2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A református gyülekezet egyik legfontosabb eseménye, a konfirmáció zajlott május 16-án a csökmõi református templomban. Idén négy kislány konfirmált: Stefán Tímea, Szincsák Alexandra, Tokai Lilla, és Vári Julianna.
Kiemelt arany2010-04-28 14:30:08

Ismét egy szép eredménnyel gazdagodott a Csökmõi Népdalkör. Április 24-én, Nádudvaron, a VIII. Vass Lajos Népzenei Verseny országos középdöntõjént kiemelt arany fokozatot értek el. A népdalkör vezetõje és felkészítõje: ifj. Tóth Gyula.

Szendvicsemberek járkáltak az elmúlt héten Csökmõn. A rajtuk lévõ feliratok környezetünk védelmére és fontosságára hívták fel a lakosság figyelmét. Mindez a Bocskai István Általános Iskola felsõ tagozatos tanulóinak közremûködésével zajlott, ...

Remek hangulatú találkozót szervezett a Komádi Népdalkör a hétvégére. Az I. Fonóba szól a nóta Népzenei Találkozón 15 mûsorszám szórakoztatta a közönséget.

Gyakorlatoztak a polgári védelmisek április 20-án Csökmõn, másnap Darvason, ma pedig Zsákán. A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pályázati támogatásból tudta megszervezni ezt a képzést a Berettyó folyó melletti településeknek.

A falu legidõsebb férfi választópolgára is szavazott Csökmõn a vasárnapi választáson.

Csökmõ mutatkozott be Debrecenben április 9-én, a Méliusz Juhász Péter Megyei Mûvelõdési Központ Megyejárás címet viselõ rendezvényén.

Vetélkedtek a zenészek2010-04-09 09:00:15

A tavaszi szünet elõtti napokban zenei vetélkedõt rendeztek a csökmõi mûvészeti iskola tanárai a füzesgyarmati és a csökmõi zenét tanuló növendékeknek.

Húsvét a Tájházban2010-04-09 08:55:51
Idén is megszervezte a Csökmõi Tájház húsvéti programját, a hagyományõrzõ tojásfestést. 2010. április 3-án várták a gyerekeket, akik a régi tojásfestési technikával ismerkedhettek meg.
Öt településrõl érkeztek gyerekek Csökmõre március 20-án, a VII. Grafikaversenyre, melyet a helyi mûvészeti iskola rendezett.

A csökmõi könyvtárban ma délután húsvéti foglalkozásra várja az érdeklõdõ gyerekeket Tóth Katalin könyvtáros.

Immár hetedik alkalommal várják Csökmõre a rajzolni szeretõ és tudó gyerekeket. Az alapfokú mûvészeti iskola idén március 20-án rendezi meg a körzeti grafikaversenyét.

Új vezetõket választottak a közelmúltban a Csökmõi Zenebarátok Egyesület tagjai.

Bagamérban és Csökmõn is elbúcsúztatták Frankó István nyugalmazott, aranydiplomás tanárt. Szülõfalujában március 12-én temették el refomátus szertartás szerint, majd március 15-én lakóhelyén, Csökmõn is megemlékeztek róla a református templomban.

Szülõfalujában, Bagamérban helyezik végsõ nyugalomra Frankó Istvánt, a csökmõi általános iskola nyugalmazott tanárát, a Csökmõi Mozaik községi lap alapító szerkesztõségi tagját.

Maskarában fújtak2010-03-01 14:09:54
Maskarába bújt zenésznövendékek léptek színpadra február 26-án délután a csökmõi Faluházban, nevetést és derût csalva a közönség arcára.
Farsangi mulatságot rendezett a csökmõi óvoda február 27-én. Az ötletes jelmezekbe bújt gyerekeket szüleik, hozzátartozóik is elkísérték.
Népzenérõl szólt a nap2010-02-22 10:16:44

Immár tizennegyedik alkalommal rendezték meg Csökmõn a Népzenei Találkozót, február 20-án a Faluházban.

Népzenei Találkozó lesz Csökmõn február 20-án, melyre minden érdeklõdõt szeretettel várnak a szervezõk.

A Nagyváradi Tibor Ernõ Galéria mûvészeinek alkotásaiból nyílt kiállítás februrár 17-én Csökmõn, a Faluházban. A megnyitót értékes produkciók színesítették.

Nem sokkal éjfél elõtt az ajtót berúgva jutott be a házba, majd az ott lakó 75 éves férfit egy boxerrel bántalmazta, fejét ütötte. A bántalmazott férfitõl pár ezer forintot kapott, de ezt kevésnek találta. Ekkor az idõs nõhöz hozzávágott egy széket, melynek hatására még 10 ezer forintot adtak át neki.

Több száz csökmõi lakost õ szállított az utolsó útján. Szerintem nincs olyan ember a faluban, aki ne ismerné. Hol itt, hol ott bukkan fel a község utcáin, lovas fogata bakján üldögélve, fát, hízókat, vagy bármi mást fuvarozva. Amikor megpillantottuk a gyászkocsival, tudhattuk, hogy ismét eltávozott valaki közülünk. Balogh Jóska bácsi idén befejezte ezt a tevékenységét. Ebbõl az alkalomból beszélgettem vele.

Vérüket adták2010-02-10 14:07:30
Véradásra gyûltek össze a csökmõi gyógyszertárban a segíteni vágyók február 10-én. Itt adták át a jubiláló véradóknak az emléklapokat és a Magyar Vöröskereszt ajándékait.

Mint az már évek óta megszokott, a csökmõi Bocskai István Általános Iskola és Óvoda, valamint a Csökmõi Általános Iskola Fejlõdéséért Alapítvány idén is megrendezte a jótékonysági bálját. A rendezvény február 6-án este héttõl zajlott a Faluházban.

« Előző « 6. oldal »  Következő »