2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Sok érdekes programot kínál a csökmõi Faluház a kultúra kedvelõinek az év utolsó heteiben. December 13-án a Szeredás együttes lépett náluk színpadra, 17-én pedig László Károly keramikus csempéibõl nyitottak meg egy kiállítást.

Idén is útba ejtette Csökmõt a Mikulás.

Özönvíz2010-12-03 13:54:16

A szokatlanul nagy mennyiségû esõzés egyre több településen okoz komoly gondokat Biharban is.

A falunap volt a központi témája annak a közmûvelõdési szakmai napnak, melyet a Népmûvelõk Hajdú- Bihar megyei Egyesülete és a debreceni Méliusz Juhász Péter Megyei Mûvelõdési Központ szervezett Földesen a Karácsony Sándor Általános Mûvelõdési Központban.


Hangulatos zenés esten vehettek részt november 20-án azok, akik ellátogattak a Faluház rendezvényére.

Debrecenbe utaztak a csökmõi mûvészeti iskola fuvolásai november 17-én, ahol a Kodály Zoltán Zenemûvészeti Szakközépiskola és Zeneiskola fuvolás szakmai napot rendezett. A délelõtt folyamán érdekes szakmai elõadásokat hallhatott a közönség, délután pedig bemutatkoztak a zeneiskolák növendékei.

Elhunyt az a csökmõi kislány, akirõl a Lelki és anyagi mélyponton a Vass család - Tüdõbeteg kislányuk életéért aggódnak hónapok óta címmel jelent meg nem rég cikk a biharlapon.

Ha eljön az október vége, akkor mindenki tudja Csökmõn, hogy a Gondozási Központ megrendezi a sok programot tartalmazó egészségügyi hetet.

Csökmõ és Szeghalom után most Nagyváradon állított ki Szarkáné Bíró Piroska, a csökmõi alapfokú mûvészeti iskola grafika tanárnõje. A kiállítást szeptember 28-án nyitották meg.

Szép és járható lesz végre a csökmõi Alkotmány utca.

Csökmõi az Év tájháza2010-09-27 09:11:46

Hatodik alkalommal került kiosztásra az "Év tájháza" elnevezésû díj a Magyarországi Tájházak Szövetségének jóvoltából. A neves díjat idén a Csökmõi Tájház kapta meg a színvonalas programjaiért, valamint a közelmúltban befejezett fejlesztéséért. A díjat 2010. szeptember 25-én, Kiskõrösön vehették át a tulajdonosok.

A betörések ellen szeretne valamit tenni a csökmõi Vetési Imréné, aki már nem elõször élte át, hogy többszázezer forint értéket vittek el tõlük.

Parlagfû irtásban Csökmõ község tettrekészsége példaértékû. Idén nyáron nyolcadik alkalommal hirdette meg az önkormányzat képviselõtestülete az allergiát okozó növény pusztítására irányuló felhívást.

További sírokra bukkantak a csökmõi református templom elõtt a Hajdú-Bihar Megyei Múzeumok Igazgatóságának munkatársai.

Sírokat, emberi csontvázakat találtak a csökmõi templom elõtt.

Akiket érdekel, azok rövid összeállítást láthatnak a csökmõi XX. Sárkány-napról < ide > kattintva.


Többen voltak a XX. Sárkány-napon, mint Csökmõ lakossága. A több mint kétezer ember között elszármazottak és más településekrõl érkezõk is szép számmal akadtak augusztus 21-én.

A Csökmõi Tücsökzenekar két, a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar egy díjat hozott a Nemzetközi Fúvószenekari Találkozóról, amit immár huszonnegyedik alkalommal rendeztek meg Békéscsabán.

Nem sok idejük van a pihenésre a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar és a Csökmõi Tücsökzenekar tagjainak mostanában.

Harmadik alkalommal rendezte meg Csökmõn a népmûvészeti tábort a Tájház és a Csökmõi Hagyományõrzõ Egyesület.

Lakossági információink szerint földrengést észleltek Szeghalmon és Csökmõn, július 30-án (pénteken) reggel fél öt tájban.

Nyári programok gyerekeknek2010-07-07 09:03:45

Hasznosan tölthették a szünidõ eddigi részét azok a csökmõi gyerekek, akik jelentkeztek a Faluház programjaira.

Író-olvasó találkozó volt tegnap a csökmõi könyvtárban. A rendezvény igazi kis irodalmi csemege volt az erre fogékonyaknak.

Mi van a gólyafészekben?2010-06-21 15:25:48

A gólyák köztünk élnek. Az idõk folyamán jól tudtak alkalmazkodni a megváltozott életkörülményekhez. Megszokták az embereket, az autókat. Szeretjük, figyeljük õket. A bihari térségben található sok-sok gólyafészket azonban legtöbbször csak alulról látjuk. Kovács Imre, a csökmõi faluház munkatársa a tetõrõl készített figyelemreméltó fotókat az intézmény elõtti gólyafészek belsejérõl.

Õrzik a népi kultúrát2010-06-20 18:26:29

Színvonalas, változatos mûsort adott a Csökmõi Fonó Hagyományõrzõ Népdalkör június 19-én este a szeghalmi Mûvelõdési Házban. A befolyt összeget eszközökre, és technikai fejlesztésre fordítják majd.

« Előző « 5. oldal »  Következő »