2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Könyv a juhtenyésztésrõl2015-02-10 19:09:27

Szakmai hitüket is megfogalmazták a Debreceni Egyetem oktatói abban a kötetben, amely a juhtenyésztésben nyújt segítséget.

Az esztendõ a korábbi idõszakokhoz viszonyítva kifejezetten téli idõvel indult.

Az utóbbi években a tizenéveseknél is gyakran derül fény magas vérnyomásra.

Egy nagyváros lakosságával nõ évente a daganatosok száma hazánkban. A február 4-i rákellenes világnap üzenete: az idõben felfedezett kór gyógyítható.

Tizenöt-húsz év múlva akár a daganatok terápiájában használt gyógyszerek is készülhetnek a Debreceni Egyetem onkológiai kutatásaira alapozva.

A hazai mezõgazdaság kiemelkedõ szolgálatáért adott át elismerést a Debreceni Egyetem agrárkara a Magyar Mezõgazdaság folyóiratnak.

Hazánkban minden harmadik felnõtt magasvérnyomás-betegségben szenved. A kórhoz gyakran társul cukorbetegség és zsíranyagcsere-zavar.

A szervezet védekezõ sejthálózatainak megismerésén keresztül az immunrendszert érintõ betegségben szenvedõk hatékonyabb diagnosztizálását és gyógyítását teszi lehetõvé a Debreceni Egyetem VÉD-ELEM kutatóhálózata által életre hívott „Az emberi szervezet védelmét biztosító sejthálózatok rendszerszemléletû vizsgálata” címû alapkutatási projekt, amely 2012. október 1-én indult.

A Debreceni Egyetem, a GE Healthcare, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minõség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI), és a Semmelweis Egyetem is tagja Európa legnagyobb egészségügyi kutatás-fejlesztési és innovációs együttmûködésének.

Februárban 337 hallgató kezdheti meg tanulmányait a Debrecen Egyetemen induló keresztféléves képzésekben.

A metszés és a mechanikai ápolási munkákat követõen az elsõ növényvédelmi kezelés a tél végi lemosó permetezés.

A dizájnerdrogok kis mennyiségben is százszor erõsebbek lehetnek a fûnél.

Nyílt napok az egyetemen2015-01-16 12:07:39

Az Állam- és Jogtudományi, a Mûszaki valamint a Gyermeknevelési és Felnõttképzési Kar kínálatával ismerkedhetnek meg a héten a középiskolások.

A mikepércsi tanodában tanuló 35 hátrányos helyzetû gyerek karácsonyát szeretné szebbé tenni a Debreceni Egyetem Hatvani István Szakkollégiuma.

A szokottnál enyhébb volt2014-12-03 11:06:18

Erõs felmelegedés jellemezte november elsõ napjait; késõbb jött a lehûlés. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjából.

A betegek biztonságos ellátása a célja annak a programnak, amelynek befejezõdése alkalmából pénteken tartottak sajtótájékoztatót Budapesten.

Kisebb fájdalommal, gyorsabb gyógyulással járó mûtéteket végezhetnek a debreceni klinikákon azokkal az eszközökkel, amelyeket a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttmûködési Program (HURO) keretében vásároltak 500 ezer euró (több mint 150 millió forint) európai uniós forrásból.

Debrecen Az elmaradt betakarítási és az aktuális talajmûvelési feladatok elvégzésének is kedvez. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjából.

A romaügyi szervezõ specializáció indításával újabb képzéssel segíti a roma-felzárkózást a Gyermeknevelési és Felnõttképzési Kar.

Nem felezõdik a gimnáziumi keretszám, de néhol képzési profiltisztításra van szükség.

Regionális innovációs ügynökséget hoz létre a Debreceni Egyetem és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara; az együttmûködésrõl hétfõn írt alá megállapodást a DE rektora és a kamara elnöke – közölte az egyetem sajtóirodája az MTI-vel.

Egyszerûsödik a kulturális célú EU-s támogatások igénylése 2014 és 2020 között az elõzõ EU-s költségvetési ciklushoz képest.

Regionális innovációs ügynökséget hoz létre a Debreceni Egyetem és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara; az együttmûködésrõl hétfõn írt alá megállapodást a DE rektora és a kamara elnöke – közölte az egyetem sajtóirodája az MTI-vel.

Az egészségtudatos táplálkozás volt a középpontban a Helyi Élelmiszerek Vitanapján.

A hõigényes kultúrák számára ezzel véget is ért az idei tenyészidõszak.

« Előző « 3. oldal »  Következő »