2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

 

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra megrendezte a Csökmõi Népdalkör és Gál István a Gizi Labor címû koprodukciójukat. 2012. március 31.-én délután 5 órakor szólalt meg az elsõ zeneszám: "Újra itt van, újra itt van, újra itt van a nagy csapat". A teltházas nézõközönség már ekkor tombolt. És ami még késõbb jött...

 

Csökmõ (HBN-Vmirjáncki József) – Megkezdõdött a fiatal labdarugó palánták labdarugó versenysorozata. A már sokak által elismert „Bozsik program” keretében a különbözõ korosztályú fiatalok mérkõznek egymással. A 2012-es év tavaszi forduló elsõ sorozata Csökmõn volt.

Kilencedik alkalommal rendezte meg a csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola a körzeti grafikaversenyt.
A versenyen hat település 55 diákja mérte össze rajztehetségét.

Fergeteges este néptánccal2012-03-03 16:00:20

Néptáncosok csináltak fergeteges hangulatot a csökmõi Faluházban március 2-án este a "Faluház mindenkinek!" rendezvénysorozat soron következõ programjaként.

Csökmõ – Halálos baleset történt ma délután Csökmõn, közvetlenül a falu közelében, a 47-es fõúton.

Táncgálával indult az év2012-01-23 08:55:10

Évindító táncgálát szervezett a csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola a Faluház mindenkinek! címû rendezvénysorozat részeként január 20-án.

A magyar kultúra ünnepe alkalmából immár tizenkettedik éve szervez több mint egyhetes rendezvénysorozatot a Megyei Népfõiskolai Egyesület és a Bihar Megyei és Nagyváradi Civil Szervezetek Szövetsége. A programok Hajdú-Bihar megye több településén és Nagyváradon zajlanak.

Szülõfaluja után Füzesgyarmaton lesz a következõ könyvbemutatója B. Kiss Andrea S.O.S. Elváltam! címû regényének.

Tizenötévesek lettek2011-12-30 16:34:30

 

Tizenöt éves lett a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar. Születésnapjukat a hagyományos karácsonyi koncerten tartották december 23-án a Faluházban. Köszönetet mondtak mindazoknak, akik az elmúlt évek során szakmailag, vagy más módon támogatták õket. A rendezvényen olyan szólisták, illetve formációk is felléptek, akik egykor Csökmõn kezdték zenei pályafutásukat, valamint a Gál István által vezetett Tücsökzenekar, majd a Döge Csaba karnagy irányításával mûködõ jubiláló zenekar adott koncertet a zsúfolásig telt nézõtér elõtt. Átadták az Év zenésze díjat is, amit idén Kiss Katalin kapott, majd a Dr. Perezné Szabó Ibolya emlékére alapított díjat vehette át Zsila Gergõ, akit a legszorgalmasabb zenésznek ítélt 2011-ben a szakmai bizottság.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, Csökmõre idén is hintón érkezett a mikulás.

 

A berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola által megnyert, szervezett és koordinált TEHETSÉGSEGÍTÕ HÁLÓZAT KIALAKÍTÁSA  A BERETTYÓÚJFALUI KISTÉRSÉGBEN címû pályázatban, amely 2011. augusztus 30 - án lezárult, a csökmõi iskola is aktívan részt vett. 

Angyal Imre, darvasi születésû tanár-amatõr festõ alkotásaiból nyílt kiállítás 2011. november 24-én a csökmõi Faluházban.

Telt ház és vastaps kíséretében léptek színpadra Gál István zenetanár és tanítványai november 18-án a csökmõi Faluházban. A Rocky Show címû mûsorukat a Faluház Mindenkinek! programsorozat részeként mutatták be a nagyérdemûnek.

Bozsik program Komádiban2011-11-15 09:52:55


Komádi – Igazi lelkesedéssel küzdöttek a gyõzelemért a napokban megrendezett Bozsik programban szereplõ ifjúsági labdarúgó csapatok Komádiban.

Halloween Csökmõn2011-10-27 17:07:29

Közel harminc gyermek gyûlt össze a csökmõi könyvtárba, ahol Tóth Katalin könyvtáros idén is megrendezte Halloween alkalmából a tökfaragást.

Hatodik alkalommal gyûltek össze verskedvelõ gyerekek Csökmõn, hogy a könyvtár szervezésében megrendezett Körzeti Szavalóversenyen próbára tehessék magukat. Az idei szavalóverseny a TÁMOP -3.2.11/10-1-2010-0128 Csökmõi Együttmûködõ Programok pályázat támogatásával valósult meg.

Csökmõ – Hálaadó ünnepi istentiszteletet tartottak október 16-án a csökmõi református templom teljes felújítása alkalmából. A kívül-belül megszépült templomban annyi ember gyûlt össze a rendkívüli eseményre, amire csak több évtizeddel ezelõtt volt példa.

H. Kiss János amatõr tárogatós mutatkozott be október 19-én este a Faluházban. A hetvenes éveiben járó János bácsi mesélt a tárogató történetérõl, történelmi jelentõségérõl, az egykor Csökmõn mûködõ Alfa 68 zenekarról, aminek alapító tagja volt, majd néhány dalt el is játszott a közönségnek. A jelenlévõk között több ifjú zene tanszakos tanuló is volt, akik láthatták, hallhatták, milyen szeretet fûzi János bácsit a hangszeréhez.

Hálaadó ünnepi istentiszteletet tartottak október 16-án a csökmõi református templom teljes felújítása alkalmából. A kívül-belül megszépült templomban annyi ember gyûlt össze a rendkívüli eseményre, amire csak több évtizeddel ezelõtt volt példa.

Újiráz alapításának 99.évfordulóját ünnepelték a kis település lakói 2011. október 8-án. A kétnapos rendezvény ünnepi szentmisével és emlékünnepséggel indult.

Keleti varázs címmel hastánc bemutatót tartott a darvasi Jázmin Hastánccsoport a csökmõi Faluházban szeptember 30-án késõ délután.

 
Az idén szeptembertõl induló  "Faluház mindenkinek!" címû programsorozat elsõ rendezvénye zajlott a csökmõi Faluházban szeptember 16-án délután. Nyáron, a templom felújítását végzõ munkások idõkapszulákat találtak a templom gombjában, amit 84 évvel ezelõtt helyeztek oda falubeli emberek. A régi pénzeket, iratokat, leveleket, újságokat az önkormányzat archiválta, majd július 19-én ünnepélyesen visszahelyezték, kiegészítve jelenkori adatokkal, újságokkal, fotókkal. Az idõkapszulák felnyitásáról és visszahelyezésérõl készült amatõr videofelvételt a Faluház munkatársai a színház terem mozivásznára vetítették ki a megjelent ötven fõnyi közönségnek.

Nagy öröm érte a csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskolát, amikor az Új Széchenyi Terv kereteiben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, a Társadalmi Megújulás Operatív Program Támogatási Rendszeréhez benyújtott, Nevelés-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidõs tevékenységének támogatása pályázati kiírásra megírt Csökmõi Együttmûködõ Programok (CSEP) címû pályázatuk kedvezõ elbírálásban részesült. Az intézmény a TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0128-as számú pályázattal 29.129 490 Ft vissza nem térítendõ összeget nyert szakmai feladatok megvalósítására.

Nívódíjjal tértek haza2011-08-22 10:33:16

 

Csökmõ Nagyközségi Önkormányzat

4145 Csökmõ, Kossuth utca 109. sz.

Tel: 06-36-54/443-601


Az ifjúsági zenekarok nívódíját kapta meg a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar a Békéscsabán megrendezett XXV.Nemzetközi Zenei Ifjúsági Találkozón (közismert nevén ZENIT-en) augusztus 18-án. Döge Csabát, a zenekar karnagyát pedig három év után ismét a kiváló karmester díjjal ismerte el a szakmai zsûri.

 Titokzatos pillanatokban volt részem július 6-án. Kicsit olyan érzés volt az egész, mintha hirtelen belecsöppentem volna egy kalandregénybe. Mindez a templom udvarán történt délelõtt tíz órakor. Elõtte negyedórával hívott a tiszteletes asszony, hogy ha érdekel a dolog, akkor menjek át. Persze, hogy érdekelt. Vittem magammal könyvtáros kolléganõmet is, hiszen a régmúlt dolgaival szakmájából kifolyólag õ is szívesen foglalkozik. Ott volt még községünk polgármestere, Varga József, az alpolgármester, Tóth Ferenc, Csökmõ legidõsebb férfi lakosa, Kovács József, valamint a templom felújítását végzõ munkások. És természetesen jelen volt Kiss István lelkész és felesége, Kiss Ibolya.

           

« Előző « 3. oldal »  Következő »