházban, Kovács Judit, a Baptista Szeretetszolgálat házi gondozója kezdeményezésére.

Tizenötödik éve már, hogy a Mikulás azon a bizonyos napon, december 6-án, felkeres minden három év alatti csökmõi kisgyermeket, és átadja a csomagokat.

Befejezték a berettyóújfalui rendõrök a nyomozást az ellen a férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint Csökmõn lopott tyúkokat.

Egy román rendszámú gépkocsi Csökmõ belterületén egy kanyarban betörte egy lakóház kerítését és házfalát. A sofõr bébitápszereket szállított, és a kanyarban elvesztette uralmát az autó felett.

Lopott tyúkok2014-11-11 09:45:51
Berettyóújfalu – Feldolgozásra elõkészítve kapta vissza ellopott tyúkjait a csökmõi nõ.

Harmadjára rendezte meg a csökmõi Faluház a Tök jó bulit, ami délután tökfaragással indult a könyvtárban.

Községi halottak napi megemlékezésre gyûltek össze november 2-án délelõtt a falu intézményének és civilszervezeteinek képviselõi az I. és II. világháborús emlékmûveknél.

Akárcsak tavaly, idén is bekapcsolódott Csökmõ az országos Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! programba.

A berettyóújfalui rendõrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást két csökmõi lakossal szemben, akik a megalapozott gyanú szerint gázolajat loptak.

Megújult épület2014-09-30 09:59:39

Megújult a csökmõi háziorvosi és védõnõi rendelõ, abból a több mint 36 millió forintból, melyet pályázaton nyert a település önkormányzata.

Térségi népzenei találkozót rendezett a csökmõi Faluház, immár tizennyolcadik alkalommal.

Csökmõ adott helyet idén a Berettyóújfalui Tankerület tanévnyitójának. Augusztus 30-án Tóthné Almási Zsuzsanna, a helyi Bocskai István Általános Iskola igazgatóhelyettese köszöntötte a megjelenteket az emeletes iskola udvarán.

Sárkány-nap Csökmõn2014-08-20 12:24:57

Huszonharmadik alkalommal gurult végig a falu kedvence, a csökmõi sárkány a falu utcáin, miközben a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar reggeli ébresztõt fújt.

A Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar képviselte idén hazánkat a luxemburgi Differdange városában megrendezett Diffwinds Fesztiválon, amit immár tizedik alkalommal rendeztek meg a nagyhercegségben.

A csökmõi Faluház, ahogy évek óta mindig, idén is gondolt a gyerekekre.

Nagyvárad utcáin vonulva zenélt a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar a II. Szent László Napok alkalmával.

Ballagtak a bolondosok2014-06-23 09:44:44

A bolondballagás mindig nagy eseménynek számít Csökmõn. Az intézményeket meglátogató nyolcadikosok maskarákba bújva köszönnek el jelképesen a falutól.

Jelentõs nap volt az idei június 4-e Csökmõ életében. Elsõ alkalommal emlékezett meg a község az országot lesújtó trianoni tragédiáról.

« 1. oldal »  ... 9 Következő »